EU: strijd tegen persvrijheid wordt met belastinggeld gefinancierd

Screenshot_19

Dat wil de EU hier lezen: Barroso en Van Rompuy zijn blij dat de pers in Europa alleen nog maar positief over de beide grote staatsmannen bericht

De EU financiert met belastinggeld lobbyverenigingen, die de vrije verslaggeving over de EU willen beperken. Bij ongeliefde artikelen volstaan in het vervolg “een verontschuldiging of een correctie” niet meer. De Europese commissie beschouwt zichzelf als “moreel kompas” voor de journalisten.

De Europese Commissie subsidieert meerdere organisaties waarvan het doel de onderdrukking van de persvrijheid is. Daarvoor worden miljoenen euro´s belastinggeld gebruikt. Deze organisaties zetten zich in voor reguleringen door de staat van de pers.

De organisatie “Mediadem” bijvoorbeeld heeft zich naar eigen zeggen ten doel gesteld om “vrije en onafhankelijke media terug te winnen”, bericht de Daily Mail. Mediadem eist echter hardere straffen voor de media: “Een verontschuldiging of een correctie” zouden niet volstaan.

Invloed van de staat op de media zou op zich geen onderdrukking zijn, aldus Mediadem. De organisatie eist bovendien “de coördinatie van de journalistiek op Europees niveau.”

De EU heeft 2,7 miljoen euro voor het project uitgegeven. De Europese Commissie zegt dat ze een “moreel kompas” tegen foutief gedrag zou willen zijn, citeert de Daily Mail. De Europese Commissie streeft naar een grotere controle op de pers, zowel op nationaal als op EU-niveau.

Critici vermoeden dat deze Brusselse eisen naar meer mediacontrole verband zouden kunnen houden met negatieve verslaggeving over de EU. “als je kijkt naar de schandalen in de EU en de onthullingen over het oneigenlijk gebruik van gelden, dan is het geen verrassing dat de EU de vrije pers wil beperken, die haar corruptie zou kunnen ontmaskeren”, zegt de conservatieve Britse parlementariër Philip Davies.

Behalve Mediadem bestaan er nog minstens vijf andere door Brussel financieel gesteunde organisaties die streven naar een sterkere controle op de media. Eentje van hen, “MediaAct”, heeft 100.000 Britse Ponden van de EU gekregen. De organisatie werkt samen met de Britse Hacked Off-Group. De lobby vecht voor filmsterren en andere beroemdheden tegen de Britse boulevardpers.

Het heeft er alle schijn van alsof de EU de afluisterschandalen rondom de Murdoch-kranten in Groot-Brittannië wil gebruiken om een sterkere controle op de media te bereiken voor wat betreft EU-verslaggeving.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/16/eu-kampf-gegen-die-pressefreiheit-wird-aus-steuergeldern-finanziert/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, EUSSR, Persvrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU: strijd tegen persvrijheid wordt met belastinggeld gefinancierd

 1. De meeste verslaggevers die op de op de zogenaamde persbijeenkomsten van de EU aanwezig mogen zijn, krijgen daarvoor een vergoeding. Je kan moeilijk je broodgevers negatief in het daglicht zetten. Vandaar dat de meeste berichtgevingen positief zijn. Het zijn de journalisten die niet uitgenodigd zijn en op eigen onderzoek gaan die hun informatie verspreiden onder de bloggers etc.. Waarvan sommige in de toekomst de kans lopen hun baan kwijt te raken, als ze niet schrijven wat de EU hun oplegt.

  Like

 2. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  “De Europese commissie beschouwt zichzelf als “moreel kompas” voor de journalisten.”

  Deze regel uit het voorwoord alleen al bracht het beroemde citaat van Lord Acton in herinnering: “Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut.”

  De Sovjetunie is niet verdwenen, ze heeft gewoon van plaats geruild met Europa.
  Een beangstigende gedachte.

  Like

  • Claudia zegt:

   Ben het helemaal met je eens,die van Rompuy en die Baroso zijn door de groot kapitalisten benoemd
   Niet gekozen door het volk dus
   Het is inderdaad een beangstige gedachte dat de Sovjets hier zijn gereincarneerd
   Alleen de Sovjetbonsen waren toch nog niet zulke graaiers, als het zooitje bij ons,dat maakt het eigenlijk nog een tandje erger
   En het moreel kompas?
   Dat hangt tegenwoordig op het schijthuis

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier wat de EU werkelijk is, een gore vuile smerige DICTATUUR, niet meer en niet minder. En daar de EU totaal LINKS is, weten we dat het WAARHEID is, dat alleen wat de RODEN waarheid vinden, voor hen – von ROMPUY en de ex kelner BAROSSO- alleen maar acceptabel is. En daar moeten WIJ voor BETALEN. EU flikkerstraal toch heel gauw op!

