Jom Hazikaron: 23.085 gesneuvelde soldaten

Screenshot_19

Sinds de eerste gevechten voor een joodse staat vanaf 1860 zijn er 23.085 Israëlische soldaten gesneuveld. Dat maakte het Israëlische ministerie van Defensie vandaag bekend naar aanleiding van de komende gedenkdag voor de gesneuvelde soldaten en de terreurslachtoffers van het land.

Sinds de vorige “Jom Hazikaron” verloren 92 leden van het leger of van andere veiligheidsinstanties hun leven. 43 van hen waren voormalige soldaten, die als gevolg van verwondingen of handicaps stierven die zij tijdens hun dienst in het leger hadden opgelopen.

Volgens de statistiek zijn er op dit moment meer dan 17.000 families die een familielid zijn verloren die in het leger heeft gediend. Onder de 17.000 zijn bijna 5000 weduwen en meer dan 2000 wezen. Dat deelde het dagblad “Jerusalem Post” mee.

De “Jom Hazikaron” begint dit jaar zondagavond aanstaande. Op deze dag bezoeken talrijke Israëli´s de graven van hun gesneuvelde of bij aanslagen omgekomen familieleden. De sirenes loeien tweemaal als signaal om hen in stilte te herdenken. Ook het televisieprogramma past zich aan deze dag aan. Maandagavond gaat de gedenkdag naadloos over in de 65e Israëlische Onafhankelijkheidsdag, de “Jom Ha´atsmaoet”. De vlaggen in het land worden weer gehesen en hangen niet meer halfstok. Veel Israëli´s hebben hun auto´s, balkons en huizen met kleine vlaggetjes versierd. Talrijke steunpunten van het leger kunnen bezichtigd worden. Bij de Israël´s is vooral het barbecueën en picknicken in de parken populair.

Screenshot_21

Bron:

http://tinyurl.com/bnps8np

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

19 reacties op Jom Hazikaron: 23.085 gesneuvelde soldaten

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Diep bedroefd moet ik er aan denken als al deze mensen in leven waren gebleven wat voor meer grootse zaken hadden we kunnen zien van Israël,

  Niet te vergeten die 6.000.000, hoeveel meer geleerden, componisten, uitvinders en andere briljante mensen waren we nu rijk geweest.

  Like

 2. Dorith zegt:

  Wat is het verschil tussen de begrafenis van een gesneuvelde Israelische soldaat en de begrafenis van een gedode (zg) Palestijn?

  Voor de moeders is het even erg, daar heb ik het niet over. Ik bedoel specifiek de begrafenis.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   De begrafenis van “Palestijnen” is in elk geval altijd een schreeuwvertoning om er politieke munt uit te slaan.
   En daarbij komt dat de doden altijd hun eigen schuld zijn terwijl de Israëli’s altijd sneuvelen omdat ze gedwongen worden tot tegenweer en om zichzelf te beschermen.

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    En dat is dan een heel verschil met wat je kan zien van die Israëlische begrafenissen, die geplaatst is door Joop Klepzeiker.
    Ik merk trouwens op dat het pseudo “Joop Klepzeiker” ook hier zijn werk doet: je bent als je die naam ziet of moet optypen meteen uit de gewijde stemming waarin het filmpje je brengt.

    Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Bern als je dit leest neem svp contact met mij op via mijn privé E-mail adres, waarbij ik gelijk E.J.Bron toestemming geeft Ben mijn privé E-mail adres te geven. Ik wil enkele zaken geheel privé met je bespreken die ik niet begrijpt.

  Verder kan ik niet onder woorden brengen wat ik voel anders dan met deze 2 video,s

  En met dit de deuren en ramen wijd open, en het geluid op maximum.

  En tranen van droefenis en van geluk rollen vrijelijk over de wangen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Huuuuuuh? 1860 ? Israel bestaat eerst zinds 1949 en niet eerder?Of heb ik hier wat gemist?

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @luckybee
   Niet om pedant te doen, luckybee, maar de staat Israël werd gewoon onafhankelijk in 1948; de zionistische beweging (overigens seculier in tegenstelling tot wat veel israëlbashers beweren) dateert uit de 19de eeuw, de eeuw van het nationalisme (denk aan: Italië, Duitsland, België, Griekenland…)
   Zo werd ook de massale terugkeer naar het Heilige Land in deze periode ingezet.
   In de 19de eeuw werden de fundamenten gebouwd van het huidige Israël: universiteiten werden gebouwd, bedrijven werden opgericht, noem maar op. Een door het Ottomaanse Rijk (en de rest van het kalifaat) als ‘godvergeten gat’ (*) beschouwd stukje woestijn veranderde in deze periode door veel inzet, visie en hard werk in een performante economische (zowel op het gebied van landbouw, geneeskunde en hightech) powerhouse dat we vandaag kennen als Israël.

