Wat moet Europa doen in Syrië? Open Brief van pater Daniël Maes aan Herman van Rompuy

Screenshot_5

(Door: Martien Pennings)

Wie het onderstaande “lees verder” aanklikt vindt onder andere een foto van Daniël Maes met het volgende informerende onderschrift:

“Daniël Maes (74), norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met Joden en moslims.”

De foto staat boven de brief aan Van Rompuy. Het is een mooie brief van een christelijke idealist, die “goede moslims” tegenkomt zonder te beseffen dat naïeve “goede moslims” óók altijd opgevreten worden door de islam, omdat de islam  al 1400 jaar een inherent onhervormbare roofmoordenaarsideologie is.

Maes ziet ook “Westers imperialisme”. Hij verwart dus de collaboratiepolitiek met de islam van moslimbroeder Obama en van de islamofiele EU-nep-elite met “imperialisme”, terwijl het zo’n beetje het tegendeel is: het Westen is bezig een islamitische macht in het zadel te helpen van Syrië, tot Libanon, tot Gaza, tot “de Westbank” tot Tunesië tot Egypte tot Jordanië die tenslotte ook de Golfstaten, inclusief Saoedie-Arabië in de greep zal krijgen. Als dat eenmaal klaar is dan zal Iran het voortouw nemen in een oorlog tegen Israël en zal ook het Westen in brand vliegen omdat de 5 e colonnes van moslims zich in Europa en Amerika met wapens en aanslagen zullen gaan manifesteren. Het Westen is, nogmaals,  niet bezig met “imperialisme”, maar met het tegendeel: suicide by islam.

Maar de persoonlijke indrukken die pater Maes van de “idealistische moslim-rebellen” heeft, blijven wel zeer interessant. Je ontkomt hier niet aan het toppunt van cynisme dat Henry Kissinger ooit ten toon spreidde inzake de oorlog tussen Iran en Irak 1980 -1988: “It’s too bad they both can’t lose.” Al moet je achteraf betwijfelen of dat wel waar was. Herinneren we ons nog de kinderen die Iran de mijnenvelden instuurde als kleine mijnenvegertjes en die een kartonnen sleutel rond hun nek hadden hangen? Een sleutel? Jaja: de sleutel naar het islamitische paradijs.

Lees verder >>>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wat moet Europa doen in Syrië? Open Brief van pater Daniël Maes aan Herman van Rompuy

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, mooie, bevlogen brief van een bevlogen man. Maar ziet hij het geheel? Dat mag dus ten zeerste worden betwijfeld. Deze Norbertijnse gestelijke lijkt mij zozeer vergroeid met wat al zo vele jaren zijn leefgebied is dat hij niet goed in staat is dit neutraal en onbevooroordeeld te bekijken. -En het is nu eenmaal een feit dat kloosterlingen toch al niet uitblinken in het objectief beoordelen van wereldse situaties, wat hen goedbeschouwd ook niet kwalijk genomen kan worden, gezien hun leefomstandigheden. Om het maar even nuchter te zeggen: Hij toont zich enthousiast over de Syrische ‘gastvrijheid’-zeer invoelbaar- maar hij zal er totaal geen vraagtekens bij plaatsen, dat al het eten door de VROUW wordt bereid, noch tegen de verplichting tot hoofdbedekking. (Restricties, waar katholieke geestelijken waarschijnlijk toch al nooit echt moeite mee hadden, als U het mij vraagt.) Kortom, een heel lieve man, maaar bepaalde keerzijden ziet hij gewoon niet. En andere keerzijden daardoor niet juist.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler 17.17. uur. Inderdaad een bevlogen, behulpzame en vriendelijke man deze pater Daniël Maes, doch wel ietwat naief. Want deze brief, zal door de rode fascist von Rompuy, absoluut niet beantwoord gaan worden. De MUZELMAN OBAMA, en zijn KONTLIKKERS in EUROPA, onder leiding van de gore vuile ROOIEN, zullen alles doen wat OBAMA wenst! En dat is vernietiging van Syrië zoals het onder Assad is, daarom werken de gore linkse smeerpijpen ook mee met de verrader TURKIJE en de extreme HAATBAARDEN van het zgn. rebellenleger. De opzet is duidelijk, heel de regio daarzo dient een extreem islamkalifaat te worden. Zie het gehele ploertenspel rondom Lybië, dan weet je toch genoeg.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  ………dialoog met moslims………………hahaha

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat is het probleem met de RoomsKatholieke kerk ze menen het recht in pacht te hebben , maar weten niet eens dat de Vader uit ziet als Jezus Christus.
  Johannes 14,1-14

  Christus vertroost Zijn discipelen
  Op de vraag van Fillipus :” Toon ons de Vader heeft Jezus Gezegd :” Wie mij heeft gezien heeft de Vader gezien.Ik zal zeggen Laat de Christenen in Syrie met rust, zo dat ze God kunnen ontdekken.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Het zal idd. niets helpen die brief.
  Misschien voelt Rampert zich wel geschoffeerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s