Israël verdwijnt uit Schotse bibliotheken

Screenshot_37

Het maakt niet uit waar deze boeken over gaan, alleen al op grond van hun herkomst worden ze verboden. Een van de Schotse gemeenten heeft net een boycot van Israël in werking gezet, nadat het gemeentebestuur het land vergeleken heeft met Zuid-Afrika ten tijde van de ‘Apartheid’.

De gemeenteraad van Clackmannanshire verklaarde dat men zich zou verzetten tegen alle economische en politieke steun voor Israël, ​​om (op die manier) “een einde te maken aan het lijden in Palestina”. In Schotland, dat ooit bekend stond als het enige Europese land dat geen geschiedenis heeft van Jodenvervolging door de staat, bevindt zich een regio die zich officieel inzet voor de vernietiging van de Joodse staat, die men omschrijft als een kwaadwillige, ‘koloniale’ entiteit, die zich op andermans grondgebied bevindt.

Vorig jaar verbood de Schotse universiteit van Dundee water uit de Eden Springs (de bron van Eden) op de campus, omdat – naar men beweerde – “de bron wederrechtelijk water haalt uit de Salukia bron in de bezette Syrische Golan, waar het wordt gebotteld in de illegale Israëlische nederzetting Katzrin”.

Een ander Schots provinciaal bestuur in de buurt van Glasgow, West Dunbartonshire, verbood in 2011 de aankoop van Engelse vertalingen van Israëlische boeken en de distributie van deze boeken naar de openbare bibliotheken in het hele rechtsgebied van het provinciaal bestuur.

Als men dit leest gaan de gedachten weer terug naar de Duitse lente van 1933, toen studenten, professoren en bibliothecarissen aan een lijst van ‘ontaarde’ Joodse boeken werkten. De lijst bevatte Stefan Zweig, Erich Maria Remarque, Thomas Mann en Heinrich Heine. In de grootste gebeurtenis, buiten die in Berlijn, werden 18.000 Joodse boeken vernietigd.

Het besluit in Dunbartonshire markeert de eerste keer dat een regio in Europa is vrijgemaakt van boeken uit Israël. Het maakt niet uit waar deze boeken over gaan, alleen al de herkomst ervan is genoeg om ze te verbieden. Het lijkt erop dat de schokkende aankondiging haar werk heeft gedaan.

In de catalogus van de bibliotheek verschijnt David Grossman met slechts twee titels, die gekocht zijn vóór het officieel verbod; van Amos Oz zijn er twee titels en van Abraham Yehoshua een titel, net als van de Nobelprijswinnaar Shai Agnon en van Yoram Kaniuk.

Batya Gur, Dorit Rabinyan, Sami Michael, Naomi Ragen (een in Amerika geboren schrijver die woont in Israël), Yehuda Amichai, Orly Castel-Bloom, DanPagis, Emil Habibi en Michal Govrin worden niet vermeld.

Zoektochten naar net gelijk welke Israëlische academicus dan ook, die na 2011boeken heeft gepubliceerd, of naar pro-Israël boekjes zoals die van Alan Dershowitz, leveren niets op.

Screenshot_1

Het is twee jaar geleden dat het verbod van het gemeentebestuur van Dunbartonshire in het nieuws kwam. Wat is de huidige status van de Israëlische boeken in de Schotse bibliotheken?

Meir Shalev, die veel romans in het Engels publiceerde, is niet welkom.

In de twee jaar na de ‘verban-de-boeken’ beslissing heeft de Schotse gemeente niet één boek aangeschaft dat geschreven is door Israëlische auteurs, maar men heeft wel antisemitische publicaties op de schappen toegelaten, zoals “Mornings in Jenin” door Susan Abulhawa, ‘The Forgotten Palestinians’ door Ilan Pappe, ‘What is a Palestinian State Worth’ door Sari Nusseibeh en een pamflet met de titel “The Case for Sanctions against Israël “, een soort gids voor de BDS beweging [boycotts, divestment and sanctions (BDS) against Israel].

