Zij daar boven – wij hier beneden: het spinnenweb van de macht

Screenshot_29

(Door: Udo Ulfkotte)

Corruptie in politiek, justitie en economie. Dat is de link die burgers in het Duitstalige gebied leggen met landen van de Derde Wereld, met Afrikaanse despoten of Oost-Europese regimes. Maar direct voor onze eigen huisdeur ziet het er niet beter uit. Bestsellerauteur Jürgen Roth heeft hierover spannend een nieuw boek gepubliceerd.

Was de woordvoerder van de voormalige Duitse president Wulff corrupt? Deze vraag zal nu beantwoord moeten worden door officieren van justitie en rechtbanken. Ook in Oostenrijk spreekt men deze dagen openlijk over corruptie. Corruptie is nu eenmaal ook thuis in Europa. De bestsellerauteur Jürgen Roth ziet dat al tientallen jaren. Er bestaat waarschijnlijk geen tweede onderzoeksjournalist in het Duitstalige gebied die zoveel weet over corruptie, georganiseerde criminaliteit, maffia en het moeras in de politiek.

Hij beschrijft in “Spinnenweb van de macht” het gewetenloze machtsmisbruik van onze zogenaamde elite: het gaat om politici, die voor partijschenkingen hun veto gebruiken bij justitiële autoriteiten. Per slot van rekening zijn officieren van justitie in Duitsland afhankelijk van instructies en kunnen door de politiek van onderzoek worden teruggefloten. Dat komt anders alleen maar voor in Bananenrepublieken – en in Duitsland en Oostenrijk. Dit wordt in het boek onthuld.

Screenshot_31

Jürgen Roth

Er zijn ook hoge economische bazen met zwarte kassen en ingenieuze systemen om geld wit te wassen zoals in Hessen. En hij schrijft over ondernemers in Sachsen-Anhalt, die door staatsinstanties de vernieling in worden gedreven. Ergens anders in het boek gaat het over politiemensen in Baden-Württemberg, die geen onderzoek meer mogen instellen tegen politieke beleidsmakers. En je kunt lezen over burgers, die vanwege hun opstandigheid gedwongen in een psychiatrische instelling worden gestopt zoals in Beieren. Het nieuwe boek biedt een explosief mengsel van tot nu toe onbekende gevallen van crimineel en onethisch gedrag van onze zogenaamde elite. Naast grote namen uit politiek en economie biedt het een vlijmscherpe maatschappelijke analyse.

Critici verwijten Roth dat hij een professional zou zijn in het maken van reclame voor zichzelf. In kranten, nieuwsmagazines, televisie- of radio-interviews, overal zou de vakman over de corruptie van politici aan het woord zijn gekomen. Na het lezen van dit boek zou men willen dat Roth nog vaker in de media aan het woord komt. Want niemand anders onthult zo ongenadig openlijk hoe de politieke en economische elite ons land verwoest. Er zijn veel mensen die ontevreden zijn en klagen. Aan de stamtafel eisen ze luidkeels dat men iets zou moeten veranderen. En als ze daarna naar huis gaan, zwijgen ze. Bij Jürgen Roth is dat heel anders. Hij gaat door. En hij betaalt hiervoor een extreem hoge prijs. Per slot van rekening wordt hij regelmatig aangeklaagd door diegenen van wie de namen hij in zijn boeken noemt. Die afgunstige mensen, die hem zijn hoge verkoopcijfers niet gunnen, zouden moeten weten dat Roth zijn hoofd voor ons allemaal in de lus steekt. En met de opbrengst van de verkoop van zijn boeken zijn hoge proceskosten moet betalen.

Wie “Spinnenweb van de macht” leest (336 pagina´s), komt niet alleen te weten hoe de aan ons burgers toegekende rechten door ellendige leidende figuren systematisch worden uitgehold. En hij werkt ook nog mee aan de goede zaak. Want Jürgen Roth legt zijn vinger op de wonden van zij daar boven. “Spinnenweb van de macht” heeft het verdiend om snel op de bestsellerlijsten te komen. En het is verplichte lectuur voor al diegenen die het helemaal gehad hebben met “zij daar boven”.

Screenshot_30

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/udo-ulfkotte/die-da-oben-wir-hieruntenspinnennetzdermacht.html;jsessionid=0F2A916C8A267CD77F68C354927FAE6

Auteur: Udo Ulfkotte

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Justitie, Overheid, politici. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zij daar boven – wij hier beneden: het spinnenweb van de macht

 1. BertG. zegt:

  “Er zijn veel mensen die ontevreden zijn en klagen. Aan de stamtafel eisen ze luidkeels dat men iets zou moeten veranderen. En als ze daarna naar huis gaan, zwijgen ze.”

