De raketten zijn terug

Screenshot_42

Israëlische schoolkinderen in Beer Sheva tijdens een simulatie van een raketinslag als onderdeel van een landelijke oefendag voor raketaanvallen in februari van dit jaar

Vijf maanden na de operatie “Pillar of Defense” ligt Israël opnieuw onder raketvuur. Nadat er in het zuiden van het land bijna vijf maanden rust heerste, keerde nu het dagelijks leven in de vorm van raketinslagen terug. De militaire operatie “Pillar of Defense” in november vorig jaar had gezorgd voor een staakt het vuren vanuit de Gazastrook, die men in Israël lange tijd niet had meegemaakt. Maar deze tijden lijken voorbij te zijn, want de sirene met alarmfase rood is in het zuiden van het land weer vaker te horen.

Uit ervaring weten de inwoners van de zuidelijke gebieden dat de terreurorganisaties in Gaza en de Sinaï het aantal beschietingen zullen opvoeren. Opnieuw beginnen ze te rennen voor hun leven en zich in bunkers te verstoppen als de sirene klinkt.

Tot nu toe heeft het leger nog op geen enkele wijze op de beschietingen gereageerd, hoewel de nieuwe regering van Israël meerdere malen benadrukte geen nieuwe beschieting op haar burgers te willen dulden. Hoe ze nu zal reageren, moet worden afgewacht. De voorzitter van de regionale raad van de zwaarst gedupeerde regio Eshkol, Haim Yalin, eiste een betere voorlichting van de internationale gemeenschap over het feit dat de terroristen op vrouwen en kinderen schieten. Op deze wijze, hoopt hij, zullen de verantwoordelijken zich er meer voor inzetten om een einde te maken aan de agressie. Het succes van zo´n maatregel valt echter te betwijfelen, omdat de internationale gemeenschap tot nu toe niets voor de veiligheid van Israël heeft gedaan.

Zoals altijd blijft Israël op zichzelf aangewezen om voor zijn veiligheid te zorgen. De nieuwe regering zou nu kunnen bewijzen dat ze naast sociale gerechtigheid, die als belangrijkste thema op haar agenda staat, ook garant kan staan voor de veiligheid van haar burgers.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25606/Default.aspx?ref=newsletter-20130422

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Islam, Israël, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op De raketten zijn terug

 1. Sinds de laatste wapenstilstand zijn er al 40 raketten afgevuurd door Hamas

  Like

 2. wim van rooy zegt:

  Henryk Broder, één van de schranderste essayisten uit Duitsland, formuleert het kynisch (niet cynisch!) als volgt: “Israel droht mit Selbstverteidigung”. Ik vrees echter dat de westerse elite alleen maar cynisch is.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Zolang Hamas en de P.A. de haat tegen Israël blijven voeden en warm houden met raket beschietingen zolang zijn ze ook ontslagen van inspanning tot inrichting van een fatsoenlijk staatsbestel. Een staatsbestel waarin het belang van hun zogenaamd Palestijns volk vooropstaat en niet de strijd tegen de eeuwige vijand Israël. Ongelooflijk dat de beschaafde wereld nog omgang wenst met deze barbaren. Alle subsidies intrekken en mondiaal politiek, economisch en sociaal “”kaltstellen”” dit uitschot. Dan pas zal het de Palestijnse bevolking duidelijk worden wat voor soort vlees ze in de kuip hebben met hun leiders.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  In Nederland hebben we op het moment een politieke kaste aan het roer die het belangrijk acht producten afkomstig uit Israël te labelen. Nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven zoveel walging kon krijgen voor bepaald soort politici en hun kiezers.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En de vuige RODE TIMMERSCHWANZ onze kloothommel van Buitenlandse Zaken, zal NOOIT een veroordeling daarover uitspreken.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Tip voor de Israëli’s: gewoon vaker terugschieten. Platgooien die hele Gaza-bende. Ze willen Israël van de kaart vegen(zie handvest-hamas), dus da’s makkelijk.