De nieuwste boeken ‘Friendly fire’ door A.B. Yehoshua of  ‘Until the Dawn’s Light’ door Aharon Appelfeld’, kwamen niet in aanmerking voor aankoop, maar de Schotse bibliotheken kochten onlangs wel een kopie van de ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’, het beruchte en bedrieglijke antisemitische pamflet, dat nog steeds in de catalogus in de vertaling van Victor Marsden op plank nummer “3058924” van de bibliotheken verschijnt (om de ernstige gevolgen van deze beslissing te begrijpen; in de openbare bibliotheken van Italië zijn de laatste edities van de ‘Protocollen’ uit 1938).

In augustus 2012 deed de Conferentie van Europese Rabbijnen een beroep op Apple Inc om te stoppen met de verkoop van de Arabischtalige versie van‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’, die werd verkocht via iTunes. Yuli Edelstein, de toenmalige Israëlische minister van Openbare Informatie en Diaspora Zaken, ondersteunde de oproep.

Ze zouden graag willen weten of het boek waardoor duizenden Joden in Europa werden gedood, dat door Hitler werd gebruikt als een handleiding in zijn oorlog om de Joden uit te roeien en dat wordt gevonden in de zakken van Palestijnse zelfmoordterroristen, eenvoudig kan worden besteld in een Europese openbare bibliotheek. Zie onder de afdeling ‘non-fictie voor volwassenen’.

Zo werkt de boycot van Israël: stilzwijgend de Israëlische culturele overdracht van generatie op generatie afsnijden. In een symbolische pogrom zijn een taal, een natie, een hoeveelheid literatuur uit de bibliotheken van een Schotse regio gehaald, terwijl de meest dodelijke Judeofobische vervalsing opnieuw in de culturele archieven van Europa verschijnt, zoals in de tijd van ´Herr Goebbels’.

Een Noord-Europese regio slaagde waar Ahmadinejad van Iran faalde: Israël is aan het verdwijnen uit de ogen van de mensen en uit hun verbeelding.

Screenshot_38

Bron:

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/13117#.UWbJ6Fdm7eN

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Schotland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Israël verdwijnt uit Schotse bibliotheken

 1. Jan zegt:

  De boycot kwam tot stand mede door toedoen van de Fakastijnen. Als men bedenkt dat socialisten het in de gemeente het voor het zeggen hebben is het niet verwonderlijk dat zij een dergelijke beslissing nemen. In Nederland zit ik er op te wachten wanneer de roden er hier toe overgaan. De toon is immers gezet door Timmermans die Israël meer dan beu is.
  Clackmannanshire Council Resolves To Resist … Any Action That Gives Political Or Economic Support To The State Of Israel

  The motion, introduced by Councillor Archie Drummond, a socialist elected as an Independent, was passed without opposition

  en Israël wordt op één lijn gesteld met nazi-Duitsland:
  “In Israel we have echoes of the post Weimar Republic in Germany.There the nazis declared that Germany needed Liebensraum ie room to expand and this could be achieved by getting rid of the Untermensch and occupying stolen land.”
  http://daphneanson.blogspot.nl/2013/03/tartan-tiger-clackmannanshire-council.html

  De bovenste foto is veelzeggend

  Like

 2. Jan zegt:

  Met Schotland is iets fundamenteel mis:

  The Daily Express revealed last week that Islamic Relief Worldwide, a British charity accused of links to terrorism, was presented with £398,000 of the taxpayers’ money by the Scottish Government last year, as part of its £9 million International Development Fund.

