Ayaan Hirsi Ali: ”Israël is een liberale democratie”

Screenshot_8

“Mijn belangrijkste indruk was dat Israël een liberale democratie is. In de steden die ik bezocht, zoals Jeruzalem en Tel Aviv, op de stranden, overal zag ik dat mannen en vrouwen gelijkberechtigd waren. Men weet weliswaar niet wat er zich achter de coulissen afspeelt, maar zo komt het op de bezoeker over. Ook de vele vrouwen in het leger zijn heel zichtbaar.”

“Ik heb begrepen dat een wezenlijk succeselement de verenigende factor onder de migranten in Israël is. Of men nu uit Ethiopië of Rusland komt of dat een van de grootouders vanuit Europa geïmmigreerd is, datgene dat hen verbindt is het joods-zijn. Zo´n verenigende band ontbreekt in Nederland. De achtergrond van de immigranten is verschillend en onderscheidt zich in hoge mate van Nederland, inclusief de religie.”

“Ik heb ook een bezoek gebracht aan de Palestijnse wijk in Jeruzalem. Hun kant is verwaarloosd. Daarvoor maken ze de Israëli´s verantwoordelijk. Daarna ontmoette ik privé een jonge Palestijn, die uitstekend Engels sprak. Er waren geen camera´s of notebooks aanwezig. Toen zei hij dat de situatie deels hun eigen fout zou zijn. Een groot deel van het geld dat uit het buitenland komt om Palestina op te bouwen, wordt door corrupte leiders gestolen.”

“Toen ik in Nederland over de corruptie van de Palestijnse Autoriteit en de rol van Arafat in de tragedie rondom Palestina sprak, heb ik maar weinig mensen bereikt. Vaak was het net alsof ik tegen een muur sprak. Veel mensen antwoordden dat Israël zich eerst zou moeten terugtrekken uit de territoria en dan zou alles goed komen met de Palestijnen.”

Screenshot_9“Voordat ik lid was van de Nederlandse liberale partij VVD, was ik bij de sociaaldemocraten. Hun grootste voorbereidend denker is de Israëlische filosoof Margalit, die solidariteit met de zwakken propageert. In de ogen van de socialisten is iedereen, die niet blank of westelijk is, slachtoffer. Dat heeft betrekking op moslims, Palestijnen en immigranten. Mijn opvatting is dat ik geen slachtoffer ben. Ik ben verantwoordelijk voor mijn daden net zoals iemand anders ook en zo geldt dat voor alle mensen.”

“Wanneer men een individu als eeuwig slachtoffer definieert, is dit een principiële fout. Gekleurde mensen en andere niet-westelijke migranten zijn geen slachtoffers. Ze zijn individuen, die naar Nederland zijn gekomen om een beter leven te vinden. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid mijn leven te verbeteren en ik vraag niet aan autoriteiten dat voor mij te doen. Ik verlang alleen in een omgeving te leven die vreedzaam en veilig is. De socialistische wereldbeschouwing is een andere. Diegenen, die niet blank en niet christelijk zijn, en die het idee van de christelijke beschaving niet delen, zijn per definitie slachtoffers.”

“Sommige mensen denken dat het gedrag van hun landgenoten tegenover de Joden tijdens de oorlog iets is dat niet herhaald zou moeten worden. Dus compenseren ze dat door de moslims toe te staan hun vrouwen te slaan, homoseksuelen in elkaar te slaan of bommen te leggen. Zo´n opvatting is een psychische ziekte.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/66493

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Israël. Bookmark de permalink .

25 reacties op Ayaan Hirsi Ali: ”Israël is een liberale democratie”

 1. Ayaan Hirsi Ali heeft altijd rake opmerkingen waar ik achter sta!

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Geheel mee eens het is een geestelijke afwijking die behandeld zou moet worden (als dat kan).
  Deze mensen zien overal slachtoffers behalve waneer ze in de spiegel kijken zij zijn het slachtoffer van hun eigen waanzin.
  Iedereen die zijn innerlijke wereld niet kan of wil toetsen en aanpassen aan de werkelijkheid maar de werkelijkheid wil aanpassen aan hun innerlijke wereld lijd aan deze ziekte.
  Deze ziekte is vaak waar te nemen bij religieus of door ideologie geïnspireerde mensen.
  Dat behandeling of deprogrammeren nodig is blijkt uit het feit dat als dat niet gebeurd op de lange termijn deze mensen een gevaar gaan vormen voor zich zelf en hun omgeving (samenleving).

