‘Verdachte Boston hield zich bezig met radicale ideeën’

Screenshot_39Een van de verdachten van de bomaanslag tijdens de marathon in Boston, de 19-jarige Dzhokhar Tsarnaev, hield zich bezig met radicale opvattingen omtrent de islam en een onafhankelijk Tsjetsjenië.

Dat blijkt uit zijn profiel op de Russische sociale netwerksite VK, zo meldt Reuters.

Screenshot_40Op het profiel van Tsarnaev zijn radicale uitspraken terug te vinden in zowel het Engels als het Russisch over een onafhankelijk Tsjetsjenië en een wereld geregeerd door de Islam. In de berichten staan links naar websites die een wereld voorschrijven waarin de islam de enige godsdienst is en Allah de enige god die erkend mag worden.

Screenshot_41Tsarnaev omschrijft zichzelf op zijn profiel als iemand met een ‘islamitische kijk op de wereld’ wiens prioriteiten liggen bij geld en carrière. Op zijn pagina is verder te lezen dat hij naar de basisschool is geweest in Makhachkala, de hoofdstad van Dagestan, een provincie in Rusland die grenst aan Tsjetsjenië.

Klopjacht

De politie heeft vrijdag in Watertown een grote klopjacht op Dzhokhar Tsarnaev geopend. Zijn 26-jarige broer Tamerlan, eveneens verdachte in de zaak rond de bomaanslag in Boston, overleed na zijn arrestatie.

Video:

Bron:

http://www.nu.nl/buitenland/3402053/verdachte-boston-hield-zich-bezig-met-radicale-ideeen.html

(Foto´s en video: E.J. Bron)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Islam, Terrorisme, Tsjetsjenië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

50 reacties op ‘Verdachte Boston hield zich bezig met radicale ideeën’

 1. Martien Pennings zegt:

  Dus toch wel weer.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Een Islamitische wereld maakt een onafhankelijk Tsjetsjenië onmogelijk. Het kalifaat wordt immers geregeerd vanuit Saoedi-Arabië. Een Heidens Tsjetsjenië is een beter idee.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou , open deur. Ik denk niet,dat iemand ter wereld er één ogenblik van uitgegaan is, dat het NIET om een radicale moslim zou gaan.
  En dan ook nog één die duidelijk nog niet droog achter z’n oren is. Een jonge Heethoofd.Dat is helemààl een gevaarlijk verschijnsel. Onmiddellijk opsluiten in een zwaarbewaakte gevangenis, lijkt me. En dan een langdurig, intensief deprogrammerings-proces er tegenaan. Je weet maar nooit of er dan nog iets bruikbaars van te maken is. Mocht dat geen effect sorteren, dan blijft als enige mogelijkheid de dodelijke injectie…..
  Onkruid moet je verdelgen vóór het de overhand krijgt. “Een door de Islam geregeerde wereld”waar haalt zo’n snotneus de arrogantie vandaan?! (Nou ja, waar halen ze het allemààl vandaan, kun je je afvragen.)

  Like

 4. wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/cnz9e2y

  mailonline geeft ook veel info en foto’s: Een politieagent is zwaar gewond geraakt.

  Like

 5. Dat de aanslag in Boston door moslims gepleegd was was voor honderd procent te verwachten. Eén zo’n schoft hebben ze doorzeefd. Ik hoop dat die andere schoft levend gepakt wordt, verhoord en de doodstraf krijgt!!!

  Like

  • droeg een BOMgordel… maar komt u maar binnen hoor, hier een volledig gestoffeerd huis en uiteraard een maandelijkse uitkering!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    Precies, en alles met de grootste medewerking van vvd,cda,pvda,groen slinks, demonen 666. Zo lopen de hazen in ons verziekt links geinfiltreerde landje. Binnenkort ook bij ons in het theater, mark my words!

    Like

 6. hans-e-pans zegt:

  “One dead, one to go”
  .
  Datgene dat er nu gebeurt doet me sterk denken aan de nasleep van de moord op Kennedy.

  Wijs een paar verdachten aan, knal ze nog voor de rechtsgang af en de zaak is gesloten.

  De Amerikaanse overheid heeft daar altijd weinig moeite mee gehad, en zal dat niet hebben.

  De werkelijke daders ontkomen of worden geholpen om te ontkomen.

  Dit allemaal om het politiek correct te houden.

  Dit om de stille machtsovername/staatsgreep van Hoessein Obama en consorten niet te verstoren.

  (Deze reactie is ook geplaatst op http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/herstel-n-verdachte-dood-n-voortvluchtig)

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Het nadeel van complot-theorieën is dat er soms echt complotten bestaan.

