“Grote fraude Oost-Europese bendes met Nederlandse toeslagen”

Screenshot_32

Oost-Europese bendes plegen op grote schaal fraude met onterecht aangevraagde toeslagen en uitkeringen in Nederland. Dat doen ze door landgenoten naar Nederland te sturen die zich als ‘spookburger’ inschrijven bij gemeentes, meldt RTL Nieuws onder meer op basis van een intern rapport van de Rotterdamse recherche uit 2012.

Het zou om bendes gaan die eerder aan mensenhandel deden, maar zich nu hebben toegelegd op toeslagenfraude. Daar verdienen ze meer aan. Hoe groot de fraude is, kan de politie nog niet zeggen.

De fraudeurs, volgens RTL voornamelijk Bulgaren, melden zich met identiteitsbewijs en een vals huurcontract bij de gemeente Rotterdam. Als ze eenmaal zijn ingeschreven als inwoner van de stad en een burgerservicenummer hebben, keren ze echter terug naar Bulgarije. Ze krijgen een kleine vergoeding en de bendes nemen hun gegevens over.

De bendes maken daarop een DigiD aan, vragen met terugwerkende kracht huur- en zorgtoeslag voor de zogenaamde inwoner van Rotterdam aan en ontvangen zo geld van de Belastingdienst. Die controleert vaak pas achteraf of er onregelmatigheden in de aanvraag zitten. Volgens het politie-onderzoek kan het gaan om uitbetalingen van zes- tot achtduizend euro per persoon in één keer.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Bulgarije, Criminaliteit, Graaien, Naïviteit, Nederland, Oost-Europa. Bookmark de permalink .

25 reacties op “Grote fraude Oost-Europese bendes met Nederlandse toeslagen”

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Alweer een reden om geen lid te zijn van de E.U.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Hoe is ’t mogelijk dat buitenlanders in DIT LAND nota bene toeslagen kunnen aanvragen en hoe is ’t mogelijk dat die IDIOTEN van de fiscus en gemeentebesturen daar als blinde paarden intrappen?
  En wat is dat voor stom GEOUWEHOER van NEP-liberaal Frans Weekers dat de goeden weer onder de kwaden moeten lijden? Waar haalt FW het gore lef vandaan de indruk te wekken dat degenen die LEGAAL bv. zorgtoeslag krijgen, straks op de een of andere manier moeten dokken om Bulgaarse uitvreters in leven te houden???Van landen als Bulgarije en Roemenië is serdert mensenheugenis bekend dat ze zo corrupt zijn als de neten, die kunnen geen lid van de EU worden, wanneer dringt dat eindelijk tot al die mentaal gestoorde hotemetoten in Den Haag en Brussel door? Willen ze dit land echt naar de GODVERDOMME helpen of hoe zit dat?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21499036/__Mes_in_systeem_toeslagen__.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   G.Deckzeijl 20.41. Mag U helaas allemaal niet zeggen, Mijnheer Deckzeijl; Die arme, arme Roemenen en Bulgaren hebben ook recht op een deel van onze …welvaart. (Welvaart? waar is die welvaart ergens?) Vraag het dat stelletje halfzachten in Den Haag maar. En je afvragen hoe ze er aan komen….Foei toch, wat een wantrouwen! Zéér on-sociaal!
   En als we er aan onderdoor gaan, gaan we tenminste met een zuiver geweten,zíe je Rutte cs. denken.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @G.Deckzeijl 20.41. uur. De socialisten (de EU) zullen pas rusten Gerrit, als alle landen en bevolkingen van Europa even arm zijn. Behalve de socialistische elite kaste, en hun meeheulers uiteraard.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    En, niet te vergeten, de Maffia-Bilderberg-familie van Amsberg in Den Haag, Tom!

    Like

  • david zegt:

