VIDEO: De allerbelangrijkste video over Israël die je ooit te zien zult krijgen!

 

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t felix)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

21 reacties op VIDEO: De allerbelangrijkste video over Israël die je ooit te zien zult krijgen!

  1. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

    Per ongeluk bij “beoordeel dit” verkeerde sterretje gedrukt. Corrigeren graag 5 sterretjes.
    Sorry.

    Like

  2. Avidia zegt:

    Prachtige film, ben het er helemaal mee eens, fantastische mensen, een voorbeeld voor velen.

    Like

  3. Iedereen die het wil zien, zal het zien: Elke belofte van de Bijbel zal waar worden; de leuke en de minder leuke beloften. Neem en lees.

    Like

  4. catherine zegt:

    Lange leve het jodendom, een inspirerend volk!

    Like

  5. Seculiere zegt:

    Als je op Torrents de documentaire ‘ Israël Facing the furure ‘ afhaalt krijg je een mooie documentatie van de BCC te zien.

    Net als Turkije heeft Israël de zelfde probleem met de religieuze bevolking die steeds groeiend is.

    Ik zie geen verschil tussen de religieuze joden en tussen de religieuze Arabieren.
    Ze eten allebei geen varkensvlees, de joden willen zelfs aparte voetpaden voor vrouwen?

    Ik hoop dat de Seculiere partij die nu aan de macht is in Israël niet de zelfde fouten maken als de Seculieren van Turkije die nu al hun macht kwijt zijn.

    En aan de Israëlisch solden, doe ik mijn hoed voor af.

    Like

  6. Seculiere zegt:

    solden moet soldaten zijn….

    Like

  7. Mia Brassé zegt:

    jammer dat ik t niet kan verstaan,lijkt mij heel intressant,ik heb mij van kinds af aan al geintreseerd voor Israel en de Joden,t land en de oogappel van onze Verlosser, het is een droomland,het allermooiste land wat bestaat,alleen al aan t Land kun je zien hoe groot God is,
    zoiets moois te scheppen

    Like

  8. Pieter Nokkio zegt:

    Seculiere heeft er weinig van begrepen, maar dat zegt haar naam al. Dit terzijde.
    In het algemeen geldt dat je wel erg duivels moet zijn, om het uitverkoren volk van God te haten, zoals alle omringende en zelfs inwonende (en dus van de welvaart mee profiterende) Arabieren doen. Ik schrijf bewust geen ‘Palestijnen’ (iPad vertikt dit woord met kleine p te schrijven, helaas) omdat dat volk nooit heeft bestaan. Het is nu een samenraapsel van geïmporteerde mensen met de foute leiders, die nooit een cent kregen en zullen krijgen van de rijke Arabische staten. 99 procent van het Arabisch schiereiland is islamiet, maar ze willen dat ene vruchtbaar gemaakte procentuele er ook nog bij. God betere het…
    Let op de volgende profetie-vervullingen, met de Joodse feestdagen in 2014 en 2015: tot vier keer toe zal de zon verduisteren (en de maan dus bloedrood worden)…
    Wie oren heeft…

    Like

  9. Tom Hendrix zegt:

    Shalom Israel! De geboortegrond van mijn Verlosser Jezus van Nazareth. De volkomen mens, barmhartig, nederig en liefdevol. Maar tevens een zoon van het Joodse Volk, zijn broeders en zusters, die ook mijn broeders en zusters zijn. Ik wens Sion Vrede toe, voor NU en ALTIJD!

    Like

  10. Seculiere zegt:

    Wie profiteert er van de welvaart in Israël? De documentaire zegt dat de religieuze joden van de fronsen van de Seculiere Joden leven, want zoals in elke gemeenschap werken de religieuze mensen niet.

    En als op een dag de religieuze groep groter zal worden dan de Seculieren Joden hoe gaan ze dat blijven betalen? dat vroegen ze ook af in die documentaire.

    En het feit dat de religieuze Joden op kleine meisjes spuwen vindt jij dat normaal Pieter?

    Voor Erdogan was Turkije de belangrijkste bondgenoot van Israël, omdat de Seculiere leiders zeer goed met elkaar konden opschieten, ze deden zelfs militaire oefeningen samen.

    Ik hoop dat die tijd terug komt!