   Wat jij hier stelt is niet zo heel erg goed doordacht. Obama heeft nu de macht, hij kan nooit meer herkozen worden, er is geen mogelijkheid om ooit nog een termijn te zitten. Daar komt bij dat Obama doorgaans geen kwaad wil horen van moslims, hij heeft als kind in Indonesië gewoond en daarom ziet hij het gevaar van de islam niet. Met deze actie van die twee Tsjetsjeense jongens zal hij wel moeten toegeven dat er met moslims niet valt te praten of valt samen te leven. Als er al een complot is, dan is dat uit andere hoek, namelijk in gang gezet door mensen die het gevaar van de islam willen duidelijk maken. Maar de mensen die dit inzien die hebben geen aanslagen nodig om dat te bewijzen. Het is overduidelijk wat er achter zit.

   Men zal proberen de werkelijke beweegredenen van die Tsjetsjeense jongens zo ver mogelijk te down-playen en te marginaliseren. De huidige economie kan het niet aan dat de islamitische aardolie vaarwel wordt gezegd en dat men het tuig uit Saudi Arabië de moord laat stikken, zoek daar ook maar eens een complot achter.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik voelde gelijk aan mijn water, dat deze aanslag gepleegd werd door de HAATBAARDENSEKTE de islam-Kots-. En men blijft vanuit de gevestigde partijen maar wegkijken van het probleem. Ik ben het met een uitspraak van Poetin eens t.o.v. de terroristen van de islam ” we zullen ze afmaken tot op het schijthuis”. Dat is de enige goede actie tegen dit GRAFVOLK!

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Tsarnaev omschrijft zichzelf op zijn profiel als iemand met een ‘islamitische kijk op de wereld’ wiens prioriteiten liggen bij geld en carrière.

  Zijn “”prioriteiten”” liggen bij geld en carrière?! Deze uitspraak getuigd van een grote kans voor de aanwezigheid van een psychopathische inslag. Mensen met een psychopathische karakter structuur zijn uitermate geschikt en bruikbaar binnen de islam. De kerntaak van de islam is immers verspreiding middels geweld en gedurende dat proces heeft een psychopaat geen enkele belemmering en gewetenswroeging zijn doel te bereiken en helemaal niet voor datgene wat hij anderen aandoen. Opmerkelijk is tevens de berichtgeving elders dat in veel islamitische landen ook nu mensen juichend en feestvierend de straat op gingen. Dat getuigd opnieuw dat in zijn algemeen de ontwikkeling en bevordering van een persoonlijk geweten niet de sterkste kant is van het geloof van de vrede. Arm avond land, wat heb je op de hals gehaald met deze 5de colonne. Bedenk dat deze types in heel Europa en Noord Amerika met duizenden als roofdieren zitten te wachten op het geschikte moment dat ze kunnen toeslaan. Tot dat moment blijven ze schaamteloos gebruikmaken van onze sociale voorzieningen want alles dat de “”kufar”” schade berokkend is natuurlijk meegenomen.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Ik heb zojuist het 6-uur NON-journaal bekeken.
  De correspondent in Amerika – de naam van de oetlul heb ik niet onthouden – was vooral bezig om te vermijden het woord islam in de mond te nemen.
  Hij maakte hele ingewikkelde verhalen over de “moeilijke regio” (Tsetsjenië & Co) waaruit de beide broers kwamen.

  En dat gezin dat door de islamieten van Boko Haram was gegijzeld is ook vrijgekomen.
  Daar zijn natuurlijk miljoenen aan te pas gekomen.
  Die gijzeling heeft vele weken geduurd en er is ruim gedreigd met hals-afsnijden van de hele familie.
  Waar kennen we dat toch van?
  Maar een onnozele kijker naar dit NON-journaal zou nooit geraden hebben dat de gijzelnemers moslims zijn.
  Ja, de presentator zei dat de gijzelende organisatie Boko Haram heette.
  Moet je maar net weten dat zulks betekent “het Westen is zondig” en dat zulks een en ander met de islam te maken heeft.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  EN LINKS IS OORVERDOVEND STIL. En geloof maar dat de linkse staatstv zal melden dat het arme jongens zijn-kots- En de politieke linkse meute, wil er ook niets van weten, dat de ISLAM er debet aan is, dat deze wereld met de dag onleefbaarder wordt. ISLAM IS DE KANKER DER MENSHEID! En links zijn hun 5e colonne.

