De gevoelde dictatuur

Screenshot_13

Waar begint eigenlijk een dictatuur en waar houdt de democratie op? Waarschijnlijk dan, wanneer het volk geen keuze meer heeft. In principe is dat een filosofische vraag. In werkelijkheid zijn deze begrippen niet helemaal duidelijk van elkaar te onderscheiden.

“Democratie is het recht om vrij je eigen dictator te kiezen!”

Screenshot_11Van wie deze spreuk is, is niet helemaal duidelijk. Als hij niet van Plato is, dan is hij vermoedelijk afkomstig van 50Pf. Misschien weet een van de lezers waar deze spreuk vandaan komt? In ieder geval is het moeilijk een definitie te vinden om een dictatuur te definiëren.

Uiteindelijk beslist het gezonde mensenverstand van de burger en diens gevoel voor gerechtigheid. En in het geval van de regering Merkel draait bij iedere idealistische democraat zijn maag om. Een ding is in ieder geval zeker. Met “heerschappij van het volk” heeft datgene dat zich in dit land afspeelt niets meer te maken!

Dientengevolge gaat het bij de Bondsrepubliek Duitsland om een duidelijke dictatuur of “bonzencratie”, die geleid wordt door mevrouw Merkel en haar politieke vazallen van de eenheidspartijen. Bij Wikipedia is o.a. de volgende definitie van dictatuur te vinden:

“Als motivering van zijn macht beroept een dictator zich in de regel op een bijzonder gevaar of een bijzondere crisis van de staat, dat of die hij zou kunnen afwenden.”

Screenshot_12Vermoedelijk is mevrouw Merkel zelf echter alleen maar diegene die de aanwijzingen ontvangt, die haar bevelen ontvangt uit de kaste van de geldbonzen en industriëlen. Ze regeert op grond van een crisis die op eenvoudige wijze tegemoet getreden zou kunnen worden als men dit zou willen. Dat wil men echter niet! Want niets is voor onze geldbonzen zo winstgevend als deze crisis. Merkels recept tegen de crisis luidt:

“We geven nu al ons geld aan de arme banken, opdat die het aan de arme industrie kan geven, opdat het ons weer goed gaat.”

Dan verbaast het niemand dat de crisis nooit zal eindigen en de banken steeds meer geld nodig hebben. Vermoedelijk wil ook niemand dat de crisis eindigt, want die daar boven hebben niets liever dan een volk dat door armoede gecontroleerd kan worden.

Screenshot_14Per definitie zijn de schending van mensen- en burgerrechten, justitie zonder onafhankelijkheid, censuur in de pers en media, gemanipuleerde verkiezingen en een geheime politie belangrijke kenmerken van een dictatuur. In de huidige Bondsrepubliek kan men deze criteria als aanwezig beschouwen. Instemming van meer dan 60% voor Merkel is vermoedelijk niet afkomstig uit peilingen, maar zijn de richtlijnen van het ministerie van Propaganda.

Als Duitsers hebben wij de plicht nooit meer een dictatuur toe te staan. Onze grondwet gebiedt met alle middelen verzet te bieden tegen diegenen die proberen een dictatuur op te richten. Daarom willen we graag tot actief verzet oproepen. Het is intussen 5 over 12. Er wordt niet meer geprobeerd een dictatuur op te richten, deze hebben we al. Daarom roepen wij ertoe op om de strijd tegen het systeem Merkel op te pakken en ook actief te voeren. Niet omdat wij andere politieke opvattingen vertegenwoordigen en een politieke tegenstander willen uitschakelen, maar omdat het nu al te laat is. Als Duitsers hebben we de plicht de liberaal-democratische rechtsstaat te herstellen. Desnoods ook over uw lijk!

Screenshot_10

Bron:

http://50pf.wordpress.com/2013/04/26/die-gefuhlte-diktatur/#more-1840

Auteur: 50Pf

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Duitsland, EUSSR. Bookmark de permalink .

17 reacties op De gevoelde dictatuur

 1. Aegolius cs zegt:

  Het politiek systeem eindigt als ook de burger in meerderheid zelf bemerken slachtoffer te worden van de andere “burgers” uit hun midden namens het “systeem”. Dat laatste kan lang duren, mag ik begrepen hebben van het nieuws van Noord-Korea nog afgezien van islamitische geloofsdictaturen.

