Ergernis in joodse kring over afscheidsfeest Beatrix op Jom Kipoer – ‘faux pas’

Screenshot_36

In joodse kring is ergernis ontstaan over het feit dat koningin Beatrix haar afscheidsfeest heeft gepland op 14 september. Die dag valt samen met Jom Kipoer, de belangrijkste en heiligste dag in het Jodendom. Daardoor kunnen Joden niet aanwezig zijn op het feest van de koningin in de Rotterdamse Ahoy. Dat meldt NRC Handelsblad vanmiddag.

Het hof zit naar verluidt met deze kwestie in de maag, maar kan geen kant op, omdat de artiesten al zijn geboekt. Koningin Beatrix zou inmiddels op de hoogte zijn gebracht van wat in joodse kring wordt beschouwd als een ‘faux pas’. Opperrabbijn Binyomin Jacobs, die is uitgenodigd voor de inhuldiging op 30 april, zegt:

“Joden worden met hun neus op de feiten gedrukt: we horen er niet bij. Dat doet best pijn.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Joden, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ergernis in joodse kring over afscheidsfeest Beatrix op Jom Kipoer – ‘faux pas’

 1. Dit laat zien dat Beatrix super groen links is.
  Als je ziet welke moeite de Joodse gemeenschap heeft aangegaan voor de kroning met allerlei diensten en festiviteiten
  Het is een grof schandaal en totaal respectloos. Waarschijnlijk is een Suikerfeest belangrijker voor haar, dan hadden ze de datum gelijk aangepast.

  Like

 2. Anneke zegt:

  De ware aard van Beestje Beatrix is allang uit de mouw gekropen. Ben nooit een fan van ‘hoertje’ Trix geweest en zal niet in zwijm vallen voor haar opvolger, – zoon, Willem-Alexander.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Och als je vader en moeder in een open wagen rondreden van de ELITE SS ,
  EN DE HELE FAMILIE LOOPT DE DEUR PLAT BIJ de BILDERBERG CLAN ,
  de vader van de a.s. koningin aardig wat mensen vliegen heeft proberen te leren binnen
  15 seconden , kan dit u dan nog verbazen ????
  Nee , voor mij is de familie Bilderberg aardig door de mand gevallen !
  Misschien een rondvluchtje regelen voor de hele familie bij het afscheid ???
  btaald door de nederlandse burgers ??

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf 17.50. uur. Precies Bob. Sinds ik op dit blog kom, ben ik van een twijfelaar een republikein geworden. Deze oranje clan heeft lak, aan de gewone burger, verrijkt zich en geeft zich af met de duivelse BILDERBERGKLIEK en hun meesters van de Nieuwe Wereld Orde. Ze heeft lak, aan onze Joodse medemensen, net zoals ze het aan ons heeft, voor mij mogen ze afnokken naar Argentinië, die hele uitbuitersfamilie!

   Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ben Calvinist en ken de Jom Kipoer niet, maar toch ga ik niet naar de afschijdt feest van Beatrix heen is dat wereklijk een gemist om het te moeten missen?

  Like

 5. Helena zegt:

  Hoe de Nederlandse regering denkt over Israël en de joodse medemens is allang duidelijk. Verbaast mij ook niet dat onze queen bee er geen donder om geeft dat ze hiermee de joodse bevolking schoffeert. Maar wel in een kopvod acte de présence geven en dat onderkruipsel van een Erdogan ontvangen. Ja het is allang duidelijk waar haar prioriteiten liggen. Ik denk dat het met een klein beetje inspanning toch niet zo heel erg moeilijk moet zijn om die datum te verzetten en het Ahoy vrij te krijgen op een geschiktere datum.
  Kwam dit nog tegen http://www.cip.nl/artikel/35201/Isra%C3%ABl-handel-38-winkels-illegaal
  Dit is dan blijkbaar weer wel illegaal. Uitgeprocedeerde hand ophouders niet.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik haat die hele kliek toch al, geloof niet dat ze ooit ergens zelf bij stilstaan -ze làten alles regelen- en ben hier dan ook totaal niet verbaasd over. De suggestie van Ya’akov dat Bea super groenlinks zou zijn, lijkt mij enerzijds wel waarschijnlijk, maar dan omdat ze in feite geen flauw benul heeft, van wat dat werkelijk inhoudt (Groenlinks had nog niet zo lang geleden de felste anti-monarchisten binnen haar gelederen, Bea!) Ze weet van niets, niet eens dat een groot deel van haar landgenoten steeds dieper in de financiële problemen raakt, omdat zij en haar familie overal hun kont aan afvegen, ze ziet niet, hoe het Islam-probleem zich steeds verder uitbreidt, dus hoe zou ze zoiets als Jom Kipoer wèl zien? Het mens is waardeloos voor het land, wat sommige hielenlikkers er ook van zeggen en ik ben blij dat ze ópdondert. Hoewel, blij….We schieten er niet mee op, zolang dat verwende stuk vreten en zijn irritante salsa-nitwit nog geen enkeltje Buenos Aires hebben gekregen. Enfin, wachten op een wonder, de komende jaren, er zit niets anders op.

