Spreektekst Geert Wilders bij debat over sociaal akkoord

Screenshot_36

Vz, dit sociaal akkoord is het zoveelste akkoord onder premier Rutte waarin het woord belastingverlaging niet voorkomt. Ik begin dan ook met een felicitatie. Die felicitatie is welverdiend. Mark Rutte is de beste premier… die de PvdA ooit heeft gehad.

Lees ook het bericht ‘Wilders: Rutte houdt mensen voor de gek’ op Telegraaf.nl

De minister-president was donderdagavond bij Nieuwsuur. We moeten “met elkaar dat CPB verslaan,” riep hij tot de Nederlanders. Jongens, zei hij, ik citeer: “we gaan eens een keer die nieuwe auto kopen. We gaan eens een keer dat nieuwe huis kopen. Laten we die handshake doen.”

Toen ik dat hoorde, vroeg ik me af: Wat heeft de heer Rutte gegeten: waren het paddo’s of was het een flink stuk space cake wat hij achter de kiezen had?

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

22 reacties op Spreektekst Geert Wilders bij debat over sociaal akkoord

 1. Martien Pennings zegt:

  Goeie tekst.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Volkomen logisch verhaal van Geert Wilders. De “pinokkio Rutte”, is met afstand de grootste Demonen 66 MOL, van de VVD. Dan weten we het wel, deze LEUGENAAR, presenteert het om LASTENVERZWARINGEN voor burgers en bedrijfsleven, te verkopen als BEZUINIGINGEN. Van deze charlatan zou ik nog geen tweede hands auto kopen. Laat het kabinet aub. zo gauw mogelijk OPTIEFEN!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Typisch Geert. En men kan zeggen wat men wil, maar hij is binnen het parlement NOOIT een paria geworden, zoals destijds Janmaat. Wat ze die indertijd geflikt hebben, flikken ze hèm niet. Ik weet best, dat je het op verschillende manieren kunt bekijken dat Rutte er hulpeloos bij zit te lachen in plaats van verontwaardigd te worden, maar IK zie dat vooralsnog positief: Om Wilders kunnen ze evenmin heen als om de Islam!

  Like

 4. BertG. zegt:

  En met wat voor een ongelovige kinderachtige tegen reactie kwam mark terug na een opmerking of hij misschien iets van paddo’s of cake gegeten had. Dat vraag ik me zelf ook steeds af als ik de man weer totaal onnozel ergens om hoor lachen. Die moet wel kneiter stoned zijn.
  Kijk eens naar uw eigen haar. Heftig hoor en vooral vol met argumenten voor ze eigen wanbeleid.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21487124/__Gehaaide_reactie_Rutte__.html
  In en in triest die man. Echt die man heeft nog nooit een eigen leven gehad. Woont nog steeds bij ze moeder. Hou dan maar op. Geen enkele levenswijsheid of ervaring ooit ergens op gedaan.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Waar slaat die flauwe opmerking van dat bebrilde weekdier eigenlijk op?
   Hij heeft gewoon geen normaal antwoord paraat en daarom leutert-ie maar wat onzin.
   Ik vind het kapsel van Wilders overigens juist geweldig; net Beethoven!
   Wat een uitstraling heeft die man!
   Het is dat ik al 92 ben en dat Geert al getrouwd is, anders wist ik het wel!

   En die Rutte? Ik had hem vorig jaar natuurlijk ook al door:
   http://tistochwat.wordpress.com/2012/12/11/welk-waanzinnig-lachje-past-het-best-bij-onze-jolige-premier/

   Like

   • BertG. zegt:

    Zoiets als kleuters zeggen als ze boos zijn/worden.
    En jij heb een stomme moeder. Iets in die trend.
    Van een kleuter verwacht je ook geen paraat en scherp antwoord.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat 16.44. Bent U 92?! Alles wat ik gedacht had, maar dit…… Ik zit natuurlijk nog niet lang op deze site dus misschien weten sommige mede-reageerders in dit geval meer dan ik, maar…Enfin, hoopvol toekomstbeeld. Proficiat….Tistochwat!.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @Theresa Geissler om 17:47

