De islam is wel degelijk een ziekte

Screenshot_32

(Door: Sam van Rooy)

Ziekte of fijne doctrine?

Oké, stellen dat de islam ‘de grootste ziekte is die Nederland de laatste 100 jaar getroffen heeft’, was een misser. De islam is immers de grootste ziekte die Nederland (en Europa) de laatste 60 jaar getroffen heeft. Voordien waren nazisme en fascisme dat. De islam heeft vele overeenkomsten met nazisme en fascisme. Te veel om gezond te zijn. Een ideologie of doctrine die niet gezond is, is ziek.

Arabist Jan Jaap de Ruiter reageerde op de uitspraak van Geert Wilders, maar gaat helemaal niet inhoudelijk in op Wilders’ stelling. De Ruiter blijft hangen in woordspelletjes inzake de term ‘ziekte’, waarbij hij middels de termen ‘bacterie’, ‘infectie’ en ‘besmetting’ allerlei (valse) intentieprocessen over Wilders en de PVV maakt.

Ziekte of doctrine

Tegelijkertijd loopt hij als arabist weg van waar het werkelijk om gaat: hoe moeten wij als samenleving, die de democratische rechtsstaat heeft omarmd, de islam beoordelen? Als een ziekte? Of als een fijne doctrine? Of als een fijne doctrine die (te) gemakkelijk ziek wordt?

De hamvraag is dus hoe wij de islam moeten beoordelen en welke gevolgen we aan dat oordeel moeten koppelen. Net zoals er een (eind)oordeel kan en moet worden geveld over het christendom, boeddhisme, communisme, hindoeïsme, liberalisme, katholicisme, nazisme, fascisme, socialisme enzovoort, kan en moet dat uiteraard ook over de islam.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

39 reacties op De islam is wel degelijk een ziekte

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Hoe we de islam ook noemen, ziekte of doctrine dat maakt zoveel niet uit. een ding is wel zeker, de islamisering is het grootste drama sinds de tweede wereldoorlog. Indien dit niet op korte termijn een halt toegeroepen wordt, zal dit een veelvoud aan doden opleveren als in wereldoorlog twee.

  Like

 2. Een nieuw soort Dodelijk virus, dat alle mensen doodt die er NIET mee besmet willen worden!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De Islam is heus niet de eerste die Europeanen wil laten verdwijnen. We maakten al eerder zo’n ellende mee. Het is al vele eeuwen geleden. De zgn. heksenvervolgingen in de middeleeuwen, georganiseerd door de Kerk. De bevolking van Europa werd letterlijk gedecimeerd. Men hoefde zijn buurvrouw maar te beschuldigen van hekserij, en de kans was groot dat ze opgehaald werd, gefolterd om haar connectie met de Duivel te bewijzen. En vervolgens werd ze levend verbrand op de brandstapel. Het duurde heel wat jaren eer men er erg in kreeg dat men met die heksenvervolgingen verkeerd bezig was, maar toen was het kwaad al geschied. Ook de zwarte dood (de pest) heeft danig huisgehouden in Europa, en dunde de Europese bevolking ook danig uit. Nu zal de Europese bevolking opnieuw sterk uitgedund worden door die Sharia slachters. Politici zoals Rutte geven de Islam alle mogelijke steun. De aloude overeenkomst; olie voor immigratie, lees infriltatie, zal zijn uitwerking niet missen. Bovendien lonken voor die politici mooie baantjes bij de E.U, terwijl er een verbond bestaat tussen de E.U. en de Islam. PvdA’er Dijsselbloem is zo’n typisch voorbeeld. Deze rooie neet kreeg uit het niets een toppositie bij de E.U., en bleef bovendien ook nog in het kabinet zitten.

