VIDEO: “Alternatief voor Duitsland” – of Verenigde Staten van Europa

Screenshot_10

In een toespraak tot het Europees Parlement in Straatsburg maakte Guy Verhofstadt, de leider van de Liberale fractie, zijn ongenoegen kenbaar over de oprichting van de nieuwe Duitse politieke partij “Alternative für Deutschland” (AfD). Hij wil geen alternatief, hij wil de “Verenigde Staten van Europa”.

Het uittreden uit de eurozone zou geen alternatief voor Duitsland zijn, maar veelmeer zoiets als zelfmoord.

Hij, Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt zou op onderzoek zijn uitgegaan en een studie hebben gevonden die er van uitgaat dat Duitsland al zijn exporten zou kwijtraken als het land de D-Mark weer zou invoeren.

Verder zou de nieuwe munt tegenover de Amerikaanse dollar in waarde dalen, waardoor dan alle importen veel duurder zouden worden. Verhofstadt vergat te noemen dat de exporten dan veel beter in staat zouden zijn om te concurreren. Volgens de studie zou Duitsland een economische achteruitgang van 10% binnen twee jaar beleven.

De conclusie van Verhofstadt luidde: “Wij hebben geen ´ Alternatief voor Duitsland´ nodig, wat wij nodig hebben is een alternatief voor Europa.”

Wat hij daarmee bedoelt, maakte hij in onmiskenbare bewoordingen duidelijk: “Een politieke unie, een echte Europese regering (dus geen Duitse regering meer), een Europese belastingdienst, een bankenunie. We staan op een splitsing. Of we worden de Verenigde Naties van Europa of de Verenigde Staten van Europa. Ik weet wat mijn keuze is en ik hoop dat dit ook jullie keuze is.”

Screenshot_8

Bron:

http://europenews.dk/de/node/66631

Bron oorspronkelijk artikel:

http://de.ibtimes.com/articles/26283/20130416/alternative-f-r-deutschland-oder-vereinigte-staaten-von-europa.htm

Auteur: Roger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Duitsland, Elite, Europeanisering, EUSSR. Bookmark de permalink .

21 reacties op VIDEO: “Alternatief voor Duitsland” – of Verenigde Staten van Europa

 1. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Een geur van waanzin trekt voorbij.

  Like

 2. Jan zegt:

  Guy is bang dat hij zich straks moet inschrijven bij het arbeidsbureau

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  Een ‘visionair’ als deze Verhofstadt is een gevaar voor Europa en de mensheid. Hij is een slecht prediker, die vroeger al eens van gedacht is veranderd en plots een nieuw licht zag, toen hij zijn Burgermanifesten (waarin hij o.m. de islam incompatibel achtte met de liberale rechtsorde) verloochende. Hij zou ook iets aan zijn gebit moeten laten doen.

  Like

 4. Henkes zegt:

  Dit is de MP die zelfs niet in staat was van 1 Waal en 1 Vlaming 1 Belg te maken.

  Like

 5. Niek verheyen zegt:

  Verhofstadt is een Vollidiot, het is net of hij zichzelf constant van zijn eigen beweringen moet overtuigen. Zet zijn bril af, verf haar zwart en plak deurmatje onder zijn neus. Ik kan het niet laten, ik weet het is een Godwin, maar je zou zweren het is net Hitler. Zijn gesticulaties, zijn geschreeuw ongetwijfeld met consumptie in de microfoon, zijn getreiter en intimideren van politieke opponenten, het mennen van zijn toehoorders; hij is eigenlijk een cartoon van Hitler. Bovendien is het ook nog eens een slecht imitator van Nigel Farrage. Verder ben ik het helemaal met Wim van Rooy eens dat hij ook nog eens een gevaar voor de Europese landen en de mensheid is. Afvoeren die hap!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik heb maar tot de helft gekeken want daarna lukte het niet meer maar ik miste wel even zijn maatje Cohn Bandit.
   Ik constateer wel dat hij langzaam in paniek raakt.
   Ik las een opmerking van hem dat Merkel door het moeilijk doen over €urobonds en het bijdrukken van €uros, waar Frankrijk inmiddels mee begonnen is, het bestaan van de EU bedreigd.Hij begint al iemand te zoeken voor de schuld van het debacle Euro
   Uiteraard zal de rest van de wereld geen Mercedes, Audi ,Vw en andere duitse superieure produkten meer kopen omdat Verrostat dat zegt.