    Ha ha, nee hoor, die leeftijd is maar een grapje. 🙂 Die hoort bij mijn nickname: 😉
    http://tistochwat.wordpress.com/about/
    Een heleboel ‘inside jokes’ n.a.v. een website waar ik de boel een paar jaar entertainde maar waar ik ben weggegaan omdat men daar niet gediend is van PVV-stemmers en waar men van bepaalde rooie figuren geen eigen mening mocht hebben.

    Like

   • louis-portugal zegt:

    92 en dan nog zo wakker. Houen zo en veel sterkte.

    Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Beste mensen hierbij het liberalisme, van de KLOOTHOMMEL RUTTE, gevonden op http://www.geenstijl.nl
  “Niet aanpakken maar doorschuiven”,
  “De Overheid moet meer doen en minder presteren”,
  “Minder straf en meer begrip voor criminelen”,
  “Werkend Nederland verdient Belastingverhoging”,
  “Handen ophouden in plaats van uit de mouwen”,
  “Nog meer zeggenschap naar Brussel”,
  “Nog meer import van de zgn. verrijkers uit NOORD-Afrika”,
  En toen kwam de ” aap uit de mouw”, pinokkio RUTTE is gewoon een salonsocialist!

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben ook eigenlijk best wel benieuw hoe mark naar ze eigen verkiezings-posters zit te kijken en de verklaring hierover.
   Daar staan toch echt hele andere dingen op dan wat ie uitdraagt.
   Maar ze zijn er wel allemaal ingetrapt dus heeft het gewerkt. Ik dus niet.

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  En natuurlijk zit Rutte weer dom te giechelen terwijl onze Geert alles zo schitterend verwoordt!
  Mijn complimenten, Geert! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/adore.gif

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Ga eens hier spitten en dan weet je waarom rutte zit te giechelen , niet omdat hij dom is maar omdat hij inziet dat de PVV afgedaan is en het is vervallen tot een zuurstok voor het volk .
  Omdat wat gaande is veel groter is dan Nederland en niet meer door Nederland alleen tegen te houden is, zeg maar tegenstand is futiel in de ogen van rutte , het is geheel vervallen tot de kwestie van hoe te verkopen aan de bevolking.

  http://ec.europa.eu/archives/governance/docs/index_en.htm

  Like

  • BertG. zegt:

   Ergens klopt dit ook wel inmiddels. We zijn compleet uitverkocht aan dat eu.
   Al eerder had ik dit bedacht. Hoe gaan ze dit verkopen aan dat gepeupel.
   Het boeit ‘m dus voor geen meter meer wat iemand er van vind.
   Maar we kunnen er nog steeds uitstappen naar mijn mening.
   Niets is eeuwig en al zeker de eu niet.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Op een democratische en of vredige wijze kunnen we daar niet meer uitstappen , dat is een sprookje !

    Het spel is van binnenuit niet meer te stoppen omdat de spel ontwerpers daar al heel lang geleden rekening mee hebben gehouden. we zitten geheel vast in het spel .

    Lees o.a dit https://ejbron.wordpress.com/2013/04/16/totalitaire-politieke-correctheid/

    Alleen een vergroot bewustzijn van het gebeuren onder grote lagen van de bevolking door de pragmatische zintuiglijke waarnemingen zouden eventueel het kunnen stoppen, maar daar is vooralsnog geen uitzicht op.