  Like

 4. Jan zegt:

  Meulenbelt: Islam is liefde
  gast Karen Armstrong, schrijfster van BELANGRIJKE boeken die laten zien wat de GEMEENSCHAPPELIJKHEID is van de grote monotheïstische godsdiensten en religieuze stromingen: allemaal gaan ze uit van een variant op de Gouden Regel: zoals jij zelf behandeld wenst te worden, ga zo ook om met anderen. Heb je vijand lief*.
  (weblog Meulenbelt)
  * inmiddels vielen weer de eerste drie raketten op Israël

  Het erge is, zij gelooft dit ook nog, ook de rotzooi en de leugens van Armstrong
  KAREN ARMSTRONG, Discover the Netwoks
  * Justifies Palestinian suicide bombers as being motivated by “absolute hopelessness,” not hatred
  * The Muslim world did nothing to the Jews, and the Palestinians are paying the price for the sins of Europe
  * the Israeli people are emotionally stuck in the horrors of the Nazi era
  * Islam is a religion of peace
  http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=773

  Lezenswaardige kolder: Karen Armstrong on the Jews
  http://blog.talkingphilosophy.com/?p=5027

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Islam ist nicht nur eine Krankheit aber auch ein Friedhof.
  Kijk ook op http:/www.pi-news.net
  Islam is not a religion, islam is not even an ideology, islam is just an illness.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  En waar hebben al die tapijtvreters last van? DIT.
  http://tinyurl.com/cd8jbdn

  Like

  • Jade zegt:

   Beste G, Deckzeijl, rèèèèsssspect!!!
   Maar u vergeet nog al die anale dampen van de voor-buurman…
   Die veroorzaakt namelijk de kortsluiting in hun rudimentaire brein.
   Eigenlijk zijn ze allemaal homofiel, maar ja, daarop staat de doodstraf…
   Daarom zijn ze allemaal buitenproportioneel gewelddadig, en horen
   hier absoluut niet thuis.

   Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Remedie tegen de ziekte die islam heet is zojuist gevonden. Wel 1200 lichtjaar verwijderd, maar met een beetje geduld is de afstand te overbruggen. Aldus: alle aanhangers koffers pakken.
  Paspoorten niet nodig, kennen ze daar niet. Wel brood en dekens meenemen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21491893/___Levensvatbare__planeten_ontdekt__.html

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Mooi stuk, maar we blijven kritisch.

  Eerst even Sams inleiding:

  “Ha! Is het dan géén ziekte? Is het dan gezond? Nou? Nou dan! Wilders vergiste zich alleen in de tijdsduur en de spreiding van de ziekte. Zestig jaar en niet honderd jaar. Niet Nederland, maar heel Europa.”

  Dat is meegaan in de woordspelletje van onze vijanden, Sam.

  Beter gewoon erkennen dat Wilders weer eens een tactische fout heeft gemaakt met deze zin:

  “Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend, de islam.”

  Wat benadrukt moet worden is de tactische stommiteit van Geert Wilders om de islam een “ziekte” te noemen.

  Want dan weet je wat er volgt, namelijk dat het niet meer over de islam gaat, maar over Wilders-is-Hitler.

  Zoals het bij mij altijd weer gaat over mijn verkeerde toon en mijn schelden, maar dat heeft een tactische functie: ik word dan gelezen en anders word ik niet gelezen.

  Wilders wordt altijd gelezen, die heeft die provocatie niet nodig, die moet dat soort aanstoot juist vermijden, die moet de nette middenklasse bereiken, zodat-ie niet meer afhankelijk is van de Tokkie-stem, die thuisblijft bij cruciale verkiezingen.

  Zoals ik eerder schreef: http://bit.ly/ZCRPWM:

  “Ja, dommer kan het nauwelijks, want een type als Bart Schut heeft natuurlijk maar twee stappen nodig om vanaf “ziekte” via bacteriën naar ongedierte te komen. En dan weet je het wel. Kakkerlakken. Hutu’s en Tutsi’s. Morsi. Apen en varkens. De rest van de Godwinnerij laat Schut aan de verbeelding van de lezer over.”

  Carel Brendel wist te melden dat een slechte islam een verzinsel van de PVV is.

