Gewelddadige botsingen bij protesten in Spanje

Screenshot_47

De woede van jonge Spanjaarden, hier tijdens een demonstratie in Barcelona, kent geen grenzen meer

In Madrid greep de politie hard in tijdens een demonstratie die gewelddadig werd. Ongeveer 1000 mensen waren de straat opgegaan om te protesteren tegen de bezuinigingspolitiek van de regering.

Bij protesten tegen de bezuinigingspolitiek van de Spaanse regering is het in Madrid tot botsingen met de politie gekomen. Zoals de veiligheidsautoriteiten meedeelden, werden daarbij donderdagavond 15 mensen gearresteerd. Talrijke van de ongeveer 1000 demonstranten zouden in de buurt van het parlement dranghekken omver hebben gegooid en de politie met stenen, vuurwerk, flessen en andere voorwerpen hebben bekogeld, zei men. Daarbij zouden minstens 14 leden van een speciaal commando van de politie gewond zijn geraakt.

Veel onbekende groeperingen hadden er via sociale netwerken toe opgeroepen om het parlement tot aan de val van de conservatieve regering van minister-president Mariano Rajoy te “belegeren”. Daarop had de politie met ongeveer 1400 man posities rondom het parlementsgebouw bezet. Meerdere straten werden afgesloten, ook werd er een helikopter ingezet.

Daarvoor had het Spaanse bureau voor de statistiek bekendgemaakt dat het werkloosheidscijfer in het land nog eens was gestegen. Volgens de informatie lag het aantal werklozen de eerste drie maanden van het jaar bij 27,16%. Zes miljoen mensen hebben in Spanje geen werk. Gisteren stelde de regering van minister-president Rajoy een nieuw plan voor ter opleving van de conjunctuur. De regering van Rajoy probeerde tot nu toe met een rigide bezuinigingspolitiek de financiële crisis te beëindigen. Tegen deze koers vonden regelmatig massademonstraties plaats.

Bron:

http://www.handelsblatt.com/politik/international/arbeitslosigkeit-gewalttaetige-zusammenstoesse-bei-protesten-in-spanien/8126480.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Spanje. Bookmark de permalink .

7 reacties op Gewelddadige botsingen bij protesten in Spanje

 1. Helena zegt:

  Prima jongens op die foto!!!
  Dit zouden meer mensen moeten doen. Dagelijks.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En dat allemaal door de waanzin van de EU en de EURO. De eurofascisten van socialistische origine, zullen doorgaan. Deze schoften, van Rompuy, Barosso,Verhofstad en Schulz, zijn het grootste schuim der aarde. ik kan de Spanjaarden goed begrijpen, en deze toestanden zullen binnen afzienbare tijd in de rest van europa vervolg vinden. Het is een grote schande, dat hele misbaksel de EU, in wezen het VIERDE RIJK, de nazies zijn NOOIT weg geweest, en socialisten zijn in de aard nazistisch.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dat gaat hier ook gebeuren nadat het werkloosheidscijfer flink gaat oplopen, het aantal faillisementen nog verder toeneemt en de dubbel bepaspoorten flink doorgaan met ons te tiranniseren.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Zo is dat Joannes.
   De enige manier is stoppen met de €uro zodat elk land op zijn eigen manier uit de problemen probeert te komen.

   Like

   • Hans zegt:

    De enige manier is het stoppen met importeren van uitvreters (lees: moslims) en het deporteren van wat we al binnen hebben.
    Deze ‘minderheden’ beheersen 90% van het nieuws, 90% van de criminaliteit, 90% van de zorg en ze fokken ook nog als konijnen.

    Like

 4. Tiny zegt:

  Zou me natuurlijk verschrikkelijk moeten vergissen, maar op de foto (even een stukje naar beneden scrollen) lijken het er wel enige meer te zijn. Het waren er inderdaad zoveel dat de politie met man en macht, dus met rigoreuze middelen amper verhinderen kon dat ze het parlament werkelijk bestormden. Wij horen hier niets tot bijzonder weinig van, gisteren zag ik een mini berichtje in de dagbladen staan. Maar de demonstraties zijn soms dagelijks. Het water staat ze aan de lippen. Alle EU landen hebben EU geile regeringen die kwijlend naar het grote geld (van anderen) zitten te loeren en ze krijgen het ook nog ook. Alleen waar het blijft kan en zal niemand de geldgevers nog het betreffende volk, in dit geval dus de Spanjaarden, vertellen. Het komt ze zeker niet ten goede.

  http://www.abc.es/espana/20130425/abci-asedio-congreso-diputados-201304250906.html

  Like

 5. Tiny zegt:

  Nog als aanvulling, er staan meerdere foto’s op. Het begon waarschijnlijk met zo’n 1000 studenten, waar peu à peu de bevolking zich weer aansloot. Gewoon even door scrollen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s