AAN DE OBSCURANTISTEN (2): Islam

Screenshot_35

(Door: Martien Pennings)

Onderstaand stuk is het tweede deel – (hier het eerste deel) – van een essay van ongeveer 90 pagina’s, getiteld “AAN DE OBSCURANTISTEN” dat ik nooit publiceerde. Het opstel stamt uit mijn pre-internet-tijd, uit het jaar 2006 en ik geef het nu in 2013 alsnog prijs aan de digitale wereld.  Ik had vergeten het te dateren en dat het in dat jaar geschreven was, moest ik afleiden uit deze zin die erin voorkwam:

“Intussen is, acht jaar na 1998, het vooruitzicht van burgeroorlog-achtige ontwikkelingen in Nederland reëler geworden.”

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Islam. Bookmark de permalink .

5 reacties op AAN DE OBSCURANTISTEN (2): Islam

 1. Theresa Geissler zegt:

  Een indrukwekkend tweede deel van je essay, Martien. Kleine correctie: Het Stockholm Syndroom wordt NIET zo genoemd sinds het geval-Patty Hearst, maar reeds sinds de oorspronkelijke basiscase, de Norrmalmstorg-overval op de Kreditbanken in Stockholm, 1973. De bizarre opstelling van de toenmalige gegijzelden (die zich 100% achter de daders bleven scharen) gaf aanleiding tot een nader psychologisch onder zoek -door politie-psycholoog Nils Bejerat, die er de nu algemeen bekende naam aan gaf. In het geval van Patty Hearst (ontvoerd door de SLA,in 1974, gearresteerd in 1975) werd het verschijnsel, hoewel in extreme mate aanwezig, niet erkend, zodat zij in 1976 aanvankelijk tot 25 jaar veroordeeld werd. Pas jaren later volgde de omzetting van het vonnis in voorwaardelijk, gevolgd door een algemeen pardon door Bill Clinton, uitgesproken op de eerste dag van zijn ambtsaanvaarding. Het is wel weer een treffend voorbeeld van destompzinnigheid die af en toe aan de dag treedt in de Amerikaanse rechtspraak en die veel onterechte veroordelingen ten gevolge had -en heeft.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Over deze zin moet ik toch wat nadenken.

  citaat :“Intussen is, acht jaar na 1998, het vooruitzicht van burgeroorlog-achtige ontwikkelingen in Nederland reëler geworden.”

  Yep, ik zie het al voor me, mien als zijnde tactische stemmer/ster komt de keuken uit met de dunschiller, hilarisch !
  Man schei uit, de hypotheek en de nieuw auto moet nog afgelost worden en er moet ook nog vreten op de tafel kom, en het zal mijn tijd wel duren, kan er niet wakker van liggen, het zal zo een vaart wel niet lopen., ach uitvluchten genoeg, maar een burgeroorlog kom op zeg zaterdag en zondag is er voetballen !

  Over waanzin gesproken, de bevolking is economisch en mentaal volkomen en volledig ingekapseld en zwelg in de collectieve zogenaamde vrijheid en de collectieve verantwoording zonder dat ze er ook maar enig besef van hebben.

  En zo glijden we min of meer rustig af naar een volledige technocratische fascistische en socialistische samenleving, en nogmaals, voor velen een paradijs en voor anderen een hel.

  Maar een burgeroorlog ach kom nu, zelfs lijdzaamheid verzet gaat ze al veel te ver.

  U weet wel gewoon op een maandag met zijn allen niet meer op het werk verschijnen met de mededeling dat we er geen zin mer an hebben op deze manier, maar dat.gaat ze al veel te ver.

  Maar dat zou eigenlijk best wel een aardige oplossing zijn, want daar heeft men geen rekening mee gehouden, gewoon met zijn allen zeggen we doen niet meer mee, de boel de boel laten en rustig thuis blijven en natuurlijk het recht op vrije vergadering uitoefenen.

  En dat in geheel Europa

  Ik zou eigenlijk best wel de reactie van onze overheid daarop willen zien, de noodtoestand afroepen, en wat dan ?

  Wat dan ???

  Dan kan waarschijnlijk die burgeroorlog van de heer Pennings ontvlammen.

  BRR, ik moet er niet aan denken, wat een ellende .

  Ik ben dat ook geen revolutionair, meer een reiziger die zijn ziel in gelatenheid bezit maar wel waakt voor de valse hond.

  Ik zal nog maar eens in neo dada termen vervallen, massa het is de massa , de magische massa .

  Ook dat is natuurlijk een boel kul want wie gaat er de revolutionaire raad vormen, nee weet u wat we gaan wederom tactisch stemmen.

  Wat een lol. burger oorlog hoe kom je er op !

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  In het kort.

  De schaakstukken zijn al lang gelden op het spel bord gezet door zeer bekwame schakers, er zijn al velen zetten gedaan, u moet nog leren schaken maar denkt de eind zet al te weten.

  Maar Monopoly is al te moeilijk, omdat u niet begrijpt dat u met het spelen binnen het spel telkens langs af komt zo niet in de gevangenis.

  Ik kan echter het spel : mens erger je niet aanbevelen, wel er voor zorgen dat je binnen komt, niet alleen door de hoge ogen gooien maar vooral de juiste ogen op het juiste ogenblik.

  Ganzen borden is ook heel rustgevend !

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Martien ik zie dat het al op jouw archief staat zodat ik er altijd terecht kan als ik mensen wil informeren.

  Like

 5. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (3): Als een hoofddoek een Jodenster is, wat is dan een boerka? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s