Uitkeringsland Nederland is zo lek als een mandje

Screenshot_35

Staatssecretaris Weekers ligt onder vuur vanwege de fraude met toeslagen door Bulgaren

(Door: Syp Wynia)

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan – zo zien Bulgaarse zigeuners uitkeringsparadijs Nederland. Aan dat paradijs komt hoe dan ook een eind, ook voor Nederlanders, als Nederland onderdeel wil blijven van de uitdijende Europese Unie.

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) ligt onder vuur, omdat hij onthutst reageerde op fraude van Bulgaren met Nederlandse toeslagen en zegt daar niet van te hebben geweten – maar het wel had moeten weten en wellicht ook had kunnen weten. De controverse rond Weekers trekt echter de aandacht weg van het onderliggende probleem.

Sinds 2006 int de Belastingdienst niet alleen geld, maar deelt de dienst ook geld uit. Elke maand weer geeft de dienst een miljard euro weg aan ‘toeslagen’ voor huur, kinderopvang en zorg. Het zijn eigenlijk subsidies en uitkeringen. Het is een merkwaardig en fraudegevoelig systeem, dat nooit had moeten worden ingevoerd.

Solidair

Het toeslagenstelsel is ook het jongste onderdeel van de Nederlandse verzorgingsstaat, waar 30 procent van het nationaal inkomen en zestig procent van de overheidsuitgaven heengaat. Dat herverdelingsmechanisme steunt op de veronderstelling dat Nederlanders onderling solidair zijn. Het is in zijn aard een gesloten systeem.

Zo’n nationale verzorgingsstaat is uiteraard onhoudbaar als mensen van buiten er ook gebruik van kunnen maken. Hoe dat kan uitpakken, hebben we kunnen zien met de immigranten van buiten Europa (uit Turkije, Marokko, asielzoekerslanden) die gemiddeld veel meer gebruik maken van Nederlandse sociale voorzieningen en er niet of minder aan bijdragen.

Luilekkerland

Sinds de eeuwwisseling is met enig succes de immigratiestroom van buiten Europa ingeperkt, maar tegelijkertijd is er een nieuwe, Europese instroom voor teruggekomen.

De Europese Unie dijt voortdurend uit naar het oosten, vooral naar arme landen. Logisch dat mensen uit arme landen gebruikmaken van het vrije verkeer binnen de Europese Unie, ook om gebruik te kunnen maken van elders als ongekend beschouwde voorzieningen van Luilekkerland Nederland.

Kiezen of delen

Daar is geen kruid tegen gewassen en de Bulgaarse fraude met toeslagen is slechts het topje van de ijsberg. Verzorgingsstaat Nederland is onhoudbaar, als Nederland tegelijkertijd deel wil uitmaken van een Europese Unie die oprukt naar het oosten en vrij verkeer en vrije vestiging tot recht verheft.

Wie wil dat Nederland onderdeel blijft van het Europa zonder grenzen, zal dan ook moeten accepteren dat de Nederlandse verzorgingsstaat als gevolg daarvan alleen in sterk versoberde vorm kan voortbestaan. Het is kiezen of delen.

Bron:

http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/4/Uitkeringsland-Nederland-is-zo-lek-als-een-mandje-1241745W/

Auteur: Syp Wynia

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici. Bookmark de permalink .

28 reacties op Uitkeringsland Nederland is zo lek als een mandje

 1. Niemand die verantwoording neemt en het volk krijgt dit soort politieke hobby’s aan de lopende band op hun bord! Als wij ten onrechte geld krijgen, dan moeten wij dit met een boete terugbetalen! Wij hebben voor deze fraude betaald, in feite zijn WIJ bestolen! Krijgen wij dit geld nu ook terug?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Klopt niet helemaal wat U zegt. Krijgen al sinds 2006 “zorg-toeslag” ( ten onrechtte) Ondanks ons verzoek ermee te stoppen….( brief belastingdienst: jan 2010…Uw verzoek om beeindiging van de zorgstoelslag gaat vanaf heden direct in…. jan 2010……………………………..EINDE ZELFDE JAAR dec ,omdat U in 2009 toeslag kreeg, zullen wij dit in 2011 continueren. Gaat om bedrag Eu 77 mnd, WE laten ,t er maar bij zitten. Betalen na 2 a 3 jaar terug ( geen boete erop ) KOST ME WEL EEN HOOP ADMINISTRATIE………….. nederland..=..=……..=……….= ZORGLAND.

   Like

  • DonnaDolce zegt:

   Klopt, en zulke lui komen er mee weg. Gooi de grenzen maar lekker open en laat de Bulgaren en Roemenen maar binnen. Het wordt één grote poel van ellende. NOG groter.

