Is de euro een gevaar voor de vrede?

Screenshot_4

Grieken tegen Duitsers, Italianen tegen Fransen, Spanjaarden tegen Engelsen. Duitsers noemen Grieken lui en asociaal, Grieken noemen de Duitsers nazi´s, de Italianen hebben al helemaal geen regering meer en ministers-presidenten van soevereine landen worden aan de dijk gezet. Politici van de blokpartijen, zoals Joschka Fischer en Wolfgang Schäuble, hebben voor tot 60% jeugdwerkloosheid in Griekenland alleen maar hoon en spot over. Ja, ze willen zelfs een zo mogelijke langdurige crisis – want zonder een crisis kunnen ze hun visie van een “betere” wereld niet in de praktijk omzetten. Maar het gaat al lang niet meer om geld – de huidige europolitiek bedreigt de vrede in Europa!

De strategie van de blokpartijen

De strategie van de blokpartijen werd jaren geleden al in enkele Stratfor-analyses voorgesteld:

[…] However, the driving force behind developments in Europe in 2012 will be political, not economic. Germany, seeing an opportunity in the ongoing financial crisis, is using its superior financial and economic position to attempt to alter the eurozone’s structure to its advantage. The core of this “reform” effort is to hardwire tight financial controls into as many European states as possible, both in a new intergovernmental treaty and in each state’s national constitution. […]”  

De verhoging van de zware schuldenlast van de economisch zwakkere landen door de euro en de daaruit voortkomende devaluatie van hun kredietwaardigheid – en daarmee de afhankelijkheid van de zuidelijke landen van leningen uit de EU-pot – geeft Duitsland de noodzakelijke hefboom om hen successievelijk tot opheffing van hun recht om belastingen te heffen en hun nationale soevereiniteit te dwingen. Het beste voorbeeld is de Griekse minister-president Papandreou, die de moed had om over een referendum na te denken:

“[…] In 2011, Germany used its superior economic and financial position as leverage to help ease the elected leaderships of Greece and Italy out of office, replacing them with unelected former EU bureaucrats who are now working to implement aspects of the German program.[…]”

De crisis is dus gewild – hervormingen en de afbouw van schulden niet. En Griekenland en andere landen moeten vooral daarom niet uittreden en naar de Drachme terugkeren, omdat men dan immers helemaal geen pressiemiddel meer zou hebben om Griekenland tot opgave van zijn soevereiniteit te dwingen.

Nu ken je denken over Europa hoe je wilt. Je kunt het fantastisch vinden. Je kunt het stom vinden. Maar één ding is wel duidelijk: de Duitsers hebben helemaal geen zin om Griekenland, Italië en Spanje tot onderdaan te maken, al helemaal niet tegen de wil van de mensen in deze landen in. Zoiets zet – terecht – alleen maar kwaad bloed. Dit zootje werd de – absoluut vreedzame – Europeanen opnieuw bezorgd door een van deze domme ideologieën, die de wereld en de mens op zich “verbeteren” wil, vrede en tolerantie predikt – en uiteindelijk, net zoals de laatste keer, het continent in oorlog stort.

De “grondwet” van Europa is een schrikbarend lapwerk. De commissies en parlementen genieten minder geloofwaardigheid dan de VN-mensenrechtenraad. De nationale staten zelf laten desintegratie zien. In complete stadsdelen en voorsteden van grotere stedelijke gebieden heersen nu al bendes en clans. En als je de zowel eufemistisch als diffuus genoemde “integratiepolitiek” bekijkt, krijg je onwillekeurig de indruk dat er bij voorkeur Guantánamo-gevangenen, Somalische piraten, haatpredikers, antisemieten en racisten naar Europa worden gehaald. Niet hoewel, maar juist omdat de gepropageerde tolerantie voor de intolerantie hoe dan ook tot een uiteenvallen van de bestaande staatsstructuren en het toekeren naar autoritaire structuren moet leiden.