  The so called charity Islamic Relief is considered by many as being one of many front groups of the Muslim Brotherhood and its terrorist offspring Hamas.
  https://kafircrusaders.wordpress.com/2013/03/27/scottish-government-donate-400000-to-muslim-charity-with-strong-terrorist-links/

  Like

 3. peter selie zegt:

  Wordt het geen tijd dat wij, de vrienden van Israël, ook eens een boycot instellen om te beginnen om whisky in de schappen te laten staan en de doedelzak in de ban te doen en verder weet ik niet wat nog te bedenken, nou de kilt dan, maar dat was ik toch al niet van plan om in rond te gaan lopen. Een man in een rok, is voor mij hetzelfde als in een jurk. Merci!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Een boycot van mensen of organisaties die Israël willen beschadigen is op zich zeer te overwegen. Wanneer ik weet dat een bepaalde zaak geen producten uit Israël wil verkopen dan is die bij mij ogenblikkelijk uit de gratie..
   Zeker is het, dat er de mensen Israël zijn die dit artikel hebben gelezen, er zich mateloos aan hebben geërgerd en van mening zijn dat aan elk land dat het Israël zouden willen boycotten, ALLE Israëlische producten geweigerd moet worden en zoals wij weten hebben de Israëli’s een enorm scala aan allerlei apparatuur, machines , software, elektronica,,en geneesmiddelen vervaardigd die van groot belang voor de wereld zijn.

   Like

 4. Henk.V zegt:

  ”Overpeinzingen bij het zien van een misselijk makend reptiel”

  Waaraan denk je bij het horen van het woord Schotland?
  Regenachtig weer? Whisky? Woeste natuur? Verlaten gebieden? Prachtige kusten? Ruige bergen met diepe meren waarin je soms een monster meent te zien?
  In elk geval bezienswaardigheden genoeg die uitnodigen tot een bezoek.

  Schotland stond lang op het verlanglijstje van Wachteres en mij, want sinds ons eerste bezoek aan het Verenigd Koninkrijk in 1977 zijn wij absoluut zeer anglofiel en ondertussen kennen we Engeland en Wales aardig goed.

  Schotland kennen wij nog niet en ik weet niet of ik het Schotland uit het artikel over bepaalde Schotse bibliotheken nog wel wil bezoeken.

  Met Ans nam ik de vertaling door.Ik kon dit verhaal niet onafgebroken doorlezen. af en toe ging ik mij even vertreden, om er even afstand van te nemen en af te koelen., want zelden maakte een verslaggeving mij zo vervuld van een bijna grenzeloze woede.

  Wanneer die emotie een bepaal gevaarlijke grens bereikt en allesbehalve vredelievende intenties bij mij bovenkomen kan ik tegen een grens aanlopen,In dat geval roepen opkomende tranen mij toe Gevaar, Gevaar! Terug!!

  Want als ze echt zouden komen, dan blijft het bij mij niet meer bij woorden.In de vele voorbije jaren heb ik dus geleerd innerlijk gas terug te nemen..
  Die woede ontstond toen ik in Schotland een weerzinwekkend links/nazistisch monster zag opdoemen. Pervers, verrot, leugenachtig,sprekend met twee monden, haatdragend, vol van kromme redeneringen..

  Dat monster wilde uit naam van de politiek correcte interpretatie van gerechtigheid de Holocaust over doen, de gerechtigheid die aan een kwestie maar één kant ziet…
  En toen ik deze ontaarde,verkankerende geestesgesteldheid in volle omvang zag hoorde ik in gedachten de stemmen van de miljoenen omgekomen joden die door dit zelfde beest van het leven beroofd waren en zij riepen ons toe :

  ”Wie eert onze gedachtenis?” ”Wie zal dit kwaad gaan vergelden en ons postuum recht verschaffen?” Het hoogste recht dat wij hun kunnen verschaffen is wanneer al hun nakomelingen blijvend in vrede en vrijheid zullen kunnen leven.

  ”Nooit weer Holocaust!” zullen wij bereiken indien wij dit monster grondig hebben vernietigd.
  Daarom zullen wij nooit kunnen zwijgen, nooit onze strijd tegen politiek correct links beëindigen, want vrede over Israël zal ook vrede over onszelf betekenen.

