Ongeremde val

Screenshot_14

Francois Hollande

Frankrijk: de economie en de staatshuishouding staan op het punt van instorten, maar de regering onderneemt niets.

Als in slow motion schijnt Frankrijk op een afgrond af te razen. Terwijl de economische crisis steeds zwaarder wordt, schijnt de politieke leiding rondom president François Hollande verlamd te zijn. Ook de media werkzame publicatie van ministersalarissen helpt dan niet.

“Geen schandalen meer”. Aldus luidde de belofte van Frankrijks president François Hollande, toen hij een jaar geleden in het Élysée-paleis de ambtszaken van zijn voorganger Nicolas Sarkozy overnam. Twaalf maanden later kan Hollandes plan van een “deugdzame republiek” grandioos mislukt genoemd worden. Uitgerekend de minister van Financiën Jérôme Cahuzac, die verantwoordelijk was voor Hollandes plannen van een rijkenbelasting en de strijd tegen belastingontduiking, heeft zichzelf ontpopt tot onvervalste belastingontduiker, die het parlement en het volk bovendien wekenlang grof heeft voorgelogen. Alsof het effect van de affaire Cahuzac al niet verwoestend genoeg zou zijn, zorgt nu ook nog Hollandes langjarige campagneleider voor de verkiezingen Jean-Jacques Augier voor krantenkoppen. De beschuldiging tegen hem: twee postbusfirma´s in een Caribische belastingparadijs.

Screenshot_15

Nicolas Sarkozy

Het resultaat van de actuele onthullingen is dat inmiddels 77% van de Fransen hun politici als “vaak corrupt” beschouwt. Het vertrouwensverlies in de politieke elites gaat echter niet alleen ten koste van Hollandes Parti Socialiste. Ook Sarkozy van de burgerlijke UMP is opnieuw in het vizier van justitie geraakt. De beschuldiging tegen Frankrijks ex-president: hij zou de aftakeling van de miljardair Liliane Bettencourt (cosmeticaconcern L´Oréal) hebben misbruikt om geld voor de verkiezingen van haar te krijgen. Wanneer deze verdenking bevestigd wordt, dan zouden de plannen van Sarkozy om terug te keren in de politiek vooreerst wel eens niet door kunnen gaan. Een onverwachte wending zou ook de carrièreplanning van de Franse cheffin van het Internationale monetaire fonds (IMF) Christine Lagarde kunnen nemen. Vanwege de verdenking van corruptie gedurende haar ambtsperiode als minister van Economische Zaken in de jaren-90 verschenen er onlangs ambtenaren in de privéwoning van Lagarde in Parijs voor een huiszoeking.

Het om zich heen grijpende vertrouwensverlies van de Fransen in hun politieke elites treft het land in een sowieso explosieve situatie: de economische teloorgang van Frankrijk duurt onverminderd voort. Met inmiddels 3,2 miljoen werklozen is bijna het record uit het jaar 1997 bereikt zonder dat er enige verbetering in zicht is. Het werkloosheidscijfer, dat alleen al sinds Hollandes ambtsaanvaarding met meer dan 10% is gestegen, staat garant voor verder stijgende staatsuitgaven. Tegelijkertijd is het tot nu toe volledig onduidelijk waar en wanneer Hollande eigenlijk het rode potlood wil gebruiken om de staatsuitgaven onder controle te krijgen.

Screenshot_16

Jean-Luc Mélenchon

Terwijl de instemming met Hollande naar een historisch dieptepunt van 25% is gedaald, zijn de echt “hete hangijzers” van de ambtsperiode nog niet eens aangepakt. Tot nu toe ligt er bijvoorbeeld nog een plan in de la om de kostenexplosie in het pensioensysteem in te dammen. De kern van het project, dat tot stand zou zijn gekomen onder druk van de EU, bestaat uit de loskoppeling van de pensioenontwikkeling van het officiële inflatiecijfer, aldus de informatiedienst Bloomberg. Op dit moment is het in ieder geval nauwelijks voorstelbaar hoe Hollande het strijdpunt pensioenhervorming politiek onbeschadigd wil doorstaan. Zoals de toenmalige minister-president Alain Juppé in het jaar 1995 smartelijk moest ervaren, brengt het thema pensioen probleemloos miljoenen Fransen wekenlang voor massale protesten op straat.