   Like

 6. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  De jonge hemelbestormer Guy Verhofstadt is verworden tot een machtsgeile megalomaan.

  Hij weet maar al te goed dat er zonder Duitsland geen EU kàn bestaan. Maar hij zou een slaapwandelaar zijn indien hij geen acht slaat op het gemor onder de Duitsers. Steeds meer Duitsers beginnen immers hun buik vol te krijgen van de EU en meer bepaald van het idee dat zij voor alles mogen opdraaien ter compensatie voor de Tweede Wereldoorlog.

  Het is hier ongetwijfeld al vaker aangestipt, maar een eenheidsmunt kan de concurrentiekracht niet verbeteren, in tegendeel. Men heeft destijds naar de VS gekeken en de dollar als voorbeeld genomen. Waar men de fout in ging, is dat men een sterke munt zag als de MOTOR voor een sterke economie.

  Sterke munt, ergo sterke economie.
  Quod non. Men heeft de kar weer eens VOOR het paard gespannen.

  Verhofstadt moet dringend te rade gaan bij zijn broer Dirk, die zoals u weet historicus is.
  Een Duitsland dat zich tekort gedaan voelt, is geen goede buur.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  De EURO is NIET meer te redden, en dat betekent-terecht-het einde van de eussr.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Tom dat roept bij mij de vraag op waarop jij dat baseer .ik ben heel wat negatiever gestemd in deze .

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Joop Klepzeiker 00.24. uur. Ik baseer het op een klein sprankje hoop Joop. Zeker ben ik er niet van, gezien het feit, dat het Derde Rijk van Hitler, compleet naar de donder ging met de bevolking incluis. En de eu, is in mijn ogen de voortzetting, van het “derde rij”, dus scenario totale vernietiging zou ook nog kunnen, daar deze Verhofstad hetzelfde fanatisme nastreeft als Adolf Hitler.

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Omdat alles kapot gaat met die €uro.
    De zuidelijke landen zijn in een neerwaartse spiraal gekomen waar ze niet meer uitkomen.
    Alleen als de € omvalt kunnen die landen gaan proberen op eigen kracht , met veel devaluatie, weer een eigen econonie op te bouwen en dat zal in het begin heel veel pijn gaan kosten.
    Als b.v. in Portugal met 1000 km. kust tussen 70 en 80 % van de geconsumeerde vis uit import komt lijkt me wel duidelijk dat dat belachelijk is en een gevolg van het afbouwen van de kleine visservloot met subsidies uit Brussel.
    30 jaar geleden was Portugal nog erg arm en de eerdere subsidies uit de EU voor de €uro hebben veel geholpen.
    Maar wat in Portugal nooit gebeurd is is dat kinderen honger lijden.
    Er zijn zelfs scholen die zaterdags en zondags opengaan om de kinderen EEN maaltijd te geven omdat thuis geen eten meer is.
    Er gaat alleen maar telkens meer failliet en ik zie behalve wat schoenen die meer geexporteerd worden geen goed nieuws.
    Aleen dat er volgens een grote krant (C.M.) 1,440.000 mensen zonder werk zijn en 400.000 mensen een uitkering krijgen.

    Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  ‘verenigde Staten van Europa…..”Wat dacht-ie van gewoon “Europa”?
  Zoals het eerst was dan, wel te verstaan.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Dit soort politieke figuren als Verhofstad zijn ideologisch zo verblind dat ze geen oog meer hebben voor de rampspoed die zij over Europa leggen. Zij zien Europa liever afbranden in totale chaos dan dat ze terugkomen op hun op verderfelijk politiek pad. De geschiedenis heeft in het verleden ongenadig hard over totalitair geboefte geoordeeld en zal ongetwijfeld ook ongenadig hard in de toekomst gaan oordelen over de ongekozen politiek totalitaire elite. Als uiteindelijk hun einde nabij is zullen ze ondanks de confrontatie met de werkelijk maar nauwelijks geloven wat met hun gebeurd.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Nog een overeenkomst met Hitler.
   Ik kan het niet produceren maar eens een keer een stukje gelezen waar Hitler, toen de russen Berlijn binnentrokken, zei dat de duitsers hem in de steek hadden gelaten en verdienden om helemaal vernietigd te worden