  Brendel: “De opmerking over islam als ‘ziekte’ is onderdeel van een duister mengsel dat de PVV brouwt als het gaat om religie en criminaliteit.”

  Brendel: “De SP verketterde mensen niet. Ze had wel zorgen over integratie. Maar legde geen verband tussen geloof en criminaliteit.”

  Kustaw Bessems spindocterde Wilders in een pogrommende Hitler om: “Dit is willens en wetens omstandigheden scheppen waarin geweld tegen ‘Marokkanen’ en ‘moslims’ legitiem wordt.”

  Dáár gaat het om: de kansen die onze vijanden krijgen door dat geouwehoer!

  Bessems is chef opinie van de Völkische en heeft dus een enorm bereik en dat heeft-ie nog eens vergroot door voor BNR een column te schrijven, zodat de jeugd ook ervan doordrongen raakt dat niet de islam maar Wilders het kwaad is: http://bit.ly/10NWhpe .

  Tel uit je winst met die godverdommese stommiteit!

  Sam wijst terecht op het prachtige boek van Wilders, dat-ie natuurlijk never-nooit alleen heeft geschreven, maar met hulp uit Amerika en van Martin Bosma.

  Sam wijst ook terecht op een voortreffelijke artikel in de NRC van 2010 van Wilders: http://bit.ly/yGSHEo.

  Maar dat geeft geen stemmenwinst zolang Wilders dit soort uitglijers blijft maken.

  Voor zover Sam loskomt van de woordspelletjes schrijft hij een goed stuk, dat voor de ervaren islambasher natuurlijk gesneden koek is.

  Alleen had ik graag gezien dat-ie iets meer had gezegd over de “infectie” (daar gaan we weer) met islam die de halve gare nep-academicus http://bit.ly/HNbPxW uit Tilburg, Jan Jaap de Ruiter, niet vermag waar te nemen.

  Hij had minstens twee titels uit het door hem zelf geredigeerde boek kunnen noemen: “De zelfislamisering van Europa” van Jos de Man en “De islamisering van Europa” van Amanda Kluveld.

  En de verschijnselen die hij opsomt zijn wat dunnetjes.

  Misschien zou toch vooral het vertrek naar Syrië van jeugdige jihadisten uit Europa vermeld hebben.

  En het feit dat een mens in een Europese grote stad elke dag 500 keer een hoofddoek kan tegenkomen en dat de salafist met de hoogwaterpijpen die je daar óók regelmatig kan tegenkomen zegt: “Elke hoofddoek in een westerse straat is een vlag geplant in vijandelijk gebied.”

  Maar ik moet toegeven dat ook ik al heel lang beloofd heb dat ik de verschijnselen van islamisering zou verzamelen en kategoriseren, zodat “ons kamp” eindelijk greep krijgt op die materie en er nooit meer een Arabist met de mond vol tanden hoeft te zitten als Tofik Dibi bij P & W aan hem vraagt: “Islamisering? Wâ dan?”

  En hoe komt dat, dat ik dat nog niet heb gedaan?

  Uitputting. Moe. Kapot. Leeg.

  En hoe komt dat dan weer?

  Omdat ik een ouwe lul ben en tien uur per dag Israël verdedig en de islam bevecht en desondanks niet aan alles toekom wat ik zou willen doen.

  En waarom moet ik dat allemaal doen?

  Omdat niemand anders het doet, omdat de subsidies uitsluitend naar “links” gaan en de PVV er blijkbaar ook niet eens een keer een competente medewerker op wil zetten die dat van mijn schouders neemt.

  Het Vlaams Belang blijkbaar trouwens ook niet.

  Niks voor jou, Sam, om in de baas zijn tijd die inventarisatie en kategorisering van de islamisering te maken om dat dan vervolgens politiek hanteerbaar en relevant te maken?

  Zie het bovenstaande niet als negatieve afbraak en ontkenning van je verdienste, Sam, maar als feed-back.

