“Human Rights Watch” bekritiseert Hamas

Screenshot_22

“Human Rights Watch” bekritiseert de omgang van Hamas met Palestijnse gevangenen

De internationale mensenrechtenorganisatie “Human Rights Watch” (HRW) heeft Hamas ervan beschuldigd de moorden op collaborateurs niet voldoende te onderzoeken. In november 2012 hadden Palestijnen zes landgenoten wegens zogenaamde spionage voor Israël gedood. Een zevende werd op 24 maart van dit jaar veroordeeld tot dood door ophanging, staat er in het rapport van de mensenrechtengroepering.

“Het onvermogen van Hamas of de tegenzin de schaamteloze moorden op zeven mannen te onderzoeken, strookt niet met de uitspraken volgens welke zij de rechtspraak in de Gazastrook in stand wil houden”, zei Sarah Leah Whitson, cheffin van HRW Midden-Oosten. De mishandelingen, die de mannen voor hun dood zouden zijn toegediend, zouden van het strafrechtsysteem een verdraaid beeld geven, ongeacht het feit of ze schuldig of onschuldig zouden zijn, voegde ze er aan toe.

Palestijnse mensenrechtengroeperingen zouden alleen vorig jaar al meer dan 100 beschuldigingen over marteling in de Gazastrook hebben geregistreerd, staat er in het rapport van de organisatie. De regering zou onmiddellijk op dracht moeten geven tot een moratorium op executies en de doodstraf mogelijk helemaal afschaffen, eiste HRW. Hamas zou de moorden in november deels gerechtvaardigd hebben. “We zullen het aan geen enkele collaborateur toestaan in Gaza te verblijven. Om het even wat mensenrechtengroeperingen zeggen”, citeert HRW Mahmoud al-Sahar, een leider van Hamas, die zich afgelopen november tegenover het Palestijnse persbureau Ma´an over het onderwerp had geuit. Een mens zou rechten hebben als hij eerzaam zou zijn, maar niet als hij een verrader zou zijn, zou hij er aan toegevoegd hebben.

Onderzoek staat stil

De bewering dat zes van de collaborateurs op heterdaad betrapt zouden zijn en hightech-uitrusting bij zich gehad zouden hebben, zoals Hamas proclameerde, zou bovendien fout zijn geweest. Alle mannen zouden al maanden of zelfs jaren lang gevangen hebben gezeten.

Screenshot_5

Andere leiders van Hamas, o.a. de plaatsvervangende chef van het politbureau Musa Abu Marsuk, zouden de moorden weliswaar veroordeeld en geëist hebben de moordenaars ter verantwoording te roepen. Ismail Haniya, minister-president van Hamas in de Gazastrook, zou op 25 november de instelling van een onderzoekscommissie hebben aangekondigd. Op 2 december had het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Hamas-regering bovendien een amnestie voor collaborateurs aangekondigd. Wie zichzelf zou aangeven, zou genade krijgen en tot verzetsstrijder worden opgeleid. Sindsdien is er geen nieuwe informatie over vooruitgang in het onderzoek geweest, bekritiseerde HRW. Een brief van de Onafhankelijke commissie voor Mensenrechten (ICHR) van maart dit jaar met het verzoek om informatie zou niet door Haniya zijn beantwoord. Vier van de achtergebleven families zouden deze maand bovendien gezegd hebben dat er tot nu toe geen contact met hen zou zijn opgenomen door de onderzoekscommissie.

Oneerlijke methodes

Vijf familieleden van de in november vermoorde mannen zouden hun lijken bovendien op de vloer van het mortuarium hebben aangetroffen, staat er in het rapport. Op het tijdstip van de dood van de mannen zou er bovendien nog geen afsluitend vonnis over hun zaken zijn geveld. In vier van de zeven gevallen zouden de justitiële autoriteiten in Gaza bovendien beweringen genegeerd hebben dat de gevangen zittende mannen lange tijd geen contact mochten hebben met hun families en dat ze tijdens hun gevangenschap mishandeld werden. De veroordelingen voor spionage zouden bovendien gebaseerd zijn op bekentenissen die de mannen onder dwang zouden hebben gedaan. HRW beriep zich hierbij op familieleden, advocaten en rechterlijke documenten.

Vorig jaar al bekritiseerde de mensenrechtenorganisatie in een rapport betreffende de strafjustitie in Gaza Hamas voor haar optreden. Palestijnen zouden daar vaak blootgesteld staan aan willekeurige arrestaties, martelingen, oneerlijke processen en geïsoleerde gevangenschap, werd er gezegd.