  Like

 2. 50pf zegt:

  Dankeschön!
  Hier hab ich gerade einen interessanten Artikel in der WELT zum Thema Islam gefunden:
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article115664989/Jeder-Zweite-haelt-den-Islam-fuer-eine-Bedrohung.html Solche Artikel in großen Zeitungen häufen sich in den letzten Monaten sehr in Deutschland. Die Zahlen klingen sogar plausibel. Das freut uns sehr! 😀
  Ein bischen etwas verändert sich wohl gerade. – Man merkt es zumindest!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Gern geschehen. Danke für den Tipp. Werde mich am Wochenende dransetzen!

   Gruss,

   E.J.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @50pf 16.16 Habe mich auch mal erlaubt, zu lesen. Interessant, vielen Dank!
   Jetzt sollten diese Leute nur noch alle ihren Mut sammeln und beim nächsten Wahl für die Freiheit wählen. Hoffentlich!

   Like

   • 50pf zegt:

    @Theresa: 50Pf enthält sich jeglicher Werbung für Parteien. Allerdings haben wir keinen Grund auf Der Freiheit herumzuhacken. Bei PRO tun wir das sehr gern, weil es da auch einiges zu kritisieren gibt!!! Das bringt mich gerade zum nachdenken, nicht doch etwas zur nächsten Bundestagswahl zu schreiben? Die Freiheit und AfD sind durchaus demokratische Parteien die man wählen könnte. Von PRO möchten wir abraten.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En de EU is zonder meer een DICTATUUR. Heel europa zal daar aan ten ondergaan, met medeweten van al onze politieke correcte klasse van vvd,cda,pvda en d66. Deze partijen hebben gedurende de laatste 40 jaar in Nederland “aan de knoppen”, gedraaid. En voor Duitsland zal dat zeker ook opgaan!

  Like

 4. Jean zegt:

  “Religie, Monarchie én Fanatici zijn de grootste obstakels voor Democratie”

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  @50Pf 18.22u. Mag sein. Vom PRO weiss’ich auch eigentlich nichts. Aber Die Freiheit ist in Ordnung: René Stadtkevitch hat Geert Wilders zum Beispiel und der ist ja demokratisch und gewaltlos, gleichgültig was seine Gegner da behaupten. Tun Sie bitte was Sie gutachten; es war nur so einen Gedanken von mir. Ich habe Deutschland immer gern gehabt und die Islam ist überall ein Problem.

  Like

  • Tiny zegt:

   Michael Stürzenberger sicherlich nicht zu vergessen. Alle Achtung für das was er in München jedes Wochende immer wieder tut.
   Aber mich würde es brennend interessieren was @50pf denn so an PRO zu kritisieren hat. Nicht nur sagen, man hat “etwas” zu kritisieren, aber das denn auch benennen, damit man hier versteht um was es geht.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    . Tiny 00.34 Mij eigenlijk ook. -Vind je het goed dat we onder elkaar even in het Nederlands communiceren? Als geboren Nederlandse heb ik nog altijd moeite met vooral de naamvallen en Maskulin/Feminin al gaf het best een kick om me weer eens in het Duits met iemand te onderhouden, dat zeg ik eerlijk. Ik ben er nu zo’n tien jaar niet geweest.
    Maar, zoals ik zei, ik vroeg het me eigenlijk ook af. Ik weet inderdaad niets van PRO maar jij liet je er laatst niet ongunstig over uit. Enig idee wat hij kan bedoelen? Het interesseert me best wel, al hield ik me hier vooralsnog even op de vlakte.
    Met Michael Sturzenberger noem je, geloof ik, ook wel een hele goeie, maar is hij ook aangesloten bij Die Freiheit? Kan best zijn, maar dat is me dan even ontgaan. Ik dacht dat hij een kopstuk was van de Bürgerbewegung Pax Europa (BPE).Ik heb hem (op You Tube uiteraard) zien spreken toen Wilders begin dit jaar de Hiltrud-Schröter-Preis toegekend kreeg in Bonn. Dat was zo’n lust om naar te kijken! Hij (Stürzenberger dus) hield zijn openingsspeech met spontaan, bijna kinderlijk enthousiasme en herhaalde een paar keer, geestdrifig naar Geert wijzend: “Und dieser Mann…..dieser Mann hier…..”Prachtig was het. Ik weet niet of e het al gezien hebt, die middag. Het is anders absoluut een aanrader.Ik hoop wat dit betreft nog van je te lezen, Tiny. Jij zit nu eenmaal dichter bij het vuur, wat Duitsland betreft. Ik zou er zó graag weer eens heen gaan, maar financiële problemen….Enfin, wie weet wat de toekomst brengt.