    Het loopt zo een vaart niet, ik kan er niet wakker van liggen, het zal mijn tijd wel duren etc dat is immers de gelaten houding van de bevolking,

    Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  EU gaat 9300 miljard euro bankschulden op burgers afwentelen
  Xander 16-04-2013 18:08- in Economie, EU

  Risico’s bankenunie nóg groter dan bij eurobonds

  De banken in Zuid Europa hebben met behulp van het goedkope geld van de Europese Centrale Bank hun failliete landen nog enige jaren overeind gehouden. Nu gaan ook bij hen de lichten uit en blijkt dat de reddingsschermen- en fondsen veel te klein zijn. Dat betekent dat de gewone belastingbetalende man daar weer de dupe van zal worden. Met behulp van de in de maak zijnde bankenunie wil Brussel de gigantische schulden van Zuid Europa internationaliseren, oftewel: afwentelen op met name Duitsland en Nederland. En u dacht dat we het nu al zwaar hadden?

  ESM niet toereikend

  De paniekerige, sterk op chantage lijkende aandrang van Zuid Europa -inclusief Frankrijk- om zo snel mogelijk een bankenunie op te richten heeft een goede reden: met het spotgoedkope geld van de ECB (1% rente) hebben de Zuidelijke banken enorme hoeveelheden waardeloze staatsobligaties van hun landen opgekocht, die 5% rente opleveren. De banken hebben deze staatsschulden als onderpand bij de ECB ondergebracht.

  Nu staat dit hele systeem op de rand van instorten. Het ESM kan met ‘slechts’ € 700 miljard deze banken in de verste verte niet redden. Dat kan alleen als de EU een nieuwe greep doet naar het geld van de Europese belastingbetalers.

  Toen de Tweede Kamer begin vorig jaar akkoord ging met het ESM was al lang bekend dat dit ‘reddingsfonds’ gebruikt zou gaan worden om de banken te herkapitaliseren, ook al beweerde men in Den Haag dat dit nooit zou gebeuren. Er komt weliswaar een toezichthouder, maar het is ondertussen duidelijk dat het ESM slechts een fractie van de schulden van de eurozone banken kan dekken. En dat betekent dat het geld ergens anders – ‘dus’ weer bij u- vandaan moet komen.

  Nederland en Duitsland leeggeroofd

  Daarom wordt de bankenunie er jaren eerder dan aanvankelijk was gepland doorheen gedrukt. Het gemeenschappelijke garantiefonds zorgt ervoor dat de Duitsers en Nederlander met afstand opnieuw de zwaarste lasten van de Zuid Europese schulden op hun schouders krijgen. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble sputterde vorige week op de eurotop in Dublin nog wel wat tegen en zei dat er hiervoor een verdragswijziging nodig is.

  ‘Onze’ minister Jeroen Dijsselbloem verklaarde dat dit wat hem betreft niet hoeft. Immers, de Nederlanders ondergaan tot nu toe gelaten de totale leegroof van hun (spaar)geld, hun sociale voorzieningen, hun welvaart en hun toekomst, zodat deze voorgoed in de bodemloze put van Brussel en Zuid Europa zal verdwijnen. En u mag niet klagen; u heeft vorig jaar september tenslotte massaal op pro-europartijen gestemd.

  Ingebakken afpersingspotentieel

  De Duitse SPD leider Peer Steinbrück verklaarde op de partijdag in Augsburg dat ‘systeemrelevante banken nooit meer zo’n afpersingspotentieel mogen hebben waardoor regeringen niets anders rest dan de belastingbetaler als laatste garantie in te schakelen. Deze mogelijkheid tot afpersing mag nooit meer voorkomen.’

  Mooie, maar volledig irrelevante woorden. Deze afpersing zit namelijk in het systeem ingebakken. De banken hebben met behulp van de politiek enorme winsten gemaakt, en de politiek heeft met behulp van de banken allerlei kostbare verkiezingsbeloften gefinancierd, waardoor de schulden almaar verder opliepen.

  Het is dus niet zo dat de banken simpelweg zeggen: ‘Red ons, anders laten we ons failliet verklaren.’ De banken en regeringen hebben gezamenlijk met behulp van dit compleet immorele sneeuwbalsysteem onvoorstelbaar hoge schulden gemaakt. Alleen al de bankschulden in Spanje bedragen 305% van het BNP, oftewel ongeveer € 3,3 biljoen euro. In de andere Zuidelijke landen zijn de cijfers net zo absurd.