   (*) de moskee op de Rotskoepel stond op instorten en het plein ervoor was overwoekerd door onkruid, om u een idee te geven van hoe men over Jeruzalem dacht.
   http://brabosh.com/2011/08/09/pqpct-cgj/

   Nee, Israël is niet in 1948 uitgevonden door overlevenden van de Shoa, het werd onafhankelijk en hoort wat mij betreft thuis in het rijtje: Polen, Tsjechië, België (*) en Griekenland. Landen die in de loop der geschiedenis aan anderen toebehoorden, maar die niet ‘van de ene dag op de andere’ werden uitgevonden.

   Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Voor gevallenen door de eeuwen durende strijd voor het bestaan.

  Zodat ze niet vergeten worden

  En ook dit

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   Daar wil ik graag deze aan toevoegen, mr Klepzeiker en lezers
   ‘Yerushalaim shel zahav’ oftewel Jeruzalem van goud (gezongen door Shuli Nathan)

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Mijn dank, vergeet noot dat deze strijd ook onze strijd is.

    Ik zal nooit vergeten de reis die ik maakte jaren geleden met een bus van Tel Aviv naar Jeruzalem met een bus met 4 jonge Israelies met m16 geweren achter mij ter bescherming van de bus die geheel leeg was.op mij de soldaten en de chauffeur.

    Als atheist zijnde heb ik het pad van Jezus gelopen in een druilende regen , ben op de was plaats geest, etc etc.

    Het zijn tenslotte onze roots.

    Ach maar een leven en zoveel te vertellen, en zoveel niet te begrijpen.

    Zou willen een koe te zijn kon ik rustig in een hoekje van een weiland staan te loeien, helaas dat is mij niet gegeven.

    Yep, it is a beat of burden.

    Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    Joop Klepzeiker zegt: “vergeet noot dat deze strijd ook onze strijd is.”

    Zo is het, mr Klepzeiker, Israël geldt als een microkosmos van de mensheid, een ‘proxy for humanity’ zoals Ann Barnhardt het zei.
    Of zoals ik het op Amerikaanse blogs wel vaker lees: ‘de kanarie in de mijn’.

    Als Israël valt, vallen we allemaal.

    Like

 6. felix zegt:

  Alweer een ouwetje geloof ik, maar ik plaats hem hier weer..

  Love Israel !!!

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Bijna Alles verloren achte het nazi en engelse prikkel draad, behalve de wil om te overleven.

  De dank verschuldigd aan de dappere mensen die voor het bestaan en voortbestaan van Israël vochten en nu nog steeds vechten is door mij met woorden niet te omschrijven.

  Het blijkt niet anders te kunnen zijn.

  Vrede door kracht !

  Ik wens Israël dan ook heel veel kracht toe.

  In hart en ziel verbonden.

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Heer Pennings door laten we zeggen de multiculturele invloeden was ik genoodzaakt jaren geleden mijn echte naam in een nick om te zetten, bijna alles wat ik door de vele jaren heen geplaatst heb is dan ook op de diversen sites verandert in een nick,maar het verbaas mij eigenlijk ten zeerste dat u zich stoort aan een nick, en zeker in dit topic , een persoon met uw intellect eigenlijk niet waardig. want what is in a name ?

  Het verbaasd mij ook ten zeerste dat u uit uw geweide stemming raak door mijn nick, dat roept de vraag op hoe diep uw geweide stemming eigenlijk wel is,.

  Verder wil ik dit topic niet verder vervuilen , dus laat ik het hier maar bij.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Leve Israel! Leve de enige democratie in het Midden-Oosten, in mijn hart en ziel heb ik een warm plekje voor Israel, de geboortegrond van mijn Redder en Heiland Jezus Christus.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 19.10. uur. Bedankt voor het mooie lied-ik ben er geraakt door- heel veel geluk voor Israel en zijn inwoners!

  Like

 11. Dorith zegt:

  Precies, Maartien Pennings, dat was wat ik duidelijk wilde maken.
  Als een gedode Palestijn begraven wordt, is het een hysterische opvoering, vaak met geweren in de lucht en gebalde vuisten, gekrijs en bezweringen.

  Bovendien snap ik echt niet waarom ze zo rouwen. Het is toch wat ze willen? Dat hun zoon sterft als martyr en daar boven gezellig met de vele maagden kan rotzooien? Ze gillen dan wel dat de jongen gestorven is in de naam van de grote allah, maar aan de andere kant willen ze wraak nemen op Israel.

  Shabbat shalom!

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  For he who sheds his blood with me shall be my brother.”

  – William Shakespeare (“King Henry V”)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s