‘Nederland moet asielzoekers westen China beschermen’

Screenshot_14

Nederland moet asielzoekers uit het islamitische westen van China beschermen. Deze Oeigoeren lopen groot gevaar als ze worden teruggestuurd.

Ze kunnen lange gevangenisstraffen krijgen of gemarteld worden. Sommige uitgezette Oeigoeren zouden zelfs zijn verdwenen. Daarvoor waarschuwen VluchtelingenWerk Nederland en Amnesty International vrijdag.

Volgens de twee organisaties onderschat Nederland hoe China omgaat met dissidenten. Ze noemen het voorbeeld van een Oeigoer die tijdens zijn asielprocedure had geprotesteerd bij de Chinese ambassade in Den Haag.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst zag dat niet als ”noemenswaardige politieke activiteiten” en wees de asielaanvraag af. Maar VluchtelingenWerk en Amnesty vinden dat zulke mensen wel degelijk gevaar lopen.

In 2012 en dit jaar heeft Nederland vijf keer geprobeerd Oeigoeren terug te sturen naar China. Dat is elke keer op het laatste moment voorkomen. Twee asielzoekers kregen alsnog een verblijfsvergunning, de anderen hebben nog geen duidelijkheid maar zitten vooralsnog in Nederland.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Nederland moet asielzoekers westen China beschermen’

 1. benkok zegt:

  NB: Oeigoeren zijn moslims, heel spijtig dat ze in China en in Rusland en in boedhistisch Thailand niet gewaardeerd worden.
  Hoe dat nou toch komt???????????? Religion of peace e.d.
  Maar waarom wij ze nu zo nodig hier moeten hebben, is me dan wel weer een raadsel.
  Ik bedoel, een beetje Oeigoer-moslim vraagt dan toch gelijk asiel in Saoedi Arabie aan, gelijk naar Mekka, meteen hadj gedaan.
  Maar Turkije kan ook, daar liggen nog wat “roots”, http://nl.wikipedia.org/wiki/Oeigoeren
  Misschien moet daar eerst es even over “gepolderd”worden.
  Met alle moslims hier ter plekke, of dat wel een islamrichting is , waar iedereen blij mee is
  En als uit dat polderoverleg dan komt, dat de Oeigoeren naar Turkije gaan en de rest naar Mekka,
  dan zijn er weer een hoop problemen opgelost.
  Sommigen gaan liever naar islamland Syrie om ergens in de strijd tussen Alevieten, Shiieten en Soennieten de ware islam te bevorderen in jihad, enkele reis ok.
  Maar getraind terug naar Nederland is het ook weer niet, dus doorreizen naar Mekka.
  Dit was “Brandpunt”, goedenavond.
  En: shabbath shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  PS welkom vanavond in Opperdoes (bij Medemblik, NH) en morgen in Kaatsheuvel,
  http://tora-yeshua.nl/2013/04/tora-yeshua-gemeente-samenkomsten-vr-av-12-april-opperdoes-nh-za-mid-13-april-kaatsheuvel/

  Like

 2. luckybee zegt:

  Nog meer Turkmenen in Nederland?Kunnen wij dan dat nog aan?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Luckybee, 13.03 Dat kunnen we niet, nee. We hebben al meer dan genoeg te stellen met al die andere grappenmakers. Maar onze so-called regering zal wel weer overstag gaan, zoals altijd. Tot de bom barst. Zijn ze in Den Haag op zelfvernietiging uit, of hoe zit dat?!Je vraagt het je af!

   Like

 3. catherine zegt:

  Ook China ontkomt niet aan de “islamitische renaissance”, de oeigoeren beheersen ook de verdeel en heerstaktiek van de islam. Maar gelukkig is China geen NL en daarom hoeven we ze hier ook geen onderdak te verlenen. Tijd om “het vingertje” af te hakken!

  Like

 4. Jade zegt:

  Die chinezen snappen tenminste hoe je met islam moet omgaan.
  Wat mij betreft gaan al “onze” moslims vandaag nog op transport naar China.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Chinezen zijn wat mij betreft welkom, zijn harde werkers en komen nauwelijks of niet in de bijstand. Zijn het evenwel chinezen die in de islam hun heil zien dan gaan bij mij de nekharen overeind staan. We hebben meer dan genoeg islam in Nederland dus laat die oeigoeren maar fijn in oeigoerenland. Lopen ze risico op onderdrukking en marteling eenmaal terug in China? Dat zal wel, maar aangezien in heel Afrika en het Midden Oosten miljoenen rondlopen die elke dag kans lopen op vervolging wordt het wel erg druk in Nederland en we moeten toch zeker ook een paar plekken open zien te houden voor de inmiddels 100 duizenden vervolgde christenen her en der in islamitische landen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Toen de Qing Dynastie in 1912 verdween kreeg Xinjiang min of meer zelfbestuur maar de Turkse terroristen meenden in 1933 de ‘Islamitische Republiek van Oost-Turkestan’, ook wel Uighuristan genoemd, te kunnen uitroepen. De Peking accepteerde dit niet en ‘Uighuristan’ kwam weer bij China.
  In 1944 (China was toen in oorlog met Japan) verklaarden de ‘opstandelingen’ zich opnieuw zelfstandig en noemden ‘hun territorium’ de ‘Tweede Oost-Turkestan Republiek’.
  In 1949 maakte Mao definitief een einde aan de afscheiding en Xinjiang werd een provincie van China. In 1955 werd het wel een ‘autonome republiek’ maar binnen China dat sinds 206 onder de Han Dynastie, dus vanaf 206 v.Chr. over dit gebied heerste. (1)