   Like

 2. Anneke zegt:

  “Ja; al zo’n veertig-jaar….”.
  Vanaf het allereerste begin heeft menig burger GRETIG MISBRUIK gemaakt van de ‘zorgzame sociale staat der Nederlanden’…..In de islamregionen een eigen bedrijfje en hier in Nederland een (bijvoorbeeld) WAO-uitkering!!! “Hmmm; discrimineer weer…..gezien door de linkse politieke mafkezen en hete imam’s”.
  En de politiek dwazen hebben NIETS geleerd, met bovenstaande ervaringen uit het verleden, recente verleden en heden…”Men wil realiteit/waarheid maar niet in ogenschouw nemen”. Ja; wat wil je; zolang de leugen regeert…..

  Like

  • delamontagne zegt:

   menig burger!!!!!!!!!! ……toen m,n vrouw nog les gaf in de jaren 90 en er een nieuw boek moest worden aangeschaft….:::”= brutaal turks kind……….”dat ken me moeder NIET betaale, ( wat denkt U wel.) ze heeft alleen maar bijstand. Mijn vrouw:: :” maar wat vind je vader daar dan van??????????”
   Me vader, me vader, die zit in Turkeye want hij heeft een eigen zaak.!!!!!!

   Like

 3. delamontagne zegt:

  EN als je dan bedenkt hoe je als “öorspronkelijke” NL-er tot uit den treure wordt gecontroleerd indien je in ,t buitenland woont EN recht hebt op je 40 a 50 jaar met premies betaalde AOW………..
  Dan heb ik ,t nog niet eens over andere “önrechtvaardig-heden” die je door je voormalig vaderland worden toebedeeld OMDAT je zo öndankbaar bent GEWEEST , om weg te gaan……….

  Like

 4. Inmiddels lopen dit soort fraudegevallen al in de miljarden (inclusief die van de zgn. “Ontwikkelingsgelden”!) En Rutte blijft de bezuinigingen op het Nederlandse volk afwentelen!
  Als zij dit alles niet op ons verhaalden, zou het grootste deel van het volk nu niet binnen de Armoedegrens zitten!

  Like

 5. Leo zegt:

  NIET zeuren…….. we staan erbij en we kijken er naar, al JAREN !! ALLEMAAL !!
  Maar ingrijpen,…….. ho maar.

  De BEVOLKING is de OVERHEID met de MACHT !! GEBRUIK die macht.
  Doe er GVD iets mee, laffe klagers.
  Stem niet meer, maar SCHREEUW !! elke dag ! en kom eens uit je luie stoel, Watjes .

  Eendracht maakt macht, wordt weer een ( 1 ) VOLK en vecht voor je RECHT !!

  Heb SCHIJT aan de “overheid” . WIJ zijn de BAAS !! En laat dat merken, op welke manier dan ook, ELKE dag, eensgezind, schouder aan schouder !
  En Nederland zal herrijzen.
  Punt uit !

  ,

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Leo 18.01. uur. U heeft gelijk! Maar de ellende is, dat het grootste gedeelte der kiezers in ons land, totaal door de RODEN/SOCIALISTEN zijn gehersenspoeld en murw gemaakt.
   Ze geloven alle leugens van het NOORD-KOREAANSE NOS JOURNAAL, de ROOIE RAAP ZENDER VARA, de linkse zakkenvullers PAUW en WITTEMAN, en alle andere verraders en heulers van de politiek correcte klasse. De NEDERLANDER – buiten diegene die wel verder kijken als hun neus lang is- is verworden tot een WEZEL. Met dank aan de rode infiltratie van alle geledingen van de maatschappij sinds 1968. MET GEEN DANK AAN DE PARTIJ VAN DE ALLAHTONEN, de grootste klootzakken.

   Like

  • Anneke zegt:

   HELAAS ‘dankzij’ de enorme individualisering èn de tsunamie van andersdenkenden, islamaanbidders; ect,ect. bestaat er feitelijk géén eendracht meer. De maatschappij is kapot gereten door de gespleten politici, gedurende een tijdsbestek van zo’n gem. zestig jaar.
   “Het ONTrafelingsproces is heel on-opvallend van start gegaan, zo in de vroege jaren-50 en de samenleving was natuurlijk verblind door de ‘LUXE’- factoren die meer en meer de boventoon gingen spelen in de NL-huishoudens”. De NL-samenleving was onder hypnose gebracht en de POLITIEKE SPLEETZWAMMEN losten hun gif actief over Europa, Amerika en nu feitelijk over de GEHELE aardbol. HEEL treurig dat nog veel; zeg maar véél te véél burgers totaal blind zijn voor de maatschappelijke ellende…Die véél groter is, dan men beseft….Verbloemen daar zijn de giftige spleetzwammen eveneens sterren in!!! ! !!!