  En je weet: de meester is niet alleen een meester in zelfkritiek en een toonbeeld van bescheidenheid, maar ook altijd het meest kritisch op zijn beste leerlingen!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 05.52. uur. Het is zo Martien, ook ik ben vaak doodmoe, door dat gehele gepamper van de islamisten. En onze tegenstanders in deze, pauw en witteman, de vara, de staatsomroep, de kro en ncrv-allen in handen van de progressieven- maken uiterst handig gebruik van uitglijders van Geert Wilders en andere kritische tegenstanders van de islam.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Ziekte is een oorzaak , dat mensen er aan sterven. En de Islam is de oorzaak dat vele mensen hier aan sterven moeten.Ik hoop Jezus Christus vind een medicijn hier tegen, dat wij tegen ze kunnen gebruiken..

  Like

 11. Sam van Rooy zegt:

  Dag Martien,

  Wilders wordt altijd gelezen? Dat is onzin. Zijn boek ‘Marked for Death’ werd in de MSM doodgezwegen. Dat boek, dat gericht is op de middenklasse (alhoewel een Nederlandse versie er inderdaad eerst had moeten zijn), bereikt de middenklasse daardoor niet.

  “Maar dat geeft geen stemmenwinst zolang Wilders dit soort uitglijers blijft maken,” schrijf je.

  Dat is waar, maar dan denk ik aan – zoals ik ook heb geschreven – de kopvoddentax, en niet aan het noemen van de islam als ziekte. Abdelwahab Meddeb bijvoorbeeld, zoals ik schreef, spreekt ook over de ziekte van de islam. Iemand als Hafid Bouazza noemt de islam een beschimmelde religie. Ziek dus. Hier: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3192320/2012/02/21/Hafid-Bouazza-Wie-de-ezel-neukt-moet-leren-hinniken.dhtml .

  Dat ik meer had moeten schrijven over die ‘infectie’, daar heb je gelijk. De verschijnselen die ik opnoem zijn inderdaad wat dunnetjes, en ik besef nu dat ik ook kort naar Nicolai Sennels had moeten verwijzen voor het verband islam-criminaliteit, dat door Brendel c.s. feestelijk wordt genegeerd/afgewezen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Als Wilders´ boek in het Nederlands was uitgekomen tegelijk met de Amerikaanse versie, dan zou de kans veel groter zijn geweest dat het aandacht had gekregen, dan zou het in elk geval véél populairder zijn geweest en dan hadden de MSM het op den duur niet kunnen doodzwijgen.
   In elk geval was de invloed van het boek dan veel groter geweest.
   Je kunt ook het doodzwijgen van een heel boek niet vergelijken met kranten-artikelen en uitspraken op tv.
   Die stukken worden stukgelezen door het vijandelijk kamp, daarvan ben ik diep overtuigd.
   Elk woord dat Wilders op tv spreekt wordt met gespitste oren beluisterd.
   En dat komt omdat ze Wilders willen betrappen op een stommiteit om hem aan de schandpaal te kunnen nagelen.
   En dat van die ziekte wás een stommiteit, Sam!
   Het gaat er niet om wat ik ervan vind, maar wat de middenklasse ervan vindt.
   Wilders moet doorbreken naar de middenklasse en onafhankelijk worden van de Tokkie-stem die bij cruciale verkiezingen het laat afweten.
   En die middenklasse wordt voorgelicht door degenen die dat “ziekte” gaan zitten ver-Hitleren.
   Zo’n Kustaw Bessems die het hele lezerspubliek van de Völkische bespeelt en dan tegelijk even de jeugd via BNR meeneemt.
   Het gaat er niet om wat jij of ik ervan vinden.
   Ik persoonlijk vind ik de islam een hele erge vorm van bloedkanker, die, eenmaal uitgezaaid, voor elk organisme terminaal is.
   Dat is het punt dus niet.
   En dan mogen Abdelwahab Meddeb en Hafid Bouazza en God-weet-welke-geestige schrijvers verder nog de islam tot een hele erge vorm van eczeem verklaren, dat is niet relevant!

