Een Palestijnse staat – tot welke prijs?

Screenshot_15

Het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan Israël zorgt voor nieuwe druk op het Israëlisch-Palestijnse “vredesproces”. Het wordt opnieuw duidelijk dat de westelijke machten, die denken door onderhandelingen voor vrede te zorgen, het of niet begrijpen of niet geïnteresseerd zijn. Het maakt hen niets uit wat een onafhankelijke Palestijnse staat werkelijk zou beteken, ook voor de Arabieren, die daarin moeten leven.

Afgezien van het bewezen onvermogen van de PLO om serieus en efficiënt staatkundige instellingen te leiden, bestaan er ontelbare bewijzen voor dat de burgers van een Palestijnse staat blootgesteld zouden staan aan ondemocratische restricties, religieuze vervolging en discriminatie van de kant van de staat. Voorts hebben de Palestijnen al laten zien dat zij, wanneer sociale problemen de overhand krijgen, bereid zijn om op iedereen te stemmen die sterk genoeg is, zelfs op terroristen.

Dat er in Palestijns bestuurde gebieden religieus gemotiveerde vervolging voorkomt, is te zien aan de massale exodus van Palestijnse christenen de afgelopen jaren evenals aan de aanvallen op christelijke plaatsen. De verbreiding van haat op Palestijnse scholen en op de televisie wordt door vele organisaties regelmatig gedocumenteerd. Dit alles is heel goed bekend, maar wordt desondanks genegeerd.

Wat slechts weinig mensen weten, is dat de gemiddelde Palestijnse moslim het niet goed zou hebben in een Palestijnse staat. De journalist Hamdouh Hamamreh werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, omdat hij het gewaagd had Mahmoud Abbas te bekritiseren. Internationale druk heeft tot vrijlating van Hamamreh geleid, maar het signaal is overduidelijk: Palestijnen hebben niet het recht hun leiders te bekritiseren.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25598/Default.aspx?ref=newsletter-20130418

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Christenvervolging, democratie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een Palestijnse staat – tot welke prijs?

 1. luckybee zegt:

  Palestijnse staat in Gaza en West bank betekent het einde van de Joodse staat. (Israel).

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @luckybee 17.25. uur. Dat ben ik volkomen met U eens. En de vileine westerse leiders, die kontlikkers zijn van de islamitische leiders, mogen van mij ongezien de tyfus krijgen. Wat worden wij omringd door verradersvolk!

  Like

 3. manna zegt:

  GEBED
  meneer van agt.
  kijkt u aub even mee.
  er was een tijd dat ik oprecht respect voor u had, tot u zich liet misbruiken voor een volk dat officieel niet bestaat, en door hun medemoslims als ‘palestijnen’ tot kanonnenvoer zijn verklaard.
  kijk, luister en laat de wat rest van je christelijke ziel je terugbrengen naar de realiteit, help de ongekende christelijke exodus en genocide in het MO, noord Afrika en zuidwest zie een halt toe te roepen. aan alle grenzen van de islam worden mensenrechten geschonden. en ja , voor 99% door de mohammedanen. zoals dit de afgelopen 1500 jaar het geval was.
  dries, aub lees dit. wordt wakker, tezamen met de andere verblinde half – christenen die vergeten zijn wat de betekenis hiervan is.
  AMEN. AMEN. AMEN.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Manna 01.37. uur. Ik denk dat het vergeefse moeite is om Dries te bewegen tot inkeer.

  Like

 5. Jan zegt:

  Een Palestijnse staat – tot welke prijs?

  Zij hebben er veel voor over. 40% ziet als grootste hobby het vermoorden van Joden om hun nepstaat te verwezenlijken waarna de sharia ingevoerd dient te worden en daar is 89% voor.
  http://www.algemeiner.com/2013/05/01/pew-poll-palestinians-favor-suicide-bombings-sharia-law/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s