    Like

   • 50pf zegt:

    Es finden sich noch andere Artikel bei 50Pf:
    http://50pf.wordpress.com/2013/01/31/immer-nur-braune-sauce-zur-islamkritik/
    Einfach mal Beisicht, PRO oder Rouhs in die Suche eingeben.

    Like

   • 50pf zegt:

    I can read dutch, but it ist to difficult for me to write it!
    So, if I whant to make comments on this blog, then just in german or english.
    I think E.J. should say what is ok for him.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    you can comment in any language you wish, 50Pf. But I think for most readers English will be fine! 😉

    E.J.

    Like

 6. Tiny zegt:

  Theresa, normaal zou ik die vraag ook gwoon in het Nederlands hebben gesteld, maar het moest voor 50pf wel absoluut duidelijk zijn wat ik nu wilde weten. Vandaar, mijn excuses.Nee ik heb dus zeker géén idee, anders had ik die vraag dus niet gesteld. Wat ik wel weet, dat Freiheit en Pro eigenlijk twee partijen zijn die naar men zou menen hetzelfde doel nastreven. Er is al zo vaak aangegeven door bijv. de kiezers en vanuit Pro zelf dat ze beter samen konden optrekken, maar dat de Freiheit dat niet wil. Dat is jammer
  Wel is duidelijk dat men in de Freiheit wat heeft tegen bepaalde personen van Pro heeft en die onbetrouwbaar vindt. Wat er verder nog speelt, kan men wel achter komen. Maar daarvoor zou ik daar eens dieper in moeten duiken. Hetgeen ook nog niet zo’n probleem zou zijn, als ik er meer tijd in zou kunnen steken. Dat is helaas de laatste maanden niet mogelijk om persoonlijke redenen. Ik zou graag willen dat het anders was. Misschien komen er snel weer betere tijden aan. Ik ben al blij als ik alle artikelen inclusief de reacties erop heb kunnen lezen. Maar ik zal mijn best doen, dat is beloofd.

  En Theresa, die naamvallen is het minste waarover men zich hier druk moet maken. 🙂

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  50pf. 19.56u An sich glaube ich, es stimmt was unser Webmaster sagt: Die meisten Leser würde das Englisch am besten gefallen. Mir aber hat es gefreut, mich mal wieder aufs Deutsch unterhalten zu können. Schwierig, wie es ab und zu sein mag, aber trotzdem…. Mein gestorbener Mann war Deutscher und früher habe ich Deutschland oft besucht. Schreiben Sie Ihren Berichten ruhig, aufs Englisch wenn das den meisten Leuten hier gefällt, aber mir hat unseren kurzen Unterhaltung von gestern ganz gut gefallen. Wolllte ich bloss mal sagen.

  Like

  • 50pf zegt:

   Fine! I think most dutch people understand german. Most dutchman I know sayed I should speek german with them, insted of english. Certainty E.Js. page is so interesting for me, because it shows how other europeans think about such matters. Nobody can point with a finger on the dutch an say “Nazi”! I hope that someone outside Germany will understand how difficult it is for us krauts, to make a PI-rebellion against this stubborn oblivion of sanity and reasons in our time. Once 12% of germans join the nazi-movement. The world should know that know that 88% of germans are against Merkel now! It is really hard to fight against this permanent assaults on the german folk, by the own leaders and muslim intruding occupants on the one hand – and keep the dream, of an peaceful and solidaric europe, alive. Maybee I will write an own article about this in english? – Thanks for the inspiration Theresa!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s