   Like

  • DonnaDolce zegt:

   H-E-L-E-M-A-A-L gelijk, Leo

   Like

 6. Onze regeringen/EU maken de ene blunder na de andere! Nieuwe wetten, die voor het volk desastreus zijn, worden constant uit de mouw geschud! Het lijkt een hype om te proberen ons zo veel mogelijk kaal te plukken! En het volk steekt geen POOT uit om deze criminaliteit te stoppen!

  Like

 7. Ambassador zegt:

  Prima die sterk versoberde verzorgingsstaat. Maar dan ook drastisch lagere belastingen èn lagere premies volksverzekeringen. Kunnen we weer voor ons zelf zorgen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ambassador 20.31. uur, 26/4. Inderdaad U heeft gelijk, maar dat van de belastingen verlagen, met deze socialistische vvd en pvda? Ik geloof daar echt niet in, dan eerder in Sinterklaas. Zij doen trouwens volgens het spreekwoord ” Veel beloven en weinig geven, doet dwazen en gekken in vreugde leven”.

   Like

   • Ambassador zegt:

    Nee, vanzelf gaat dat niet gebeuren. “Een kinderhand is gauw gevuld”.
    Het begint bij jezelf serieus nemen, grenzen stellen, vragen stellen. En dan opkomen voor je belangen. En daarvoor de samenwerking zoeken. Gaan staan dus.

    Like

 8. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Basisinkomen wordt door veel mensen afgewezen omdat er maatwerk moet worden geleverd. Maar mensen met controversiële opvattingen hebben de verzorgingsstaat het hardste nodig. In hoeverre zou euthanasie onderdeel van het pakket moeten zijn?

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Laten ze maar met jou beginnen.

  Like

 10. Het is erg genoeg dat wij (het gewone werkende volk) de kapitalisten (bestuurders, topambtenaren, (witteboord)criminelen, etc.) moeten spekken. maar dat wij ook nog alle gelukzoekers en andere corrupte landen moeten ondersteunen ten koste van onze eigen overleving is een grof schandaal en onmenselijk!

  Like

 11. Het kuddevolk heeft nooit geprotesteerd toen de criminele bestuurders de wetten veranderden!
  – De democrate werd verkwanseld en verbannen!
  – De volksuitwisseling met Arabische landen achter onze ruggen besloten.
  – EU bestuurders, die nooit gekozen zijn (net zoals ons koninghuis) en die zichzelf hebben aangesteld,
  – Nieuwe afperswetten gecreëerd, zonder toestemming van het volk!
  – Het ongevraagd plunderen van onze portemonnees en bankrekeningen.
  – Ongevraagd binnenhalen van miljoenen gelukzoekers, waarvoor wij gedwongen werden te betalen.
  – Ongevraagd volkomen vreemde landen met miljarden van ons geld spekken!
  Enz.enz,

  Een grotere volksvernietiging als dit is er nooit eerder geweest! Hoe in hemelsnaam hebben wij dit kunnen laten gebeuren?

  Like

  • Ambassador zegt:

   Door druk te zijn met onze dagelijkse beslommeringen in het geloof en vertrouwen dat anderen – want integere en goede mensen – onze belangen wel zouden behartigen.
   Het zijn gescheiden werelden. De herder en zijn schapen. Weten die schapen veel, waar de herder zijn geld mee verdiend?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @realpredictor 01.48. uur. En niet te vergeten, wat professor Smalhout betoogde, in zijn column in de Telegraaf van vandaag: ” We zijn een land geworden van zwakbegaafden, hufters en criminelen”. En het is met name de 40 jarige linkse indoctrinatie geweest die dit heeft veroorzaakt.

   Like

 12. Tom, de grootste criminelen zijn onze regering en de EU, die d.m.v. dictatuur, bedrog, en zelfverrijking ons land naar de knoppen hebben geholpen! En ja een groot deel van dit kuddevolk heeft zelf hiervoor gekozen!

  Like

 13. Van Rompuy zegt zelf dat er jaarlijks ongeveer 1.000 miljard euro in Europese lidstaten verloren gaat door het ontduiken van belasting! Hebben wij hiervan ooit één veroordeling gezien?
  Maar o wee als je als Nederlander 3 kilometer te hard rijdt, dan wordt je als een misdadiger beschouwd!

  Like

 14. DonnaDolce zegt:

  Tijd dat zulke incompetente lui de zak krijgen, geen wachtgeld en nergens anders meer aan de bak.

  Like

 15. Jan zegt:

  Van de EU hoeft men ook niets verwachten, die stimuleert fraude:

  EU voelt weinig voor aanpak uitkeringstoerisme
  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/6/EU-voelt-weinig-voor-aanpak-uitkeringstoerisme-1278369W/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s