Oostenrijk is belangrijk steunpunt van Tsjetsjeense terroristen

Screenshot_25

Twee uit Tsjetsjenië afkomstige broers zouden voor de bomaanslagen op de marathon van Boston verantwoordelijk zijn. De oudere broer is dood, de jongere werd zwaargewond gepakt. Volgens de nieuwste meldingen had het FBI aanwijzingen wat betreft de radicaalislamitische radicalisering van in ieder geval de oudste broer Tamerlan Tsarnaev en zou hem daarover ook verhoord hebben. De tip kwam volgens het FBI van een buitenlandse regering.

Het is nog onduidelijk in hoeverre de beide verdachte terroristen ingebonden waren in de structuren van de Tsjetsjeense radicale islam, die tegen de Russische staat voor een onafhankelijk “Emiraat Kaukasus” vecht. Dit emiraat moet niet alleen Tsjetsjenië, maar ook andere autonome deelrepublieken zoals Dagestan, Ingoesjetië of Tsjerkessië moet omvatten. Duidelijk is echter: Oostenrijk is een belangrijk steunpunt van deze extremisten, die hier niet zelden door asiel ontsnappen aan strafvervolging door de Russische autoriteiten. Al in juli vorig jaar publiceerde Unzensuriert.at het volgende artikel, dat we de lezers vanwege de actualiteit niet willen onthouden:

Tsjetsjenië is een van de crisishaarden van het islamitische terrorisme, dat is bekend. Minder bekend is dat Oostenrijk als steunpunt en terugtrekkingsgebied voor islamistische Tsjetsjenen dient. In Oostenrijk is de Salafistisch-terroristische groepering “Emiraat Kaukasus” verbreid. Voor veel van deze terroristen is het blijkbaar gemakkelijk om zich onder de dekmantel van asiel in Oostenrijk op toekomstige terreuractiviteiten voor te bereiden.

Screenshot_22

Salafistische asielzoekers?

In Oostenrijk heeft zich een radicaalislamitische scene ontwikkeld en gevestigd. Haatpredikers zoals de Duitse bekeerling Pierre Vogel reizen regelmatig naar Oostenrijk om in islamitische verenigingen en moskeeën voordrachten te houden. De republiek is zeer populair als asielland – vooral onder Tsjetsjenen. In vergelijking met de rest van Europa herbergt Oostenrijk een van de grootste gemeenschappen van dit volk uit de Kaukasus. Onder de asielzoekers bevinden zich uiteraard niet alleen vervolgde mensen, maar ook personen met een terroristische achtergrond. Het “Emiraat Kaukasus”, een Salafistisch georiënteerde terreurorganisatie, gebruikt de onbekommerdheid en zorgeloosheid van de politiek in zijn voordeel. Europa dient als “logistiek en rekruteringsgebied”, zoals blijkt uit het gisteren gepubliceerde rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst.

Screenshot_23

Terreur aangekondigd

Bij het “Emiraat Kaukasus” gaat het om een Salafistisch georiënteerde organisatie. De leider is de islamist en nationalist Doku Umarov. Het is het doel van de terreurbeweging om in het noorden van de Kaukasus een islamitische godstaat op basis van de sharia op te richten. “Er zal geen bloed meer vloeien in onze steden. De oorlog zal naar jullie steden komen”, kondigde Umarov in een dreigende videoboodschap aan. De VN-veiligheidsraad heeft de vereniging vorig jaar officieel als terroristisch gekwalificeerd. Daarmee zou het optreden van Rusland in de strijd tegen de radicale beweging indirect bevestigd zijn, maakte het Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken bekend in een commentaar:

Volgens dit besluit van de VN-veiligheidsraad moeten VN-lidstaten onmiddellijk sancties opleggen aan het “Emiraat Kaukasus”, o.a. het blokkeren van bankrekeningen van de organisatie en het verbieden van iedere vorm van hulp aan hem te verbieden.

Oostenrijk is ondanks deze verplichting grotendeels werkeloos blijven toezien, hoewel de Emiraatbroeders behalve van Rusland en de VS ook Europa tot vijandbeeld hebben verklaard. Het gevarenpotentieel van de radicale islamieten valt o.a. af te leiden uit het aantal slachtoffers van hun activiteiten: Alleen al in het jaar 2010 werden 1710 bewoners van de Kaukasus het slachtoffer van aanslagen.

Screenshot_26

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012503-sterreich-ist-wichtiger-St-tzpunkt-tschetschenischer-Terroristen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Oostenrijk, Terrorisme, Tsjetsjenië, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Oostenrijk is belangrijk steunpunt van Tsjetsjeense terroristen

 1. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  De Oostenrijkers kunnen maar beter Tsjetsjeens leren…

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ik heb de indruk dat die fanatieke moslims overal zitten.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Louis-portugal 17.52. uur. Ze zitten gewoon overal. Dat is hun tactiek Louis, infiltreren en overnemen alles voor hun WERELDKALIFAAT!

   Like

 3. Ik zal me altijd verzetten tegen de islam, koste wat het kost!

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ik ook Jack!!!!! Met hart en ziel!

  Like

 5. Ekster zegt:

  Zeer gevaarlijke ontwikkelingen want die lui uit de Kaukasus, en dan vooral de Tsjetsjenen, horen tot het ergst denkbare moslimuitschot. Gewetenloze, hersenloze gestoorde gekken die letterlijk OVERAL de wapens zullen opnemen om hun walgelijke islam te verspreiden. Jullie weten nog wel wat dit schorem in Beslan gedaan heeft. Dat zullen ze overal doen, ze kennen geen genade. Jammer dat de Russen dat walgelijke volk niet geheel hebben uitgeroeid.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Goh ik mis een beetje info dat ze gesteund worden door saudi arabie .of was u dat niet bekend.

  Kijk eens hier voor wat meer info

  https://ejbron.wordpress.com/2013/04/22/een-voorlopig-dieptepunt-de-vvd-steunt-al-qaida/

  De vraag voor troepenversterkingen kwam van Dagestan, een republiek van de Russische Federatie tussen de Kaspische Zee en Tsjetsjenië. De wahhabieten zijn zowel in Dagestan als Tsjetsjenië actief en willen van de twee republieken samen één moslimstaat maken.

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DST9908050023

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s