Kunst-Jihad

Screenshot_39

En alweer Qatar: deze ultra-islamitische staat heeft overal zijn vingers in waar het om de overgang naar de gewelddadige Jihad gaat, maar ook in onze economie en onlangs ook op onze kunstmarkt spreekt hij een stevig woordje mee.

In de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) van 13 april berichtte Gina Thomas van de verkoop van het hierboven afgebeelde essentiële schilderij van Pablo Picasso aan de nazislamisten van Qatar, die de koran bijzonder streng volgen en die daarom eigenlijk geen afbeelden mogen bezitten, of ernaar mogen kijken, waarop mensen staan afgebeeld.

Waarom kopen ze dan in grote getale onze meesterwerken? Ik denk dat animistische voorstellingen de oorzaak voor hun begeerte zijn. Zoals veel primitieve krijgers het hart van hun gedode vijand in bezit namen om diens sterke karaktereigenschappen over te nemen, zo geloven de Mohammedanen macht over ons te verkrijgen als ze onze meest fantastische kunstwerken in hun klauwen krijgen. Arme gek, ze hebben nog niet gemerkt dat we in het digitale tijdperk leven en niet meer in de barbaarse nomadencultuur van meer dan 1400 jaar geleden. Desondanks is het idee natuurlijk kwetsend dat de vette emir met zijn door bloed bezoedelde vingers het prachtige kleine meisje op het schilderij aanraakt. In zoverre zou je bijna wensen dat er de komende dagen nog enkele kunstdieven met een Counterjihadistisch karakter te vinden zouden zijn.

Maar wie weet, misschien keert het schilderij ooit als geschenk van het land naar ons terug wanneer de inwoners van Qatar en masse de islam zullen hebben afgezworen.

“Het kind met de duif” gaat weg

Vermoedelijk naar Qatar. Engeland raakt essentieel werk van Picasso kwijt.

De poging van de Britse regering om Picasso´s “L´enfant à la colombe” te behoeden voor export, is mislukt. Het populaire essentiële werk uit de vroege periode van de kunstenaar is door bemiddeling van Christie´s aan het buitenland verkocht, waarschijnlijk aan Qatar. Het volgt andere trofeeën daar naartoe, die het niet zo scheutig met informatie rondstrooiende emiraat de afgelopen decennia zou hebben veilig gesteld. Het gaat o.a. om een beschildering van Cézannes “Kaartspelers” uit de nalatenschap van de Griekse reder George Embiricos, die volgens geruchten “meer dan” 250 miljoen Britse Ponden gekost zou hebben, evenals om Mark Rothkos “White Centre (Yellow, Pink and Lavender on Rose)”, dat in 2007 bij Sotheby´s met 65 miljoen dollar een wereldrecord opstelde, bovendien de verzameling van de Franse filmregisseur Claude Berri met werken van Lucio Fontana, Georgio Morandi en Richard Serra, die eigenlijk beloofd waren aan de Franse staat. Deze kon echter niet concurreren met de sjeik-miljarden.

Net als alle belangrijke kunstwerken boven een bepaalde, afhankelijk van het object, variërende waarde werd er ook op “Het kind met de duif” vorig jaar augustus een exportverbod gelegd, in de hoop dat er tot midden december 2012 een Britse koper te vinden zou zijn die de “aanbevolen prijs” van 50 miljoen Britse Pond zou kunnen opbrengen. Wanneer zich een serieuze belangstellende gemeld zou hebben, zou de termijn tot juni 2013 verlengd zijn. Maar de kassen van de musea zijn leeg en nu raakt Engeland het in 1901 geschilderde, het begin van de blauwe periode van de bijna 20-jarige Picasso markerende schilderij, dat volgens de woorden van het deskundigenrapport voor de regering “zo nauw verweven is met onze historie en ons nationale leven dat het vertrek een ongeluk zou zijn”, kwijt.

De ontroerende afbeelding behoort tot de eerste werken van Picasso die in Brits bezit kwamen. Het schilderij werd in 1924 van de door Van Goghs portret bekende Schotse galeriehouder Alexander Reid aan de verzamelaarster R.A. Workman verkocht. Vier jaar later werd het gekocht door de textielondernemer en oprichter van het naar hem genoemde kunsthistorisch instituut Samuel Courtauld. Hij heeft het in 1947 nagelaten aan Christabel Lady Aberconway, een society schoonheid, die veel geroemd werd in artistieke en intellectuele kringen. In haar huis hing een aanwijzing met de opmerking: “In geval van brand graag de schilderijen in deze volgorde redden: “Het meisje met de duif”stond bovenaan de lijst. Ze had vijf kinderen, maar het is niet duidelijk wie de erfgenamen van het schilderij zijn, die het werk na haar dood in 1974 tot 2011 als leenbezit aan de Londense National Gallery ter beschikking stelden. Nu is “Het meisje met de duif” nog tot 26 mei in het Courtauld Institute in de bekroonde tentoonstelling “toen Picasso Picasso wer: Parijs 1901” te zien.

