Turken beschouwen geweld tegen vrouwen als “noodzakelijk”

Screenshot_37

Volgens een enquête is 62% van de Turkse mannen voorstander van geweld tegen hun vrouwen. Statistieken over het toebrengen van lichamelijk letsel aan vrouwen tonen het grote aantal gedupeerden. Een seksstaking moet helpen.

De Turkse minister van Gezinszaken Fatma Sahin zei enige tijd geleden dat de regering er aan zou werken om niet alleen beter grip te krijgen op het geweld van mannen tegen hun vrouwen, maar dit geweld volledig uit de weg te ruimen.

Dat kan wel eens iets te optimistisch zijn. Uit een nieuwe statistiek blijkt dat daarvoor vermoedelijk de denkwijzen en reflexen van de meeste Turkse mannen 100% zouden moeten veranderen. Een enquête van de universiteit Kirikkale en de organisatie “Gelukkige Kinderen” onder 3500 Turkse mannen bewijst datgene dat in Turkije sowieso een waarheid als een koe is: vanzelfsprekend vinden de meeste Turkse mannen geweld tegen hun vrouwen volledig normaal, zinvol en praktisch.

28% van de ondervraagden beschouwden geweld tegen hun vrouwen als absoluut noodzakelijk: dat zou gewoon moeten gebeuren om ze te disciplineren. 34% was gematigder en beschouwde geweld tegen echtgenotes slechts “af en toe” als “noodzakelijk”.

Samen zijn dat 62%, bijna twee derde deel van de ondervraagde mannen. Misschien ligt het er aan dat sowieso iedereen in het land weet dat mannen zo denken. Maar nu werden ze voor het eerst überhaupt ondervraagd over dit onderwerp.

De man is de heerser in huis

Onder welke voorwaarden geweld gerechtvaardigd zou zijn, gaf de enquête de volgende resultaten aan: 18% van de mannen was het eens met de principiële opvatting dat “de man de heerser in huis is en vrijelijk geweld kan toepassen indien nodig.”

30,9% wilde alleen dan slaan als “hiervoor een goede reden zou bestaan.” Het meest informatief was echter wellicht een andere uitspraak, die de “eer” als reden noemde. 37,9% van de ondervraagden was het ermee eens dat geweld gerechtvaardigd zou zijn om principes zoals eer, fatsoen en discipline door te drukken.

Daarbij moet men weten dat vooral in het Koerdische zuidoosten van het land, maar ok in de grote steden met veel geïmmigreerde Koerden, de “eer” de bestaansbasis voor veel families betekent.

Is deze eer “besmeurd”, dan wordt men gemeden. Men kan onder bepaalde omstandigheden geen zaken meer doen, geen geld verdienen. “Besmeurd” wordt de eer door vermeend foutief gedrag van de vrouw – onzedige kleding, flirten met andere mannen, buitenechtelijke relaties.

Een daadwerkelijk foutief gedrag is niet eens nodig, boze geruchten volstaan al. Als die eenmaal beginnen, staat men voor de keuze uitgestotene te zijn of de vrouw te vermoorden of met haar te vluchten. Ergens naartoe waar niemand haar kent.

Statistieken tonen aan: het huiselijk geweld neemt toe

En wat dat betreft komt een pak ransel op veel mannen over als het minste kwaad: als die ertoe dient om de “eer” te bewaren, dus de vrouw ervan af te houden zich op een manier te gedragen die in de buurt voor geruchten zou kunnen zorgen, dan redt men – aldus de logica – niet alleen de eer, maar onder omstandigheden ook de vrouw van iets nog ergers.

Een feit is dat de statistieken een voortdurende stijging van huiselijk geweld tegen vrouwen vermelden. Een jaar geleden nam het Turkse parlement een veel geprezen wet tegen huiselijk geweld aan, die echter tot nu toe geen effect schijnt te hebben: vorig jaar werden 125 vrouwen door hun mannen of partners vermoord, tendens eerder stijgend – alleen al in de maand maart vonden er 14 moorden op vrouwen plaats.

Aan meer dan 30.000 vrouwen werd door hun mannen of partners vorig jaar lichamelijk letsel toegediend. Het ministerie van Gezinszaken biedt al workshops en huwelijksadvies voor het huwelijk aan, waarin intensief wordt ingegaan op goede communicatie en geweldloze probleemoplossing.

Bovendien heeft de regering een “paniekknop”-programma ingevoerd, met een alarmsignaal, dat in de knel komende vrouwen met één druk op de knop op hun mobiele telefoon bij acute bedreiging kunnen gebruiken. De effectiviteit zou echter “nog niet gedocumenteerd” zijn, wordt er op het ministerie van Gezinszaken gezegd.