   Like

 10. Avidia zegt:

  Wat een onsmakelijke man, lelijker kan haast niet, zou me dood schrikken als ik wakker zou worden naast zo’n man :-}

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Hij heeft een ander voorkomen maar hij is net zo gek als Ahmedinedjad. Schreeuwt tegen beter weten in tegen een tandeloos parlement. Doorgaans zoeken ex-premiers een goedbetaalde functie in het bedrijfsleven. Deze dwaas laat zich goed betalen voor nutteloze rethoriek in dit parlement, waarmee de Europese Commissie zich schijnbaar legitimeert, als zogenaamde regering met een democratische controle. Het wordt tijd dat hij ontwaakt uit deze droom die meer wegheeft van een nachtmerrie. De vergelijkingen met Hitler zijn eigenlijk nog teveel eer voor deze idioot.

  Like

 12. Stradi zegt:

  “Alleen politici hebben nog respect voor politici, de rest is minder enthousiast.”
  Dat komt er van als men DWEILEN en arrogante onvolwassen kwallen het idee geeft dat zij de macht in handen hebben.
  Ooit heeft “verafstoot” zich kunnen etaleren op het NL scherm, het schaamrood staat nog op de wangen.
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1321999

  Ik herinner mij een ander interview met die fruitworm, zoveel miskenning van feiten en geschiedenis, zoveel als bevlogenheid vermomde gebakken lucht. Het was het gebruikelijke Verhofstadt-verhaal.
  Wat was toen het verhaal. Om te beginnen is er niets aan de hand met de multiculturele maatschappij. Ze kan niet mislukt zijn, want ze is er. En ze bestaat al lang in Europa, kijk bijvoorbeeld naar Franz Kafka, een Jood die in Praag in het Duits schreef, dixit onze ex-undertaker .
  Dat is simplistische onzin. Natuurlijk is het samenwonen van mensen van diverse origine van alle tijden, in en buiten Europa, getuige Alexandrië, Constantinopel, het antieke Rome, het Bagdad van Harun al-Rashid of het Istanbul van de Ottomanen.
  Echter, geen van die steden/rijken was democratisch. Er was geen sprake van gelijke rechten, minderheden moesten heel erg hun plaats kennen en werden zwaar gediscrimineerd in rechte en in feite.
  In al die ‘multiculturele’ steden verliep het samenleven dan ook allesbehalve vreedzaam. En als een bevolkingsgroep er het soort geweld en vernieling had gestart dat we al in Franse banlieues, Londense voorsteden en – in mindere mate – Antwerpse en Brusselse gemeentes hebben gezien, zou de keizer, koning of sultan daar snel en ongenadig korte metten mee gemaakt hebben, zonder bekommernis om mensenrechten.
  Dat is de EU waar verafstoot voor staat!
  En dan het voorbeeld van Kafka. Het zou toen moediger geweest zijn als vrhfstdt de tijd toen veel schrijvers in Vlaanderen nog in het Frans schreven als multicultureel voorbeeld had gegeven. Voor veel Tsjechen immers waren destijds de Duitstaligen hun ‘franskiljons’. Want de Duitse taal was de taal van de elite, van de Habsburgse overheersing over Bohemen en Moravië.
  Maar dat stuk Europese geschiedenis past niet in Verhofstadts kraam, dus bestaat het niet.
  De geschiedenis wegborstelen is geen uiting van visie, maar demagogie.
  Geef macht aan kleine mensjes, en dan heb ik het niet over de gestalte, zonder eer en cultuur en ze ontpoppen zich als de ergste dictators of beulen, dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.
  http://nageltjes.be/wp/?p=322

  Like

 13. Niek Verheyen zegt:

  Verhofstadt is als een valse gier die aan de vooravond van het slagveld gluiperig aanvliegt en als alle ellende op het eind van de volgende dag achter de rug is is met zijn gehavende verentooi zittend op een gevallene fel afsteekt tegen de bloedrode avondlucht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s