HISTORIE: ooggetuigeverslag van onvoorstelbare bloedbaden van de Turken bij de verovering van Constantinopel in 1453

Screenshot_4

Populair onder de Turken: het levend doormidden zagen van gevangenen

Bij nauwelijks een ander land gaapt er zo´n tegenstrijdigheid tussen de zelfwaarneming en de waarneming door anderen dan bij Turkije. Het in 2009 verschenen werk “Volkerenmoorden van de Oudheid tot nu” van de historicus Hans Meiser (zie hier)komt de Turken echter kwantitatief – wat betreft het aantal volkerenmoorden – een “leidende” rol toe: geen enkel ander land, ook geen ander systeem, heeft zo´n lange tijd (1000 jaar) zoveel (meer dan 40) en zulke wrede massamoorden gepleegd dan de Turken. Gemiddeld iedere 25 jaar ging er van Turkse boden een volkerenmoord uit. Noch Hitler, noch de communisten en al helemaal niet de christelijke veldtochten en massamoorden komen ook maar in de buurt van de misdaden van de Turken.

Maar wie de Turken hierop aanspreekt, oogst in het gunstigste geval het typische beledigd zijn van moslims als ze op hun gebreken worden aangesproken of wordt – in het ergste geval – verbaal of zelfs lichamelijk bedreigd als “vreemdelingenhater”, “nazi”, “varkensvleesvreter” of “vijand van de Turken”.

Want Turken zien zichzelf als vredelievend volk dat niemand een haar heeft gekrenkt. Hun huidige minister-president Erdoğan, die talrijke landen met keiharde consequenties heeft gedreigd mochten zij het bloedbad op 1,5 miljoen christelijke Armeniërs in 1915 door Turkije als genocide beoordelen, uitte zich over het karakter van zijn landgenoten met de volgende woorden:

“De Turkse gemeenschap en de Turkse mens, waar ze ook naartoe mogen gaan, nemen alleen maar liefde, vriendschap, rust en geborgenheid met zich mee. Haat en vijandigheid kunnen nooit onze zaak zijn. Wij hebben niets te maken met twisten en meningsverschillen.” (Geciteerd in “Welt.de”, 14 februari 2008)

Hoe deze van de Turken uitgaande “liefde, vriendschap rust en geborgenheid” er uitziet, daarover kan men zich hier nader informeren. Naar aanleiding van het onlangs op deze website gepubliceerde artikel van Marius Hohenstein over de verovering van Constantinopel door de Turken citeer ik hieronder een historisch ooggetuigenverslag van dit bloedbad, waarover o.a. ook de beroemde Italiaanse journaliste en schrijfster Oriana Fallaci in haar boek “De kracht van de rede” bericht.

Oriana Fallaci´s beschrijving van Georgios Phrantzes, de ooggetuige van het bloedbad van de Turken op de christelijke bevolking van Constantinopel in 1453 was:

“Ken je de beschrijving van de val van Constantinopel, die de schrijver Phrantzes ons heeft nagelaten? Misschien niet. In een Europa, dat alleen maar om moslims huilt, nooit echter om christenen, Joden, boeddhisten of Hindoes, zou het niet politiek correct zijn om iets te weten over de details van de val van Constantinopel.

De bewoners van Constantinopel vluchtten bij het invallen van de nacht, terwijl Mehmed II de door Theodosius opgerichte muren met kanonnen beschiet, in de kathedraal Hagia Sophia en beginnen daar psalmen te zingen om God om barmhartigheid te smeken. De patriarch, die de laatste mis leest in het kaarslicht, roept de angstige mensen als bemoediging toe: “Wees niet bang! Morgen zullen jullie in het hemelrijk zijn en jullie namen zullen tot in de eeuwigheid voortbestaan!”

De moeders troosten hun huilende en snikkende kinderen: “Stil maar , mijn kind, stil maar! Wij sterven voor ons geloof in Jezus Christus! Wij sterven voor onze keizer Constantijn XI, voor ons vaderland!”

De Ottomaanse troepen, die trommelslaand door de bressen in de muren de stad binnendringen, overrompelen de Genuese, Veneziaanse en Spaanse verdedigers, die ze allemaal neersabelen. Daarna stormen ze de kathedraal binnen en onthoofden zelfs de baby´s. De hoofdjes gebruiken ze om de kaarsen te doven. Het bloedbad duurt van vroeg in de ochtend tot in de namiddag. Het is pas afgelopen wanneer de grootvizier de kansel van de Hagia Sophia bestijgt en tegen de slachters zegt: “Rust uit. Deze tempel is nu van Allah.”

Intussen brandde de stad. De soldaten kruisigden en spietsten. De Janitsaren verkrachtten de nonnen en sneden hen daarna de keel door (vierduizend binnen enkele uren) of bonden de overlevenden aan elkaar om ze op de markt in Ankara te verkopen. En de hovelingen (de leden van zijn hofhouding)  bereidden zich voor op het overwinningsbanket. Op dat banket, waarbij Mehmet II zich (ondanks de profeet Mohammed) met Cypriotische wijn bedronk.