   Like

 12. Benedict Broere zegt:

  Is islam een ziekte? In Wikipedia zie ik het volgende: “Ziekte is een schadelijke lichamelijke of psychische afwijking van een organisme. Meer specifiek is het een verstoring van de homeostase, het zelfregulerend proces waarbij biologische systemen hun stabiliteit bewaren door zich aan te passen aan de omstandigheden.” https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte
  De islam wil, zo de eigen woordvoerders en de geschriften waarop zij zich beroepen, heel de mensheid desnoods met terreur en grof geweld terugbrengen tot een geïdealiseerde, primitief-Arabische en zeer totalitaire vorm van samenleving, waarin geen plaats is voor bijvoorbeeld wetenschap, democratie en mensenrechten, en dat aldus neerkomt op een aanval op de mens en zijn vermogen zijn bestaan vorm te geven. De islam vertoont daarmee kenmerken van een ziekte. De ziekte betreft evenwel een geheel van ideeën, een ideologie, en niet de mensen die die ideeën aanhangen. Wie dus deze ideeën wil bestrijden, dient zich te richten op de ideologie en niet op de mensen.
  Eenieder evenwel die weleens geprobeerd heeft met bijvoorbeeld een ‘sheikh’ te discussiëren, zal daaraan de indruk hebben overgehouden gesproken te hebben met een robot, of althans met iemand die niet beschikt over enig zelfstandig denkvermogen. Men is geïndoctrineerd en geprogrammeerd en aldus ingesteld op de beantwoording van alleen bekende vragen. Oftewel, men zit vast in een mentaliteit die je ook wel aantreft bij aanhangers van een sekte. Zodat je daarmee uitkomt bij de gedachte, dat de islam het best bestreden kan worden door te proberen moslims te deprogrammeren. Wat betekent het bijbrengen van een zeker realiteitsbesef en vermogen tot zelfstandig denken. Een dergelijke handelwijze is waarschijnlijk de beste dienst die je moslims en de rest van de mensheid kan bewijzen.

  Like

 13. Het probleem is dat dit een geestelijke ziekte betreft! Het is een gebrek aan de hersencellen die de ratio- en intellect sectoren aantasten!

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @B.Broere, 12:07
  Landen als Pakistan, Iran, Saudi-Arabië, Qatar, Dubai e.d. waar die veroveringsideologie het dagelijks leven totaal in zin greep heeft, kan van het begrip samenleving geen sprake zijn.

  Like

 15. De radicale islamisten lijken allen een gemeenschappelijk kenmerk te delen! De bult op hun voorhoofd wordt veroorzaakt door hun voorhoofd tijdens het gebed meerdere malen op de grond te bonzen elke dag! Dit leidt tot agressie, depressie, en veroorzaakt op d’n duur hersenbeschadiging!

  http://www.barenakedislam.com/2012/12/16/what-a-surprise-muslim-prayer-bump-otherwise-known-as-shitstain-is-reportedly-linked-to-traumatic-brain-injury-and-mental-disorders/

  Like

 16. Freek zegt:

  Geloven dat jouw geloof beter is dan een ander is een ziekte. Wij zijn allen gelijk. De extremisten binnen de diverse geloven verzieken het. Joden zijn niet beter dan moslims of andersom. Een religie die zichzelf superieur stelt tegen alle andere geloven is verkeerd.
  Naar mijn persoonlijke mening is geloof iets voor mensen die niet zelf kunnen denken en een leiband nodig hebben. Neem gewoon de goede regels van de boeken ter hande en leef je leven met respect voor andere meningen.

  Like

   • Freek zegt:

    ja martien volg maar een mening die van ej bron. Ga maar geschiedenis studeren. Dit is het probleem, luister naar 1 mening en ga niet zelf onderzoeken
    Joden zijn niet zo onschuldig als je denkt. Zionisten hebben Hitler gesteund

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Martien is historicus, zwetser!!

    Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Freek
   Het is dat je Tom op zijn paard hebt gekregen, dat ik de handschoen opneem.

   “Neem gewoon de goede regels van de boeken ter hande en leef je leven met respect voor andere meningen.”
   Heb jij respect voor de mening van Wilders, De Winter of Robert Spencer, Freek?
   Hoeveel boeken over de islam heb jij ‘ter hande genomen’?’
   Heb je de Koran zelf als eens ‘ter hande genomen’?

   “Geloven dat jouw geloof beter is dan een ander is een ziekte. ”
   Hoeveel religies ken jij die dat doen?
   Ik maar één hoor, de naam ervan begint met een i…

   Mag ik je trouwens op je woord nemen, Freek?
   “Naar mijn persoonlijke mening is geloof iets voor mensen die niet zelf kunnen denken en een leiband nodig hebben.”
   Marx zei ooit: ‘religie is opium voor het volk’. Wist hij veel. In zijn tijd was er nog geen televisie, De Morgen of NRC handelsblad. Media die, zoals jij zegt, ‘vinden dat mensen niet zelf kunnen denken en een leiband (sic) nodig hebben.’

   “Joden zijn niet beter dan moslims of andersom.”
   Waarom haal je er opeens de Joden bij?

   Hierbij aansluitend:
   “Een religie die zichzelf superieur stelt tegen alle andere geloven is verkeerd.”
   Ik daag je uit dat zinnetje luidop te herhalen op het marktplein in één van de volgende steden: Caïro, Ankara, Islamabad, Riyad of Tel Aviv.
   Eens kijken waar je de meeste mensen tegenkomt die het met je eens zijn.

   Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Freek 21.22. uur. De islam is geen geloof zoals U denkt. Het is een hersenspinsel geweest, van een notoir roverhoofdman, halsafsnijder en kinderneuker mohammed. Een zonnesteekidioot pur sang! In 1400 jaar tijd heeft deze nazi ideologie 270 miljoen slachtoffers gemaakt, dat is zelfs links niet gelukt. Droom rustig verder!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  O ja, Freek, het is zeer achterbaks om de Joden te vergelijken met muzelmannen. I rest my case.

  Like

  • Freek zegt:

   Leuke reactie Tom Hendrix. Blijkbaar kun je niet lezen en stel je jezelf en je geloof boven anderen. Ik verfoei extremisten die zichzelf boven anderen plaatsen en zichzelf uitverkoren voelen. De banners hiernaast geven ook al aan dat er geen respect naar anders gelovigen zijn. Heb je wel eens onderzocht waarom de holocaust is ontstaan? Het Joodse volk was al reeds in 1933 aangegeven dat men moest stoppen om mensen uit te buiten en hun wil op te leggen. Alle geloven worden kapot gemaakt door extremisten zoals haatbaarden (joods en moslim) en denk ook eens aan streng gereformeerden. Dialoog is het enigste wat nog redding kan brengen voordat alle gelovigen uitgeroeid worden door de mensen die enkel in zichzelf geloven. Keur jij wel goed dat Joden of Moslims vrouwen met een korte rok mishandelen? Heb jij de Koran gelezen of de Bijbel? Of laat jij je indoctrineren?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Freek 22.05. uur. Wat een omdraaiing van feiten. Ik acht mijn geloof/overtuiging niet beter als de mening van andere mensen. Ik respecteer een niet gelovige even goed, als een boedhist, hindoe of humanist. Alleen de islam sluit ik uit, daar deze ideologie geen geloof is, maar een in zich nazistische ideologie!

    Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Een geloof is iets wat niet zeker is, want als het zeker is hoef je ’t niet te geloven.

  Like

 20. @Freek: “Geloven dat jouw geloof beter is dan een ander is een ziekte” Zolang het bij geloven blijft is er niets aan de hand maar het praktiseren hiervan en dit met geweld door andermans strot duwen is de ernstigste vorm van krankzinnigheid!