  Goh, lijkt NL wel. Weinig verschil met hier.
  Als je ze tegen spreekt lig je uit de ploeg en kan je de rest wel vergeten.

  Like

  • max zegt:

   Klopt Bert G.
   “Als je ze tegen spreekt lig je uit de ploeg en kan je de rest wel vergeten.”

   Als je het over feiten en omstandigheden hebt over Israël, de islam of de EU, kijken ze je aan of ze het in Keulen horen donderen.

   Hebben ze het over de islam, ja het is de sharia, en die moet niet. Ze beseffen niet eens dat de sharia de ruggengraat van de islam is.

   Ze beseffen niet wat in Cyprus is gebeurd is, hier ook kan gebeuren als het regering de tekorten te hoog op laat lopen. “Zij-daar-boven” doen het gegarandeerd, ze hebben niet voor niets het “gereedschap” gecreëerd.

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Oproep bedoeld voor iedereen die dit jaar 65 wordt. Lees 14-4, 09:58 en 09:59 van
  http://welketoekomst.wordpress.com/2012/12/09/sociale-dienst-mag-gegevens-politie-inzien/#comment-2522

  Like

 3. Jean zegt:

  “Corruptie in politiek, justitie en economie” moet aangevuld worden met “religie en monarchie”.
  Met 6 woorden is ALLES gezegd betreffende de huidige toestand van noord tot zuid en van oost tot west..

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Individueel kritisch reageren en/of acties op touw zetten heeft niet zo veel zin. Je krijgt -zeker in ons land- echt geen honderd-duizenden mee voor je principes en akties.
  De enigste maar wel meest effectieve reactie is ons recht om eens in de zoveel tijd te kiezen voor een nieuwe regering maar dan wel met de juiste partij(en) Maar helaas ook in ons land durft men veelal b.v. niet te kiezen voor de PVV of men is gehersenspoeld door de laaghartige en laffe media die ongestraft iemand kunnen doodschrijven of doodlullen. Het meest ergerlijke en schrijnende hieraan is dat heel veel mensen onze media ook nog geloven. Maar ook dat kan wellicht veranderen als de ” verelendung” nog veel verder voortschrijdt. In Portugal is het
  al bijna zo ver. Veel kinderen daar gaan naar school zonder ontbijt te hebben gehad. In Griekenland heb je de z.g. zonsondergangpartij die de vinger op de zere en corrupte plek drukt. Uit Italie horen we niks meer, dus daar botert het ook al niet. Het gaat de goede richting in in ieder geval.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Precies zoals BertG het zegt. Ze dronken een glas, ze deden een plas, en lieten alles zoals het was….

  Like

  • BertG. zegt:

   Daar hebben ze in NL ook een mooi spreekwoord voor bedacht.
   Iets met je hoofd boven het maaiveld uitkomen.
   En dat is iets waar de gemiddelde NL’er zich nooit aan zal wagen.
   Die kijkt wel uit om aan de pan te blijven plakken

   Like

 6. Wachteres zegt:

  @ BertG

  En de ontevredenen en klagenden stemmen, als het erop aankomt, wéér op de PVDA, De VVD of de SP.

  In Duitsland schijnt Angela Merkel weer populair te worden.

  “Wie het vatten kan, die vatte het’…..

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wachteres, 13.23u. Ik in ieder geval niet. Voor alles schijnt een logische verklaring te zijn, maar hier ben ik het spoor bijster.
   Wilders zei in zijn rede in Berlijn, 2010: Ein Gespenst geht herum in Europa: Es ist das Gespenst der Islam. Zoiets is het waarschijnlijk. Of noem het een virus.

   Like

  • bigljohn zegt:

   Nederland kennisland. Velen lopen met een universitaire bull rond, maar via de politiek kiezen ze liever voor zelfvernietiging cq de struisvogel politiek. De wegkijkerij is een nationale sport geworden in ons – kennisland -. In het gekkengesticht zitten nog grotere intellectuelen.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @BigJohn 16.10. uur. Daarom staat er altijd een groot hekwerk, om de psychiatriche instellingen, zodat de ECHTE GEKKEN niet naar binnen kunnen, waar de echte NORMALEN nog zitten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s