Het actuele mengsel van politieke, morele en economische crisis heeft er intussen toe geleid dat er eerste zwanenzangen hoorbaar worden op de Vijfde Republiek. Waarnemers voelen zich in toenemende mate herinnerd aan de “années 1930”. Frankrijks ongelukkige jaren-30, waarin crises in de economie, de financiën en de politiek elkaar wederzijds versterkten en het land verlamden.

Met het oog op deze situatie ruiken oppositionele krachten steeds meer hun kans. In het linkse kamp zou Jean-Luc Mélenchon van het links-extreme “Front de Gauche” (Links Front) snel een profiteur van de crisis kunnen worden. De linkse populist drijft Hollandes Parti Socialiste regelrecht voor zich uit. Voorlopig hoogtepunt van deze tactiek zal een grote manifestatie op 5 mei zijn. Naar aanleiding van de ambtsaanvaarding van Hollande een jaar geleden heeft Mélenchon opgeroepen tot een massabijeenkomst tegen de corruptie in de Vijfde Republiek en tot een “grote schoonmaak”.

Nog open is wie in het burgerlijke kamp aan het langste eind zal trekken. Terwijl de UMP van ex-president Sarkozy meer met zichzelf en met het kwijtraken van de macht aan de socialisten bezig is, schijnt het initiatief steeds meer uit te gaan van het Front National. Partijchef Marine Le Pen eist met het oog op de jongste schandalen in Hollandes team nieuwe verkiezingen. Ondanks enkele successen en gedeeltelijk slechts nipte verliezen van de kandidaten van de UMP, is de grote doorbraak voor het Front National bij de verkiezingen nog uitgebleven. Bij de reguliere verkiezingen over vier jaar of bij vervroegde nieuwe verkiezingen zou dit er echter heel anders kunnen uitzien. In peilingen onder jongeren haalt het Front National percentages van meer dan 25%. Het is slechts een kwestie van tijd dat deze instemming ook zijn weerslag vindt in de verkiezingen.

Screenshot_17

Marine Le Pen

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/ungebremster-absturz.html

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Graaien, Hypocrisie, Socialisten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ongeremde val

 1. bobzelf zegt:

  Ja, lieve vrienden , sinds de invoering van de EURO hebben we al die geweldige
  voordelen whahahahaha al gezien , de euro zou ons vooruitgang brengen , en stabiliteit
  MAAR U HOEFT GEEN GELD MEER TE WISSELEN ALS U OP VAKANTIE GAAT !
  Daar bent u toch wel blij mee ????
  DUS OP NAAR DE TOTALE ONDERGANG , WANT BRUSSEL MET ZIJN ONGEKOZEN ZAKKENVULLERS BLIJVEN U VERTELLEN DAT HET EEN STUK BETER GAAT !!
  en onze landverraders in de regering blijven als schoothondjes meelopen !!
  Wanneer gaat U allen PVV stemmen ??? , als het te laat is ???

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf 15.31. uur. Gelijk heeft U Bob, we gaan naar de totale ondergang. In feite worden we geregeerd door criminelen alias socialisten. Deze marxistische cultuurrelativisten, delen in heel Europa, samen met meeheulende liberalen, en links liberalen de lakens uit. de EU is een MARXISTISCH GEDROCHT. Maar ook ik ben bang, dat de bevolking, zowel in Europa als in Nederland zich laat hersenspoelen door de rode pers en media.

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Bijna on topic, en niet alleen omdat ONZE staatshuishouding ook verre van gezond is. Lees m’n laatste 2 comments van:
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/03/01/inkomensafhankelijke-huurverhoging-in-strijd-met-de-wet/comment-page-1/#comment-2580
  Ben erg benieuwd hoe Asscher en looprek-piloot Klijnsma deze ontwikkelingen gaan aanpakken.
  Voor m’n eigen gemak heb ik me maar geen illusies gemaakt: die twee zijn niet voor niets lid van de Partij v.d. Allahschreeuwers.

