Voormalige EU-commissaris: Nederland, uit de euro!

Screenshot_11

Tot 2004 was de Nederlander Bolkestein EU-commissaris voor de binnenmarkt. Nog geen tien jaar later is de euro wat hem betreft gestorven

Nederland zou zo snel mogelijk afscheid moeten nemen van de euro, eist de voormalige EU-commissaris Frits Bolkestein. Vroeger was hij verantwoordelijk voor de Europese binnenmarkt, maar nu verklaart hij de euro als mislukt.

In Nederland neemt het verzet m.b.t. de euro toe. Tot begin maart kon de Nederlandse website BurgerforumEU 40.000 handtekeningen verzamelen om het verzet daarmee op de agenda van het Nederlandse parlement te plaatsen. Het initiatief eist een referendum over het verblijf van Nederland in de EU. Nu krijgt het initiatief een steuntje in de rug.

De voormalige EU-commissaris voor de Europese binnenmarkt, Frits Bolkestein, heeft zich openlijk tegen de euro uitgesproken. Het is voor het eerst dat een voormalige EU-commissaris zich zo negatief uitlaat over de gemeenschappelijke munt van de eurozone. Tegenover de Nederlandse krant “algemeen Dagblad” zei Bolkestein:

Nederland zou zo snel mogelijk de euro moeten verlaten. (…) De muntunie heeft volledig gefaald. De euro is een slaaptablet gebleken, die Europa liet doezelen in plaats van over ons concurrentievermogen na te denken (…). Laten we stoppen met de euro en in plaats daarvan de binnenmarkt versterken (…). Daarvoor hebben we de euro niet nodig.”

Ook had Bolkestein duidelijke kritiek op het Europees Parlement: “Het is voor de Nederlandse en Europese burgers niet meer representatief.” Het parlement zou leven in “een federale fantasie, die niet langer houdbaar is”, zei Bolkestein.

De belangrijkste ambtshandeling van Frits Bolkestein was de Europese Dienstenrichtlijn, waardoor een belangrijk deel van de nieuwe binnenmarkt werd gecreëerd.

Hij is dus een echte EU-insider, wiens waarschuwende woorden alleen al opmerkelijk zijn.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/11/ehemaliger-eu-kommissar-niederlande-muessen-so-schnell-als-moeglich-raus-aus-dem-euro/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Voormalige EU-commissaris: Nederland, uit de euro!

 1. friki zegt:

  Dat zou van de daken verkondigd moeten worden, wat zou dat goed voor de PVV zijn.!! Op alle punten krijgt de PVV haar gelijk!! Op hoeveel zetels staan ze nu?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Had Dhr. Bolkestein, toen maar zijn twijfels geuit. In de jaren “90 van de vorige eeuw, heeft menig econoom gewaarschuwd tegen de EURO en de opzet van de EU.

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  Onder anderen Frits Bolkestein stelde in het Europees Parlement ons boek ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU’ (Van Halewyck, 2012) voor. De ruimte in het EP (het hol van de leeuw dus) werd ons met een duivelsgenoegen ter beschikking gesteld door Nigel Farage, die ook een voorwoord schreef.Toch werd dit kritische boek met meer dan twintig essays nergens gerecenseerd.

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Prachtig !

  Maar naar mijn smaak, to Little to late !

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Frits Bolkestein kan als de grootste denker binnen het VVD territorium gelden, maar ook hij is nooit volledig ontsnapt uit de klauwen van het linkse denken.
  Iedereen weet dat hij de mentor van Wilders was toen deze furore maakte in de VVD.
  Bolkestein is zeker geen linkse proleet en hij streeft er altijd naar scherp en analyserend na te denken, maar toen Wilders de VVD verliet, omdat niemand in deze partij het gevaar van de islamisering inzag, wendde “Bolk” zich grotendeels van de opvattingen van Geert af en daaruit blijkt dat bijna niemand voor de linkse hersenspoeling totaal immuun is..

  Ik zeg het nog maar eens: linkse opvattingen verblinden mensen voor veel zaken die er zeer toe doen., omdat de daar gehanteerde ideologie zich voedt met vooronderstellingen die voor feiten worden gehouden.Van daaruit beland je in een wereld van vanzelfsprekendheid, die niet uitnodigt tot constant kritisch toetsen van de verhouding tussen ”ideaal” en werkelijkheid. Je neemt maar wat aan , dut daarbij in en gelijktijdig denk je dat je moreel superieur bent.

  De problemen die er voor kunnen zorgen dat wij helemaal losraken van de wortels van ons bestaan en daardoor ook het zicht op de toekomst, kunnen wij hier op deze site kristalhelder doorgronden, maar voor ”geblindeerd levend links” spreken wij vanaf een andere planeet!
  Dat er hoop bestaat op verbetering van inzicht laat Bolkestein zien.

  Ik wijs er maar even op dat hij, niet alleen met betrekking tot ”Europa”, altijd een wat afwachtende, beschouwende houding had aangenomen en tot het stellen van kritische vragen neigde.Hij was de eerste die de vrouwenbesnijdenis aankaartte en veroordeelde, maar dit signaal pikte niemand op! Bolkestein liet het daarbij en dat zegt iets over zijn aard: hij is eerder een vlijmscherpe theoreticus dan een man die wil dat er met zijn observaties iets in de praktijk gedaan wordt. Hij signaleert alleen maar.Zo zit deze analyticus in elkaar/

  Hij was nog niet het Europese wereldje aangeland of hij werd volledig opgeslokt door het klimaat dat daar heerste.Hij werd ”roomser dan de paus” ,zeer pro.”Europa”, dus. Nu terug in de ”gewone wereld” verwaaien de mistbanken in zijn denken en komt zijn analytisch vermogen weer helemaal tot leven.Hij doorziet en hij rekent af met de schijnwereld die in de gebouwen van de Europese instituten blijkt te heersen en hij zegt wat wij zeggen en wat Wilders.ook beweert:

  De EU leeft in een droomwereld en de doelen die men daarin najaagt zijn zeer schadelijk voor ons. Hij ziet twee gevaren: de absurde constructie van het Euro systeem en de totaal onrealistische drang om een eenheidsstaat te scheppen die op niets is gebaseerd.
  Voor ons is dit pure winst!! Een insider vanuit de EU kringen afkomstig bevestigt ons gelijk en dat van Wilders.

