‘Nederland moet banden met Israël bevriezen of beperken’

Screenshot_2

De Israëlische premier Netanyahu vorig jaar januari tijdens een bezoek aan premier Rutte in het Catshuis

Nederland moet de economische en militaire betrekkingen met Israël bevriezen of zelfs beperken. Het Westen kan gesprekken met de Palestijnse organisatie Hamas niet langer uit de weg gaan. Dit zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), een van de belangrijkste Nederlandse adviesorganen voor buitenlands beleid.

De strengere politiek tegenover Israël die de AIV in een opvallend scherp getoonzet advies bepleit, moet de reactie zijn op de aanhoudende vestiging van nederzettingen op bezette gebieden.

Om het vastgelopen vredesproces in het Midden-Oosten een impuls te geven stelt de Adviesraad voor het door de Europese Unie gehanteerde verbod op het voeren van gesprekken met de Palestijnse organisatie Hamas op te heffen. Hamas staat nu nog op de zwarte lijst van terroristische organisaties.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hamas, Hypocrisie, Israël, Joden, Jodenhaat, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

21 reacties op ‘Nederland moet banden met Israël bevriezen of beperken’

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Gauw klaar vandaag: met idioten van hamas ga je geen discussies aan. Die ruim je op. Want het is een publiek geheim dat de idioten van hamas Israël van de kaart willen vegen, en dat staat nota bene in hun eigen handvest. http://tinyurl.com/cbluo54
  http://tinyurl.com/cc45mmg
  Duidelijker kan niet.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De politiek van Nederland wat betreft Bejegening israel en het Midden Oosten laat steeds duidelijker zien dat figuren van het soort Timmermans en c.s. de scepter zwaaien. Mijn afkeer wordt met de dag groter. Het is slechts een van de vele “”in mijn ogen vaak overbodige”” en subsidie slurpende adviesraden die deze boodschap uitbraakt en gelukkig is dit nog niet officieel.
  Maar je weet maar nooit. Laten we hopen dat dit advies heel snel via de papier shredder verdwijnt in het ronde archief want dat is de enige plek waar het thuis hoort.

  http://missingpeace.eu/nl/2012/06/mosab-hassan-yousef-van-hamas-terrorist-tot-israel-supporter/

  Like

  • Philippine zegt:

   Misschien is het een idee om het rapport schriftelijk te bekritiseren met tegenargumenten en deze commentaren naar Missing Peace op te sturen, zodat zij een kritisch en steekhoudend antwoord kunnen geven aan de opstellers van dit rapport via een persbericht?

   Like

 3. Als het niet zo ernstig was zou je bijna lachen om het rapport totaal geen kennis. Maar gaat Nederland het anti-Israel beleid volgen van Zweden en Noorwegen?

  Like

 4. Jan zegt:

  Ik heb altijd gedacht dat gekken ín het gekkenhuis zaten en niet dat zij het gekkenhuis leiden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jan 17.37u. Nee. Dat kan toch allemaal maar, dat kan toch allemaal allemaal allemaal allemaal maar…..in Nederland. (Farce Majeure, jaren ’70)

   Like

 5. Jan zegt:

  TUSSEN WOORD EN DAAD
  PERSPECTIEVEN OP DUURZAME VREDE IN HET MIDDEN-OOSTEN
  No. 83, maart 2013

  Klik om toegang te krijgen tot webversie_AIV%2083_NL.pdf

  Samengevat, of Israël zelfmoord wil plegen

  Like

  • max zegt:

   Dat willen ze toch ook? En dat weten ze ook wel. Ze faciliteren/vergemakkelijken de volgende Holocaust. Willens en wetens. Deze socialisten maken samen met de islam het werk van Hitler af.

   Like

 6. baksteen zegt:

  Nederland was de rechterhand van Duitsland bij de Jodenvervolging er is blijkbaar niets veranderd. Dat heeft niets met gekken te maken, ik schaam me dood dat deze zwarte geesten nog steeds de dienst uit maken in ons land.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Baksteen je vroeg enkele dagen geleden naar informatie over moorden en oorlogen in het verleden.
   Iets verder staat een geweldig artikel waar ook nog eens verwezen wordt naar het boek van Hans Meiser (hier) op 17 april.