  Like

 3. Anneke zegt:

  “AauwwwWwww…., mauwde de kat in het verstikkende nauw….”.

  Ja, wat wil je…een ferme smak naar benee….Richting afgrond. Goodbye reputatie, rang en status !!! En zo zal het al de landen vergaan!!! Tijden bestuurd door duister gespuis, dat niet bestendig is voor de absurd duistere tijden, waar de wereld zich in bevind. Paniek vreet al enige tijd aan de duvelse gedachtengangen…weten zich in de loop der tijd absoluut géén houding meer aan te meten. Nerveusiteit gaat nu in de politiek-, financieel-, economische wereld de boventoon voeren.
  “Mooi, des te eerder is het gedaan met het intens vuile gespuis…Wie het laatst lacht, lacht het hardst”. Voor veel burgers zal uiteindelijk de zon weer gaan schijnen!!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Overal gaat het mes er-in. Hoe meer armoe-troef; des te beter in de ogen van de satanic angles. Zijn puur en alleen uit op een hete burgeroorlog en in het ergste geval een WW-III.
   “Laat maar komen, des te eerder is deze fase overbrugd….En veel gespuis opgeruimd”

   Like

 4. Jan zegt:

  Groei, banen en toekomstperspectief
  door Diederik Samsom op 24 mei 2012

  En dus ben ik blij met de verkiezing van Hollande, ben ik blij met de aaneenrijging van overwinningen van de SPD in Duitsland in deelstaatverkiezingen. Het betekent dat er ruimte komt voor een nieuwe visie.
  http://www.pvda.nl/berichten/2012/05/Samsom-verantwoordingsdebat

  Met Hollande kan Europa nieuwe start maken
  door Diederik Samsom op 7 mei 2012

  De verkiezing van Francois Hollande is in de eerste plaats bijzonder goed nieuws voor de Fransen. Frankrijk zal een socialere koers inslaan, meer gericht op onderwijs en op het creëren van nieuwe banen. Maar ook voor Europa zal de verkiezing van Hollande een positieve wending betekenen. Met Hollande kan Europa een nieuwe start maken, weg van het Europa van de eenzijdige bezuinigingsobsessie* van de afgelopen jaren, naar een Europa dat gericht is op het creëren van werk en economische groei, een Europa dat hoop en perspectief biedt.
  http://www.pvda.nl/berichten/2012/05/Diederik-samsom-francois-hollande

  * Dat zei die LUL in 2012; een half jaar later zijn de zombies al vergeten wat hij zei, of zij wíllen het vergeten en hopen dat ook wij zijn woorden zijn vergeten.

  Like

 5. Jan zegt:

  Frankrijk, het land van de hardwerkende socialisten:

  Franse tak van bandenfrabrikant Goodyear onder controle van vakbonden werkt maar drie uur per dag en meent dat zij steun kan krijgen van het Amerikaanse bedrijf Titan. Titan: Laten die lamzakken maar eens werken. Hoge lonen en niks doen. Stel uitvreters.”
  http://www.france24.com/en/20130220-goodyear-france-titan-taylor-montebourg-usa-unemployment-tyres-factory-unions

  Like

 6. Jean zegt:

  Zowel de burgers van Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Italië, Spanje en alle andere Europese landen komen er wel achter dat het let “links” alleen maar ellende geeft en dat we steeds dieper wegzakken in geweld en profitariaat.
  Anderen laten opdraaien voor het betalen van de rekeningen van het profitariaat zit “links” in het bloed, blijven de Europeanen een stem (lees: mandaat) geven aan die linkse brol dan zal het alleen maar erger worden alhoewel ik van mening ben dat we de limiet reeds overschreden hebben.
  Door de bende van het EU gedrocht, volgepropt met huichelaars, paria’s en volksverraders, worden we overstelpt door allochtonen waarvoor hier geen enkele toekomst bestaat want niemand wil iets te maken hebben met dat gewelddadig volkje noch op werk noch in de samenleving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s