  Like

 7. Jan zegt:

  Yom Kippur – What is Kol Nidre?

  Kol Nidrei Max Bruch (1.st part)

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Tot zover de macht van de Joodse lobby (sarcasme).

  Like

 9. vanhetgoor zegt:

  Dit is een totaal verzonnen probleem! Uitgerekend op de Grote Verzoendag moesten de joden hun land verdedigen toen alle Arabische buurlanden Israël aanvielen, dus een feestje op de Grote Verzoendag kan er nog wel bij. Dit is geen faux pas!

  Even voor de goede orde, de Grote Verzoendag is de dag waarop de jonden alle schulden vereffenen, iedereen vergeven. Het is feest. En een etentje kan er heel goed bij, ik kan mij goed voorstellen dat het kleine aantal joden dat is uitgenodigd op het etentje van Beatrix wel iets beters te doen heeft dan daar gaan opzitten en pootjes geven.

  Die zogenaamde aller heiligste van de meest heilige dagen van het joodse geloof is juist een dag om te vergeven, daarom heet het ook Grote Verzoendag! We kunnen beter stellen dat Beatrix uitgerekend op Yom Kippur haar feestje heeft gegeven zodat alle drie vier of vijf joden in haar kennissenkring op hun ‘paasbest’ er bij kunnen zitten. Overigens loopt de Grote Verzoendag van de avond, door in de nacht, de ochtend en de middag, tòt aan de daarop volgende avond. Er is dus altijd wel een moment dat men zijn vrienden kan vergeven, zonder Beatrix erbij.

  De schrijver van dit stukje is er dus weer eens ingetuind, het is onzin om te stellen dat joden niet naar een feestje mogen op Grote Verzoendag, de belangrijkste joodse feestdag. (Belangrijk ná al die andere belangrijke feestdagen, maar dat doet nu niet ter zake!)

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik ben het met Van Goor eens: ophouwe met dat “orthodoxe” gelul!
   Ik heb geen tijd en geen zin om te gaan onderzoeken uit welke hoek van de “Joodse Gemeenschap” dit nou komt, maar . . . . . eh . . . . . nou ja, wat ik al zei: ophouwe met dat “orthodoxe” gelul!
   Orthodox: mag ik dat vertalen?
   Wij zijn bizonder en héél gevoelig en géén gewone mensen en . . . . godeeuwiggietgloeiendenakendegodverdomme! . . . . . . hou eens op met dat prepuberale gezeik.

   Like

  • Jonathan zegt:

   Grote verzoendag is wel degelijk een van de heiligste dagen van het Jodendom. Ze staan op deze dag stil bij hun zonden en verblijven 24 uur in de synagoge. Ook veruit het grootste gedeelte van de Joden die niet meer geloven en zich niet meer aan de gebruiken houden respecteert Jom Kipoer.
   Overigens heeft het NRC heft de woorden van de opperrabbijn flink uit z’n verband gerukt: http://www.spirit24.nl/#!player/index/program:25012098/group:14627811/spirit/spirit-24-nieuws-1-mei-2013 (Kopieer hem even in je browser)

   Like

 10. Jan zegt:

  Ken uw klassieken (dus ook de torah)

  Yom Kippur is said to be the “Shabbat of Shabbats” — the Sabbath of Sabbaths. As such, there is to be no work done on this day. There are other restrictions, as well. Unless health dictates otherwise, Yom Kippur is observed by a 25-hour fast that begins prior to sunset on the evening before Yom Kippur and ends shortly after nightfall on the day of Yom Kippur.
  http://people.howstuffworks.com/culture-traditions/holidays/yom-kippur3.htm

  Zie ook Vayikra (Leviticus 23)
  http://www.statenvertaling.net/bijbel/levi/23.html

  (Rosh Hashanah and) Yom Kippur, on the other hand, spell danger and should be approached with caution, especially by AMATEURS who — if we choose to write about Sin/Repentance/Judgment/Forgiveness — run the risk of committing very grievous theological or philosophical gaffes.
  http://www.jewishfederations.org/page.aspx?id=89263

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s