De Megadux Notaras, die Mehmed II daarvoor als stadhouder van Constantinopel wilde inzetten, liet hij met zijn zoons terechtstellen. Notaras had geweigerd zijn 14 jaar oude zoon als schandknaap aan de sultan ter beschikking te stellen. En omdat hij een zwak voor jonge knapen had, liet hij de oudste zoon van de Grieks-orthodoxe groothertog Notaras bij zich brengen, een om zijn schoonheid bekende 14-jarige. In aanwezigheid van iedereen verkrachtte hij hem en nadat hij hem verkracht had liet hij de andere (de familieleden van de groothertog) Notaras halen. De ouders, de grootouders, de ooms, de neven en nichten van de jongen. Hij onthoofdde hen voor zijn ogen. De een na de ander. Hij liet ook alle altaren vernietigen, alle klokken omsmelten, alle kerken in moskeeën of bazaars veranderen. Oh ja. Zo werd Constantinopel Istanboel. Of de Fra´ Accursio van de VN dit nu willen horen of niet.”

De Byzantijnse historicus Kritobulos van Imbros (Michael Kritopulos), die enige tijd gouverneur was op het gelijknamige eiland in de Egeïsche Zee Imbros (nu Imroz of Gökçeada, Turkije) en die in 1467 een belangrijk historisch werk over de 17 eerste regeringsjaren van sultan Mehmed II de Veroveraar schreef, bericht over de inname van Constantinopel:

Screenshot_3“Daarna trok de sultan de stad in en bekeek intensief zijn grootte en ligging, zijn pracht en heerlijkheid, het grote aantal grote en prachtige kerken en openbare gebouwen, de huizen, de luxueuze grondstukken van de vooraanstaande personen, bovendien de ligging van de haven en de werven en dat de stad in alle opzichten met het nodige zou zijn uitgerust en door de natuur begunstigd was, kortom zijn complete indeling en pracht. Hij zag echter het grote aantal doden, de verlatenheid van de huizen en de volledige verwoesting en vernietiging van de stad. En hij kreeg medelijden en berouw vanwege de vernietiging en plundering. Hij huilde hardop en pijnlijk en riep: ´Wat een stad hebben we aan plundering en vernietiging uitgeleverd´. Zo´n pijn deed het in zijn ziel.”

Het leugenachtige en aanlokkelijke aanbod van Mehmed II aan de overlevenden van Constantinopel

De dagen daarna liet de bedwinger van Constantinopel, Mehmed II, aan alle Byzantijnse edelen verkondigen dat ze in hun oude rechten hersteld zouden worden als ze zich zouden melden. Het schriftelijk vastgelegde aanbod leek vredestichtend en tolerant – en was te aanlokkelijk om er geen gebruik van te maken. Maar het ging om een dodelijk valstrik:

“Hierbij vaardig ik persoonlijk voor mijn aanhangers een decreet uit. Mijn woorden betreffen de christenen, bekend of onbekend, in Oost en West, dichtbij en ver weg. Diegenen, die mijn decreet niet opvolgen, of zij nu sultans of gewone moslims zijn, verzetten zich ook tegen de wil van God en zijn vervloekt. Of priesters of monniken nu op een berg een schuilplaats hebben gevonden, in een stad, in een dorp of in een kerk wonen – ik persoonlijk sta met mijn legers en gevolg borg voor hen en verdedig hen tegen hun vijanden. Die priesters behoren tot mijn volk (mijn tabaa). Ik neem er afstand van hen welke schade dan ook toe te voegen. Het is verboden een bisschop van zijn plichten af te houden, een priester van zijn kerk weg te houden en een kluizenaar van zijn onderkomen. Een moslim mag een christin, met wie hij getrouw is, er niet aan hinderen in haar kerk God te vereren en de geschriften van haar religie genoegen te doen. Wie zich verzet tegen deze aanwijzingen, moet als vijand van Allah en zijn profeet beschouwd worden. Moslims zijn verplicht zich tot aan het einde van de wereld aan deze aanwijzingen te houden.”

Sultan Mehmed II

Diegenen die gevolg gaven aan de oproep, liet Mehmed II samen met hun families onthoofden. De anderen werden voor de keuze gesteld om zich tot de islam te bekeren of te worden terechtgesteld. Niemand nam het aanbod aan.

