AAN DE OBSCURANTISTEN (3): Als een hoofddoek een Jodenster is, wat is dan een boerka?

Screenshot_22

(Door: Martien Pennings)

Onderstaand stuk is het derde deel – (hier het tweede deel) – van een essay van ongeveer 90 pagina’s, getiteld “AAN DE OBSCURANTISTEN” dat ik nooit publiceerde. Het opstel stamt uit mijn pre-internet-tijd, uit het jaar 2006 en ik geef het nu in 2013 alsnog prijs aan de digitale wereld.  Ik had vergeten het te dateren en dat het in dat jaar geschreven was, moest ik afleiden uit deze zin die erin voorkwam:

“Intussen is, acht jaar na 1998, het vooruitzicht van burgeroorlog-achtige ontwikkelingen in Nederland reëler geworden.”

En pas bij herlezing komt de herinnering boven dat de tekst een rol had moeten spelen in de pogingen die ik van 2006 tot 2008 heb ondernomen om de PvdA-tanker héél langzaam van koers te laten veranderen. De bedoeling was ooit dat het door de PvdA-top zou worden gelezen. Op dat ogenblik had ik reden te veronderstellen dat zulks zou gaan lukken. Ik heb inmiddels alle illusie rond onze quasi-elite verloren, scheld ze de tiefus en hoop alleen nog op een Neurenberg 2.0 na de Grote Islamitische Oorlogen.

In een van de afleveringen van dit feuilleton rep ik op een gegeven moment van mijn “bewust provocerende stijl” vanwege de noodzaak de elite wakker te schudden. Ik wist, toen in 2006, natuurlijk zelf nog niet hoezeer ik verbaal zou radicaliseren en hoezeer de quasi-elite zou doordenderen op de weg richting afgrond.

Ik zal die 90 relatief brave pagina’s alsnog op deze site publiceren en wel in acht afleveringen. Telkens met deze inleiding en onder de titel “AAN DE OBSCURANTISTEN” gevolgd door de subtitel van het betreffende onderdeel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Islam, Linkse Kerk, Naïviteit. Bookmark de permalink .

9 reacties op AAN DE OBSCURANTISTEN (3): Als een hoofddoek een Jodenster is, wat is dan een boerka?

 1. Tom Hendrix zegt:

  ” Een groeiende minderheid onder moslim immigranten bezig was ” de Staat”, te destabiliseren”.
  Hier geeft U precies aan , wat de bedoelingen van de nazi-ideologie-de islam- zijn. Kapot maken, en chaos scheppen, om tenslotte ons tot slaven te maken. Weg met de ISLAM uit Nederland en Europa!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Martien, heel, heel hartelijk dank voor dit derde deel van je essay ‘Aan de obscurantisten .’ Weliswaar gaat het om feiten die mij persoonlijk al jaren bekend zijn, maar ik zweer het je, zelfs dan gaat een mens wel eens twijfelen aan zichzelf als hij zijn mening dag in dag uit tegenover anderen moet verdedigen en doorlopend tegengesproken wordt. Niet dat je overtuiging daardoor verandert -zeker gevoelsmatig niet- maar het is eerder dat je gaat denken van: Oké, iedereen vindt dat hoofddoeken en zelfs burka’s aanvaardbaar zijn, ik vind dat niet; ik kàn het niet vinden. Dus pas ík waarschijnlijk niet in het geheel. Hopelijk kun je je voorstellen, wat een verademing het dan is om een tekst onder ogen te krijgen die je eigen mening letterlijk, maar dan ook echt letterlijk weergeeft!
  Hoofd- en/of lichaamsbedekking, zeker als het slechts aan de vrouw wordt opgelegd, IS onderdrukkend en zelfs vernederend en al die andere restricties met betrekking tot de vrouw ZIJN onrechtvaardig.Als de Islam een religie was zoals alle andere besefte ze dat ze zich niet aan andersdenkenden zou mogen opdringen en zou ze al die uiterlijke kenmerken niet aanprijzen, maar ontmoedigen. Ze zou haar volgelingen een deemoedige houding adviseren ten opzichte van de maatschappij, waarin ze op dat moment leven en zelfs zou ze hen manen, enig oog te hebben voor dat andere aspect, dat sinds de verlichting ontstaan is: De humaniteit. -Omdat juist dàt aspect zo’n belangrijke bijdrage kan leveren aan de naastenliefde. Ze doet dat allemaal niet omdat ze geen religie is, maar een ideologie.
  Ergo geniet ze niet de voor de hand liggende rechten van een religie, maar mag ze bestreden worden.
  Laten we dit ook doen, voordat we we allemaal aan onderdoor gaan!
  Dank je, Martien, voor de publicatie van je essay op deze site.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Een vlinke Mep voor een sex uurtje?

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Altijd interessant. De hoofddoek kan vrijwillig worden gedragen, maar de jodenster wordt opgelegd door de VIJANDEN van de betrokken religie. En natuurlijk hebben Hitler en zijn vrienden nooit geprobeerd Jodinnen van hun godsdienst af te trekken en zwanger te dekken, iets wat veel niet-Islamitische mannen wel met Moslim-vrouwen proberen. Uiteraard is er een eeuwige hel voor mensen die de werkelijkheid niet onder ogen wensen te zien.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Wij autochtone Nederlanders zijn door onze ‘eigen’ Overheid altijd als 2e rangs burger behandeld.
  Ze hebben altijd van links tot zogenaamd rechts de nieuwe instroom bevoorrecht, ze kregen eerder een woning, banen, bijstand, werden met alles en nog wat gehopen en hadden zelfs geen vakdiploma’s nodig om bepaalde beroepen uit te oefenen. Kregen subsidies voor allerhande zaken en werden/worden door vele instanties geholpen. Ze kwamen/komen makkelijker in aanmerking voor WW, WAO, huursubsidie, kinderbijslag voor vele kinderen die zgn. nog in het thuisland woonden en bijstand, velen van hen bezitten huizen en grond in hun thuisland, maar dat weet men zgn. niet.
  De autochtone Nederlanders zijn alleen maar goed om te betalen en als het bij hun mis gaat wacht alleen de schuldsanering!!
  We worden door onze eigen Overheden (rijks en/of gemeenten) behandeld als een hoop stront..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier 12.35. uur, inderdaad, en de volgende partijen zijn daarvoor verantwoordelijk, cda,vvd,pvda,d66,gl,cu. Maar het stomme kiesvee zou zomaar weer op deze partijen stemmen hoor!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @G.Deckzeijl 24apr. 14.04u. Dat zijn allebei top-artikelen, Mijnheer Deckzeijl, dank U voor uw alertheid! Toch opvallend, hè, dat ze dateren uit resp. 2008 en 2004 (Ja, die Alice Schwarzer is natuurlijk een veteraan op dit gebied) Maar wat ik bedoel te zeggen is: Al deze aspecten worden nu al zó lang wel degelijk gesignaleerd, maar tot op heden worden ze elke dag wel vanuit de één of andere hoek tegengesproken.
   Hoe lang nog, vraag je je af.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s