  Dikke Bertha

  In januari 2007 leende de ECB € 400 miljard aan de banken uit. Daarna brak de crisis uit en zette de Europese bank de financiële bazooka -ook wel ‘Dikke Bertha’- in, waardoor dit bedrag in januari 2013 naar € 1100 miljard was gestegen. In de Europese periferielanden hebben de banken een enorm aandeel van de eigen staatsobligaties opgekocht: in Italië 99%, in Griekenland 97%, in Spanje 94% en in Portugal 90% (stand november 2012). De ECB kocht tot juli 2012 voor € 211,5 miljard euro aan Italiaanse, Griekse en Spaanse staatsobligaties. De Zuid Europese banken en de ECB zitten dus tot de rand toe gevuld met waardeloze schuldpapieren.

  Bankenschulden 9300 miljard

  De Frankfurter Allgemeine Zeitung schreef: ‘Dankzij ‘Dikke Bertha’ hebben de banken zich volgezogen met staatsobligaties van de Zuidelijke landen. Nu moet een bankenunie als de redding van de euro worden verkocht. Eerst persen Griekenland, Spanje en andere schuldenlanden hun banken in de eigen staatsobligaties. Dan moet, als de risico’s te groot worden, de bankenunie met een gemeenschappelijke aansprakelijkheid ervoor zorgen dat het gevaarlijke spel in nog grotere omvang verder kan gaan.’

  ‘”De aansprakelijkheidsrisico’s van een bankenunie zijn nog omvangrijker dan bij eurobonds”, zegt Hans-Werner Sinn, president van het Ifo Instituut in München. “De bankenschulden liggen rond de € 9300 miljard; de staatsschulden bedragen ongeveer € 3400 miljard.”‘

  ESM krijgt kindertjes

  De belastingbetaler wordt dus dubbel in gijzeling genomen: door het beslag leggen op hun (spaar)gelden in het geval van een bankencrash en door de aansprakelijkheid via het permanente ESM noodfonds. Omdat het ESM dus bij lange na niet toereikend is om de schuldenorgie voort te kunnen zetten, zijn er nu al plannen om het permanente reddingsmechanisme een paar kindertjes te geven.

  Het ESM kapitaal van € 700 miljard zal heel snel op zijn als het inderdaad voor bankenreddingen wordt gebruikt, vooral als bedacht wordt dat failliete landen zoals Griekenland en Cyprus nooit in staat zullen zijn om hun verplichte aandeel aan het ESM te betalen. Dus worden er ‘bankenreddingdochters’ verwekt, voor wie het ESM geld leent op de kapitaalmarkt dat dan vervolgens via deze ‘kindjes’ in de banken wordt gepompt.

  ESM chef Regling heeft al gezegd dat ‘niet met 100% zekerheid kan worden gezegd’ dat dit systeem niet wordt ingevoerd. Iedereen weet inmiddels dat als Europese politici en financiële officials een dergelijk vaag voorbehoud maken, het in werkelijkheid al zo goed als besloten is.

  Zeg maar dag tegen onze welvaart

  Dus Nederlanders: jullie banktegoeden, spaargelden en pensioenen zullen meerdere malen als onderpand worden gebruikt voor de totaal failliete Zuid Europese landen en banken. Het feestje kan dan nog misschien een paar jaar doorgaan, totdat de EU daadwerkelijk naar uw geld grijpt om de onverzadigbare lust van de banken te stillen. De schulden zijn nu al zó gigantisch, dat het generaties zal duren voordat er ook maar een deel van zal zijn afgelost. Dat betekent dat we onze welvaart definitief vaarwel kunnen zeggen en permanent veel armer zullen worden. (1)

  In Brussel, Den Haag en andere Europese hoofdsteden kan men zich dan op de borst kloppen dat de euro en de banken zijn gered. Dat de samenleving tijdens dat misdadige proces de doodsteek heeft gekregen zal de meesten van hen koud laten. Immers, het grotendeels onbenullige stemvee blijk toch keer op keer weer opnieuw in dezelfde verkiezingsleugens te trappen.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/04/EU-gaat-9300-miljard-euro-bankschulden-op-burgers-afwentelen

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Nederland stond aan de basis van de eu, is een van de pijlers ,Nederland is de eu !