   Hmmm correctie, die land is al naar de verdommenis…

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Als ik dergelijk bericht lees uit m,n “voormalig” vaderland,,begint mijn bloed lichtelijk te koken. WAT WIL HET GEVAL..
  Sinds wij al geruime tijd in buitenland wonen en van ons ( t.d.t. zelf premies betaalde ) AOW mogen genieten (dit woord zou ik “microscopisch klein” willen typen) maar dat,,,gaat niet, hebben wij al diverse malen meegemaakt hoe de NL-instanties meent ( EN DIT OOK KAN ) te moeten omgaan met de belangen van ‘OORSPRONKELIJKE NL-ers” in het buitenland.
  In 2006 werden wij tot verplichte “winkel-nering” betreffende de ziekte-kosten gedwongen ( ik schrijf expresse niet ZORG……dit woord had voor mij (blijkbaar ) heel vroeger een totaal andere betekenis. Van de een op de andere dag MOCHTEN wij niet meer zelf in het woonland onze ziekte-kosten-premie.betalen, NEEN NL ging dit voor ons doen ( uiteraard met inhouding op AOW en pensioen e.d. )…………………..U ZULT HET ALLEN WEL RADEN,,,,,, INDERDAAD WIJ ZIJN NU 2 KEER ZOVEEL KWIJT DAN VOORHEEN TOEN WE HET RECHTSTREEKS IN DIT LAND BETAALDEN.

  TWEEDES ::: NL-ers in buitenland worden op hun AOW sinds juni 2011 gekort voor Eu 33.04 p.p ( en dan te bedenken dat wij NL-ers hier volgens sommige Fransen een ÖPROT-PREMIE” meekregen omdat NL zo vol zou zijn.
  Ondanks dat het EHvJ te Bruxelles NL heeft veroordeeld inzake deze inhouding en ze verplicht alsnog deze bedragen te betalen, is dat tot op heden niet gebeurt.
  HET LEVERT TEN SLOTTE WEER EEN BEZUINIGING OP VAN =- 120 MILJOEN ( over de ruggen van de (gevluchte) jan met de pet en truus met de muts.
  Of ik ga kijken eind april naar die “poppenkasterij” op den DAM. Denk het niet……………….mijn gedachten zouden afdwalen naar Boston j.l.

  Like

  • delamontagne zegt:

   aanvulling op voorgaande::::
   Het zou lachwekkend zijn, WARE het niet zo “TRIEST”………… Sinds die 2006 ontvangen wij ook elk jaar “zorg-toeslag” . De bedragen varieren van 60 – 70 Eu tot Eu 50. p.mnd Dus een Eu 7 a 800 jaarlijks. Wij hebben echter maar recht op +- 2 a 5 Eu (hebben een modaal ink. )
   Na 2 a 3 jaar krijgen we steeds bericht dat we terug moeten betalen. Eerst een tijdelijke beslissing, daarna de DEFINITIEVE. Deze zijn dan ook nog eens zowel in ,t Nl-s als Frans gesteld.
   Ik moet hier hele administratie van bij houden, ik noem het sarcastisch:: ons Nederlands zorg-mapje. Is echter een dikke map vol.
   Wij waren dit gedoe van geld ontvangen en 2 a 3 jaar later terug betalen BEU. Briefwisseling volgde::::: +- jan 2010…………..Uw verzoek om geen toeslag meer te willen ontvangen wordt vanaf heden INGEWILLIGD. Het zelfde jaar, maar dan einde jaars dec……………………..”aangezien U in 2009 zorg-toeslag kreeg, wordt dit in 2011 voort-gezet. We hebben ,t maar zo gelaten en betalen na 2 a 3 jaar terug ( hoeft geen rente over te worden betaald ) Nederland ZONDER papier????????????? hoe zou dat zijn.

   Like

 4. Jade zegt:

  Mag ik even zeggen dat ik het absurd vind dat een pool
  bijvoorbeeld, na een half jaar werken recht heeft op een
  uitkering?
  Als er geen werk meer is, laat hem dan opdonderen…
  Ze zijn helemaal geschift geworden in Den Haag.
  Straks heeft de gehele wereld een uitkering uit nederland.
  Nog even, en we vreten uit de vuilnisbakken op straat…

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Niks zeggen, mensen, we willen toch geen racisten, fascisten of xenofoben genoemd worden?

  ’t Zal allemaal wel een vergissing zijn. Laat het maar over aan onze regering, dan komt alles wel in orde.