  Like

 3. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Zeer goed stuk van iemand die weet wat vechten is. Iemand die weet ‘Why the West is best’, zoals de titel van het boek van Ibn Warraq luidt.

  A. H. Ali zegt: “In de ogen van de socialisten is iedereen, die niet blank of westelijk is, slachtoffer.”
  Dit deed me meteen denlken aan een citaat van Dr. W. Drees jr. zoals ik het vond in het boek ‘De Schijn-élite van de valse munters’ van M. Bosma:

  “Mensen die van honden houden, fokken honden, en mensen die van zwakken houden, zorgen dat er zwakke groepen komen.”
  (‘De schijn-élite (…)’ , blz. 38)

  A. H. Ali zegt: “Ik ben verantwoordelijk voor mijn daden net zoals iemand anders ook en zo geldt dat voor alle mensen.”

  Heeft een vrij volk een ander motto nodig dan dit?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ayaan Hirsi Ali heeft volkomen gelijk. Het adagium van “de rode kerk”, is dat iedereen die het niet eens is met hun mening, xenofoob, racistisch, en een blanke racist is (moet zijn). Daarom zijn de roden de perfecte 5e colonne voor de muzelmannen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Zo’n drie jaar geleden stuurde ik een -toen nog handgeschreven- brief aan het vrouwenblad ESTA. Dit naar aanleiding van hun interview met de gehoofddoekte moslim-juriste Famile Arslan, die, laat ik het zó zeggen, dan nu wel advocate was, maar zeker binnen haar familiekring haar onderdanigheid bepaald niet had laten varen. Ik ergerde me weer eens kapot aan de inhoud en schreef onder meer: “Ik kan hier niets mee, sorry. Ik snap alleen een vrouw als Hirsi Ali, die al die ballast woedend overboord heeft gegooid zodra ze hier in het westen had gezien, hoe het óók kon. Dit niet.” Nou moet het eerlijk gezegd worden, dat ik enige tijd later door een redactrice werd opgebeld met de vraag of ze de brief mochten publiceren. Nou, natuurlijk. En dat is gebeurd ook, zelfs goeddeels ongewijzigd. Terwijl de toon van het interview toch totaal onkritisch was geweest. Tot op de dag van vandaag heb ik een vaag vermoeden, dat mijn brief op de redactie iets van discussie had losgemaakt. Maar we zijn nu zo’n drie jaar verder; ik weet niet hoe ze nu zouden reageren. Hoe dan ook werd de inhoud samengevat onder de kop: ‘Liever Hirsi Ali.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Theresa Geissler
   Bedankt voor je post, Theresa. Ik wist niet wie het was, al neem ik aan dat ik de enige ben op deze blog, ben gewoon even die Famile Arslan gaan googlen en ik kwam op dit filmpje van P&W.

   Wàt een hemelsbreed, wat zeg ik, planetair verschil met Ayan Hirsi Ali. En die Arslan stond op de cover van Time magazine met als titel ‘Europe’s Muslim Success Story’?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    ‘@Rudi de anti-dhimmi 21.43u. Zo is het, Rudi. Dat mens was in het interview zoooo trots en dankbaar, DAT ZE VAN HAAR VADER EN OOMS RECHTEN HAD MOGEN GAAN STUDEREN. Stel je dat toch eens voor! En dan beweerde ze onder meer ook nog “dat ze niet op het verkeerde pad geraakt was'(ik schreef aan de ESTA: “lees: niet seksueel bevrijd is”) en mondde uit in de zegeningen van de Ramadan. Als ze dan ook nog beweert: “Ik ben veel te vernederlanst” krijg ik helemààl de neiging om haar èn de redactie door mekaar te rammelen, dat begrijp je. Enfin, het werd dus die brief. En, zoals gezegd, mèt respons. Best tof van ze, naar omstandigheden.

    Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    @Theresa
    Och, was dat die van dat citaat? Nou, bedankt, dan kan ik daar nu ook een gezicht op plakken.

    Zo zie je maar hoezeer mensen van elkaar verschillen. En vooral hoe uiteenlopend beweegredenen kunnen zijn. Sommigen, zoals Ayan Hirsi Ali en Ifsan Elian (en als het niet zo’n arrogant mannetje was, zou ik hier ook Kader Abdollah (*) kunnen noemen) komen naar het Westen om vrij te zijn. Anderen om het Westen te veranderen in de puinzooi waar ze vandaan komen.

    (*) Ik vond zijn optreden tegenover de immer aardige Adriaan van Dis in de ‘Zomergasten’ van 22/08/1999 ronduit walgelijk.

    Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Herstel, vernederlanDst natuurlijk.

  Like

 7. Beste E.J. Bron, ik was even op Artikel 7 aan het kijken. Ik ben daar niet ingelogd dus ik kan daar niet reageren. Laarsman las ik en hij had het nog over de site van E.J. Bron. Laarsman vindt dat er allemaal rechts-radicalen en moslimhaters op deze site zitten. Van de tien personen zijn er negen personen met hem oneens. Laarsman vindt mij een waardeloze kunstenaar. Laarsman zegt dat ie zelf meer dan 35 jaar in de media en kunstwereld heeft geleefd en dat ie wel alle grote en goede kunstenaars kent. Laarsman ondervindt steeds tegenspraak. Laarsman is de boel aan het verzieken op Artikel 7. Sommige reaguurders bij E.J. Bron kennen Laarsman en spreken hun walging over hem uit. Dat heb ik weleens gelezen op dit blog.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jack Terrible 22.39. uur, op 15/4. Ach Jack, dat is de oppertrol, met verschillende namen Chantal, van Hoorn, Jeroen etc. Schertsfiguur, dat is het!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jack Terrible 15 april 22.39u. Nou, Jack, na het lezen van je bericht heb ik inderhaast even artikrl 7 gegoogled maar vooralsnog kon ik alleen een -tamelijk korte- discussie vinden over je artistieke kwaliteiten. Kun jij me vertellen waar de rest staat? Ik zou dat van die rechts-radicalen etc. wel eens willen lezen.
   Overigens heeft die Laarsman niet al te veel benul van het principe van de primitieve kunst, lijkt mij. (Of naïeve kunst, zo je wilt) Ik zei al eerder dat ik je cartoon heel goed vind en dan met name die gezichtsuitdrukkingen van die twee. Ik blijf erbij: precies als Jim Carrey. Ik beweer ook weleens: Zet Jim Carrey en Geena Davis -als je weet wie dat is- samen in een melige komedie en je zou alleen al blijven lachen om die twee stomme grijnzen. Nou, dat is bij jouw cartoon ook het geval.

   Like

   • Ha Theresa; Rechts-radicalen staat er niet letterlijk. Maar wij worden vergeleken met een riool. Inclusief de site van E.J. Bron. Kijk maar op Artikel 7, na het artikeltje “De kritische penseel van Hans van Tamelen” komt het artikeltje “Nog meer criminelen deze kant uit”. En dat artikeltje moet je hebben voor die haatreacties van Laarsman…

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Jack, Laarsman is ook bekend als Fulco en nog wat meer dan nederlandse namen.
   Voor mij is hij een redelijk ontwikkelde marokkaan die er een hoop ellende uitslaat en probeert mensen op de typisch marokkaanse (verkrampte houten kop waar niets ingaat) manier te intimideren.
   E.J. hoeft hem gelukkig nier meer.

   Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  @Rudi de anti-dhimmi..Ja…..Nou, Arslan is natuurlijk niet zelfstandig naar Nederland gekomen, zoals Ayaan: Ze kwam netjes in het kielzog van haar dierbare Turkse familie -zoals het hóórt voor een net Turks meisje. Die familie zette in Nederland een advocatenpraktijk op en na de nodige discussie en véél familieberaad kreeg het nette meisje dat zo goed leerde op school dan de fiat om ook advocate te worden. VOORAL HAAR OOMS MOESTEN OVERTUIGD WORDEN (Het tóppunt!) Inderdaad profileert ze zichzelf nu als ‘een geslaagde Moslimvrouw. Ge-emancipéérd’ -wat ze naar westerse begrippen natuurlijk totaal niet is. Overigens, wat ik graag nog even zou willen weten: Welk citaat bedoel je precies? “Ik ben veel te vernederlandst?” Had je dat ergens onder ogen gekregen? Ja, als je dat bedoelt, dat was zij. En dan vat ik vlam, zoals je waarschijnlijk begrijpen zult.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Theresa
   Het citaat dat ik bedoelde was dat ze ‘van haar vader en ooms rechten had mogen studeren’, maar het andere citaat wat je aanhaalt ‘Ik ben teveel vernederlandst’ dat is inderdaad het toppunt. Met spek schieten, noemen we dat in Vlaanderen.

   Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  @Rudi de anti-dhimmi Overigens wou ik er toch nog even aan toevoegen: Wat Adriaan van Dis betreft heb je so wie so gelijk: Hij is een bijzonder aardige, innemende talkmaster die het niet (nooit) verdient door wie dan ook arrogant, aanmatigend of wat dan ook bejegend te worden. De door jou bedoelde aflevering heb ik tot nu toe niet gevonden (Zal mijn onbeholpenheid met Internet wel weer zijn) Dus heb ik Kader Abdolah maar even bekeken in het fragment van een Belgische Talkshow. Heb me nooit zo in hem verdiept. Kreeg wel de indruk dat het een mannetje is dat zichzelf nogal gevat vindt -en dat in bepaald niet vlekkeloos Nederlands. Best mogelijk dat hij zich destijds bij van Dis heel erg liet gelden. En nogmaals, die verdient dat niet.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Theresa
   Ik ken van Dis uiteraard alleen maar van tv en zijn welbespraaktheid en voorkomendheid vind ik zeer innemend. Van zijn anti-Wilders uitspraken ken ik niets, dus daar ga ik mij niet over uitlaten.

   Wat Kader Abdolah betreft, voor hem heb ik ook best ontzag, al vond ik dat hij zich aanstelde tegenover van Dis. Je moet het toch maar doen, uit Iran hierheen komen en met Jip en Janneke Nederlands leren en dan boeken gaan schrijven. Het vergt ergens enige nederigheid.

   P.S.: die bewuste aflevering van Zomergasten vind ik ook niet meteen terug.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rudi de anti-dhimmi18.34. Die anti-Wilders uitspraken kende ik ook niet, immers. Ik heb het van Friki, zoals je lezen kunt, verder niets. Het punt is, dat zoveel, op zichzelf aardige mensen zich hardnekkig blijven vastklampen aan bepaalde idealen omdat ze denken dat dat ‘moet’. Dat is de kern van het probleem, waar we dag in dag uit ook op deze site mee worstelen: Dat we moeten proberen om tot ze door te dringen, voor het te laat is. Maar ik geef toe dat het soms hopeloos lijkt.

    Like

 10. Pieter Nokkio zegt:

  lap Laarsman aan je laars man!

  Like

 11. friki zegt:

  Van Dis hoort ook bij de hotemetoten die zich anti-Wilders PVV uitliet, dacht ik me te herinneren. En vanaf die tijd kan ik hem niet meer pruimen. Als iemand mij kan tegenspreken hoor ik het graag.

  Like

 12. friki zegt:

  Mijn bericht was aan Therese Geissler gericht om 10.52 uur

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Friki 14.30. Kan ook wel zijn, natuurlijk; Hij werkt niet voor niets al sinds jaar en dag voor de VPRO. Je verkijkt je er wel eens op als hun omgangsvormen perfect -en vooral neutraal- overkomen. En daar ontbreekt het bij van Dis niet aan, zeg nou zelf.
   Ook Rudi had het, geloof ik, niet zo door. Maar ik spreek uiteraard niet voor hem.

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    @Theresa om 19:41

    Theresa zegt: “Het punt is, dat zoveel, op zichzelf aardige mensen zich hardnekkig blijven vastklampen aan bepaalde idealen omdat ze denken dat dat ‘moet’. ”
    Hetzelfde hebben we overigens hier in België, waar nestbevuilers als bv Tom Lannoye steevast de kaart trekken van de ‘verongelijkte minderheid’. Dit terwijl hij rijker is dan heel mijn familie bij elkaar.
    Ook Hugo Claus liet zich hierin opmerken toen hij na ‘zwarte zondag’ zei: “Wie kan dit onzalige tij doen keren?” (Met ‘zwarte zondag’ wordt de verkiezingsoverwinning in 1991 van het Vlaams Blok bedoeld)

    @Friki om 14:30
    Friki, soms worden mensen die zich in het middelpunt van de belangstelling bevinden overmoedig en gaan ze zich gedragen als een soort ‘geweten des vaderlands’. Denk bv aan die andere immer beminnelijke Nederlander Herman van Veen die opeens PVV-stemmers NSB’ers noemde.
    Wat mij betreft, mag hij zijn repertoire eens up-to-date maken.

    Een paar voorstellen:
    ‘De dwaze kind’ren op het plein, wier moeder zal gestenigd zijn’ (steniging)
    ‘Hé, Fatima, naast je damesfiets’ (eremoord)
    ‘Ik draag zo graag een hoofddoek, een hoofddoek, een hoofddoek’ (ongelijkheid tussen man en vrouw)

    Maar ja, dat soort onrecht schijnt hem niet te deren, want zoals het de goede linkse lieden betaamt, gaat hij ervan uit dat enkel blanke mannen anderen onrecht aandoen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s