  Like

 21. Freek zegt:

  ok webmaster ej bron, jij bent dus ook iemand die je mening wil opleggen aan andere mensen. Je moet eens verder kijken dan je neus lang is. Het zionisme/jodendom is op zich een mooi geloof echter zijn de lelijke kanten overbelicht. Je zou eens naar hailie selasie speech voor de vn moeten luisteren. Kijk eens hoe Israel mensenrechten schend. Een grote bom op dat land zou een hoop gezeik oplossen. Daarna bom op het hele midden oosten zodat de USA weer de slavernij in kan voeren en de olie kan exploiteren. Begrip sarcasme ken je wel toch?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   En doe niet net of ik stom ben. Ik houd niet van arrogante linkse islamofiele zakken. Vermoedelijk was dit je laatste stuiptrekking op mijn blog!

   Webmaster

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Freek, ik geef U de raad, ga uw vilein gezuig botvieren op Joop.nl. U verdraait, en neemt een loopje met de waarheid. Israel is een democratie, waar iedereen gelijkwaardig is, en waar ook anders denkenden hun mening mogen vertolken, heel anders dan in de islamitische landen. Trouwens christenen mogen terecht schriftkritiek uiten, net als de joodse rabbi’s dat al eeuwen doen. We hoeven niet alles letterlijk te nemen, we mogen debatteren en van mening verschillen. Wel een wereld van verschil.

   Like

 22. Freek zeker te vaak met je hoofd op de grond gebonsd? (zie mijn reactie 19.03)!

  Like

 23. max zegt:

  Freek die vindt dat witte schapen zwart zijn en zwarte schapen wit, en wil graag dat wij dat ook zo zullen zien.

  Daarom zegt hij ook tegen Martien Pennings dat hij de geschiedenis maar moet studeren.
  (Zoals Freek het ook doet met weglaten van een wereld aan context en historie)

  Vervolgens verwijt hij Martien Pennings dat hij de mening van EJ Bron naloopt en zelf geen onderzoek doet.
  (Hier ben je gierend door de mand gevallen Freek, want als je de moeite genomen had om die stukken te bekijken, dan had je gezien dat Martien Pennings de auteur van die stukken was, en dus onderzoek heeft gedaan. Dat was dom Freek)

  Ik begrijp uit je reactie dat je uit de linkse hoek komt. Tussen de zinnen van je reactie door lees ik dat je niet veel respect voor Joden hebt. Daarmee ben je geheel weer op één lijn met de NSB en de (N)SDAP:
  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1199
  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index4f25.html?pagina=12045

  (Hierbij is de cirkel weer rond, Freek, met name wat respect voor de Joden betreft. Wat weer haaks staat op jou welwillende bewering “Respecteer elkanders opvattingen” op 20 april 2013 om 00:00)

  “weglaten van een wereld aan context en historie”

  Kruistochten:

  Men heeft de laatste 40, 50 jaar de kruistochten als bloedig en wreed te veroordelen. Vooral “Links en de politiek-correcten” hebben daar een handje van. Ze veroordelen de christenen daarom. Maar als je het geheel in de juiste context en historie plaatst, en als je dan beseft dat eerst 548 jihads ( Islamitische kruistochten) zijn geweest voordat er ook maar 1 kruistocht was. Jihads, die de kruistochten in bloederigheid en wreedheid verre overtreffen, en als je dit weet, kom je tot andere inzichten Freek. Want vanaf het jaar 600 hebben de islamse horden 60.000.000 christenen vermoordt in het Midden Oosten en Noord Afrika en hun gebieden veroverd. Ze hebben 70.000.000 Hindoes vermoordt en hun gebieden veroverd. En zij zijn verantwoordelijk voor het vermoorden van 20.000.000 boeddhisten en ook hun gebieden zijn veroverd. En dit al voor de eerste kruistocht. En de kruistochten waren niet om de islam aansich te bestrijden maar om Jeruzalem te bevrijden, een vrije doortocht te hebben voor de Pelrgrims, die daarvoor werden vermoord en beroofd en verkracht door de vreedzame islam waarmee we volgens jou bewering een geweldloze dialoog aan moeten gaan(op 20 april 2013 om 00:00). Dat moet je vertellen aan de Hindoes en de Bhoedisten en de Christenen vertellen die die vandaag de dag nog worden vermoordt.

