Net als Griekenland: EU is bankroet en wil niet bezuinigen

Screenshot_1

Dit jaar ontbreken er minstens 11,2 miljard euro in de EU-begroting. De Europese Commissie eist daarom extra geld van de lidstaten. Anders zou men vanaf de tweede helft van het jaar met de betalingen aan de armere landen van de regio moeten stoppen.

De EU-begroting voor de periode 2014-2020 is nog steeds niet rond (hier) en nu al worden de problemen van de EU-begroting voor 2013 steeds duidelijker. In de begrotingscommissie van het Europees Parlement wees de Poolse EU-commissaris voor de Begroting, Janusz Lewandowski, de parlementariërs er maandag op dat er nog ministens 11,2 miljard euro nodig zouden zijn. Wanneer de lidstaten die middelen niet beschikbaar stellen, die ze hebben toegezegd, zouden diverse betalingen in het tweede halfjaar gestaakt worden.

Ontbrekende gelden voor arme landen

De extra 11,2 miljard zijn nodig voor EU-projecten. Negen miljard euro is bestemd voor het EU-cohesiefonds, dat bijvoorbeeld projecten betreffende de infrastructuur in armere EU-landen financiert. Bovendien is er nog een 2,2 miljard euro nodig om betalingen aan de landbouw en m.b.t. de buitenlandse politiek van de EU te doen, aldus de EUObserver.

EU met schulden van meer dan 200 miljard  

De middenlinkse parlementariër Ivailo Kalfin zei echter: “We weten allemaal dat die 11 miljard niet genoeg zullen zijn.” Want niet alleen de betalingen van het EU-fonds aan bepaalde projecten zijn het probleem, ook openstaande rekeningen. Ieder jaar stapelen de ongemakkelijke rekeningen zich op, omdat de EU-lidstaten hun afgesproken bijdrage betalen. Daarbij komt nog dat ze weigeren extra middelen ter beschikking te stellen om de al in de voorgaande jaren opgelopen schulden mee te betalen. De schuldenberg is inmiddels al meer dan 217 miljard euro (hier).

Chef van de Eurogroep eist bezuinigingen

Het budget voor 2013 bedraagt 132,8 miljard euro. Dat is 2,4% meer dan voor 2011 was voorzien, maar vijf miljard minder dan waar de Europese Commissie naar streefde. Maar de lidstaten bevinden zich verder op confrontatiekoers. Nederland en Groot-Brittannië hebben al verklaard niet meer geld voor 2013 te betalen (hier). De Nederlandse minister van Financiën en chef van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, heeft de Europese Commissie er intussen in een brief toe opgeroepen het ontbrekende bedrag door bezuinigingen te dekken. Volgens hem zou de EU-top “geen moeite doen om überhaupt ruimte (voor bezuinigingen) op andere plaatsen in de begroting te vinden.”

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/17/wie-griechenland-eu-ist-pleite-und-will-nicht-sparen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Brussel, Elite, Eurocrisis, EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

9 reacties op Net als Griekenland: EU is bankroet en wil niet bezuinigen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  O ja, bankroet…???? En dit dan godverdomme…????
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21487301/___Z.O.-Europa_snel_in_de_EU___.html
  Wéér een half leger allahschreeuwers erbij, we kunnen onze lol binnenkort op.

  Like

 2. Rick zegt:

  Neem mij niet kwalijk; maar er wordt toch willens en wetens aangestuurd op oorlog!? Zó achterlijk kan geen enkele regering en/of instituut zijn. Dit is kwade opzet met als doel terug naar de “Basics” met minder inwoners. Het afbreken van complete landen / economieën en het uitroeien van mensenmassa’s zijn beproefde methodes voor het inrichten van een Linkse dictatuur. Ze zijn goedschiks al een heel eind gekomen, maar Brussel weet dat de laatste hobbels alleen genomen kunnen worden via de puinhopen.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Een oorlog met wie ??
   En achterlijk zijn ze allerminst, eerder slim en sluw op naar de volledig technocratische samenleving, een hemel voor velen en een hel voor anderen.

   Like

 3. Jan zegt:

  Noord-Afrika kan net zo goed bij de EU. Het enige wat die landen van ons scheidt is een meer.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 17.37. uur. Dat hele EU GEDROCHT is van een walgelijk boze opzet, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Men heeft bewust in 1992 ingestemd, met deze helse WAANZIN, uitgedokterd door KOHL -Duitsland, en MITTERAND Frankrijk. En men heeft bewust NOOIT willen luisteren naar economen en anderen, die waarschuwden om er niet aan te beginnen. En men deed het willens en wetens toch!

  Like

 5. Martha N zegt:

  De EU bankroet..?
  Dat maakt niet uit, de EU is boven alle bank-roette firma’s verheven.
  Het vernieuwde Communisme…
  Herinneren we ons de Berlijnse Muur..?
  De mensen die daarachter woonden hadden NET genoeg om te eten, op een auto (mocht je in je leven zoveel geld bij elkaar gespaard hebben) MOEST je jaren wachten, maar de “Kameraden” reden in een slee… Het land en de werkers werden uitgezogen…. wisten de werkers in ieder geval waar hun centjes naar toe gingen.
  En zo gaat het nu met de EU, geld verdwijnt, verantwoording kent men niet, ze doen maar wat met je geld, totdat ze ineens merken dat ze iets teveel hebben uitgegeven en dan vraag je toch gewoon om meer? DAAR zijn wij toch voor!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Brussel lijkt op vak zuid.
  Daar moeten bedrijven ook vaak tot 2 jaar wachten om hun vordereing staatsbedrijven betaald te krijgen.
  De staat eist wel de BTW 23 % van die bedrijven over geld dat ze nog niet gekregen hebben.
  De lamme helpt de blinde in de pogingen om meer geld af te nemen van degenen waarvan men denkt dat die nog geld hebben.
  Voor de geinteresseerde, ga eens kijken in Duitsland naar de gaten in de wegen, lekkende scholen enz.

  Like

 7. Barbara zegt:

  Het gedrocht EU moet zo snel mogelijk gestopt worden!! Waarom laten wij ons zo beduvelen? Denkt Brussel dat wij insane zijn? Waarom lukt het maar niet een einde te maken aan dit utopische wangedrocht? Het zet volkeren tegen elkaar op en zorgt zo eerder voor oorlogen dan voor vrede. Als je straks iets gedaan wilt krijgen word je naar Brussel verwezen, die onbereikbaar is voor gewone burgers. Kafkaiaanse toestanden dus.. Onze regering kan niets meer voor ons betekenen. Die is slechts het verlengstuk van de EU, door vooral minister Dijsselbloem, die alleen door de EU aangesteld is om het Nederlandse volk eronder te houden. Hij zit met twee petten op in de tweede kamer. Belangenverstrengeling zoals dat heet. Hier heb ik nooit iemand over gehoord. Onlangs vernomen dat ook de algemene ombudsman, de Hr.Brenninckmeijer zich kandidaat heeft gesteld voor de functie van ombudsman van Europa. Als hij hier dan ook aanblijft als ombudsman kun je zeggen dat er zo langzamerhand sprake is van infiltratie van de EU in het ons op deze manier verkwanselde land. De enige manier om de regeringen van de lidstaten te dwingen niet langer in de pas van de EU te lopen is het houden van refenda en verkiezingen en gevolg geven aan de uitslagen daarvan. Tegen de wil van de bevolkingen een federaal Europa afdwingen kan alleen door middel van een dictatuur en dat is de Eu inmiddels geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s