  Trouwens, geld moet rollen, nietwaar?! Gotverdegotver…… excusez le mot.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Heb de Brandpuntreportage uit Bulgarije gezien. Die geschifte Turkse wethouder H. Karakus vindt dat Bulgaarse uitvreters na 1-1-2014 een kans moeten krijgen om hier te wonen en te werken. ik heb gezien hoe dat in lompen gehulde UITSCHOT “woont”. Over werken wil ik ’t niet eens meer hebben. Dat mogen wij GODVERDOMME voor ze gaan doen als de linkse kerk ze met open armen binnenhaalt. ZUM KOTZEN, het bestuur van dit land.
  Dat UITSCHOT gaat straks ons land leegzuigen en ons sociale vangnet + pensioen naar de bliksem helpen, wedden?
  Klik de link van 20:51 maar aan: wellicht is staat die reportage al op hun site…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @G.Deckzeijl 23.08. uur, op 21/4. Gerrit, het is gewoon een grof schandaal, wat politici van cda tot pvda ons flikken, en reeds hebben geflikt. Het is gewoon een logisch gegeven, dat men de verzorgingsstaat NIET in stand kan houden, bij massa immigratie.
   En laat dat laatste nou sinds 1972 aan de gang zijn. Achtereenvolgende kabinetten, van CDAen VVD, CDA en VVD en Demonen 66, CDA en Pvda, en de paarse kabinetten van VVD en PvdA en D66, hebben deze TOELOOP gefaciliteerd, in samenwerking steeds van de WERKGEVERS. Er is steeds VUIL SPEL gespeeld, en diegenen die sinds de jaren ’80 van de vorige euw hiertegen ageerden van politieke zijde, zoals Janmaat, Pim Fortuyn en nu Geer Wilders, zijn en worden intens GEHAAT door de socialisten, anarchisten en marxisten, en de zgn. “rechtse partijen cda en vvd en d66 en gl.

   Like

  • koddebeier zegt:

   De lijst van uitvreters wordt steeds langer: we begonnen met onze ‘eigen’ actie voerders en zgn kunstenaars (wiens kunst niemand koopt) en allerhande ander werkschuw tuig,
   die meestal te belazerd waren om te werken, daarna kwamen de Turken en Marokkanen waarvan de meesten hun pensioen niet haalden en in de WW en WAO verdwenen.
   Toen kwamen de ‘vluchtelingen’ uit Servië, Bosnië enz enz.vreten uit de bijstands ruif, daarna kwam half donker Afrika al Quat vretend ons land binnen rennen om ook weer de boel verder uit te vreten.
   Vervolgens (mede door onze fijne EU) rent de halve Balkan ons land binnen voor een uitkering over de ruggen van de Nederlandse belasting betaler !!
   En of dat allemaal nog niet genoeg is, hebben ook nog eens te maken met allerlei crimminelen uit die zelfde landen, die straatroven plegen, bedrijven en woonhuizen overvallen, betaalautomaten skimmen, auto’s, brommers en scooters stelen, onze bejaarden voor een paar euro’s het ziekenhuis of het graf in slaan.
   Dit alles laten onze fijne politici met ons gebeuren, alles is veilig gaat u maar rustig slapen !! En beste Landgenoten stem bij de volgende verkiezingen vooral weer op de oude gevestigde partijen. (Daar hebben we plezier van).

   Like

 7. Jan zegt:

  Kom mensen, een beetje medeleven. Dit land is van iedereen.

  Like

 8. Martha zegt:

  Ja @G.D. ik heb ook gezien “hoe dat in lompen gehulde UITSCHOT “woont”.

  Ik werd bijna gek van woede!!

  Like

 9. Jean zegt:

  Laten we dat gigantisch probleem zowel in Nederland als in België nu eens voor altijd opruimen.
  Gewoon géén geld geven aan allochtonen/vreemdelingen als ze hier geen enkele bijdrage leveren.
  Mensen die presteren en bijdragen leveren hebben ook recht op steun maar steeds afhankelijk van de geleverde bijdragen. Wij moeten geen allochtonen/vreemdelingen onderhouden, dat doet het land van herkomst maar en bye the way als ze hier niet presteren dan zijn ze hier ook niet wenselijk want ze brengen toch maar angst en ellende en profitariaat en dat hebben we al in overvloed.
  Hebben die idioten van dat EU gedrocht daar een andere mening over, prima, maar die interesseert ons geen flikker zoals dat hele gedrocht volgepropt met uitgerangeerde zakkenvullers resp. volksverraders ons geen flikker interesseert.