  Like

 11. Ik klaag aan:
  ‘onze overheden’, zij dienen onmiddellijk voor de krijgsraad gesleept te worden daar zij ‘hun volk’ in gevaar brengen door de openlijke oorlogsverklaringen van de islammers niet te beantwoorden met tenminste eeuwige uitzetting uit onze landen! Dit is niet te geloven!
  En natuurlijk zijn het islammers altijd en eeuwig weer die islammers!
  Alleen vanochtend en gisteren hoe er ‘verslag’ van werd gedaan…
  Ik houd mijn mond nergens, zelfs niet bij de aankoop van een enorme tv en het mooie is dat de verkopers het roerend met me eens waren!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Scarlatti Bombatti 19.44. uur. Dan mag ik toch hopen Scarlatti, dat men nu eindelijk eens met de verkiezingen stemt TEGEN de ISLAMISERINGSPARTIJEN. en dat is gemakkelijk, de enige 2 partijen tegen de ISLAMISERING zijn de PVV en de SGP. Ik ben benieuwd!

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Simpele remedie: zijn hele soort opruimen.

  Like

 14. baksteen zegt:

  Overvloedig bewijs tegen deze 2 moet ik zeggen? niet dus, voorlopig is het guilt bij association.
  Graag foto’s voor en na, dus met en zonder rugzak bijvoorbeeld, de van der Lubbes zijn een vaste gast in het theater van de misleiding.

  Like

 15. baksteen zegt:

  Beetje de kop van de jonge Bob Dylon.

  Like

 16. baksteen zegt:

  De foto die deel uit maakt van een filmpje waarop hij de rugzak niet meer zou hebben zou ik wel eens willen zien. Hij heeft de tas over zijn rechterschouder, precies de kant die op de foto niet is te zien.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Jullie zijn wel wat gewend hè? Dit is Tsjetsjenië, de thuishaven van de Boston Bombers.
  http://www.barenakedislam.com/2013/04/19/muslim-chechnya-home-of-the-boston-marathon-bombers-warning-graphic-images/

  Like

  • luckybee zegt:

   Het zijn geen nieuwe extreme ideen dat deze twee broeders volgen, maar zo oud als de Islam zelf.Wie denk dat wij met de islam als buurman kan leven,vergist zich geweldig.

   Like

 18. Leto 2 zegt:

  Ik sluit me aan bij Hans-e-Pans.
  Dit stinkt naar “false flag”, net als Pearl Harbor, 9/11 en al die zogenaamde moordpartijen in bioscopen of op universiteitscampussen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Leto 2 01.45. uur. Ik zou het niet weten, maar komen we daar ooit achter? Het is zo of zo gewoon een ploertenstreek om burgers die ongewapend naar de marathon staan te kijken zo aan te vallen. Dit zijn daden van lafaards!

   Like

 19. Martien Pennings zegt:

  In aanvulling op Deckzeijl hier boven:

  GeenStijl
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/04/live_manhunt_channel_10000_vs.html
  geeft onder andere een link naar een telefonisch interview met de moeder van de twee terroristen.
  En wat denk je?
  “My sons are innocent! This is a set up!”

  De islamitische kern-reflex is er dus al weer: paranoia, xenofobie en huilerig slachtofferschap.
  Nee, die moeder hoeft geen belijdende moslim te zijn, opgroeien in Tjets of in Tsjenië (of in het woonwagenkamp) is op zich genoeg om deze mindset te hebben.

  En bij DWDW zat gisteren Jelle Brandt Corstius, de kale zoon die zijn vader, de bekende kale linkse gek Hugo Brandt Corstius (Piet Grijs), waardig aan het opvolgen is: het zijn niet alleen klieken, maar dynastieën aan het worden.
  Ik zet DWDD wel eens aan onder het afwassen, want ik heb een tv in een hoek van mijn aanrecht staan.
  Het ging over de Islamo-Tsjetso-Bostono-marathono-moord-verminkers.
  Het duurde even voor ik een etiket op die DWDD-uitzending kon plakken.
  Dat heb ik vaak bij absurd links.
  Die vraag die vaak bij me opkomt: “Wat gebéúrt hier nou in Godsnaam weer!?!”
  Wat er gebeurde was dit: BESPREEKBAAR MAKEN, INTEGREREN, GEWÓÓN MAKEN, JA-DAT-ZIJN-DINGEN-DIE-GEBEUREN.
  Matthijs van Nieuwkerk (salaris een half miljoen per jaar) had geen enkele concessie gedaan aan zijn gewone opgewonden stijl.
  Het was blijkbaar een aitum als elk ander.
  Alles om die ene conclusie maar te vermijden: HET IS DE ISLAM!!!