  Dat schijnt niet door te dringen

  Like

  • Theodoor zegt:

   Dus als Nederland o.l.v. de PVV de enige goede weg inslaat en gewoon weer gaat voor model EEG, zou Nederland dan verloren gaan. Ik denk het niet, als er één schaap over de dam is volgen er in een rap tempo meer.
   Een goed voorbeeld doet volgen oa Finland, Duitsland en Oostenrijk zijn landen die zich zo gaan aansluiten en Frankrijk kan dan niet langer dan alleen maar profiteren.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Beste Theodoor de handtekeningen zijn al gezet . verder dit nog maar eens lezen.

    Joop Klepzeiker zegt:
    17 april 2013 om 18:30

    Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 17.01. uur. Joop, hulde voor deze inbreng. Mij is het wel duidelijk, en de meeste reageerders op deze site ook, we gaan gewoon kapot, met medeweten van de eurofiele partijen vvd,cda, demonen 666, groen slinks, sp, en de cu. Dan heb ik de meeste genoemd, maar het ergste is dat de stomme kiesmeute het klaar speelt, geindoctrineerd door de RODE PERS en OMROEPEN, om de volgende keer weer op deze verraders partijen te stemmen. We gaan naar de kloten, maar voor mezelf weet ik, dat ik ertegen gedaan heb, wat mij mogelijk was. Armoede en burgeroorlog zullen ons deel worden, met de ellende van de moslims nog erbij. Geef mij maar een teiltje!

  Like

 11. Tiny zegt:

  Wilders heeft geen woord gelogen.

  Rutte giechelt omdat hij weet dat……

  Nu, ik ben er niet van overtuigd dat niet zou kunnen, namelijk uit de EU wat zogenaamd onmogelijk is daar door verdragen vastgelegd.

  Bestaan al die verdragen dan nog wel, of alleen de passus dat landen niet kunnen uittreden als ze er eenmaal inzitten?
  Want als men eens precies nagaat, dat bijna iedere verdrag, iedere regel is geschonden en met voeten getreden, dan zou voor mij dat verdrag niet meer bestaan.

  Het kan dus wel. Maar helaas kan de PVV het zeker niet alleen af, Het woord is aan de kiezers indien de kiezers met meerderheid achter uittreden staan, wat eigenlijk allang is gebeurd, dan is het aan de kiezers andere maatregelen te nemen of blijven ze ondanks dat toch als makke schapen zich voegen in het vermijdelijke onvermijdelijke?
  Het vergelijk hinkt wel, maar ooit stond de watergeus voor Den Brielle. Den Brielle is in de huidige tijd Den Haag.
  Van mezelf weet ik, dat ik al sinds ik remigreerde en deelgenomen heb aan de verkiezingen, never nooit dat zooitje wat tot nu toe op het pluche heeft gezeten en weer zit ertoe verholpen heb.

  @Tistochwat: 🙂

  Like

 12. Martha zegt:

  @Theresa Geissler

  U mag dan nog niet zo lang op de site van E.J. vertoeven,
  maar u bent een aanwinst.
  Ik lees uw commentaren graag.

  Zelf reageer ik niet meer zo vaak, alles is al eens gezegd.

  Overigens een uitstekende speech van onze Geert.
  Zoals altijd heeft hij het gelijk aan zijn kant.
  En zo zal hij de geschiedenis in gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s