Het sprookje van de vreedzame islam: Turken slachtten 17.000 christenen in Otranto af (Zuid-Italië)

Screenshot_14

In 1480 veroverden Ottomaanse Turken Otranto als eerste plaats op Italiaans grondgebied en slachtten daarbij de hele mannelijke bevolking af. Vrouwen en kinderen werden als slaven verkocht. In 1481 werd de stad na een lange belegering weer door christelijke strijdkrachten onder leiding van Alfons II ingenomen. De overgave vond zonder gevechten plaats, omdat de Turken daarvoor tijdens onderhandelingen een vrije aftocht werd gegarandeerd.

Islamitisch bloedbad van 1480 (in Zuid-Italië): 800 martelaren van Otranto worden zalig verklaard

(Vaticaan, tekst: Giuseppe Nardi) Op maandag 11 februari 2013 werd in Rome de zaligverklaring van 800 christenen bekendgemaakt, die in de 15e eeuw in Otranto martelaren werden. De zaligverklaring wordt in het kader van een gewoon consistorie van het kardinaalscollege bekendgemaakt, dat bijeengeroepen was door paus Benedictus XVI.

In de zaligverklaring worden Antonio Primaldo en 800 metgezellen genoemd. Op 29 juli 1480 richtten Ottomaanse troepen tijdens een razzia een bloedbad aan onder de christelijke inwoners van de stad Otranto in het Zuid-Italiaanse Apulië. Zij vermoordden meer dan 800 vissers, handwerkers, boeren, kooplieden en landarbeiders alleen vanwege hun geloof.

Screenshot_15

Populair onder de Turken: het levend doormidden zagen van gevangenen

In 1480 duikt de Turkse vloot voor de kust van Apulië op

Op die dag in de zomer dook er in de vroege ochtenduren een Turkse vloot van 90 galeien en 66 andere schepen op. De vloot transporteerde een leger van 18.000 soldaten onder commando van Gedik Ahmed Pasha, een veldheer van sultan Mehmed II de Veroveraar, die in 1451 op 21-jarige leeftijd  de heerschappij in het Ottomaanse rijk had overgenomen.

In 1453 slaagde hij er aan het hoofd van een leger van 260.000 soldaten in Constantinopel te veroveren en daarmee de vernietiging van het Byzantijnse rijk. De grootste kerk van het “Tweede Rome” en het hele oosten, de Hagia Sophia, werd ontheiligd en in een moskee veranderd. Sindsdien volgde Mehmed II het doel om ook het eerste Rome te veroveren en de Sint Pietersdom in een stal voor zijn paarden te veranderen.

Screenshot_2

De citadel van Otranto

Mehmed II richtte zich na de verovering van Constantinopel op Rome

Mehmed II richtte zich na de verovering van Constantinopel op Rome; hij wilde ook het eerste Rome veroveren en de Sint Pietersdom in een stal voor zijn paarden te veranderen.

In juni 1480 richtte hij zijn veroveringen op het eigenlijke Rome, nadat de verovering van het eiland Rhodos mislukt was aan het hardnekkige verzet van de ridders van de Johannieterorde (nu de Maltezer orde). De Turkse vloot zeilde naar het Westen en zette koers naar Otranto aan de zuidelijke Adriatische Zee. De meest zuidoostelijke gelegen stad van Italië was een belangrijke haven tussen Oost en West.

Bij de aanval moest de bevolking de stad opgeven en in de versterkte burcht vluchten, waarin zich slechts 400 soldaten bevonden, die met de bevolking op zichzelf waren aangewezen.

Het Turkse bloedbad eiste 17.000 mensenlevens

Na een belegering van 15 dagen lukte het de Turkse aanvallers op 11 augustus door geconcentreerd kanonvuur een bres in de verdedigingsmuur te slaan.

Gedik Ahmed Pasha gaf opdracht om alle mannelijke inwoners boven de 15 jaar te vermoorden, terwijl de vrouwen en kinderen tot slaaf werden gemaakt.

Een deel van de inwoners, 800 christenen, kon voor het bloedbad met de clerus in de kathedraal van de stad vluchten.

Screenshot_3

De kathedraal van Otranto

Daar trad aartsbisschop Stefano Pendinelli de Turken met het kruis in de hand tegemoet en riep de aanvallers op om de levens van de mensen in het huis van God te sparen en Christus ook als hun redder aan te nemen. Daarvoor werd hij op een bijzonder wrede manier gedood. Zijn hoofd werd afgeslagen, op een lans gespietst en als trofee door de straten van de stad gedragen. De commandant van het burchtgarnizoen werd leven doormidden gezaagd.

Gedik Ahmed Pasha riep de minstens 800 christenen in de kathedraal op om zich tot de islam te bekeren, waarvoor hij hen een nacht bedenktijd gaf.

Op 12 augustus weigerden ze allemaal, onder hen ook de bejaarde kleermaker Antonio Pezzulla, Primaldo genaamd. Hij gaf Gedik Ahmed Pasha namens iedereen antwoord: “Wij allemaal, die in Jezus Christus, de zoon van God en onze Heiland geloven, zijn bereid duizend maal voor hem te sterven.”

Daarop gaf de Turkse krijgsheer het bevel om iedereen te boeien. De kathedraal werd in een stal veranderd. Op 14 augustus liet hij alle gevangenen naar een heuvel buiten de stad brengen.

De handwerker Antonio Primaldo, die de anderen in dit moeilijke uur tot steun was geworden, zou als eerste terechtgesteld worden. Vlak voor zijn onthoofding riep hij de anderen toe de moed niet te verliezen. Hij zou zojuist de hemel hebben bekeken die hen zou verwachten. Toen onthoofdden de beulen van de Pasha hem.