Screenshot_4

Bron:

http://tinyurl.com/cux2ulg

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, islamofascisme, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Human Rights Watch” bekritiseert Hamas

 1. Theresa Geissler zegt:

  Het is bij een organisatie als Hamas natuurlijk geen verrassende zaak dat zij niet alleen slachtoffers maakt onder haar tegenstanders, maar even zo goed binnen haar eigen gelederen. Of kijkt U ervan op? Ik in elk geval niet. Tijdens WOII werden hier in de bezette gebieden binnen verzetsgroepen ook wel eens inschattingsfouten gemaakt, waardoor vermeende ‘verraders’werden geliquideerd, die later onschuldig bleken te zijn.
  Maar dat is dan ook door het verzet achteraf erkend, wat ik Hamas beslist niet zie doen. Erkennen dat je fout zit? Dat dóe je niet, als Moslim. Het zal bij hen ook niet zo ’n belang hebben; volgens hun groepsdenken is iedereen toch maar een radertje in het geheel.
  Er is mij een zinnetje bijgebleven dat ooit voorkwam in een aflevering van de documentaire-serie “de bezetting” van Lou de Jong over de gevangenissen en concentratiekampen: “Getallen, getallen, wat zeggen zij? Ieder van hen was een mens.”
  En dat is geen zin, die ik een Moslim gauw hoor zeggen.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Theresa bij links en de islam is het welzijn volk, zoals zij dat zien, altijd het grote doel waar, martelingn, moorden enz. aan opgehangen worden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    Beste Louis, daarom zijn de rode honden ook zo’n dikke vrindjes met de muzelmensen, beiden zijn verwerpelijke ideologiën.

    Like

 2. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Even een terzijde, maar niet naast de kwestie.
  Op de foto zien we het triumviraat van Hamas het bekende V-teken maken.

  Dankzij de sixties, de hippiebeweging en John Lennon denken heel wat mensen In het westen dat dit teken ‘vrede’ betekent.
  De V staat echter voor ‘victory’ (overwinning), denk aan Churchill, die het gebaar introduceerde.
  Volgens mij zijn de bebaarde bommenleggers zich daar terdege van bewust.
  Volgens mij zijn de sixties, de hippiebeweging en John Lennon aan de bebaarde bommenleggers voorbijgegaan.

  Zou het kunnen dat de westerse, met de ‘Palestijnen’-sympathiserende goegemeente, product van de sixties, haar eigen perceptie projecteert op de bebaarde bommenleggers?

  Volgens mij althans wel en is dat soort projectie de voornaamste reden waarom westerse jongedames zich zo vrolijk naar de Derde Wereld begeven om zich voor bulldozers te gooien, in oorlogsgebied met boeken te gaan zeulen of in een bruidsjurk door Turkije te gaan liften.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Rudi de anti-dhimmi 21.20u. Kan heel goed zijn, Rudi, maar als ik voor mezelf mag spreken: Ik niet, hoor!
   Toen ik nog op school zat leerden wij terdege wat het V-teken, geintroduceerd door Churchill, betekende: Victory, inderdaad, en géén vrede. -Wat ook niet kan, omdat ‘vrede’ in het engels ‘peace’ is.
   John Lennon gebruikte het indertijd ongetwijfeld omdat de ‘bed-in’plaatsvond in het Hilton Hotel in Amsterdam. Heb ik me verder nooit in verdiept.
   Ik denk eigenlijk niet, dat veel mensen hier op de site deze vergissing zullen maken. Hoewel het attent van je is om er op te wijzen.

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    @Theresa, u heeft volkomen gelijk.
    Rechtzetting: ik had moeten schrijven: “De V staat echter, zoals u weet, voor ‘victory’ (overwinning), denk aan Churchill, die het gebaar introduceerde.”
    Het was bedoeld als bruggetje naar het punt dat ik trachtte te maken over westerse gutmenschen.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat John Lennon door een van zijn beste Fan dood wordt geschoten. Hij was de ambassadeur van de Duivel. Zo worden de tegenstanders van Jezus Christus geliquideerd.De duivels komen ze perzoonlijk halen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Zolang ze elkaar overhoop schieten heb ik er weinig moeite mee.

  Like

 5. Mijnheer van Agt,
  Uw reactie graag.

  Like

 6. Jan zegt:

  ISIS lid van Human Rights Watch 🙂

  UN Adds ISIS To Human Rights Council
  The United Nations General Assembly voted today to add the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) to the UN Human Rights Council.

  The General Assembly takes into account the candidate states’ contribution to the promotion and protection of human rights, as well as their voluntary pledges and commitments in this regard.
  “We are delighted that ISIS, a new player on the international stage that has liberated great swaths of territory formerly living in terror under the oppression of violent and savage regimes, will be joining us in our efforts,” said Council president H. E. Baudelaire Ndong Ella. “We have all witnessed the advances in human rights in the areas under its control.”

  http://www.preoccupiedterritory.com/un-adds-isis-to-human-rights-council/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s