Britse commissie: EU is een gigantisch systeem van bedrog

Screenshot_34

De president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, wordt de corruptie, die plaatsvindt met EU-gelden, niet de baas

Een rapport van het Britse parlement toont aan dat bedrog en corruptie in de EU veel groter zijn dan de Europese Commissie toegeeft. De EU en de lidstaten schuiven elkaar de schuld in de schoenen. De meeste gevallen van bedrog vinden niet in Brussel plaats, maar in de lidstaten.

Uit een rapport van de House of Lords blijkt dat het bedrog tegen de EU-begroting twaalf maal groter zou kunnen zijn dan door de Europese Commissie zelf wordt ingeschat. Deze schat het bedrog op 404 miljoen euro. In werkelijkheid is dit echter 5 miljard euro of meer.

De meeste gevallen van bedrog en corruptie zouden nooit aan het licht komen, citeert de “Telegraph” uit het rapport van het Britse Hogerhuis. Want het anticorruptie systeem van de EU zou “een serie zwakke punten” bezitten.

Enkele EU-lidstaten zouden hardnekkig weigeren om verdachte gevallen te melden. Bovendien zouden er grote gaten in het “verwarde net” van de controle-instanties van de EU zitten.

Lord Bowess, de chef bij het opstellen van het rapport, zei: “Het is extreem verontrustend dat er zoveel geld uit het EU-budget verdwijnt zonder dat iemand hier overzicht over heeft waar en waarom dat gebeurt en – het belangrijkste – wie daarvoor verantwoordelijk is.” Ook de Britse regering zelf zou blijkbaar niet in het probleem geïnteresseerd zijn.

Een woordvoerder van de Europese Commissie zei dat het grootste deel van het bedrog met EU-gelden niet in Brussel, maar in de lidstaten zou plaatsvinden. De Europese Commissie “roept de lidstaten er voortdurend toe op serieuzer hun verantwoordelijkheid te nemen bij de bescherming van het EU-budget”, citeert de “Telegraph” hem. Een goed voorbeeld is Bulgarije: daar beleeft de corruptie een boom sinds er miljarden aan EU-gelden te verdelen zijn. In totaal zijn ook de 5 miljard euro nog te laag geschat: andere officiële onderzoeken spreken van 120 miljard euro die in duistere kanalen verdwijnen (hier).

Pawel Swidlicki, analist voor “Open Europe”, zei dat de EU bijzonder vatbaar zou zijn voor verspilling, maar ook voor bedrog en wanbeheer. Tegen de “Telegraph” zei hij dat de Europese Commissie en de lidstaten elkaar de schuld in de schoenen zouden schuiven, terwijl de problemen niet zouden worden aangepakt.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/18/britische-kommission-eu-ist-ein-gigantisches-betrugs-system/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op Britse commissie: EU is een gigantisch systeem van bedrog

 1. DIT hebben we al vanaf dag 1 gezegd! Maar onze bestuurders moesten zo nodig voorop lopen! Met gevolg dat Nederland op weg is om een derde wereldland te worden! De Armoede groeit met de dag!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Weer een bewijs te meer, om als nederland uit de eu te gaan, en wel als een haas. Links- of rechtsom dit gaat niet goed komen.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Hoor je het weer eens van een ander. Maar of onze’regering’ hieruit haar conclusies trekt……
  Ik vrees het ergste. De houding van Rutte is de laatste tijd zó apathisch, dat ik hèm alvast niet in staat acht om ook maar één doorslaggevende beslissing te nemen.
  Zou Geert gelijk hebben en zijn er misschien ‘paddo’s’in het spel?

  Like

  • Jan zegt:

   @Theresa Geissler

   Je moet natuurlijk wel ‘optimistisch’ zijn zoals de vakbondsleider van het CNV onlangs op de tv zei (Debat op 2), dat ontbreekt de Nederlandse burger. En als je ‘optimistisch’ bent en geld uitgeeft gaat het weer prima met de economie.
   Dat die clown zich even belachelijk maakte als Obama met zijn ‘hope’ merkte tot mijn verbazing niemand.
   Ik heb heel even gekeken naar dat (schreeuwerige) programma, maar toen de CNV-maffia zei dat de vakbonden het volk vertegenwoordigden heb ik het gauw weggedraaid. Zoveel stompzin verdraagt geen normaal denkend mens.

   Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Jullie lopen achter..!!!!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  de eerste keer verschijnt ie niet de tweede keer wel…
  Nou ja, duidelijk genoeg dacht ik.

  Like

 6. alex zegt:

  ik vraag me af wat er nodig is om dat idiote zooitje uit de EU top wakker te laten worden, alle normale burgers zijn allang klaarwakker en weten hoe het werkelijk zit…de Europesche Unie is dood en/of failliet… en alle graaiers hebben hun zakken gevuld…. ik vind het ongelofelijk hoe er strak weggekeken word van de werkelijke problemen door het zogenaamde creme de la creme van Europa….

  Like

 7. Iznogoud zegt:

  Wat een verrassing. Dat er in Nederland mensen zijn die de mogelijkheid van gratis geld misbruiken wisten we wel. Het was toch niet te denken dat er mensen in andere landen zijn die een gelijke mentaliteit hebben.
  Helaas is het zo dat politici geen klompen hebben en dus ook nooit kunnen aanvoelen hoe de door hen bedachte slimme en sociale maatregelen gaan uitpakken.
  Misschien zouden ze op voorhand een willekeurige Jan Kwisperbiebel van drie hoog achter moeten vragen hoe een en ander zich gaat ontwikkelen. Hij weet het namelijk wel haarzuiver te voorspellen.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Dat wij door de EU bedrogen worden merken wij iedere dag aan onze portmoney, die blijven voortdurend leeg.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom alles zo in het groot moet en dus onzichtbaar moet. De EU kost vele miljarden dat allemaal opgehoest moet worden door de belastingbetaler zonder dat de belastingbetaler enige invloed kan uitoefenen. De best betaalde EU-baantjeszoekers zullen nu wel weer roepen er komen nu toch weer verkiezingen aan in 2014 dat is toch democratie, maar dat dit buitengewoon domme l*lpraat is weten ze zelf ook wel. De EU is geen democratie in de zin van dat de burger zich daarbij betrokken voelt en invloed kan hebben op het bestuur.
  De EU prijst zichzelf uit de wereldmarkt, alle symptomen tot een grote Europese werkloosheid wijzen daarop, daarna rest alleen nog een grote burgeroorlog. De ingrediënten zijn al aanwezig.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Barroso een keer op DEZE manier stevig voor joker zetten en daarna dat gedrocht Van Rompuy.
  http://www.videobash.com/video_show/ventriloquisting-is-perfect-for-comedians-who-can-t-iuml-raquo-iquest-st-298683

  Like

 11. De EU is het grootste monster wat ooit bestaan heeft, ze leven van bedrog en van gegraai. Ze zijn net zo erg als het paard van Troje. Maar de EU bestaat uit barbaren die geen grenzen kunnen, en maar op eigen houtje alles doen wat ze willen.Terwijl deze ongekozen bende van Brussel zich schuldig heeft gemaakt aan alles wat schadelijk is voor de mensen. Ze hebben allemaal bij elkaar voor honderden jaren celstraf te goed Voor deze verraders is veel beter de doodstraf invoeren. Zij hebben dit dik verdiend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s