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/01/16/augenzeuge-berichtet-von-unvorstellbare-massaker-der-turken-bei-der-eroberung-konstantinopels-1453/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Historie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Moslims, Taqiyya, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

14 reacties op HISTORIE: ooggetuigeverslag van onvoorstelbare bloedbaden van de Turken bij de verovering van Constantinopel in 1453

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de zegeningen van de ideologie van de haat, te weten de islam. En het gaat weer gebeuren, en het gebeurt nog steeds, vervolging van christenen en andersdenkenden in heel de wereld van de islam. En dat de Turken zeer wreed waren, heb ik ook kunnen horen op Kreta, waar de muzelmannen in 1850, vrijheidstrijders van Kreta, bij leven het vel afstroopten, en hen daarna onthoofden. En deze mentaliteit hebben de moslims tot op de huidige dag!

  Like

 2. Avidia zegt:

  Ik word hier twee beetjes misselijk van.

  Like

 3. Martha N zegt:

  Tja het is verschrikkelijk, veranderd is er niets… dat weten we nu onderhand wel.
  Maar (en dit zeg ik niet ter vergoelijking) kenden wij niet de “ijzeren maagd” of bv, het watergieten door een trechter in Uwen ingewanden, of de heksenverbranding/te water-lating, het vierendelen en om het nagelbijten af te leren, deze uit te rukken..?

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Uiteraard zijn ook in onze landen smeerlapperijen uitgehaald.
   Ik wil toch eraan toevoegen dat het nooit zi systimatisch en algemeen was.
   Daarbij kunnen we wel stellen dat we door de verlichting tot het inzicht zijn gekomen dat dat niet meer kan en bij die lui gebeurt het nog altijd..

   Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De islam, deze absurde theologie van immorele bedoeïnen, is een rottend kadaver dat onze lijven vergiftigt.
  Mustafa Kemal Atatürk 1881-1938
  http://tinyurl.com/7oyxpps

  Like

 5. Jan zegt:

  Turken beschouwen blijkbaar ieder Europees land als een provincie van Turkije. Is de bemoeizucht wat de rechtzaak tegen de NSU (zo noem ik die voor het gemak ook maar) niet meer te harden, nu bemoeit het land zich met een monument ter nagedachtenis aan de genocide op de Armeniërs in Genève

  Turkije wil monument voor de door Turkije vermoorde Armeniërs verhinderen, is bereidt plaatsing aan te vechten binnen de VN. Plaatsing pal naast de zetel van de VN, in het Parc de l’Ariana is volgens Turkije een uiting van haat tegen Turkije omdat er van een volkerenmoord geen sprake was, aldus Celâl Bayar, voorzitter van de Turkse verenigingen van Romandië.
  http://www.nzz.ch/aktuell/schweiz/tuerkei-will-gedenkstaette-in-genf-verhindern-1.18077908

  Like

 6. Pingback: Moskeeën en islamitische naamgeving | Fubar

 7. Conan zegt:

  Islam, de ideologie van de Christenhaat, dus “des duivels”.

  ISIS is een “fantastisch” voorbeeld van moslimhaat en dat in naam van een maangodin …

  Like

 8. Pingback: De moordadige ottomanen zijn terug | Fubar

 9. Pingback: De moorddadige Ottomanen zijn terug | De Vrije Chroniqueurs

 10. bram zegt:

  Onze Europese overheden zijn voor ons het gevaarlijkst. Deze linkse politiek correcte figuren zorgen voor een sterke islamistische beweging in al onze Europese landen. Moslims worden niet bestraft als ze de wet overtreden, ze mogen hun eigen subcultuur hebben, sharia law mogen ze hebben in de no-go zone’s. ( iedere normale weldenkende overheid wil toch geen no-go zone’s in hun land) En de overheid doet niks. Nu al hoewel op beperkte schaal zaaien ze dood en verderf in onze landen. Maar als de moslims zich machtig genoeg voelen zullen ze op grote schaal vermoorden, en zal Europa één bloedbad worden, de moslims hebben altijd Europa al gewild net als Constantinopel en de geschiedenis zal zich herhalen. De hele 1400 jaar moslim geschiedenis kenmerkt zich door dood en verderf. Obama moet wel verkeerde bedoelingen hebben als hij de islam de religion of peace noemt, want het satanisch karakter van de moslims is in één oogopslag duidelijk voor een ieder. Net als Obama geeft ook de Nederlandse regering zo’n misleidend beeld van de islam.
  Het wordt binnen enkele jaren levens noodzakelijk Europa te verlaten, dit moslims geweld escaleert straks onverwachts snel. We hebben de ware Godsdienst verlaten en God in de hemel straft, wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen. Dat God niet eerder gestraft heeft was al een oordeel van God daardoor zijn de goddelozen noch driester geworden. Maar de moslims zullen de links politiek correcte lui onder geen beding sparen, satan is een mensenmoordenaar van de beginne en neemt hen graag mee in het verderf. Veel mensen zijner niet nodig de moslims te verslaan en zeer kleine Gideons bende kan hen een beslissende nederlaag toebrengen, daarom bekeer u tot de Levende God en Hij al zeker uitkomst geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s