Geweld in de islam: de kern van de zaak

Screenshot_1

Vaak gebruiken apologeten van de islam in het Westen verschillende nuanceringen van een zogenaamd “islamisme”om bij een westers publiek voordeliger over te komen. Ze willen politici en militairen in het Westen ervan overtuigen dat niet de islam slecht is, maar slechts enkele terroristen hier en daar.

Met deze handige tactiek, denken ze, zouden ze de ideologie van de islam, die gefundeerd is op een lichamelijke en geestelijke suprematie, in de hele wereld kunnen bespoedigen.

De intellectuele islamitische strijder zegt dat de islam gewen terreur is. En dat klopt. Maar hij vergeet erbij te vertellen wat het “islamisme” is. Slechts een klein deel van de islamitische bevolking, 10%, zou met terroristen sympathiseren – dat betekent in cijfers uitgedrukt echter dat 120 miljoen moslims met terreur sympathiseren.

En hierbij gaat het niet alleen maar om “ongelovigen’. De doelgroep van de terroristen omvat ook moslims. Een feit is: het islamitische geweld heeft in de moderne politieke geschiedenis meer moslims gedood dan leden van andere religies samen.

Maar bij het “islamisme” gaat het niet alleen om het doden, het gaat om de intellectuele terroristen, die in het Westen de islam/het “islamisme” verdedigen met woorden als “Oh, dat is niet de echte islam” of “Oh, wij veroordelen de terreur, maar niet alle moslims zijn terroristen.”

Natuurlijk zijn niet alle moslims terroristen, maar het gewillige koor van moslimapologeten zou zich er beter mee bezig kunnen houden om tot de kern van de zaak door te dringen dan zich druk te maken om PR-effecten. En de kern van de zaak is niet noodzakelijkerwijs de terreur.

Ik zou verwachten dat de apologeten intellectueel met de grootmoefti van Saoedi-Arabië in discussie zouden gaan, die erop staat dat meisjes in de leeftijd van 10-12 jaar met een 58-jarige man moeten trouwen.

Of ze zouden dezelfde moefti intellectueel moeten bestrijden, die zegt dat alle kerken op het Arabisch schiereiland vernietigd moeten worden. Of de rechtbanken, die een Turkse pianist veroordelen, omdat hij atheïstische inhoud had getwitterd.

Men zou de islamitische tirannie, die iedere moslim opsluit, foltert of intimideert die niet “islamitisch genoeg” is, intellectueel moeten bestrijden.

Men zou de Charta van Hamas moeten bestrijden, die oproept tot de uitroeiing van alle aanhangers van andere religies en die erop staat dat Jeruzalem een heilige islamitische stad is, hoewel deze stad niet één keer in de koran wordt genoemd en de moslims richting Mekka buigen als ze bidden en niet richting Jeruzalem.

Men zou aan de moslims moeten vragen waarom ze beledigd zijn als andere moslims alcohol drinken of varkensvlees eten, voordat een andere moslim dit doet en de zaak eventueel meer schaadt dan goed doet.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/67049

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.hurriyetdailynews.com/violenceinislamtheheartofthematter.aspx?pageID=238&nID=45642&NewsCatID=398

Auteur: Burak Bekdíl

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Geweld in de islam: de kern van de zaak

 1. Theresa Geissler zegt:

  Over dit gelul is feitelijk alles al gezegd, daar gaat het niet om. De enige kwestie waar het om gaat is feitelijk: Hoe praat je het uit het hoofd van Links?
  Want ik zei het, geloof ik, al eens eerder: Linkse mensen wíllen en kúnnen helemaal niet leven volgens Islamitische regelgeving! Als Christenfundamentalisten zouden proberen, hun stempel op de samenleving te drukken, zouden ze al steigeren van verontwaardiging, laat staan als hier metterdaad de Sharia zou worden ingevoerd: Adieu, stickies, los-vaste relaties, onkerkelijkheid en emancipatie. Welkom groepsbinding, patriarchaat, onderdrukking en….wreedheid. Omdat ze dat in hun achterhoofd ook wel weten, hebben ze de mantra in hun kop gezet, dat het niet aan de Islam ligt, mààr……dat terroristen geen Islamieten zijn, mààr…… enzovoort.Samengevat: Dat er absoluut geen gevaar dreigt als we maar alle ruimte geven aan die arme Moslims. Dan kunnen we er zelluf buiten blijven, immers…..immers…..?
  Nou, vergeet dat dus maar! Ikzelf zou willen dat ik een manier had om ze de realiteit door de strot te rammen, de wetenschap bijvoorbeeld, dat er geen gematigde Islam bestaat. Dat er zelfs geen gematigde Moslims bestaan -zie het ‘project’ van G. Deckzeijl. Want ze wíllen dit niet echt, welnee! Als het ze wordt opgedrongen, gaan de ogen gauw genoeg open, alleen is het dan te laat.
  En wat erger is, dan is het ook te laat voor óns.

  Like

 2. Rick zegt:

  Kijk. Zó houden ze de wind er wel onder. Nooit te beroerd om de ander af te slachten.
  Hoe bedoelt men “gematigd”? Het is bij die lui Alles of Niets!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21518175/__Schok_om_fatwa_Marokko__.html

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Het zal waarschijnlijk moeten zijn 10 % is terrorist, 80 % bejubeld en support het en 10 % kijkt de andere kant op.

  Like

 4. Jan zegt:

  BURAK BEKDİL: Violence in Islam: The heart of the matter
  http://www.hurriyetdailynews.com/violence-in-islam-the-heart-of-the-matter.aspx?pageID=449&nID=45642&NewsCatID=398

  Zo hoort men het nog eens van een Turk

  Like

 5. BertG. zegt:

  (staat er nou helemaal rechts op de foto iemand met een bord waarmee die om gratis fanta vraagt – europa pay fanta – afgeleid van de reclame, zo’n kind gun je toch een fanta)

  Like

 6. Eick zegt:

  Maar goed; Dit alles staat echter in geen enkele verhouding tot het uiterst Christelijke geloof.
  In de “joe naaited steeds” ontvangen militairen inmiddels trainingen waarin de pikorde der terreurgroeperingen wordt geduid. Drie maal raden: Christenen staan op nummer 1.
  http://www.wnd.com/2013/04/military-warned-evangelicals-no-1-threat/
  Ja beste mensen, dit is dus de trend. Moge duidelijk zijn, dat praten verder écht geen zin meer heeft.

  Like

 7. Jan zegt:

  Democratie is voor Joden en Christenen (en dus vermoorden wij onze politieke tegenstanders)
  Eight people killed as Pakistani Taliban target more candidates
  “Men kan niet en seculier zijn en moslim. Dat zijn twee verschillende overtuigingen”
  “Wij zijn niet voor democratie, democratie is voor Joden en christenen”
  “Die zijn bedoeld om de moslims uit elkaar te drijven; wij willen de sharia en daarvoor is de jihad noodzakelijk.”
  http://edition.cnn.com/2013/04/28/world/asia/pakistan-election-violence/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s