   Like

 7. max zegt:

  Ik heb hier geen woorden voor. Zoveel domheid en gebrek aan kennis van zaken.

  Ik begin begin mij dan ook af te vragen die negatieve afschildering van Joden/Israël het is geen nieuw kwaaltje van de socialisten:

  Rond en in de tweede wereld oorlog was dat ook zo, we weten waar de Nationaal Socialisten stonden. Waar stond de SDAP ten tijde van de Joden vervolging? Wel weet ik dat de SDAP de naam heeft veranderd in PvdA om niet geassocieerd te worden met de (N)SDAP en de NSB. En men heeft de NSB als rechts weg willen zetten, en is gedeeltelijk daar ook in geslaagd. Steeds meer bekruipt me het gevoel dat SDAP buitenschot is gehouden net als De Gaulle. Wel weet ik uit betrouwbare bron dat de SDAP na de Duitse inval weer als (een van) eerste plaats nam in de regering/tweede kamer. Ik kan hier weinig over vinden op internet. Wie weet hier meer over?

  En we zien nu waar de PvdA staat en de rest van socialistisch Nederland. Zij zijn net de NSB van voor de tweede wereld oorlog, met dezelfde ideeën en gedachtegoed. Het voorspeld niet veel goeds……

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De AIV is volgens mij een orgaan van de Partij van de Allahtonen! En waar de socialisten hun sympathie hebben liggen, dat is wel duidelijk: bij de moslims en haters van Israel. En frans timmermans is met afstand een der grootste antisemieten!

  Like

 9. Jan zegt:

  Is dan wel Obama maar is op iedere linkse klojo van toepassing:

  Like

 10. Jan zegt:

  Een van de schrijvers van ‘TUSSEN WOORD EN DAAD’ is Heikelien Verrijn Stuart, van beroep Israëlhaatster en bevriend met leugenaar en beroepsantisemiet Stan van Houcke
  http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/search?q=stan+van+houcke

  Stan van Houcke met Heikelien Verrijn Stuart en RAF-sympathisant Boudewijn Chorus
  http://www.gahetna.nl/collectie/afbeeldingen/fotocollectie/zoeken/weergave/detail/q/id/acfede18-d0b4-102d-bcf8-003048976d84

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4368598,00.html

  US Senate: Will back Israeli attack on Iran

  Foreign Relations Committee of the US Senate votes in favor of resolution stipulating that US will support Israel in case it was forced to take military action against Iran

  Like

 12. Petrossa zegt:

  En als speciale adviseur der var Agt neem ik aan?

  Like

 13. Philippine zegt:

  Hieronder een link naar de website van de AIV.
  Aan de linkerkant staan de andere clubjes.
  De namen zullen misschien enkele bellen doen rinkelen, bijvoorbeeld Maurits Berger.

  http://www.aiv-advies.nl/ContentSuite/template/aiv/pag/page.asp?id=1885&language=NL

  Een felicitatie voor het 65 jarige bestaan van de staat Israél is het niet.

  Like

  • Jan zegt:

   En Heikelien Verrijn Stuart, vriendin van RAF sympathisant Boudewijn Chrorus: Entebbe, Joden scheiden van niet Joden en de liquidaties. En natuurlijk niet te vergeten de liquidaties in Duitsland en Nederland en de samenwerking van Honecker met de RAF. Dat is het volk dat Israël wil voorschrijven hoe zij politiek dient te voeren.

   Like

 14. Philippine zegt:

  Maurits Berger zit volgens mij ook in één van die adviesclubjes.

  http://hoeiboei.blogspot.nl/2012/12/brekend-prof-dr-mr-maurits-berger-ging.html

  Like

 15. louis-portugal zegt:

  Alleen die kop door een oficiële nederlandse organisatie gezegd vind ik al een misdaad.
  Mensen die beter zouden moeten weten.
  Ik krijg weer van die NSB visioenen.

  Like

 16. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Ergens nog steeds verassend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s