Mannen beschouwen geweld als gebod van de religie

In hun inspanningen tot informatievoorziening steunt de islamitisch gevormde regering op de boodschap dat geweld tegen vrouwen ook een verbod tegen de islam zou zijn. Daar zit echter misschien wel het grootste probleem: de eermoord onderzoekster Hülya Özaktürk kwam er door het ondervragen van talrijke vrouwenmoordenaars achter dat deze hun misdaden beschouwen als geboden die overeenkomen met de religie. Dat geld vermoedelijk ook voor “normaal” huiselijk geweld.

In zoverre is de vraag te stellen of niet de religie bevorderende regeringspolitiek zelf ertoe bijdraagt, ondanks alle preventieve programma´s en voorlichting, die maatschappelijke klassen in hun opvattingen te bevestigen die het meest neigen tot geweld tegen vrouwen.

Een onopgeloste vraag is of dit geweld toeneemt of alleen maar vaker gemeld en gedocumenteerd wordt, en of het de opvattingen van de mannen zijn, die sinds de al tien jaar voortdurende islamisering harder worden, of integendeel een voortschrijdende uitholling van conservatieve gedragswijzen, dus een liberalisering in de samenleving, tot steeds meer mannelijk geweld tegen steeds meer vrijer denkende vrouwen leidt. Een feit is dat een groot deel van het geweld en vooral de moorden op vrouwen in een scheidingssituatie ontstaat.

Voor een uitholling van de zeden in het naar men zegt steeds conservatievere Turkije spreekt ook het stijgende aantal seksuele misdaden. In de als zeer religieus en conservatief geldende stad Konya in Centraal-Anatolië bijvoorbeeld komen volgens mediaberichten 400% meer seksuele misdaden voor dan voor het aantreden van de islamitisch gevormde regering van minister-president Recep Tayyip Erdoğan tien jaar geleden.

Het land wordt steeds vaker geteisterd door berichten over beestachtige groepsverkrachtingen. Enkele weken geleden schreef een 12-jarig meisje, dat door 26 mannen werd verkracht, aan de minister van justitie: al haar aangeklaagde beulen werden door de rechtbank vrijgelaten.

Nu willen vrouwenorganisaties in Konya oproepen tot een seksstaking. Misschien zouden ze de statistieken nog een keer moeten lezen, want het kan zijn dat de mannen dat helemaal niet goed zullen vinden. In de enquête zegt 12% van de ondervraagden dat vrouwen bestraft moeten worden als ze hun mannen niet gehoorzamen.

Bron:

http://www.welt.de/vermischtes/article115427763/Tuerken-halten-Gewalt-gegen-Frauen-fuer-notwendig.html

Auteur: Boris Kálnoky

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Mensenrechten, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

23 reacties op Turken beschouwen geweld tegen vrouwen als “noodzakelijk”

 1. onze landen uit met die lui en als dat voorlopig ‘nog niet kan’ dan doodknuppelen! Het een hoeft wat mij betreft het ander niet uit te sluiten!

  Like

  • ervaring zegt:

   Wanneer ziet iedereen in dat de islamisering hetzelfde is als meneer Hitlers beweging in de jaren 30 ?
   Alleen is het deze keer nog veel duidelijker en aanwezig. En niet alleen tegen joden gericht,maar tegen alles wat menselijk is.
   Helaas is ons na de oorlog geleerd door propaganda op onze scholen dat we de andere gelovigen moeten respecteren.
   En hier zit de allergrootste ellende wat de 2-de wereld oorlog ons heeft gebracht.
   Door het “respecteren” mogen moslims alles wat onmenselijk is doen. Deze schurfterige schijnheiligen worden al jaren toegelaten. Decennia lang hoefden ze na een misdrijf,het woord “discriminatie” maar te noemen,en de de westerling stopte met praten.
   Wanneer zien mijn medelanders eindelijk eens in,dat deze demonen stiekem overal om ons heen zijn genesteld.
   Waarschijnlijk NOOIT. Wanneer het te laat is. De geschiedenis herhaalt zich weer: dat kleine partijtje van die gekke Hitler,daar hoeven we niet b
   Hetzelfde als met de angstaanjagende aantallen moslimzwijnen dat overal om ons heen is.
   “zo erg is het toch niet” dat vind je in antwoorden terug. Stelletje blinden en angstigen.
   Wanneer kan ik me aansluiten bij een partij die tegen deze ellende? Laat het maar weten.
   Ik wil mezelf ook opofferen met een knal.