  Ik heb er al op gewezen dat alle uitzendingen van het NON-journaal over dat onderwerp in datzelfde teken stonden: IN GODSNAAM NIET TOT DE KERN KOMEN!!
  Want dan moeten we eindelijk gaan ophouden met achteruit schuifelen richting afgrond, met ontkennen, ophouden met “oh-wat-is-het-fijn-in-mijn-eigen-hoofd” .
  Links doet alles voor het behoud van de roze bril.
  Het zijn hedonistische narcisten, die elke realiteit zullen ontkennen voor genotsbehoud en gelegenheid tot zelfmanifestatie: kijk-mij-eens-een-goed-mens-zijn-en-zo-ruimdenkend!
  Maar dat heb ik allemaal, geloof ik, al eens gezegd.

  Like

 20. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Bij de BBC Worldservice zegt men dat het allemaal komt door de Amerikanen omdat ze deze jongens geen kans geboden hebben deel te worden van de Amerikaanse samenleving.

  Like

 21. Jan zegt:

  Wat ik knap vond was dat alle zenders, ook de Duitse niet 1x het woord moslim of islam in hun mond namen. Ik weet niet of ik dit even erg moet vinden als het achterlijk verhaal op Xandernieuws, dat het niveau heeft van Nancy Pelosi of Jay Carney

  Like

 22. Jan zegt:

  http://weaselzippers.us/2013/04/19/picture-of-arrest-of-tsarnaev/

  Hij heeft wel klappen gehad want hij heeft een bloedneus. Mensenrechten worden met voeten getreden.

  Like

 23. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Prof. Hans Jansen heeft er een opstel over geschreven op Hoeiboei:
  ‘Lachen om jihad’
  http://hoeiboei.blogspot.be/2013/04/lachen-om-jihad-in-boston.html#more

  Like

 24. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Op Frotpage Magazine, in het wekelijkse programma The Glazov Gang, krijgen de MSM in Amerika een veeg uit de pan omdat ze openlijk wensten dat een blanke Amerikaan de dader was.
  En niet alleen dat, ook de manier waarop de media de taal gebruiken (of eerder misbruiken?) om ons denken te beïnvloeden wordt aangeklaagd.

  http://frontpagemag.com/2013/frontpagemag-com/how-the-left-yearned-for-a-white-american-bomber-on-the-glazov-gang/

  Like

 25. vanhetgoor zegt:

  @ Martien, @ Tom, Deckzeijl en vele, vele anderen.

  mag ik jullie misschien even wakker schudden? De gevestigde orde is gebaat bij het behouden van de ontstane situatie. Het is niet links die tracht de islam uit de wind te houden, het is rechts dat de islam tracht onschuldig te doen laten lijken.

  Het is de gevestigde orde die er baat bij heeft dat Saudi Arabië olie blijft leveren omdat er nog niet voldoende alternatieven zijn, en als die er wel in voldoende mate waren dan nòg! Het is wel makkelijk om benzine te gebruiken, en aardolie/-gas. De huidige economie is er helemaal op ingesteld, niemand in rechtse kringen, in de boardrooms, bij de Rotary en bij de Bilderberg heeft er behoefte aan dat de kaarten opnieuw geschud gaan worden. Aardolie is de reden dat fascisten uit Saudi Arabië overal haat-tempels kunnen neerzetten.

  En jullie denken toch niet dat Matthijs van Nieuwkerk ècht links is, nee toch hè? Laat je nakijken, het is slechts een pose ie wordt aangenomen om beter publieksgericht de zakken te vullen. Het is wel zo dat in linkse kringen er meer mensen zijn die niet kunnen nadenken en daarom het gevaar van de islam niet kunnen inzien. Iedereen die een bovenmodaal inkomen heeft en dat niet deelt met anderen is geen socialist. Een poseur, een oplichter of hooguit een salon sociaal-democraat. Overtuiging is er niet, stelletje lamzakken! Het ontkennen van het gevaar van de islam is niet links het is rechts! Het gaat er om dat de zittende macht blijft zitten, daarom wil Matthijs van Nieuwkerk zijn bek niet open doen, niet omdat hij die zielige onderdrukte moslims niet voor het hoofd wil stoten, maar omdat zij het geld hebben! Duizenden miljarden per jaar. En er zijn nog steeds mensen die geloven dat Pim Fortuyn vermoord is vanwege iets met die zielige diertjes in kooitjes. Vanwege de olie behoort de islam tot de zittende macht, en daar kan NOOIT aan getornd worden. Elke kritiek wordt in de kiem gesmoord. Dat is niet links maar dat is rechts!