  Aangezien het gebied rijk is aan delfstoffen worden deze ontgonnen, voornamelijk door Han-Chinezen die hard werken itt de moslims menen dat iedereen met hen rekening dient te houden (ramadan, ‘culturele’ kleding enz. het bekende eisenprogramma) en dat zij hun hand kunnen ophouden. En dus hebben de Han-Chinezen meer geld te besteden dan de Oeiguren wat hen behoorlijk steekt. Zij voelen zich daarom gediscrimineerd Wegens hun gedrag zijn de bedrijven niet toeschietelijk moslims aan te nemen wat vervolgens weer een jammerklachten oplevert en een jammerende Human Right Watch die overal discriminatie ziet. Op deze ‘roof van bodemschatten en culturele identiteit’ hebben de Oeiguren een traditioneel antwoord en dat is terreur uitoefenen.
  Han-Chinezen worden op straat doodgestoken met breinaalden, bussen overvallen en met de passagiers er in in brand gestoken, vrouwen verkracht, kinderen onthoofd, bomaanslagen gepleegd, kortom, het hele islamitische repertoire wordt ook daar afgedraaid.

  Bekend ‘activist’ is Rebiya Kadeer die in 2004 van Noorwegen (van welk land anders) de Human Rights Watch kreeg. Zij woont nu in de VS en is voorzitter van de World Uyghur Congress is. Zij ontvluchtte China nadat bekend werd dat zij op grote schaal had verrijkt en achter de terreur in China stak, o.a. achter de moordpartijen in Urumqi in 2009. (3)

  Bekend Nederlands ‘activist’ en grote fan van Rebiya Kadeer (‘Moeder van de Oeiguren’) en haar kliek is Harry van Bommel (wie anders) die van ‘onlusten’ spreekt als op grote schaal wordt gemoord door zijn islamitische kameraden (4)

  1. http://www.cfr.org/china/uighurs-chinas-xinjiang-region/p16870
  2. http://www.barenakedislam.com/2010/06/10/cover-up-chinese-uighur-muslim-rioters-burned-bus-passengers-alive-raped-women-and-decapitated-children-displaying-their-heads-on-a-highway-median/
  SEPARATIST VIOLENCE AND TERRORIST ATTACKS IN XINJIANG
  http://factsanddetails.com/china.php?itemid=1818&catid=5
  3. Xinjiang Separatist Rebiya Kadeer and Her American Friends
  http://watchingamerica.com/News/32347/xinjiang-separatist-rebiya-kadeer-and-her-american-friends/
  4. http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2010/07/06/herdenking-verzet-oeigoeren/

  Like

 7. Jan zegt:

  benkok zegt:
  12 april 2013 om 12:52

  Zij meenden asiel te kunnen krijgen in Cambodja maar die smeet hen er snel weer uit, zagen de bui al van verre hangen:
  Cambodia deports Uygurs back to China
  http://www.china.org.cn/world/2009-12/21/content_19104849.htm

  After Expelling Uighurs, Cambodia Approves Chinese Investments
  China signed 14 deals with Cambodia on Monday worth approximately $1 billion, two days after Cambodia deported 20 ethnic Uighur asylum seekers under strong pressure from Beijing.
  http://www.nytimes.com/2009/12/22/world/asia/22cambodia.html

  Moordenaars en terroristen kosten ons geld, zullen de Cambodjanen hebben gedacht en uiteindelijk ons land.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @benkok 12.52. uur. Hallo Ben, eens met je standpunt. Wij hebben de neus gestreken vol van het islam tuig in ons eigen land. Opgesodemieterd, stuur ze maar allemaal naar Saoedi Arabië en Quatar, die bulken van het geld. Maar dat zal wel niet, dankzij onze verraders van de linkse kerk, en de rode fascisten in Brussel, de eu bende, duwt men ons constant dit grafvolk “door de strot”. Ik ben het net als wijlen Professor Pim Fortuyn, kots en kotszat!

  Like

 9. Peter Selie zegt:

  zou het geen beter idee zijn, dat Nederland de vervolgde en getreiterde Christenen in islamitische landen gaat beschermen. Moslim kunnen per definitie geen vluchtelingen zijn. Ze komen gewoon de ‘VIJFDE COLONNEN’ VERSTERKEN. Vluchtelingenwerk Nederland + Amnesty International hoor je daar nooit over!

  Like

 10. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  @benkok en anderen
  Ben zegt: “Maar waarom wij ze nu zo nodig hier moeten hebben, is me dan wel weer een raadsel.”
  Mij ook, Ben. Je zou toch denken dat ze zelfs in China weten dat het hier in het Westen sterft van de ‘islamofoben’.
  Ik bedoel maar, iemand die allergisch is aan vis gaat toch ook niet in een Captain Iglo fabriek werken?

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Selie 17.45. uur. Hi Peter, ik had je al bijna gemist. En inderdaad Amnesty en Vluchtelingenwerk, hoor je NOOIT over de vervolgde christenen. Selectief optreden noem ik dat, maar dat is eigen aan rode organisaties!

  Like

 12. Jan zegt:

  De islamitische partij van Turkestan leidt kinderen op om te moorden:

  The Turkistan Islamic Party, an al Qaeda-affiliated terror group, has released a video that shows young children firing weapons while at a training camp in Pakistan.
  In the video, the children, some of whom appear to be no older than six, are shown firing handguns, AK-47 assault rifles, and a PKM machine-gun from various positions.
  http://www.longwarjournal.org/archives/2013/04/turkistan_islamic_pa_2.php

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s