   Like

 2. We hebben in de schaftkeet ook een Turk van een jaar of 20, 25. Ook zo’n figuur die geweld tegen vrouwen doodnormaal vindt. Arrogant mannetje! Ik heb steeds het idee dat ie ons, zijn collega’s, vies vindt! In praten, denken en gedrag. Hij mijdt meestal gesprekken en normale omgang. Hij werkt altijd alleen. Dat wil ie zelf. Of hij werkt samen met een andere moslim. Hij zit het liefst zo ver mogelijk van ons af. Hij heeft tegen ons een keer gezegd dat ie vroeg dood wil en begraven wil worden in Turkije! Hij kan goed Nederlands spreken, want ie is geboren en opgegroeid in Nederland. Hij is wel besneden.

  Like

 3. felix zegt:

  Hier helpt geen seksstaking tegen, Waar zijn de linkse feministes? Ach ze kijken al jaren heel discreet een andere kant op als dit ter sprake komt. Anja Meulenbelt voorop..

  Doet me ook denken aan dat Turks/islamitische meisje dat door haar moeder werd vermoord alweer een tijdje terug, gewoon hier in Nederland. Iedereen was verbaasd dat dit kon gebeuren omdat het gezin helemaal niet als “radicaal” bekend stond.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Tja, Kemal Atatürk, de ‘Vader aller Turken”mag van Turkije dan een seculiere staat gemaakt hebben, dat hij dít niet heeft kunnen uitroeien, is al langer genoegzaam bekend. Hij heeft het waarschijnlijk wel beoogd -hij was voor emancipatie van de vrouw- maar er zal geen kruid voor gewassen geweest zijn. Ik kan me zelfs voorstellen dat veel Turkse mannen gedacht hebben: Secularisatie, prima, maar wij behouden het goede, oftewel: de heerschappij over vrouw en kroost.
  En ja, nu het land inmiddels weer islamiseert, hebben ze meteen een extra stok om de hond te slaan. (Letterlijk dus.)
  Met andere woorden: Wat dit betreft is het in dit land toch al nooit ideaal geworden (nergens trouwens, maar hier helemaal niet) en dat wordt de komende jaren alleen nog maar erger.
  En een seksstaking….Laat me niet lachen! Juist dàt gaat de komende tijd aanleiding geven tot een tsunami aan huislijk geweld, mèt dodelijke afloop. Mark my words.
  Maar ja, dat is dus dààr, hè. De enige passende reactie er op zou zijn: Zodra het híer gebeurt, Onmiddellijk korte metten maken, met de meppende màn, wel te verstaan. Niks blijf-van-mijn-lijf huis, maar HIJ er uit `n achter de tralies.
  Maar daar zal men hier wel weer te lullig voor zijn: Die arme man heeft toch óók zijn cultuurtje……Nietwaar Femke, Rosenmöller en hoe heten die schijn-elitefiguren, die multiculti’s nog meer…..
  Ik kots van het hele zootje.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler 20.59. uur, En vlak niet uit: Dries van Agt, Harry-hamas-van Bommel, Gretta Duysenberg en het molenpaard Anja Meulenbelt. Deze figuren zijn de grootste kontlikkers van de muzelmannen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tom Hendrix 21.24u. Weet ik best, Tom, groot gelijk heb je. Maar ik had hier nèt een pizza die koud stond te worden en, hoe dan ook, die idioten zijn tóch allemaal één pot nat.

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, 20:05
  Hoe weet je dat, dat die Turkse vrouwenhater z’n voorhuid kwijt is? Heeftie je dat laten zien of gok je d’r op? Analoog aan L.H.Ruitenbeek hebben ze inderdaad niet ver genoeg gesneden, ze zijn vergeten ook z’n rotharses meteen weg te snijden.
  Tip voor je, JT: geef die Turk de volgende foto-serie maar kado…
  http://tinyurl.com/cbluo54

  Like

  • @Gerrit; hij verklaarde tegen mij dat ie besneden was als klein kind. Ik vroeg aan hem of als ik ook moslim wilde worden mijzelf moest laten besnijden. Hij zei dat dat zeer moeilijk zou zijn omdat ik te oud was voor besnijdenis. In het Nieuwe Testament staat dat het niet uit maakt of je besneden of onbesneden bent. Als je maar je hart laat besnijden. Dat betekent dat je een geestelijke Jood moet zijn. De Allerhoogste, JHWH, moet dienen. Maar van deze informatie heb je geen kaas gegeten, Gerrit…

   Like

 7. laura van der storm zegt:

  Theresa Geissler…ik kots van het hele zootje….anders ik wel!!! Het houdt niet meer op! Ik zie niet een miniscule oplossing. Wat moet dat allemaal worden met de wereld en niemand let op? In ieder geval niemand die het verschil kan maken. Zucht….