    Like

    • Rudi de anti-dhimmi zegt:

      @Seculiere
      Doorgaans hebben die ultra-orthodoxe joden meer gemeen met de Hamish in Amerika dan met moslims. ze zijn een beetje in een bepaalde tijd en plaats blijven steken.
      De beledigingen aan het adres van dat kleine meisje op weg naar school, zijn uiterst laakbaar, maar dit soort dingen kwam men ook tegen in België waar bv in Komen mensen hun kinderen naar een Nederlandstalige school stuurden. Komen ligt in het semi-autonome, franstalige Wallonië.
      En niet te vergeten Noord-ierland, herinner u het over en weer gescheld en geprovoceer omdat de kinderen van de buren naar een katholieke school gingen.
      Toegegeven, stuk voor stuk onnodige onhebbelijkheden, maar mijlenver verwijderd van restaurants of bussen met toeristen opblazen en met een vliegtuig een flatgebouw afbreken.

      En ik wil de Antwerpse joden trouwens de kost niet geven die door ‘Arabieren’, zoals u zegt, bespuwd worden.

      U zegt: “De documentaire zegt dat de religieuze joden van de fronsen van de Seculiere Joden leven, want zoals in elke gemeenschap werken de religieuze mensen niet.”

      Om even de Socrates van dienst uit te hangen, een aantal vragen: waarom werken religieuze mensen volgens u niet? Is het mogelijk om te werken en tegelijk religieus te zijn?

      Denkoefening: vrouwen met een hoofddoek vinden zichzelf religieus, zij staan er zelfs op dat ze deze mogen aanhouden op het werk. Waarom zouden zij gaan werken, indien, volgens u, religieuzen niet werken?

      U zegt: “Voor Erdogan was Turkije de belangrijkste bondgenoot van Israël, omdat de Seculiere leiders zeer goed met elkaar konden opschieten, ze deden zelfs militaire oefeningen samen.”

      Ik heb reeds in een eerdere comment aangehaald dat de leidende klasse (bv in het leger) uit een aanzienlijk deel ‘Dönmeh joden’ bestond, waarvan Atatürk er zelf een was. De huidige golf van herislamisering kan worden gezien als Erdogans manier om de macht van ‘de joden’ in Turkije te breken. Het feit dat Erdogan en zijn maatje Gül, die nog extremer is, aan de macht zijn, wil volgens mij zeggen dat hun verhaal aanslaat bij een groot aantal Turken. Overigens komt de geroosterdbroodverkoper uit Istanboel niet uit het niets, hij had een voorganger en mentor Erbakan.

      Denkt u dat ‘Mein Kampf’ door zoveel uitgeverijen zou worden gedrukt en verkocht in de tijd van Atatürk, of Tansu Ciler?

      U zegt: “Net als Turkije heeft Israël de zelfde probleem met de religieuze bevolking die steeds groeiend is.”

      Azo? Heeft Turkije een probleem met de religieuze bevolking? Verklaar u nader, Seculiere. Is het misschien daarom dat ze die naar Europa exporteren?
      In Israël gelden die ultra-orthodoxe lieden overigens als eerder een excentrieke bezienswaardigheid. Ik wil u graag de film ‘Kadosh’ aanbevelen.

      Mag ik u ook vragen of ‘De Grijze Wolven’ een seculiere dan wel religieuze groepering zijn? Hoe belangrijk zijn die volgens u in Turkije en ‘in de diaspora’?

      U zegt: “Ik zie geen verschil tussen de religieuze joden en tussen de religieuze Arabieren. Ze eten allebei geen varkensvlees, de joden willen zelfs aparte voetpaden voor vrouwen?”

      U vergeet de besnijdenis, niet onbelangrijk, zou ik zo denken.
      Daarentegen is het antimilitarisme van gelovige joden alom bekend. Wist u trouwens dat het Israëlische soldaten is toegestaan om een bevel te negeren dat in strijd is met hun geloofsprincipes?
      En hoe zit dat met gelovige moslims, Seculiere?

      Een persoonlijke anekdote, Seculiere, die ik u niet wil onthouden, want ze verklaart waarom ik hier zo op in ga: ik gaf ooit een tijdje privé-les aan volwassenen (Nederlands en Engels). Ooit had ik een studente afkomstig uit Istanboel: seculier, gestudeerd aan het Lycée Française aldaar, blond haar, blauwe ogen, de hele mikmak.
      Ik zei ooit in een lesmoment: ‘Het woord Anatolië komt van het Griekse woord ‘anatoli’ wat ‘oosten’ betekent.’ Seculiere, je kon de atmosfeer ZIEN afkoelen en verstarren.
      Het was tevens de laatste keer dat ik haar zag.

      Om u maar te zeggen dat ik weet dat Turken zich niet goed in hun vel voelen. ‘They have a chip on their shoulder’, zegt men in het Engels.
      En tot u met zijn allen in het reine komt met het verleden, blijft u Europa’s buitenbeentje.