Bron:

http://madrasaoftime.wordpress.com/2013/04/13/kunst-jihad/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Jihad, Moslims, Qatar. Bookmark de permalink .

12 reacties op Kunst-Jihad

 1. En Links Nederland maar geld sturen naar Gaza, Syrië enzovoorts. Ik heb ook zelfgemaakte schilderijen voor Qatar te koop; cartoons van Mohammed, hun ‘profeet’! Te bekijken op http://www.jackterrible.com, klik op Paintings en bekijk pagina 7 en 8!

  Like

  • Rudi zegt:

   @Jack Terrible
   Vooral de groene moslima vind ik persoonlijk erg mooi, Jack. Bruce Lee is ook erg goed.
   Maar waar ze in Qatar echt voor uit hun dak zullen gaan is die met Miss Piggy die een liedje zingt over Mohamed en dat schilderij met die varkenskop.
   Die komen in alle kranten.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rudi. 22.50u. Ja, en de volgende dag organiseren ze een 5e colonne om hem in Holland op te sporen en hem de hals af te snijden. En reken maar dat ze hem weten te vinden!
    Denk je nou echt dat zulke afbeeldingen ook maar één Quatarse krant halen? Nee, natuurlijk denk jij dat niet; allemaal gekheid, van mij ook trouwens. Je mag volgens de Islam geen mensen afbeelden, laat staan de profeet, dus denk ík, dat de meesterwerken van Jack niet eens door de douane zouden komen, maar nog in de haven, op het vliegveld, of waar dan ook in vlammen zouden eindigen. Niet dat ik ze er niet voor aan zie om vervolgens alsnog de maker te gaan opsporen……

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het is wel een prachtig schilderij! Je vraagt je af wie er nog model voor gestaan heeft. Toen Picasso tijdens zijn ‘vroege periode’in de Bateau-lavoir in Montmartre woonde, had hij een Nederlandse buurman, de schilder van Dongen, die een dochtertje had. Zou wel heel toevallig zijn, maar misschien….. Ik vind het trouwens óók een rot-idee, dat juist zo’n schilderij misschien wel in de gore klauwen van de één of andere Emir belandt. Ik kan me amper voorstellen dat juist zo’n man de zuiverheid van deze afbeelding op waarde zal kunnen schatten. Inderdaad, kunstdieven zouden in dit geval nou eens goed wek doen.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Dat ben ik weer: Beter leren nakijken, dame! ‘wek’-laatste zin- moet natuurlijk zijn ‘werk

  Like

 4. felix zegt:

  We moeten onze kunstschatten beschermen, dat is een taak van de overheid. (denk je dan) En niet verkopen aan de quat kauwende en door inteelt verrotte islamfundamentalisten waarvan hun herseninhoud net genoeg capaciteit blijken te hebben om te pas- en te onpas “Allahu Akbar” te krijsen. Dommer dan het achtereind van een kameel denk je dan van degene die dit mogelijk maken.

  Like

 5. @Rudi, er staan nog meer schilderijen van ‘de profeet’ afgebeeld op mijn site. Zoals je weet zijn moslims in dat opzicht mierenneukers. Ik zie ze in gedachten al schreeuwen in demonstraties in het Midden Oosten; “death to Jack Terrible”! @Theresa Geissler, ik ken een mooi en toepasselijk gezegde; “Wie niet waagt die niet wint”! En er is nog een reden; “moslims beledigen voortdurend de Allerhoogste, JHWH, dus ik beledig hen”! Dus IK beledig hen! En er is nog een reden; “Wie zijn leven durft te verliezen voor de Allerhoogste zal het behouden, maar wie zijn leven tracht te behouden zal het verliezen”! De laatste tekst staat ergens in de bijbel.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jack Terrible 23.53. Begrijp het volkomen, Jack: Je bevlogenheid op dit punt……Daar zeg ik natuurlijk niets op. Ik doe nog wel eens een poging om grappig te zijn, komt niet altijd even duidelijk over. Veel succes met je missie..

   Like

   • Dank je wel, Theresa! Laten we maar de spot drijven met de islam dan kunnen we tenminste nog lachen! Ik probeer ook grappig te zijn met mijn cartoons… daarom maak ik ze,

    Like

 6. Jade zegt:

  Misschien een nieuwe fase van het project???
  Om al onze kunst op te kopen en het te vernietigen,
  om zodoende onze beschaving uit te wissen…
  Mijn God, hoe zal onze wereld er over 100 jaar uitzien?

  Like

 7. Jan zegt:

  Dat het werk aan Qatar wordt verkocht zegt alles over de rot van de westerse maatschappij veroorzaakt door de marxistische cultuurrelativisten.

  Like

 8. Wat een foto! De PvdA wuift dat weg als een incident waar de regering van dat land geen controle over heeft. Uit de hand gelopen. Die vent is gestraft volgens de Sharia-wet…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s