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  De enige soera in de koran over het bedekken van de vrouwelijkheid staat heel veel dingen toe. In die soera wordt er gesteld dat de vrouw van een moslim haar zedigheid moet bewaren, en dat zij haar vrouwelijkheid moet bedekken, en dat zij niet mag stampvoeten omdat anders haar vrouwelijkheid zichtbaar zou kunnen worden. De vrouw van een moslim hoeft haar zedigheid niet te bewaren voor haar man, zijn broers en de zoons van haar man die niet háár zoons zijn. Ook behoeft de vrouw van een moslim niet haar zedigheid te bewaren voor alle mannen die naast haar man in de moskee staan.

  Deze soera wordt vaak gebruikt om het hoofddoekje goed te praten, maar het is slechts een lap om de schaamstreek. Daarom mag een vrouw van een moslim niet stampvoeten omdat anders het haar op heur hoofd zichtbaar wordt. (cynisme)

  De vrouw van een moslim behoeft volgens de koran haar zedigheid niet te bewaren voor haar man en alle mannen die naast haar man in de moskee staan. Kortom volgens de koran mag de vrouw van een moslim met vrijwel elke andere man bed (niet haar eigen broers, haar eigen vader en haar eigen zoons)!

  Wat ik hiermee zeggen wil, zijn er nog grotere sletten op deze aardbol dan vrouwen van moslims?

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, 19-4, 23:46
  Ik vind de meeste kaassoorten beter te pruimen dan jouw halve knieval voor welke vorm van religieuze waanzin dan ook. Je hart laten besnijden… Stakker.
  Heb je soms een eigen bijbel(of koran) geschreven waar dat in staat..???
  Maak ’t ff spannend zeg.
  Nog een tip voor je: koop een vliegticket naar Noorwegen en doe je best om al die puber-meiden wakker te schudden. Help de Noorse machthebbers(kuch) om al die allahschreeuwers het land uit te trappen. Doe iets, maak je nuttig. Beter dan onkruid wieden.
  Speaking of which:In de EU is veel snelgroeiend allochtoon onkruid. Maar het wieden daarvan vergt een speciale procedure.
  http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/21497837/__Bieberfans_worden_moslima_s__.html

  Like

  • In Romeinen 2: 29 staat; “maar hij is een Jood, die het in het verborgene is, en de (ware) besnijdenis is die van het hart, naar de Geest, niet naar de letter. Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God”. Gerrit, dat staat in de NBG-bijbel. Er staan nog meer teksten in over de besnijdenis van het hart. Gerrit, je noemt me een “Stakker”. Schelden is de weg van de minste weerstand! Gerrit, je hebt geen enkele kennis van de bijbel en je bent steeds aan het schelden op mensen die wel kennis van de bijbel hebben, daar blij mee zijn en dat graag uitdragen. Gerrit, je vergelijkt christenen steeds met moslims. Dat vind ik een zeer domme vergelijking omdat daar een hemelsbreed verschil tussen is. Zo is er ook een hemelsbreed verschil tussen wit en zwart, goed en slecht. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan!

   Like

 10. Seculiere zegt:

  Dit is een triestige zaak hopelijk verandert dat, een klein licht puntje in Turkije staan wel meer vrouwen aan de top van een bedrijf dan in Nederland.

  Like

 11. Jan zegt:

  Turkse Mona weet raad:

  Populaire ‘islamitische levensbegeleider’ Sibel Üresin: “Vrouwen die mannen de oren van het hoofd kletsen zijn zelf schuld als manlief haar een mep verkoopt of een mes door de keel haalt”
  http://www.todayszaman.com/news-314749-men-kill-wives-because-they-talk-too-much-says-life-coach.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jan 16.13u. Zo opmerkelijk is het ook weer niet, Jan: Moet je die ‘good Christian bitches’ in de amerikaanse media maar eens horen (Dr. Laura c.s.) Voortdurend draait het er op uit dat heel veel realatieproblemen toch ècht aan de vróuw liggen. Als zij op dat of dat vlak beter haar best doet….etc. Natuurlijk, dit is de islamitische variant dus komt en passant dat mes door haar keel er weer bij. Typisch!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s