  Like

 10. Ekster zegt:

  Buitenlanders die hier komen voor uitkeringsfraude? Hoe is het mogelijk, je verwacht het niet…

  Like

 11. Roni Thome zegt:

  Het nieuws over grootschalige uitkeringsfraude, gepleegd door oost Europeanen, is een teken aan de wand. Het laat duidelijk zien dat de EU is een monstercreatie die onze welzijn en zelfs ons bestaan als vrije volk in gevaar brengt. Hoe langer dat de EU zal bestaan, hoe groter het gevaar dat de samenleving in de oude lidstaten zal ontbinden en tot een totale chaos leiden. Het nieuws maakt ook duidelijk dat de locale overheden en landelijke politiek, in feite, geen gezag meer hebben. Alles moet geschieden via de Verordeningen van de Oppersovjet in Brussel. De EU ´Tovarisjen´ ( Vrienden Russisch) en commissarissen bepalen de mate van onafhankelijkheid van iedere lidstaat. En het wordt steeds minder!.
  Heeft iemand zich gevraagd hoe kan dat nou dat een Bulgaar (of Roemeen) zich zo makkelijk in Nederland kan vestigen? Linea recta naar de sociale dienst kan gaan? En alle mogelijke subsidies kan strijken? Te beginnen dat: Roemenië en Bulgarije horen (nog) niet in de bepalingen van het ‘Verdrag van Schengen’. D.w.z. zij mogen zich niet zo maar in Nederland (of andere EU lidstaat) vestigen. Zo wie zo mogen geen burgers van andere lidstaten zich zo maar vestigen waar ze willen mits zij werk hebben of andere middelen van bestaan. Ze mogen zeker geen uitkeringen en subsidies ontvangen in een ander land dan het land van herkomst. Een Duitser of een Belg, die hier geen dag heeft gewerkt, kan niet zo maar naar de Sociale Dienst gaan en zeggen : geef mij maar een uitkering…En vergeet ook niet mijn huursubsidie en zorgkorting!. Als een Nederlander geen werk heeft en ook geen middelen van bestaan, wordt hij bij het CWI en de gemeente tot de naad van zijn broek bekeken of hij recht heeft op een uitkering. Vaak moet hij ‘totaal blut’ maandenlang op zijn geld wachten. En hier komen Bulgaren en/of andere beesten uit de oost Europese Savanne pierewaaien. En Hup!.. Krijgen zij een huis en een uitkering plus alles subsidies. Niemand controleert wat ze in Nederland komen doen? Dit is te krankzinnig voor woorden. Zeker in een tijd waarin sommige Nederlanders hun kinderen geen warme maaltijd meer kunnen veroorloven en bang zijn naar een specialist te gaan of een dure medicijn bij de apotheek halen; anders zouden ze het eind van de (financiële) tunnel niet meer zien.

  Het is goed dat dergelijke vunzigheden nu aan het licht komen. Een mooi spreekwoord is hier van toepassing: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’. Wij weten nu dat Nederland kan uitsluitend verder bestaan door de wacht op de dijken en de marechaussee wacht bij de grenzen. Alle andere verrotte ideeën over pan Europese imperium of de Sovjet Unie van Europa horen in de vuilnisbak.

  Like

 12. Pingback: Mond dicht en betalen | Lang Leve Europa!

 13. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! ben ik de enige hier die wakker is of hoe zit dat? wat mij betreft is de tijd van demonstraties voorbij. Wat zou ik die Weekers graag een trap onder z’n hol willen geven.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21502572/___Fiscus_wist_van_fraude___.html
  Wat hebben de heren er voor belang bij dat ons sociale vangnet letterlijk naar de godverdomme gaat? Dat zou ik wel eens willen weten.

  Like

 14. Arie Wekema zegt:

  Deze mijnheer Weekers moet op staande voet ontslag aangezegd worden om een fout die hij moet zien en horen van zijn medewerkers.Daar moet hij niet overnadenken maar moet deze regering direct handelen en dus vertrekken.Deze regering wordt door deze fouten niet meer serieus genomen.
  Deze heren moeten het goede voorbeeld geven!

  Like

 15. Jan zegt:

  Intussen aan de andere kant van de oceaan:

  Gigantische bijstandsfraude door latino’s, zwarten, indianen en vrouwen die beweerden gediscrimineerd te worden en gebruik maakten van het politiek correcte klimaat.

  the U.S. Department of Agriculture (USDA) has likely enabled massive fraud in the Pigford series of legal settlements, in which black, Hispanic, female and Native American farmers have claimed to be victims of past discrimination.
  The cost of the settlements, …. could exceed $4.4 billion, (and) is the result of a process that “became a runaway train, driven by racial politics….

  Interessant is de naam van Barack Obama:
  Among those influential members of Congress was then-Senator Barack Obama, who made Pigford payouts a priority in exchange for political support for his 2008 presidential campaign among a coveted group of black voters in the rural South, the Times reports.
  http://www.breitbart.com/Big-Government/2013/04/26/NYTimes-Confirms-Massive-Fraud-at-USDA-in-Pigford-Settlements-Breitbart-Vindicated

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s