  Dit kromme denken bestaat nog steeds:
  Als Hamas rakketen afschiet op Israel, (doelbewust op burgerdoelen) en Israël schiet 1 raket terug (op militaire doelen) dan dan staat links op zijn achterste poten, niet eerder. En Israël wordt het zwarte schaap. En het zwarte schaap wordt wit

  Het weglaten van een wereld aan context en historie geldt ook voor de slavernij. Het westen kende 300 jaar slavernij, de islam al 1400 jaar en nog steeds. En onze voorouders kochten de slaven van die Arabieren die ze uit de binnenlanden van Afrika haalden, en onze voorouders brachten ze naar Amerika. De Arabieren de ander kant op. Daar horen we niemand over en wordt niet veroordeeld. Het witte schaap wordt zwart en het zwarte schaap wordt wit.

  Hier een getuige, lees het maar misschien gaan je ogen open:
  Simon Aban Deng, een voormalige Soedanese slaaf die als kleine jongen door een buurman naar het islamitische Noord Soedan was meegenomen, hield deze bezielde toespraak op de derde Durban Conferentie in New York op 22 september 2011:
  http://likud.nl/2011/12/israel-soedan-en-ik/

  Kijk en dan kom ik weer bij het begin:

  “Freek die vindt dat witte schapen zwart zijn en zwarte schapen wit”

  Ik hoop werkelijk dat je van deze vreselijke ziekte geneest.

  Like

 24. Benedict Broere zegt:

  Het overkomt mij wel eens dat als ik aan de praat raak met mensen over de islam, dat ik dan merk dat men mij niet geloven wil als ik iets zeg over de vele miljoenen andersdenkenden die vermoord zijn door moslims. Hetzelfde soort discussies heb ik ook gehad over het communisme, en dan was het toch wel erg handig om te kunnen verwijzen naar een Wiki-pagina, waarin het moorddadige karakter ervan heel duidelijk in beeld is gebracht – zie Wikipedia: zwartboek communisme. Eenzelfde pagina is er ook wat betreft het kapitalisme. Waarnaast ik ook heb gezocht naar een zwartboek over het christendom, vanwege inquisitie, heksenverbranding, enzovoort, maar dat zag ik niet zo gauw (hoewel daar ongetwijfeld gegevens over zijn).

  Maar als het nu zo is dat de islam werkelijk verantwoordelijk is voor vele miljoenen vermoordde christenen, hindoes en boeddhisten, dan zou je toch verwachten dat dat in Wiki goed in beeld is gebracht? Zoals je ook het een en ander zou verwachten over de aard van de Koran. Op dit moment wordt in vele discussies allerlei ergs tegen elkaar weggestreept: de Koran, daar is niks mis mee, want de Bijbel is ook niet zo fris, de moorden en roverij door moslims is maar betrekkelijk, want de Westerse cultuur deed dat ook, het lak hebben aan mensenrechten is niet typisch islam, want kijk eens rond in de Westerse wereld, enzovoort. Je kan dit soort discussies dagelijks zien in Trouw bijvoorbeeld. Met daarin vele moraalridders die niets willen weten over hoe in de islamitische wereld vrouwen vernederd en geslagen worden, en die niets willen horen over de vervolging van andersdenkenden in de islamitische wereld, en die niets willen horen over de slavernij die nog zo massaal voorkomt in die islamitische wereld.

  Dus waar blijft in WIKIPEDIA het zwartboek islam?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s