  Like

 7. baksteen zegt:

  Waarom gaan de bewoners in de Israelische dorpen niet zelf terug schieten met zelfgemaakte raketten. Als de regering niets doet, daarnaast een leuke hobby voor op de zaterdag, sorry, zondag of beter de vrijdag natuurlijk.
  Bij de jurken werkt het wel wanneer je als regering kunt zeggen sorry maar ik heb de krachten niet langer in de hand die u oproept, ik kan als regering niet langer uw veiligheid garanderen.

  Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  Israël is gedwongen alles zelf uit te zoeken en zeventig procent van haar BNP aan defensie uit te geven (bevestigd door betrouwbare bronnen). Zodra ze ook maar een raket terugschieten, is de wereld te klein. Het is ongelooflijk, deze anti-Israël-opstelling van het door media en politiek dom gehouden wereldpubliek. Arabieren, nazaten van Jakobs broer Esau, zijn vervuld van haat en minachten mensenlevens. Dit in tegenstelling tot hun joodse zusters en broeders, voor wie elk leven – ook dat van hun Arabische landgenoten – letterlijk heilig is.
  Maar al deze tegenstand tegen het joodse volk en zijn Leider is al door de profeet Jezus (die in tegenstelling tot Mohammed wel echt heeft bestaan, de bewijzen liggen in Israel voor het oprapen) voorzegd dat al deze weerstand tegen de waarheid ‘in het laatst der dagen’ zichtbaar zou worden. En dat de ogen van het merendeel der mensheid daarvoor gesloten zouden blijven.
  IN 2014 en in 2015 zijn er, telkens samenvallend met joodse feestdagen, volledige zonsverduisteringen. Vier keer in twee jaar, vraag maar na bij de NASA. Toeval?
  We wachten het gelovig af…

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Alles op zijn tijd in de juiste volgorde.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Hagel Appears to Give Israel Green Light on Iran

  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/04/22/Hagel-Appears-to-Give-Israel-Green-Light-on-Iran

  SEOUL, April 21 (Yonhap) — North Korea has recently moved two additional missile launchers believed to be for Scud missiles to its east coast, a military source familiar with the matter said Sunday, in yet another sign of preparations for a missile launch at a volatile time on the Korean Peninsula.

  http://english.yonhapnews.co.kr/national/2013/04/19/18/0301000000AEN20130419008600315F.HTML

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  ‘Iran already past nuclear red line,’ expert says
  Former IDF intel chief says Tehran will be able to break out to the bomb this summer; calls for drastic increase in sanctions

  http://www.timesofisrael.com/iran-already-past-nuclear-red-line-expert-says/

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Canada joins U.S. in alleging al-Qaeda has operatives based in Iran

  http://www.theglobeandmail.com/news/national/canada-joins-us-in-alleging-al-qaeda-has-operatives-based-in-iran/article11488306/?cmpid=rss1

  Leuker kunnen we het echt niet maken.

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Is dit nu niet heel grappig ! tja als je, je zelf in een hoek geluld hebt hoe kom je er dan uit.

  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu could not confirm comments by the Israeli military’s top intelligence analyst that Syrian government forces had used chemical weapons, U.S. Secretary of State John Kerry said on Tuesday.

  http://www.reuters.com/article/2013/04/23/us-syria-crisis-analyst-idUSBRE93M0XP20130423

  Like

 14. Jan zegt:

  Hamas schiet raket af op kinderen in Sderot, IDF slaat direct toe:

  Palestinian’ terrorists fired rockets on a children’s Lag BaOmer* celebration in Sderot on Saturday night, and the IDF responded overnight, hitting two targets, one of which was a weapons storage facility.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2013/04/gazans-fire-rockets-on-lag-baomer.html

  *http://www.myjewishlearning.com/holidays/Jewish_Holidays/Passover/In_the_Community/The_Omer/Meaning.shtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s