  Like

 5. Dorith zegt:

  Gaan ze straks huiszoekingen doen en in de boekenkasten snuffelen? Ilan Pappe is natuurlijk ook van oorsprong een Israeli, maar diens boek mag wel in de bibliotheek natuurlijk. Waarschijnlijk ook het geschrijf van Gil’ad Atzmon.
  Straks wordt ook de post uit Israel terug gestuurd of makkelijker, direkt vernietigd.
  Hopelijk boycotten ze ook alle medicijnen die in Israel ontwikkeld zijn en al het andere wat hier wordt ontwikkeld of geproduceerd. Ik hoop het!!!

  Je moet consequent blijven, dan maar zonder computer etc!

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Dorith

   Al het boycot geschreeuw is alleen maar ‘heldhaftig’ nitwit gedoe.

   Links weet echt wel dat Israël letterlijk bij bijna alle uitvindingen betrokken is.

   Maar als je ‘boycot, boycot’ schreeuwt, ook al heb je daar geen juiste argumenten voor, dan bereik je altijd mensen die zelf niet nadenken, maar die wel gevoelig zijn voor hun aperte leugens.

   Links bestaat bij de gratie van onbenullen die niet in staat zijn om hun eigen mening te
   vormen.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Wachteres het zijn altijd die onbenullen die zo gevaartlijk worden als het er genoeg zijn.
    Dat hebben we al vaak genoeg gezien.

    Like

 6. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Niet om het op de spits te willen drijven, het is al erg genoeg, maar straks gaan ze daar niet alleen boeken UIT Israël bannen, maar ook OVER Israël en als ze daarmee klaar zijn, komen de boeken waarin het WOORD Israël voorkomt aan de beurt.
  (Ik denk hier spontaan aan het boek Schateiland van R.L. Stevenson, waar een personage in voorkomt met de naam Israël Hands)
  Als je het ene kunt doen, is het andere niet veraf.

  Hieronder een linkje naar een speech uit de film ‘Inherit the Wind’ met Spencer Tracy.
  Ging wel over de evolutietheorie, maar als je tussen de regels ‘luistert’, is het wel toepasselijk op bovenstaand artikel over boeken uit Israël.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Ik zal er maar weinig woorden aan vuil maken.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 16.29. uur. Helemaal eens met jullie artikel beste Wachteres en Henk. Ook ik, ervaar een dergelijke woede bij mij, die mij in staat zou stellen een moord te begaan. Maar daar zijn de vuile rooie verraders op uit Henk en Wachteres, dan kan het linkse crapuul net als de muzelmannen de slachtofferkaart trekken, en kan het linkse gespuis weer gillen: ” BREIVIK,BREIVIK”. O ja, en een GROTERE KWAL als FRANSTIMMERSCHWANZ moet ik nog tegenkomen, deze klootzak vertegenwoordigt de hele RODE VERRADERSKLIEK in nederland!

  Like

 9. kraftavilqa zegt:

  Wat is er toch mis met die rooien, eigenlijk moet de vraag andersom wat is er niet mis met die rooien. Het zal mij benieuwen hoe consequent ze zouden zijn indien ze voor zichzelf of hun kind een levensreddend medicijn nodig hebben dat toevallig uit Israel komt. Ik denk dat ik de uitkomst daarvan wel kan voorspellen. Ja ja kinders vader eet nog iedere dag een soosjalist voor ’t ontbijt hij wordt er weliswaar misselijk van maar hij acht het zijn burgerplicht.

  Like

 10. daiyu-ninja zegt:

  Israel heeft b.v. op medisch en technisch gebied ontzettend veel bereikt en veel mensen hebben daar profijt van.
  Hoe zou het zijn als Israel weigert haar wetenschap en uitvindingen te delen met landen die haar boycotten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s