      Met vriendelijke groeten.
      Rudi

      @Webmaster
      Webmaster, het is niet mijn bedoeling Seculiere persoonlijk af te katten. Ik ken hem niet en hij mij niet. Maar als hij te kennen geeft zin te hebben in een potje verbaal schaak, doe ik mee en ik speel om te winnen.

      Like

      • Seculiere zegt:

        Wel Rudi nu moet ik helaas gaan werken ik heb de nacht dus zal ik morgen op u comment reageren, en ook op de comment waarom de Turken genocide op de Armeniërs hebben gepleegd waarvoor ik trouwens heel erg om schaam en erkent!

        Maar de schuld ligt evenveel in 5 christelijke landen hoe deze genocide is plaats kunnen vinden.
        Hint… ‘ Slag om Gallipoli.

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        @Rudi de anti-dhimmi 20.05 Je verwoordt je standpunten in ieder geval meesterlijk, Rudi. Zelf stond ik, om heel eerlijk te zijn, op het punt om Seculiere te antwoorden in de trant van: Op zichzelf zit er iets in, wat U daar zegt, want die ultraorthodoxe Joden…..enzovoort. Maar net toen ik dat van plan was, moest ik voor een onverwachte boodschap de deur uit. Saved by the bell want nu had ik bij terugkeer de gelegenheid om jouw comment rustig over te lezen en….voilà. Natuurlijk zijn die ultraorthodoxen een zeer bedenkelijke groep, maar je hebt zeker gelijk als je stelt dat ze maar een randverschijnsel zijn en door de Israëlische regering niet worden gesteund -wat bij de Moslimfundamentalisten en de Turkse regering momenteel nog maar te bezien valt. Natuurlijk moet Israël wat betreft deze aangelegenheid wel alert blijven. Het is in zekere zin misschien wel een gelukkige omstandigheid dat de ultraorthodoxen vanuit hun ‘principes’ elke maatschappelijke en/of militaire deelname weigeren; Ik kan mij namelijk voorstellen, dat ze zo nooit voldoende waardering zullen vergaren om zich sterk te maken.

        Like

      • Rudi de anti-dhimmi zegt:

        @ Seculiere
        Ik kijk uit naar uw reactie, Seculiere. Maar laat mij u reeds dit zeggen: 1,5 miljoen mensen vermoorden omdat er een aantal in opstand komen of, zoals het woord in Turkije gaat, omdat ze gecollaboreerd zouden hebben met Rusland of Engeland, is erg drastisch.
        Om dit even in perspectief te zetten: in dezelfde periode hebben Vlaams-gezinden gecollaboreerd met de Duitsers tegen de franstalige heersende elite, maar er zijn geen 1,5 miljoen Vlamingen vermoord door de franstaligen.
        Ook heeft Engeland in dezelfde periode een Ierse rebellie de kop in gedrukt, maar enkel een aantal leiders terechtgesteld.

        Hoe verklaart u de genocide op de Koerden overigens? Hadden die ook gecollaboreerd?
        Is er, de boeken en theorieën van Bernard Lewis indachtig dat onder het Ottomaanse regime iedereen relatief vrij en gelukkig was, een bepaalde reden waarom groepen zouden collaboreren of in opstand komen?

        Wat ik hiermee poog aan te tonen, is dat de genocide op Armeniërs, Grieken en andere christenen in de periode 1885-1922 veel meer aansluit bij de manier waarop islamitische heersers in die 1400 jaar opstanden de kop ingedrukt hebben van groepen die hun status van tweederangsburger (dhimmi) aanvochten, dan van een regering die een groep collaborateurs mores wilde leren.

        @Theresa
        Bedankt voor je comment.
        Aan die ultra-orthodoxe joodse groepen hangt overigens een naar geurtje. Die verbranden net zo graag Israëlische vlaggen als ‘Palestijnen’. Zij zijn van mening dat het Joodse Huis hen slechts door JHWH gegeven kan worden.
        Naturei Karta bv, is een beweging die met Ahmadinejad op de koffie gaat vanwege hun haat jegens Israël; zij het dan niet om dezelfde redenen: Ahmadinejad haat Israël omdat er joden wonen, Naturei Karta omdat Israël niet door JHWH is gesticht, maar door seculiere zionisten.

        Ik moet echter nog steeds de eerste imam of sjeikh horen die vindt dat alle moslims voorgoed terug moeten keren naar Medina.
        En laat dat nou het hemelsbrede verschil zijn tussen joden en moslims: joden zien het als hun recht om in één streepje land te wonen tussen de Jordaan en de zee en daar met rust gelaten te worden. Moslims willen overal wonen en hun wil opdringen, inch allah!