De angst voor een Europees nationalisme

De mensen hebben geen zin in experimenten. Dat heeft ook zin. Als je naar de geschiedenis kijkt, dan valt het op dat vreedzame verenigingen van staten bijna altijd door het scheppen van een gemeenschappelijke identiteit bereikt werden. Het idee dat men een langdurig vreedzaam Europa op puur economische structuren zou kunnen oprichten, is absurd. Zo´n Europa valt uiteen bij de eerste de beste crisis. Dat weten ook de blokpartijen. Maar een alternatief voor een economisch Europa zonder ziel is datgene waarvoor ze nu juist de meeste angst hebben: een Europa met zielen, een Europees nationalisme, een gemeenschappelijke identiteit.

Deze identiteit, dit samengroeien van Europa bestaat interessant genoeg al, alleen heel anders en in heel andere milieus dan de blokpartijen willen. Dit samengroeien bestaat – in principe niet zo verrassend – juist in de armere klassen, de conservatieven en de islamkritische scene. De Defence League-beweging, die begon in de Engelse voorsteden, de Identitairen, oorspronkelijk uit Frankrijk, de door Geert Wilders begonnen International Freedom League, zijn dit allemaal – Europese, Verlichte bewegingen, een Europese identiteit. Zij allemaal zouden het potentieel hebben om Europa onafhankelijk van geld en macht daadwerkelijk en langdurig te verenigen. In principe zijn ze zelfs nog veel meer – ze bezitten al bijna “traditionele” contacten naar India, Amerika, China, Afrika en Australië.

Al deze mensen hebben geen geld en geen euro nodig om elkaar trouw te blijven. Zij willen Griekenland of Duitsland of Zwitserland ook niet tot onderdaan maken. Zij willen de wereld niet veroveren. Zij willen de wereld ook niet verbeteren. Zij willen geen experimenten. Zij willen gewoon alleen in rust en vrede leven.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/04/ist-der-euro-eine-gefahr-fur-den-frieden/#more-319637

Auteur: Arent

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, euro, Europa, EUSSR, Islamisering, Vrijheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Is de euro een gevaar voor de vrede?

 1. bobzelf zegt:

  Hebben we eigenlijk wel genoeg aan 1 guillotine ?? op dat malieveld ??
  En waar zit die lul van balkenende eigenlijk ????

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @bobzelf 22.16u. Ondergedoken natuurlijk! Wat dacht U dan?
   Die werd het allang te heet onder de voeten. en terecht!

   Like

  • Louis H. Ruijtenbeek zegt:

   Nee, bij lange na niet. Maar je vergeet de helft. Grote rieten manden, boerenkarren om ze op te halen, lange witte hemden, emmers en veel water om het schavot te spoelen.
   Dat is wat er zo in eerste instantie bij mij opkomt.

   En Balk.. zit daar maar niet over in, die heeft altijd zonder kop rond gerend.

   Like

  • Henny Clemens zegt:

   Ja laten we die bak-ellende zeker niet vergeten, die heeft het referendum oneerbiedig terzijde geschoven.
   Ik denk dat hij daarom geheel uit het beeld word gehouden.
   Maar er zullen mensen zijn die hem weten te vinden.
   Deze christelijke judas van het volk der Nederlanden zal toch zijn straf niet ontlopen, denk ik zo.
   De woede onder het volk neemt hand over hand toe.

   Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Kom ik dit toch tegen

  Merkel says euro members must be prepared to cede sovereignty

  German Chancellor Angela Merkel said on Monday that euro zone members must be prepared to cede control over certain policy domains to European institutions if the bloc is truly to overcome its debt crisis and win back foreign investors.

  http://www.reuters.com/article/2013/04/22/eurozone-merkel-idUSL5N0D92AS20130422

  en dit

  http://euobserver.com/political/119892

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Zal dan ook nog maar eens een puntje geven in het ¨waanzinnige : plaatje dat ik schetste.

