73% “Non” – De islam heeft in Frankrijk een imagoprobleem

Screenshot_31

Ongeveer drie vierde deel van de Fransen (73%) zegt dat ze een negatief beeld van de islam heeft, terwijl andere religies de instemming van een grote meerderheid heeft. Dat is het resultaat van een enquête die dinsdag werd gepubliceerd.

De enquêtebureaus Tilder en het Institut Montaigne hadden in verband met het programma “Place aux idées”, dat op de dinsdagavonden wordt uitgezonden op LCP, een enquête uitgevoerd. 87% van de Fransen heeft een positieve mening over het boeddhisme, 76% over het protestantisme, 69% over het katholicisme, 64% oer het Jodendom, maar slechts 26% over de islam. 1% had geen mening.

Desondanks is voor 52% van de ondervraagden de islam een religie zoals alle anderen en wat betreft 40% verrijkt de aanwezigheid van de islam de Franse cultuur. Maar slechts 36% denkt dat de uitoefening van de islam verenigbaar is met de wetten van de Franse republiek.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/66676

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.lejdd.fr/Societe/Depeches/Islam-mauvaise-image-pour-73-des-Francais-602357

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op 73% “Non” – De islam heeft in Frankrijk een imagoprobleem

 1. E.Eliveld zegt:

  “zegt dat ze een negatief beeld van de islam heeft,”

  Oh ja? En wat gaan ze er aan doen dan?

  Fransozen met hun socialistische gezemel zijn, wat mij betreft, één van de aanstichters van het PC denken in Europa. Kijk mar naar hun land… overspoeld met FYA’s…. Sterker, het zijn grotendeels communisten.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  dit artikel heeft al veel eerder in de franse kranten gestaan. Echter, wat weet de “paysan” = gewone franse boeren-pummel, nou van moslims…??…………….NIETS. de “campagne” in Fr is erg groot:
  http://www.ladepeche.fr/article/2013/03/24/1590132-laicite-une-grande-majorite-des-francais-hostiles-au-port-du-voile.html

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Als dat al veel eerder in Franse kranten heeft gestaan, dan was het misschien aan jou geweest, Van den Berg, om ons daarvan een vertalinkje te doen toekomen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat artikeltje heb ik ook inderdaad vertaald voor die site van Prof.Frikschoten. Het kwam er in grote trekken op neer dat de fransen negatief staan tegenover die uiterlijke tekenen van islam (hfd-doek,djellababa en hoe alles nog meer mag heten.) Behalve in ,t openbaar, zouden ze dat liever ook niet zien in “semi” öpenbare plaatsen: creches, scholen etc.
    Ik bedoelde verder dat die islam-ervaring van de gem. franse mens, (denk ik ,) anders is dan in NL. In Fr is het geconcentreerd in de steden, in NL lijkt mij als ik de kranten en sites zoals deze volg, is ,t over het hele land verspreid.
    In het kleine gehucht waar wij onder vallen, is er een paar keer per jaar een dienst in ,t kerkje. Alhoewel wij beiden RK zijn opgevoed zijn we niet meer gelovig. Maar mijn vrouw gaat dan wel naar zo,n dienst. Zo ook afgelopen keer = Maria Lichtmis. In de preek van Mr le Cure, pastoor:: “………ook de moslims hebben diepe bewondering voor de moeder van Jesus……………………” Ze wilde al voortijdig weggaan, van boosheid, ze heeft door de laatste jaren school-ervaring geen prettige herinnering aan die nwe bevolkings-groep in NL.

    Like

 3. Iznogoud zegt:

  Telkens weer lees ik dat er mensen zijn die menen dat de islam de cultuur hier is komen verrijken.
  Nu ook weer in Frankrijk. Niet minder dan 40% denkt dat het een verrijking is.
  Echter, nooit lees ik waaruit die verrijking dan wel bestaat en eerlijk gezegd kan ik me er ook niets bij voorstellen. Het lijkt meer op een gedachteloos napraten wat door politici wordt voorgezegd. Kennelijk is de indoctrinatie al zover gevorderd.
  Ik zou denken dat ze in hun thuisland maar moeten gaan verrijken. Daar is het immers nogal arm.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Iznogoud 04.36. uur. O, maar weet U dat dan niet Iznogoud, we hebben prachtwijken gekregen, en kansjongeren, allemaal door de geweldige toename van het aantal moslims, een verrijking volgens de progressieve kerk, en het cda, de vvd, sp en de cu. Nu, gaat U maar kijken in onze grote steden, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, de klootmarrokkaantjes sissend op straat: “hoer,hoer hoer”, de joodse medemensen worden afgeranseld en hun keppeltjes afgenomen, de scooterklootzakjes en bontkraagjes, overvallen onze oudjes, en slaan een 9 jarig meisje het ziekenhuis in, hele wijken nemen ze over, de stad Gouda is al in het bezit van de muzelmanjeugd, dankzij de rooie burgemeester Cornelis, enz. enz. Wat mooi toch hé, allemaal mogelijk gemaakt door de Partij van de Allahtonen( arabieren)-de pvda, en de andere rode partijen en ook de vvd en het cda. Kotsmisselijk ben ik ervan!

  Like

 5. baksteen zegt:

  Hun eigen land gaan verrijken, want daar is het nogal arm! geweldig, die houden we er in.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat betekent dat 27% van alle Fransen moslims zijn?Met de vele Argerijnen die in Frankrijk leven heb ik meer van ze verwacht.

  Like

 7. Jade zegt:

  Wanneer krijgen wij eens zo`n enquête ???
  Het lijkt me heerlijk om m`n gal te spuwen.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Mooi de Fransen zijn ontwaakt, hoeveel Nederlanders zouden er al wakker zijn ??

  Like

 9. Rudi zegt:

  Daniel Greenfield heeft er ook een opstel over geschreven op Frontpage. De schrijver ontkracht in dit artikel, zo dat nog nodig was, de hardnekkige mythe dat wantrouwen voor de religie van eeuwige onvrede een kwestie is van racisme of xenofobie.
  http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/french-have-positive-opinion-of-buddhism-christianity-and-judaism-negative-opinion-of-islam/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s