  Like

 26. Jan zegt:

  Boston terreuraanslag=sport violence*

  Obama noemt namelijk de terreuraanslag in Fort Hood ‘workplace accident’
  Obama declares Fort Hood a ‘work accident,’ denies dead soldiers’ purple hearts
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2012/01/obama-declares-fort-hood-work-accident.html

  Like

 27. Joop Klepzeiker zegt:

  Two Chechen brothers from Dagestan, members of a Wahhabi cell funded by Saudi al Qaeda, were identified as the terrorists who detonated two bombs at the Boston Marathon last Monday and carried out a bombing-shooting spree at the MIT campus in Waterton outside Boston, Friday, April 19, in which a police officer was killed.

  http://warsclerotic.wordpress.com/2013/04/19/two-dagestani-brothers-nembers-of-chechen-wahhabi-cell-identified-as-responsible-for-boston-terror/

  En dan dit

  “Innocent” Saudi has ties to several Al-Qaeda Terrorists

  http://shoebat.com/2013/04/17/innocent-saudi-has-ties-to-several-al-qaeda-terrorists/

  http://shoebat.com/2013/04/18/another-photo-of-alharbi-in-hospital-this-time-smiling-with-saudi-diplomat/

  Komt er dit bij

  FBI Admits It Interviewed Big Brother Boston Marathon Bombing Suspect

  CBS News correspondent Bob Orr said that the FBI conducted the investigation into Tsarnaev after requests from a foreign government – likely Russia — but could not uncover any ties between Tsarnaev and any foreign terrorist entities.

  http://www.breitbart.com/Big-Government/2013/04/19/FBI-admits-interviewed-Tamerlan

  Dan gooien we daar nog overheen dit

  Hagel: UAE, Saudi arms deal an ‘advance for Israel’

  http://warsclerotic.wordpress.com/2013/04/20/hagel-uae-saudi-arms-deal-an-advance-for-israel/

  US Defense Secretary Chuck Hagel will finalize a huge arms deal with Israel during his visit starting Saturday, under which Israel will for the first time be permitted to purchase US aerial refueling planes and other ultra-sophisticated military equipment that could prove vital to any Israel strike against Iran’s nuclear facilities.

  http://warsclerotic.wordpress.com/2013/04/20/reversing-policy-us-will-sell-israel-aerial-refueling-planes/

  Like

 28. Tom Hendrix zegt:

  @vanhetgoor 12.03. uur. U heeft een valide punt. Ik ben ook van mening, dat de “resolutie van straatsburg”, door zowel europese parlementariërs van links alsook van rechts erdoor is gejast.
  Pamela Hemelrijk, helaas overleden, heeft daar verstandige dingen over geschreven op Het Vrije Volk blog. Rechts staat voor mij dus synoniem voor liberalen van de vvd, cda, en keinere consevatieve partijen. Hoewel de termen links en rechts tegenwoordig compleet inwisselbaar zijn.
  Belangen van de gevestigde orde, de BILDERBERGKLIEK, het ORANJE SPUL, en de grote OLIEMAATSCHAPPIJEN hadden en hebben nog steeds voorrang. Dus ik vind dat U terecht deze reactie er zo heeft neergezet. Dat laat onverlet dat ik links (marxistisch) een groot gevaar vind, evenals de ideologie islam.

  Like

 29. Joop Klepzeiker zegt:

  The conclusion reached by debkafile’s counterterrorism and intelligence sources is that the brothers were double agents, hired by US and Saudi intelligence to penetrate the Wahhabi jihadist networks which, helped by Saudi financial institutions, had spread across the restive Russian Caucasian.

  Instead, the two former Chechens betrayed their mission and went secretly over to the radical Islamist networks.

  http://www.debka.com/article/22914/The-Tsarnaev-brothers-were-double-agents-who-decoyed-US-into-terror-trap

  Like

 30. Joop Klepzeiker zegt:

  Misschien is deze ¨waanzin¨van mij

  https://ejbron.wordpress.com/2013/04/12/is-u-dit-al-duidelijk-gemaakt-door-de-kwaliteitsmedia/

  iets minder waanzinnig dan men op de eerste blijk zou denken.

  Even de puntjes met een lijntje verbinden om tot een plaatje te komen .

  Like

 31. Jan zegt:

  Ma van terrorist Tamerlan Tsarnaev, Zubeidat Tsarnaeva ook op de verdachtenlijst.
  http://weaselzippers.us/2013/04/26/shocker-mother-allahu-akbar-on-terror-list-too/#disqus_thread

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s