  BRATISLAVA – US academic and former statesman, Zbigniew Brzezinski, has said Western democracies should create a trans-Atlantic trade bloc to counterbalance Chinese power.

  The 85-year-old, who was a US national security advisor at the height of the Cold War, spoke at the Globsec conference in Bratislava on Thursday (18 April) to an audience of central European VIPs.

  http://euobserver.com/economic/119871

  Like

 4. Jade zegt:

  @ bobzelf
  Ik ga voor Frakta touw van de Ikea, kost bijna niks
  en geeft niet zo`n rotzooi…
  10 galgjes op de rij, net als in de oorlog,
  10 borden met de tekst: “Ik ben een landverrader” is all you need…
  Balkie zit waarschijnlijk bij ernst en young in rotterdam.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Europese burgers, Spanjaarden, Grieken, Italianen, Portugezen, Fransen, Duitsers, Nederlanders enzovoorts zullen nooit meer de wapens opnemen tegen elkaar. Wat wel gaat gebeuren vroeger of later is dat al deze Europese burgers gezamenlijk in mars optrekken naar Brussel en daar geen steen meer op de ander laten. Ze zullen de decadente gebouwen van het monstrum bestormen en alle documenten met alle regelgeving die ze in handen kunnen krijgen in de straten van Brussel opstapelen en in brand zetten. Europa moet terug naar een samenwerkend Europa bestaande uit 100% “”nationaal soevereine landen””. De waanzin van een federaal Europa moet voor eens en voor altijd uitgedreven worden. Europese samenwerking “”PRIMA””, maar de onafhankelijkheid verliezen “”NOOIT””!! Als dit ooit gebeurd dan zullen zij die nu hun mond moralistisch vol hebben van mensenrechten, van humaniteit en wederzijdse tolerantie het bevel geven het vuur te open op hun eigen burgers. Ik acht ze er absoluut toe in staat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 23.33. uur. Zo denk ik er ook over. Men heeft ons de monsterlijke eu “door de strot”, geduwd. En zo heb ik al meermalen hier aangegeven, wie de aanstokers waren van dit onzalige plan de EU. Het waren KOHL en MITTERAND op de top van Maastricht in 1992, en de hele kudde achterlijke regeringsleiders, gingen er jubelend mee akkoord. Allemaal leiders van socialisten, christen-democraten, links-liberalen en liberalen en helaas ook conservatieven. De EEG was prima, de EU zal een opmaat zijn, voor sociale onrust, honger, armoede en geweld!

   Like

  • Theodoor zegt:

   Zeker weten.

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Niet alleen de euro is een GEVAAR voor de vrede, o nee..!!!
  http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/1619563/2013/04/22/Bieber-fans-bekeren-zich-tot-islam-voor-gratis-concerttickets.dhtml
  (stupide wichten, zijn niet eens in staat logisch na te denken, hebben niet door dat fundamentalisten muziek haten dus ook dat jochie Bieber.)

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @G.Deckzeijl 5.33u. Goed van U, Mijnheer Deckzeijl; ik heb het meteen eens even bekeken. Ja, dat zijn van die meiden die je in heel Europa zoveel ziet. Naar schatting 15, 16 jaar maar totaal niet in staat om goede afwegingen te maken. Zien alleen Justin Bieber maar hebben de achtergronden van de Islam totaal niet door. Waarschijnlijk dachten ze, die hoofddoeken later weer gewoon af te doen. Als ze trouwens ook maar iets van principe hadden gehad, zouden ze geweigerd hebben, hun make-up er af te halen. (Maar ja, als ze dàt inzicht hadden gehad, zouden ze meteen geweigerd hebben aan deze ‘deal’ mee te doen. Hopeloos, die meiden op die leeftijd.
   Trouwens, wat me opviel: Dit was de site van Hln.be. Daar zit Benesha immers constant mee te worstelen, met die bijdragen van hem, die steeds geweigerd worden. Wel typisch, dat ze hieraan dus wèl aandacht besteden.