  Nu nog de ogen openen voor de gevaren het islamitische gedachtegoed voor onze westerse samenlevingen en u komt waar u zijn moet, Frits Bolkestein!.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  VVD’er Bolkesteijn, hier kan Rutte een voorbeeld aan nemen. Het rommelt dus waarschijnlijk in de VVD gelederen. Komt het einde van dat kabinet van die ministers van rare zaken dan toch in zicht ?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 16.50. uur. Inderdaad Joop, de kritiek van Frits Bolkesteijn komt als “jus na de maaltijd”. En alle politici, hadden moeten en kunnen weten, dat het tot een fiasco moest leiden! In 2000 nog, had het CDA 2e Kamerlid, de Haan, mede vanwege de slechte boekhouding en belastinginning in Griekenland, het toenmalige kabinet Kok, per motie verzocht om Griekenland NIET toe te laten tot de EMU en de EURO. Men had daar echter lak aan, en men stemde tegen de motie! Verder waren er waarschuwingen van de economen KLAMER en FORTUYN, NIETS hebben ze er tegen gedaan, maar het gewoon laten gebeuren!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Wilders heeft van af het begin gezien dat het fout gaat met de EuroOok het plan van Bolkestein om een zwakkere Euro te creeren voor de zuidelijke Katholiek en socialistische landen waar in ook Frankrijk toebehoort; is nu wel een beetje aan de late kant geloof ik.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  On Topic: lees net op http://www.elsevier.nl dat er nog MEER GELD nodig is voor Cyprus, gloeiende nog aan toe, het blijft maar doorgaan! En let op MARX RUTTE staat al met zijn MATTIE SAMZWAM klaar om ONZE GELDEN per kruiwagen naar BRUSSEL te brengen. Kotsmisselijk ben ik van de verraders, die ons het ESM in juni hebben ingerommeld. We dachten dat we met Jan Peter Balkenende al een klojo hadden, nou MARX RUTTE verslaat hem met gemak! Val dood klootzakken in Den Haag ( buiten de PVV0 uiteraard!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 21.44. uur. Ik trek het niet meer beste Jade. ( zuchtend in hoekje wegkruipt)

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik ruik wederom een aflaatje.

  Like

 12. Tienus Plotseling zegt:

  @Tom Hendrix: Rutte en consorten zijn niet bezig een kruiwagen geld naar Brussel te brengen, maar er is al een Jacobsladder neergezet. Dan gaat het allemaal wat sneller en makkelijker.

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Mosterd na de maaltijd, dat is in mijn opinie wat Bolkenstein en zijn maatje in het verraad Wiegel, nu langs de lijn lopen te gillen wat in een eerder stadium eigenlijk nog niet aan gedacht moest worden om Griekenland deel te laten nemen aan de heilige Euro. Zelfs met een voortschrijdend inzicht over deze langdurige tragikomedie die de Europese Unie heet, komt Bolkestein met een halfslachtige oplossing van een Noord en Zuid Euro. Beter en geloofwaardiger was geweest wanneer Bolkestein zich ronduit uit zou spreken dat het megalomane project de Eussr en de Euro zo snel als mogelijk te stoppen, nee zo veel politieke moed is hem niet gegeven. Wilders werd van alles en nog wat naar zijn hoofd geslingerd toen hij het bijltje er bij neer gooide en uit het Cathuis-overleg stapte en de VVD was er als de kippen erbij om hem ronduit in de media te beschuldigden. Mijns inziens heeft Rutte spijt als haren op zijn hoofd, tsa wat wil je ook de arrogantie van de macht stijgt ook naar het hoofd. Het lijkt er veel op dat de strategie van de VVD gewijzigd is, nu in eens is de 3% norm niet heilig meer je kunt gewoon stellen dat VVD een charme-offensief hebben ingezet, met medewerking van het ex verpleegstertje Edith Schippers maar laat je geen zand in de ogen strooien Schippers is een kei harde tante en een voorstandster van de harde lijn binnen de VVD.

  Like

 14. h.kuiterman zegt:

  men kan zeggen wat je wil,wilders heeft altijd gezegd de euro is geen geld,maar kost ons geld.als er verkiezingen zouden zijn dan hoop ik dat de partij van wilders als winnaar uit de bus komt,en dat die klootzak van rutte en samson het nakijken hebben.geert doe je best,want slechter van dat zooitje wat er nu zit is ondenkbaar.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  On topic: lees net op http://www.elsevier.nl dat Nederland nog effe 500 miljoen dient te storten op rekening van het KREMLIN in BRUSSEL van de EUSSR. Ja, want het feesten moet toch door kunnen gaan daarzo…mag ik een teiltje!

  Like

 16. Pingback: Barroso: zonder democratie mislukt Europa | E.J. Bron

 17. theo frankenhuizen zegt:

  europese integratie?kijk naar amerika ze klooien daar al 500 jaar

  Like

 18. jan jansma zegt:

  dat roep ik al jaren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s