Het overschreeuwen tekent de wanhoop van Dijsselbloem & Co.

Screenshot_6

Ewald Engelen

Op de dag dat het CBS een nieuw werkloosheidsrecord meldt, het Amerikaanse weekblad The Atlantic bericht dat steeds meer Griekse kinderen met lege maag naar school gaan en de Financial Times rapporteert dat Frankrijk zijn begrotingsdoelstellingen voor 2013 gaat missen, trakteren de beulen van Europa – Dijsselbloem, Rehn, Asmussen, Regling en Hoyer – zichzelf op een felicitatiekaart in de vorm van een opiniestuk in The New York Times.

Net Mr Bean die zichzelf met z’n verjaardag trakteert

Europe is responding staat erboven. ‘Europa reageert’ – en dan vraag je je meteen af waarop. Waarschijnlijk op de groeiende schare Amerikaanse criticasters – van Krugman tot Larry Summers, van Bernanke tot Joe Stiglitz, van Obama tot Robert Reich – die het hardvochtige lastenverzwaringsbeleid in steeds schrillere bewoordingen afwijst en daarmee ook bij ons steeds meer weerklank vindt.

Wellicht speelden ook de aanvallen op de academische onderbouwing van dat beleid een rol. In ieder geval was twee dagen eerder op internet het nerdy hoekje van linksige Amerikaanse bloggers bijkans uit zijn voegen gebarsten toen bleek dat een invloedrijk stuk van twee rechtse Amerikaanse economen die bewezen hadden dat hoge staatsschuld tot economische krimp leidt, broddelwerk was.

Waar de heren in elk geval geen woorden aan vuil maakten, was de werkloosheid, armoede, uitzichtloosheid en andere ellende die hun beleid in zowel Noord als Zuid veroorzaakt. Geen medeleven, geen greintje empathie.

Lasten verzwaren

Wel knisperende zelfgenoegzaamheid. De crisis is weliswaar nog niet voorbij, zo geven Dijsselbloem en co toe, maar we zijn toch maar mooi een stuk verder dan wie ook een jaar geleden voor mogelijk hield. Zo is iedereen fluks aan het lasten verzwaren geslagen en zijn werknemersrechten verder verschraald. Ook hebben we twee noodfondsen ter waarde van 750 miljard euro ingericht, waar Ieren, Portugezen en Grieken de gelukkige gebruikers van zijn. Ten slotte hebben we via de Europese Investeringsbank 70 miljard per jaar vrijgespeeld voor investeringen in de eurozone; op een economie van ruim 8600 miljard een kruimel. Om te besluiten met de uitsmijter dat ‘dankzij onze vastberadenheid lastige maar noodzakelijke aanpassingen zijn doorgevoerd, waardoor de eurozone sterker uit de crisis te voorschijn komt’.

Het tekent de wanhoop van Dijsselbloem en co dat zij de desastreuze gevolgen van hun perverse beleid met dit soort pathetische zelffelicitaties moeten overschreeuwen.

Net Mr Bean die zichzelf tijdens zijn verjaardag op een armzalige steak tartare trakteert en zogenaamd verrast een verjaardagskaart opent die hij even daarvoor zelf op tafel heeft gezet.
Het zou zielig zijn als het niet zo tragisch was.

Screenshot_8Bron:

http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/3429104/2013/04/20/Het-overschreeuwen-tekent-de-wanhoop-van-Dijsselbloem-en-co.dhtml

Auteur: Ewald Engelen

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EUSSR. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het overschreeuwen tekent de wanhoop van Dijsselbloem & Co.

 1. Jan zegt:

  Het probleem met socialisten is dat zij niet kijken naar de gevolgen van hun handelen. Als zij een probleem zien, in 9 van de 10 gevallen imaginair, dan dient hiervoor een oplossing te komen. Zij denken dan niet aan de gevolgen er van die zeer negatief kunnen uitvallen, willen er zelfs niets van weten want degene die hen er op wijst is een conservatief of een fascist in hun ogen wat iedereen is die een andere mening is.
  Bovenstaand verhaal doet mij direct denken aan het proces dat momenteel gevoerd wordt tegen de abortusarts Kosnell verbonden aan de inmiddels gesloten ‘Women’s Medical Society’ dat alles had van een slachthuis en waar baby’s en ongeboren kinderen de nek of de ruggengraat werden gebroken of in het lichaam van de moeder met messen aan stukken werden gesneden. Over dergelijke gevolgen dat dit kan gebeuren en nog steeds gebeurd wenst links nooit na te denken. Het heeft weken geduurd voor er aandacht werd besteed in de media, die links is en dus niet geïnteresseerd (men hobbelt van gebeurtenis naar gebeurtenis zonder uitdieping). Nu is men algeheel verontwaardigd maar links vervloekt en verkettert tot op dit moment de tegenstanders van abortusklinieken. Zijn allemaal fascisten.

  Citaat uit het artikel:
  “Investigators who raided the clinic in 2010 saw “blood on the floor” and smelled “urine in the air,” according to the grand jury that indicted Gosnell. They also found “fetal remains haphazardly stored throughout the clinic—in bags, milk jugs, orange-juice cartons, and even in cat-food containers.” Members of Gosnell’s staff testified that the abortionist would deliver babies who had been gestating for as long as 30 weeks, far longer than the 24-week limit imposed by Pennsylvania law. Gosnell or staff members would gouge the infant’s neck with scissors to sever the spinal cord, according to the grand jury report. Gosnell referred to the method as “snipping.”
  http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324493704578428843742209304.html?mod=opinion_newsreel

  Dijsselbloem zal nooit toegeven dat hij niets van economie begrijpt. Ventje van ” trial and error.

