Onthullingjournalist Günter Wallraff uit Keulen: “Turkije wordt een belijdende onrechtstaat”

Screenshot_30

Wallraff verwees daarbij naar het intrekken van een vrijspraak voor de oorspronkelijk uit Turkije afkomstige Keulse schrijver Dogan Akhanli. Het hof van cassatie in Istanboel had de uitspraken van getuigen à decharge voor de schrijver afgewezen, die ervan beschuldigd wordt in 1989 in Turkije deel te hebben genomen aan een roofoverval met roofmoord.

“Turkije heeft”, zei Wallraff tegen de “Kölner Stadt-Anzeiger”, “kennelijk een lidmaatschap van de EU afgeschreven, betreedt de weg van de islamisering en wordt een belijdende onrechtstaat. Het land schijnt het niet meer nodig te hebben om zich aan bepaalde mensenrechtenstandaards te houden. In plaats daarvan worden kritische intellectuelen willekeurig gecriminaliseerd.”

Screenshot_31

Günther Wallraff

Bron:

http://www.zuerst.de/2013/04/19/enthullungsjournalist-wallraff-turkei-wird-zu-einem-bekennenden-unrechtsstaat/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, Mensenrechten, Turkije. Bookmark de permalink .

4 reacties op Onthullingjournalist Günter Wallraff uit Keulen: “Turkije wordt een belijdende onrechtstaat”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Jaren geleden kocht ik Wallraff’s bestseller “Ik Ali”. Dat boek heb ik weggegeven.
  Wallraff schijnt wat allochtonen betreft van mening veranderd te zijn, maar ik blijf sceptisch.
  Over zijn boeken gesproken: ik vond Wallraff’s verslag van zijn under cover-actie bij Bild Zeitung destijds stukken beter.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Geschiedherhaling is ‘bij deze’ óók weer een feit !!!

  Het herleefde Ottomaanse Rijk zal een kort tijdsbestek weer ‘succesvol’ actief zijn. “Althans in deze waan zijn de leiders weldegelijk….”. Een gelijk proces heeft men in Europa kunnen waarnemen; de afgelopen ‘tig-decennia’…Het ‘herleefde Romeinse Rijk’…..Een fikse FLOP.
  En….de ‘oude getrouwe’ USSR tracht men eveneens weer te reanimeren !!! “Pfff; zal een zware strijd worden…met vele kunstmatige beademingen”.
  Natuurlijk moeten we het Bijbelse Babylon al helemaal niet ‘over het hoofd’ zien….Ook deze vergane glorie tracht men weer naar een vruchtbaar leven te leiden!!! ! !!! “Uiteindelijk zullen al deze ‘koninkrijken’ als een kaartenhuis in elkaar storten en een letterlijke NIEUWE fase zal aanvangen!!! Vanuit:
  JERUSALEM…..zal niet alleen de hoofdstad van Israel zijn, maar van de gehele planeet.

  Like

 3. Tiny zegt:

  @ G.Deckzeijl,
  Weet nog dat hij undercover was voordat hij het boek Ik Ali heeft geschreven. Heeft behoorlijk wat heisa veroorzaakt. Hoewel men Wallraf tot het linkse kamp mag rekenen heeft het voral bij de toen al linkse overheid vooral in Colonia Agrippina (Köln) redelijk wat heisa veroorzaakt, mild uitgedrukt.
  Heb net al snel geprobeerd of ik iets vinden kon over zijn undercover outfit en een grote Turkse snor, waarin werkelijk niemand hem herkent heeft. Voor toentertijdse begrippen in D was dat een behoorlijk sterk staaltje. Maar het verslag was inderdaad stukken beter, las zich als een “Krimi”.
  Echter hoewel links gericht, weet je bij Wallraf eigenlijk nooit precies welke kant hij nu eigenlijk op wil. De ene keer neemt hij het voor X op en de andere keer schrijft hij X de bodem in. Het kan dus inderdaad vriezen of dooien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s