Burgemeester van Keulen ontslaat archeoloog

Screenshot_40

Herinnering aan Keulen: een politiek niet welkome delegatie uit Israël mocht alleen voor de deuren van het raadhuis ontvangen worden

Al jarenlang wacht toeristen voor de Dom van Keulen een vuilnisbelt van antisemitische hetze. De Groene afdelingschef Sociale Zaken Bredehorst mag zonder gevolgen de Holocaust een uitglijder noemen. Een Israëlische delegatie werd de ontvangst in het raadhuis geweigerd en werd door de fractie Pro-Köln daarop buiten voor het raadhuis ontvangen (Quotenqeen berichtte). Wat betreft antisemitisme is men in Keulen bijzonder tolerant. Men mag er alleen niet over praten. De archeologische leider van de opgravingen bij het geplande joods museum deed dit toch en wordt nu ontslagen door burgemeester Roters, omdat hij aan een Israëlische krant vertelde van de antisemitische rancune waarmee hij bij zijn werk in Keulen te maken heeft.

Lange tijd beschouwde men in Keulen de “Joodse kwestie” als opgelost. De Joden, die in 1138 in een getto bij het huidige raadhuis werden opgesloten. In 1339 werden bijna alle in Keulen levende Joden vermoord. De laatste overlevenden werden in 1424 “voor eeuwig” uit de stad verbannen. Langer dan elders hield deze verbanning stand in de meest corrupte stad ten noorden van de Alpen. Bijna 500 jaar lang was Keulen “Jodenrein”, totdat de eersten zich in de 19e eeuw weer in de stad durfden vestigen. Een bericht uit die tijd omschrijft de openbare terechtstelling van een Jood voor de Dom van Keulen – en dat de overheid door middel van veel politie er vooral op bedacht was Jodenvijandige uitlatingen van het toekijkende Keulse plebs te voorkomen. En toen nauwelijks 130 jaar later de volgende vernietigingsgolf tegen de Joden plaatsvond, bewezen de inwoners van Keulen opnieuw hun legendarische humor. Uniek in Duitsland werd de massamoord zelfs met hatelijke boosaardigheid in carnavalsoptochten bejubeld. Hoewel toch niemand iets wist. Waarlijk de geschiedenis van een tolerante stad met af en toe een uitglijder.

Dat is de historische achtergrond van de op dit moment grootste opgraving in Keulen. Hier gaat het bij wijze van uitzondering niet om Romeinse scherven, maar om de goed geconserveerde muurresten van het middeleeuwse joodse getto met synagoge. Het geheel bevindt zich op een representatieve plaats direct onder het raadhuisplein. Het idee: de opgraving moet toegang gaan verschaffen tot het souterrain van een daarboven opgericht joods museum.

Screenshot_2Zoals we hierboven hebben kunnen lezen, is het verhaal dat zo´n museum te vertellen heeft, niet per se in overeenstemming met het door Keulen onderhouden imago van een stad die openstaat naar de wereld en tolerant is, waarin het nationaalsocialisme en de Jodenvervolging nooit plaatsvond. Het project is impopulair en ligt de in de huidige tijdgeest ijverig “tegen rechts” strijdende feestneuzen zwaar op de maag. Dat krijgt uiteraard vooral de projectleider te voelen. De stedelijke archeoloog Dr. Schütte (foto rechts) beging een doodzonde tegenover inwoners van Keulen: hij sprak over de interne conflicten van de kliek – en dat tegenover een Israëlische krant. Dan helpt het ook niet dat de linkse “Ha´aretz” met het aandeel van de Dumont-uitgeverij al bijna een Keulse krant is. De wetenschapper werd door SPD-burgemeester Roters ontslagen.

Hier een bericht uit de EXPRESS:

http://www.express.de/koeln/streit-um-juedisches-museum-ob-roters-feuert-sven-schuette-als-grabungsleiter,2856,22333500.html

En hier het volledige interview uit “Ha´aretz”:

http://www.ksta.de/koeln/juedisches-museum-das-interview-mit-sven-schuette-in-der-haaretz-im-wortlaut,15187530,22313656.html

Bron:

http://quotenqueen.wordpress.com/2013/04/11/kolner-ob-feuert-archaologen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antisemitisme, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Socialisten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Burgemeester van Keulen ontslaat archeoloog

 1. Tom Hendrix zegt:

  En zo gaat het maar door. Schande na 68 jaar, dat we bevrijd werden van een gewelddadig NAZI REGIME, is er weer volop Jodenhaat! En niet alleen in Keulen hoor, hier in Nederland kunnen de Joden in Amsterdam, met hun keppeltje op, niet meer veilig over straat. En geloof maar dat de GROOTMOEFTI, en de IMAMS zich geweldig verheugen over het anti-semitisme dat weer de kop opsteekt, nu met de smeerlappen van LINKS, in de hoofdrol van de 5e colonne.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Jeeminee het gaat echt weer hard die jodenhaat.

  Like

 3. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Ik zal nooit meer op dezelfde manier naar Keulen kijken nu ik dit weet.
  Ik wist dat er in de middeleeuwen in het Rijnland bloedige pogroms en lynchpartijen waren, opgeroepen door haatpredikers en die een nefast effect hadden op het beeld dat men had en heeft van de kruistochten.

  Zo zie je maar weer, dat antisemitisme diepgeworteld zit in bepaalde delen van Europa.
  En als die delen dan ook nog eens overrompeld worden door assertieve lui uit de zandbak die hun antisemitisme niet onder stoelen of banken steken, tja…
  Schämen Sie sich, Bürgermeister Roters!

  Nee, doe mij dan maar Praag, waar men trots is op de Joodse buurt.

  Like

 4. kraftavilqa zegt:

  En wederom zijn het de socialisten die voorop lopen (kinders gelooft U alstublieft niet dat fabeltje dat de nazis extreem rechts waren, zij waren ordinaire socialisten van het onsympathiekste soort in vrijwel niets verschillend van wat zich tegenwoordig socialist noemt).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s