   Like

 7. Theodoor zegt:

  Honger is de motor van de opstand.
  De huidige politici zijn tot heel veel verdeeldheid en onvree van het/een volk in staat, het is zover nog niet. Het begint pas als D66, CDA, PvdA, VVD en C Unie gezamenlijk minder dan 40 zetels krijgen. Dan gaat de rotzooi echt beginnen denk ik.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   G. Deckzeijl 9.19. Goed, Mijnheer Deckzeijl, ik geef meteen toe dat het die eerste keer ook aan MIJN aandacht ontsnapt is. Inderdaad, U heeft gelijk: Absurd! Kemal Atatürk zou zich in zijn graf omdraaien als hij dit wist. Verschrikkelijk, dat het levenswerk van deze man in een paar decennia kapot gemaakt wordt, doordat de Fundamentalisten zich weer weten in te dringen. Hoe dan ook, één ding is zeker: Een land met zulke neigingen mag NOOIT tot de EU toetreden, laat iedereen dààr eens van doordrongen raken. (Niet dat die arme pianist daar overigens mee geholpen is).
   En Bea die lui maar met alle égards ontvangen. En Mevrouw Gül toestaan, aan tafel haar hoofddoek om te houden (Dààraan heb ik met toch wel zo geërgerd, met die hoofddoeken in Oman in het achterhoofd). Maar ik verwacht geen verbetering: Dat rund en zijn Argentijnse golddigger zullen wel dezelfde onderdanige houding aannemen, verwacht ik.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Het schijnt dat de Euro gebasseerd is op verdeeld en heerst?

  Like

 9. Jean zegt:

  Laten we netjes blijven, we gaan die misdadigers niet het kopje op het blok leggen of ophangen, wij zijn toch geen barbaren uit een of ander onderontwikkeld Noord Afrikaans land.
  We gaan ze dagelijks op het marktplein brengen met de handen geboeid en enkel een pamper aan zodat ELKE burger zijn gedacht kan uiten tegenover dat crapuleus uitschot.
  Ik stel me kandidaat om ze te begeleiden om ze te laten leiden onder hun eigen veroorzaakte ellende aan ONZE Europese samenleving.
  De schijnheilige Drievuldigheid neem ik voor mijn rekening zodat ik ze achter een haag een 42 kan schoppen tegen hun onedele delen.
  Dat de gevaarlijkste nu ook nog toevallig uit Brusselallahbath komt maakt het des te meer interessant want die kerel irriteert verschrikkelijk veel Vlamingen door zijn laf verraad aan onze Vlaamse samenleving de samenleving die zijn hele familie aan de vreet houdt. Links zetten we die Portugees en rechts die Duitser. Dat wordt lol.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Prachtig, maar u is er mentaal nog steeds niet gereed voor om met enige barbariteit ze te pakken te krijgen, want dat is de eerste stap die gezet moet worden.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean 12.05. uur. Ik stem voor Jean! Wanneer kunnen we beginnen, en laten we het rode gespuis er ook maar gelijk bij pakken!

   Like

 10. Ekster zegt:

  De euro is de pil van Drion van de Europese unie. Die faalmunt maakt ons allemaal kapot.

  Like

 11. Jan zegt:

  Joschka Fischer, Romani Prodi en Jacques Delors zijn de ondertekenaars van de Spinelli Group, genoemd naar de voormalige EU-commissaris Altiero Spinelli, groot voorstander van een federalistisch Europa. De Spinelli Group is een ondemocratische groep omdat zij zonder medezeggenschap van de burgers werd opgericht.
  Al in 2000 formuleerde de voormalige minister van buitenlandse zaken zijn visie van een Europese bondsstaat en hierin gaf hij te kennen dat dit een Europese superstaat dient te worden die de nationale identiteit van alle staten volledig wegvaagt: “Het nationalisme is een ideologie van het verleden. Ons doel is een postnationaal en federatief Europa, één Europa van de burgers.
  De Spinelli Group wil zelfs een (zeer omstreden) Europees leger en een Europese belasting.
  Bekende namen van de groep zijn: Daniel Cohn Bendit, Guy Verhofstadt