Zoals overgeleverd door de kronieken, bekeerde een van de islamitische beulen, genaamd Bersabei, zich vanwege de onverschrokkenheid waarmee de christenen voor hun geloof de dood ingingen. Hij bekende zich hardop tot Christus en werd eveneens onthoofd. In totaal werden er in de stat en het omringende land 17.000 mesnen door de Turken vermoord.

Screenshot_1

De kapel in de kathedraal van Otranto met de gebeenten van de 800 martelaren die werden vermoord door de Ottomaanse Turken

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2013/04/12/die-mar-des-friedlichen-islam-turken-massakrierten-17-000-christen-in-otranto-suditalien/

Auteur: Michael Mannheimer

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.katholisches.info/2013/02/08/800-martyrer-von-otranto-werden-heiliggesprochen-moslemisches-massaker-von-1480/

Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Italië, Moslims, Turken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het sprookje van de vreedzame islam: Turken slachtten 17.000 christenen in Otranto af (Zuid-Italië)

 1. Wat een ‘overwinningen’ voor het ‘geloof van de Vrede’! Allemaal slachtpartijen…

  Like

 2. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Professor Bernard Lewis, waar bent u nu met uw ‘vrijheid en tolerantie’ voor niet-moslims binnen het Ottomaanse Rijk?

  Ik verwijs hier graag naar het opstel van Professor Bernard Lewis over antisemitisme
  https://ejbron.wordpress.com/2012/06/25/bernard-lewis-het-nieuwe-antisemitisme-eerst-religie-toen-ras-wat-nu-deel-1/

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ha, daar hebben we de Hagia Sophia! -van die gewraakte lego-bouwdoos in Oostenrijk, weet U nog wel?
  Nou, dan hoeven de Turken bepaald niet zo hoog van de toren te blazen: Ze hebben dat gebouw destijds gewoon ingepikt.
  Je moet maar durven om nu te gaan eisen, dat dat bouwdoosje uit de handel genomen wordt!.

  Like

 4. nicolazien zegt:

  Dat staat ons ook te wachten als onze leiders hun maskers laten vallen en hun ware bedoelingen duidelijk zullen worden, islamisering van het Westen! Het verraad zit werkelijk overal. Arnold Karstens, bij Eva Jinek vanmorgen, klaagt erover dat het Westen zo dom is om de islamisten overal te steunen omdat ze zich tegen het Westen gaan keren! Hij heeft nog niet begrepen dat dat de bedoeling is! En dan zullen ze ook de handlangers van het Westen zijn! Zij doen het werk, makkelijk zat. Godsdiensten worden door leiders ingevoerd!!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Waarom sturen wij aan de rode-en ;liberale verraders niet een artikel als dit. O wacht, voor de rode smeerlappen, maakt het niet uit, zij hebben ons al 10 tallen jaren geleden ingeruild voor de islamisten, en de bierpompliberalen, zijn hard bezig onder MARX RUTTE, de partij van de arabieren links in te halen-KOTS!

  Like

 6. Jade zegt:

  Super interessant artikel, E.J.! Bedankt voor het plaatsen.
  Je zou er haast een vakantiebestemming van maken…

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ons land is met de hulp van Jezus Christus opgebouwd . Ik geloof niet dat wij nog zulke martelaren moeten leveren.God zal net als met Michiel de Ruyter van af het begin steunen.De Sabaoth met zijn Hemelse heerscharen zullen alle onze vijanden vernietigen.

  Like

  • luckybee zegt:

   Wij moeten alleen Gods wetten tot op de puntjes volgen.Ons door niets laten verleiden, dat niet uit de Heere komt. Staat alles netjes in de Staten Bijbel geschreven, liefs eentje van voor de vele veranderningen die de KPN hebben laten doen.met de toestemming van de RKK, Anglicaanse kerk en de Herformde kerk(Lutherisch), Jehova getuige,baptisten,enz enz.Weg met de NWO.

   Like

 8. baksteen zegt:

  Vakantiebestemming? Promoten als eindbestemming voor pelgrimstochten.
  Rome-Otranto 650 km.
  Mooi alternatief voor Compostella.

  Ik zoek een lijst met alle invallen / moordpartijen in Europa incl Turkije door de Moslims.
  Iemand?

  Like

 9. Ekster zegt:

  De manier waarop de Ottomanen, ofwel Turken, indertijd huis hebben gehouden is nog steeds symptomatisch/typisch voor de ongekende wreedheid en pure slechtheid van de islam. Geen eergevoel, geen enkel gevoel van medemenselijkheid, alleen blinde haat tegen alles wat niet is zoals deze barbaren zijn. Onschuldigen worden bruuut afgeslacht, vrouwen en kinderen zijn slechts handelswaar. Deze schoften zijn eeuwenlang niet in staat gebleken zich ook maar het kleinste beetje te verbeteren, er is geen enkele positieve ontwikkeling in hun perverse doodscultuur, alleen maar stilstand en halsstarrig vasthouden aan eeuwenoude barbarij.

  Like

 10. Ze moorden en plunderen maar aan. Tot ze zelf aan de beurt zijn. Want Jezus zei: “Wie met het zwaard doodt zal door het zwaard gedood worden”!

  Like

 11. Robbert zegt:

  Beste Lucky Bee: de Jehova’s horen niet in dat rijtje thuis want dat is een sekte.

  Like

 12. Pingback: Het afslachten van christenen in Syrië gaat door | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s