        Like

      • Seculiere zegt:

        Wel ik heb mij verdiept in het Armeense genocide door Turkse wetenschappelijke columns te lezen en ik laat het hierbij, dit valt gewoonweg niet goed te praten.

        Ik dacht eerst omdat 5 christelijke landen Turkije binnenviel en zij begonnen waren met de moorden toen en Turkije de slag uiteindelijk gewonnen had uit vrees dat het uit binnenhuis de christelijke volkeren terug een Coöp gingen plegen.

        En daarmee werden deze volkeren vermoord uit zelf bescherming.
        Maar de Turkse daad is te laf en te groot om dit zelf bescherming te noemen

        Maar voor alle duidelijkheid van heel wat westerse landen is de geschiedenis niet beter hoor

        Amerikanen = Indianen
        Engeland = India, Cyprus, enz….
        België = Congo
        Nederland = die eilanden daar
        Frankrijk = Noord Afrika
        Cyprus = zij zijn eerst begonnen met Turkse dorpen uit te vermoorden op dat eiland alleen heeft Turkije het afgemaakt door zich te verlagen als de Grieken.

        Like

  11. Theresa Geissler zegt:

    Rudi de anti-dhimmi. Nou Rudi, dat weet je dan: De slag om Gallipoli, bereid je maar vast voor. Zelf weet ik er niet veel van, alleen dat dat dé hel is geweest, waarin onder meer veel Australiërs gesneuveld zijn. Ik zal het voor de aardigheid ook nog eens opzoeken. Maar de handschoen is jóu bij deze toegeworpen. Zet ‘m op, bijt je er in vast!
    Trouwens, het gaat verder nergens om maar het begínt me te dagen waarom Seculiere zich zo opwerpt als verdediger van de Turken. -Hoeft niets met Islam te maken te hebben, natuurlijk.

    Like

    • Rudi de anti-dhimmi zegt:

      @Theresa
      Galiipoli was een debacle, de geallieerden hadden zich schromelijk misrekend aan het militaire kunnen van de Turken, onder leiding van onder andere Mustafa Kemal. Zelfs de Duitsers, in die periode op twee fronten aan het ploeteren in loopgraven, stonden ervan versteld.
      Het werd voor de geallieerden een soort ‘Slag bij de Berezina, 1812’ met enorme verliezen aan beide kanten, maar een morele overwinning voor de thuisploeg.
      Australiêrs en Nieuw-Zeelanders (ANZAC) herdenken 25 april als een deel van hun gemeenschappelijke identiteit. (Denk aan ‘Waltzing Mathilda’, wat die identiteit mee vormgeeft)

      Het is mij reeds enige tijd duidelijk, en dat heeft niks met onze Turkse collega-commenter te maken, dat nationalisme een even vertroebelend effect kan hebben op de rede als religieus fanatisme. Kijk hierbij bv naar Frankrijk, dat de genocide in de Vendée (500.000 mensen vermoord op uiterst gemene wijze) nog steeds hardnekkig ontkent, zijn buren ook gedurende 1000 jaar heeft belaagd, nog steeds niet in het reine is met wat ze in Noord-Afrika hebben uitgespookt en nog steeds vindt dat Napoleon het goed voor had met de wereld.
      En denk aan de studente die ik in mijn eerdere comment vernoemde.
      Maar kijk ook naar Vlaams extremisme.

      Like

  12. Theresa Geissler zegt:

    Rudi. Met betrekking tot mijn laatste comment gisteravond: Je hebt het antwoord al min of meer gegeven, zag ik,\; een paar comments hebben elkaar gekruist -van jou en mij. Nou, best benieuwd naar het eventuele antwoord.
    Ik zal me er verder niet te veel in mengen, want(àls Seculiere het onderwerp verder wenst uit te diepen) is dat tussen jullie. Ik wil alleen nog kwijt, dat die slag niet onbelangrijk is geweest voor de verdere autonomie van Australië en Nieuw-Zeeland: Die werden in 1915 en 1916 door GB middels deze Slag in WOI betrokken. De Slag bleek al spoedig een verloren zaak, waardoor het zinloze van deze oorlog tot ze doordrong. DAt versterkte allengs de roep om meer autonomie.

    Like

  13. Pingback: VIDEO: De allerbelangrijkste video over Israël die je ooit te zien zult krijgen! | bid 24 uur

  14. Pingback: VIDEO: De allerbelangrijkste video over Israël die je ooit te zien zult krijgen! | 2012-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s