  Like

 2. Jean zegt:

  Het “ROT” EU systeem begint zichzelf tegen te komen, alleen lijden die veroorzakers er zelf nog niet onder maar dat komt wel.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ik hoor idd. vaker van die €urofielen dat het beter gaat en dat ze steeds verder zijn met het oplossen van de problemen.
  EEN punt is me heel duidelijk. De opmerking van het steeds beter aanpakken van de problemen slaat altijd op de verhoogde macht die ze de landen hebben afgenomen.
  Helaas is dat beter gaan niet merkbaar bij werkeloosheid, Staatsschuld, telkens minder vertrouwen bij de mensen m.a.w. alle negatieve ervaringen voor de mensen.
  Het geeft aan hoever die verantwoordelijken afstaan van het normale volk.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Doet mij denken aan het verhaal: ” de nieuwe kleren van de keizer”. Het bleek dat hij GEEN kleren aanhad maar NAAKT was. Overeenkomst: de EU kleedt ons geheel uit!

  Like

  • Anneke zegt:

   “Ach; hoeven we ons niet meer druk te maken over de garderobe. Staan we niet ‘uren’ te turen, voor de etalage’s van de modezaken”.

   Like

 5. lucky9 zegt:

  De door zichzelf boven ons gestelde leden van de Europese nomenclatuur en hun legertje apparatsjiks en technocraten, blinken uit in het vinden van rampzalige remedies voor de rampen die ze zelf hebben veroorzaakt!

  Wie even nadenkt zet die rampen snel op een rijtje: geen vrede maar oorlog en onveiligheid in Europa door toegelaten, geïmporteerde en zelfs gesponsorde jihad; een diepe financiële, monetaire en economische crisis zonder voorgaande; structurele terreur door gigantische regelneverij; een ongezien hoge graad van belasting en dito gewone en witteboord-criminaliteit enz.

  Deze nomenclatuur is dictatoriaal en op illegale wijze aan de macht gekomen door het aanwenden van structureel geweld en vele van deze oligarchen zijn ook bereid daadwerkelijk geweld te (laten) gebruiken tegen de eigen burgers om zelf aan de macht te blijven.

  Het best typeert men Dijsselbloem, Rehn, Asmussen en Regling als in NY naar de gunsten en steun van de NWO hengelende Europese maffiosi. Tussen dit soort gespuis schuilen de nieuwe Hitler, de nieuwe Goebbels en de nieuwe Stalin.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky 9. U heeft volkomen gelijk, en wat socialisten aan zich hebben, dat is het aanzetten van de geldpersen. Een zwaar criminele gang van zaken, men SCHEPT GELD,WAT NIET BESTAAT! En de opperste sowjet van BRUSSEL vindt dat geweldig!

   Like

 6. Anneke zegt:

  Hé de DOORNIGE Dijsel-distel is in paniek…moet en zal ZIJN gelijk krijgen.
  “Kleine kleuter…., verwend nest”. Je fouten, heb je al lang en breed ge-openbaard aan de burgers. Fouten, verkeerde besluitvorming kan je niet tot in de ‘eeuwigheid’ blijven verdoezelen.

  Like

 7. Anneke zegt:

  In opdracht van het EU hoofdkwartier Brussel….Hùn wil is wet…dit is allang gebleken. Het rot vreet dit continent op….Máár gelijksoortig rottings-proces is actief in het Verre Oosten, het Atlantische Westen en het in de Navel van de planeet…Het M-Oosten.

  Like

 8. Jan zegt:

  Dijsselbloem is specialist in voodoo-economie. Niet verwonderlijk want meneer heeft geen masters, deed iets met voedsel (research in the “Food Business” field):

  Dutch Finance Minister amends Cork University degree error
  “… Mr Dijsselbloem never obtained any degree from UCC, as no such degree exists, and his biography had to be amended to say he “did business economics research towards a master’s degree at the University College Cork.”
  http://www.independent.ie/irish-news/dutch-finance-minister-amends-cork-university-degree-error-29195279.html

  Like

 9. Rob Adank zegt:

  Overschreeuwen versterkt de paniek en crises.. Een ‘duurzame doe economie’ zou al wat beter klinken. Soms krijg ik de indruk dat er via Brussel naar Den Haag en vervolgens van Den Haag naar alle (VNG) gemeenten gedecentraliseerd dient te worden. Scholen en onze zorgsector komen budgettair volledig knel te zitten. Minder budget en steeds meer (niet al te realistische?) uitdaging in deze turbulente tijdgeest.

  De decepties rond MarktConforme Eufemismen dienen naar Sustainocratie, een duurzame democratie te worden vertaald. Met een heuse criminoloog schreef ik recent deze column.

  http://www.commercieelexcelleren.com/columns/frits-nies-rob-adank-marktconforme-eufemismen/

  Onze (en elke) democratie staat of valt met een draagvlak van individuele mensen die in de toekomst van hun leiders en land mogen geloven. Dat geloof is flinterdun en maatschappelijk ongenoegen en onrust dreigen op enig moment. Een seculier Europa zo haast gaan geloven dat vanuit de spirituele en/of religieuze hoek zelfs nóg meer hoop en/of troost denkbaar zal worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s