  Like

 4. Rick zegt:

  Onder andere @Tom: Is helemaal niets nieuws onder de zon en heeft ook helemaal niets te maken met “EU dictatuur”. Gebeurd hier in NL ook al sedert jaar en dag. Begon al in de jaren ’50. Ging als volgt: Journalist schrijft uitermate kritisch bericht m.b.t. iets overheid/politiek gerelateerd. Word hierop vervolgens aangesproken. Zijn natuurlijke reactie is om op te merken, dat we in een democratie leven waar de persvrijheid hoog in het vaandel staat. Deze veronderstelling wordt door de criticasters ook niet ontkent en er is ook geen sprake van een eventueel publicatieverbod. Vervolgens werd er echter wel fijntjes opgemerkt: “maar u wilt uw perskaart toch niet kwijt raken!?”. M.a.w. U mag gerust publiceren, maar daarna zult u brodeloos worden. Aan u de keus. Dit is een waar gebeurd verhaal dat een journalist bij een groot landelijk dagblad letterlijk is overkomen in de jaren 50. In feite gebeurd dit heden ten dage in nog grotere schaal. Als je niet schrijft wat de Heren belieft, wordt je simpelweg nergens meer voor uitgenodigd en/of tijdig geïnformeerd waardoor je beroepsmatig continue achter het net vist en uiteindelijk uitgerangeerd cq brodeloos bent. Ja ook anno 2013 in NL.

  Like

  • friki zegt:

   Ja, dat is helemaal waar. Ook als je zegt een PVV aanhanger te zijn, krijg je geen baan of verlies je je baan.

   Like

   • Rick zegt:

    Alleen durven die achterbakse landverraders dat dan weer niet in je afwijzings- of ontslagbrief te zetten. Zo uitgekookt zijn ze wel. Alles verziekstralen; maar wel gauw de handjes achter de rug houden. Nou ja rug. Meer een stuk stuurloos elastiek ;<))

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Rick 22.44. uur, op 16/4. Dat zal zo zijn. Er mogen alleen maar progressieve geluiden gehoord worden. De kranten idem dito, ik had eens een tamelijk conservatief stuk ingezonden, werd niet geplaatst. Tja, we weten het nu zeker, alles is in handen van de policor politieke elite.

   Like

 5. Er mankeert veels te veel aan die hele EUSSR om een zogenaamde democratie voor te stellen. Steeds weer opnieuw en opnieuw komt het duidelijk naar voren dat de EUSSR dictatoriale trekjes vergelijkbaar zijn met het nazi-regime en de USSR/CCCP uit de vorige eeuw. Hoe vaak ze ook roepen dat de EUSSR democratie voorop stelt, het tegendeel is steeds weer waar gebleken. Is het niet met de recente ellende rond de Cypriotische banken waar voor de spaarders mogen opdraaien, de beginnende perikelen met betrekking tot Slovenië en nu opnieuw het bepalen wat de pers mag/moet schrijven over de EUSSR.

  De EUSSR is niets anders dan een DICTATUUR (zoals TOM hierboven al duidelijk aangeeft) en niets meer. Uiteraard zullen de pro-EU slaven er alles aan doen om dat te ontzenuwen. Wat ook steeds duidelijker wordt is dat de EU ook hier in Nederland allang bepaald wat er moet gebeuren. Daar kunnen die trekpoppen van de PvdA en de VVD/D66 niets meer aan veranderen (als ze dat al zouden willen, ze zijn immers stuk voor stuk pro-EU) evenals het overgrote deel van de oppositie-partijen. Ze hebben nagenoeg allemaal een voordeel te behalen met het bij de EUSSR blijven hangen.

  De enige partijen welke zich tegen de EU uitspreken zijn de PVV en voor zover ik kon zien/horen het SGP. Voor de rest zijn de overblijvende partijen stuk voor stuk landverraders welke niets anders verdienen dan een executie!

  Like

 6. Jean zegt:

  Hopelijk zien steeds meer burgers in dat dit EU gedrocht volgepropt met totaal uitgerangeerde parasieten de doodsteek is voor Europa en voor de Europeaan.
  Bij die club misdadigers gaan allochtonen voor en dan pas de Europeanen.
  Ik zal er nooit één stem aan verknoeien, moest er nu een mogelijkheid bestaan te stemmen op: AFSCHAFFEN dan werd daarop gestemd.
  Met die bende EU parasieten hebben we het paard van Troye binnen gesleurd.

  Like

 7. baksteen zegt:

  Mediadamn, een naam die de lading dekt.

  Like

 8. luckybee zegt:

  De strijd tegen de persvrijheid hebben wij gewone burgers allang verloren alles wat wij nu te zien of te horen krijgen en te lezen, zijn linkse propaganda. en niets anders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s