  Fischer die niet bepaald indruk heeft gemaakt in de politiek staat bekend als politiemepper, herrieschopper en om zijn hekel aan Duitsland (Deutschland totschlagen) en zijn inzet voor een federatief Europa is dan ook de manier om Duitsland van de kaart te vegen.
  Fischer heeft een eigen adviescollege: ‘Joschka Fischer Consulting’ en heeft contacten met de voormalige minister van buitenlandse zaken onder Clinton Madeleine Albright die op haar beurt weer een eigen commissie heeft, de Albright Group. Beide adviseren grote concerns op het gebied van economie en maatschappij (waar Fischer echter geen barst verstand van heeft). Contact heeft Fischer met o.a. Siemens, BMW.

  Een ander met wie hij contact heeft is Georg Soros, die schatrijk werd door speculatie en door het leegplunderen van woningen van Joden die naar de gaskamer werden gestuurd.
  Wat Fischer dus doet is met zijn marxistische ideeën de nationale staten slopen, althans voor zover hem dat lukt terwijl hij zich naar buiten toe als ‘kapitalist’ gedraagt, wat men altijd ziet bij marxisten, ofwel de zelfbenoemde ‘elite’.

  In ‘Europa in Flammen’ laat Fischer zien dat hij niets van maatschappijen, staten en economieën begrijpt maar de eeuwige linkse schreeuwlelijk is. Fischer schrijft dat Duitsland de Euro, Europa, ja zelfs de wereld moet redden omdat anders de wereld op economisch gebied ten onder gaat:
  “Und Deutschland muss sich entscheiden für eine Fiskalunion, und das heißt, dass Deutschland schlussendlich das finanzielle Überleben der Euro-Zone mit seiner Wirtschaftsmacht und seinem Vermögen wird garantieren müssen: uneingeschränkter Kauf der Staatsanleihen der Krisenländer durch die EZB, Europäisierung der nationalen Schulden mittels Euro-Bonds, Wachstumsprogramme”

  Volgens Fischer is de ramp niet te overzien als de EU en Europa mislukt omdat alles wat men heeft bereikt op het gebied van integratie dan met een klap verdwijnt en men weer te maken heeft met het nationalisme. Voor de ‘nieuwe wereldorde’ zou dit catastrofaal zijn.

  Als men dus let op zijn ideologie vroeger en nu nog steeds wordt duidelijk waarom Fischer zo ‘bezorgd ‘ is over Europa en waarom hij van Linksfaschist nu Rechtsfaschist is geworden.

  http://www.spinelligroup.eu/manifesto/
  http://www.geolitico.de/2013/03/11/der-vernebelungstaktiker-joschka-fischer-und-andere-irrlaufer/
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article4950020/Joschka-Fischer-jetzt-auch-Lobbyist-fuer-Siemens.html
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article106411605/Joschka-Fischer-Europa-steht-heute-am-Abgrund.html
  http://deinweckruf.wordpress.com/2010/10/27/joschka-fischer-gegen-nationalen-egoismus-und-fur-die-abschaffung-deutschlands/
  http://deinweckruf.wordpress.com/2011/07/12/joschka-fischer-angesichts-der-entstehenden-neuen-weltordnung-ware-die-renationalisierung-europas-eine-katastrophe/

  Like

 12. Stradi zegt:

  U wordt gehackt Heer Bron, je site gaat in het rood door mijn beveiliging.
  URL: http://western-civilisation.com/Images/u
  proces: C:\Program Files\AVAST Software\Avast\Av…
  infectie: URL:Mal

  Like

 13. Pingback: Is de euro een gevaar voor de vrede? | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s