Hollande spreekt niet voor heilige Agnes

Screenshot_6

François Hollande, de linkse Franse staatspresident, weigerde voor een schilderij met een christelijk motief te spreken en zegde een bezoek aan het museum van Rouen af. Een delegatie van de kanselarij van de president stelde vast dat het spreekgestoelte dusdanig in de zaal staat dat er op de achtergrond aan de muur een reusachtig schilderij met de heilige Agnes is te zien.

Een schilderij dat bij het museum hoort. Het gaat om het in 1864 door Joseph Desire Corte gemaakte monumentale werk “Martelaarschap van de heilige Agnes”. De delegatie eiste van de leiding van het museum om het schilderij te verwijderen.

Screenshot_9Toen dit vanwege de grootte van het schilderij technisch niet mogelijk bleek, eisten de vertegenwoordigers van de president om het schilderij te verhullen. Hollande en zijn entourage schijnen het voor een buitensporige eis gehouden te hebben om voor een christelijk schilderij te moeten spreken.

Of dat ten goede komt aan zijn populariteit, die zich sowieso al op een dieptepunt bevindt, mag betwijfeld worden.

(Het volledige verhaal staat hier, maar ook in de Italiaanse Stampa!)

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/04/hollande-redet-nicht-vor-heiliger-agnes/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hollande spreekt niet voor heilige Agnes

 1. Theresa Geissler zegt:

  Gaat hij nou scherpslijpen? Zeker om de aandacht af te leiden van ernstiger problemen. Man, houd je speech gewoon voor dat schilderij en maak je vervolgens liever druk om de toestand in de Banlieues! Daar kun je beter je energie aan besteden!

  Like

 2. Petrossa zegt:

  Gezegd hebbende dat Holland een incompetente lamlul is, het is een goede interpretatie van de laicite. Ben het met hem eens. Staat en religie totaal separaat, zeker qua symboliek. Anders moet hij de volgende keer voor een moskee gaan staan praten.Gewoon niet aan beginnen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de RODEN weer terug, in de persoon van Hollande. Wel problemen maken over een schilderij vanuit Rooms-Katholiek perspectief, maar wel KONTLIKKEN naar de perverse NAZI IDEOLOGIE de islam. En natuurlijk dienen staat en kerk gescheiden te zijn, behalve schijnbaar als het om de ISLAM gaat. Hypocriet!

  Like

  • Petrossa zegt:

   Van de vele jaren dat ik nu franse presidenten onderga, is de huidige minister van Justitie Valls wel de meest keihard optredende tegen alle vormen van islamisme, Roma’s en ander gespuis. Eindelijk wordt ook de corruptie binnen de politie hard aangepakt. De man heeft een ernstig onaangename arrogante rotkop, maar als er zo’n minister in nederland was geweest toen ik geen emigreren was ik waarschijnlijk niet geemigreerd.

   Hollande is een oetlul, een miezerig kleine schaal bestuurdertje dat ver buiten zijn capaciteit op zijn huidige post zit en daar gelukkig ook maar 1malig zit.

   Maar als Valls zich verkiesbaar stelt, dan stem ik op hem, ongeacht welke politieke stroming hij aanhangt.

   Like

 4. Henk.V zegt:

  Bedenk even dat deze man, dank zij de zeer door hem begunstigde moslims (inclusief pas gearriveerde immigranten die door hem versneld staatsburgerschap was beloofd..) nipt tot president is gekozen en we zien het echte waarom van dit zogenaamde pietluttige gedrag: deze sympathisant van de islam wenst op geen enkele manier met het christendom geassocieerd te worden, omdat hij zijn moslim stemmers niet voor het hoofd wil stoten.
  Hij is DE belichaming van politiek correct denken en als er iets is wat wij met wortel en tak zouden moeten uitroeien dan is dat het wel..
  Meer woorden wil ik niet aan deze persoon besteden.

  Like

 5. Wat een mietje die president van Frankrijk! Las net dat het op een na duurste schilderij dit jaar geveild was van een geschilderde abstracte vrouw. Dat schilderij hing in Teheran in Iran. Maar door de revolutie in de jaren tachtig was dat schilderij door de overheid verboden. Nu is het verkocht aan een Amerikaan voor miljoenen dollars. Ik kom wel eens in een psychiatrisch huis voor psychiatrische ex-patiënten in het centrum van de stad. Die kan ik een brief schrijven dat ik daar niet meer wil komen omdat daar een schilderij hangt van een moskee geschilderd natuurlijk door een moslim en tevens ex-patiënt! En de tweede klacht die ik heb is dat ik daar niet meer wil komen omdat er veel asielzoekers komen die natuurlijk moslim zijn en iets mankeren en omdat ze tevens een gevaar zijn voor mijn veiligheid omdat ik cartoons over de ‘profeet’ gemaakt heb! Oog om oog tand om tand!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 19.03. uur. Dat ben ik geheel met je eens Jack. Ik voel mij ook ziek en beschadigt door de aanwezigheid van moslims in ons land.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Agnes – Feestdag 21 Januari
  Heilige, geboren in 293, bekeerde zich als meisje tot het christendom. Keizer Diocletianus veroordeelde haar hiervoor tot het bordeel. Toen ze zich moest ontkleden groeide haar haren zo snel dat het als een mantel om haar heen viel. Agnes werd vervolgens veroordeeld tot de vuurdood, maar de vlammen deerde haar niet. Ze werd toen als dertienjarige onder Diocletianus in 304 n.C. onthoofd. De ouders zouden haar begraven hebben aan de Via Nomentana, waar zich vervolgens een catacombe ontwikkelde. Op haar gedenkdag worden hier twee lammeren gewijd, van wier wol het aartsbisschoppelijke pallium wordt vervaardigd. Zij is de patrones van kinderen en jonge meisjes, en wordt afgebeeld met een lam, niet enkel vanwege de betekenis van haar naam. (Agnus = Latijns en betekent Lam), maar ook in aansluiting aan de legende, volgens welke zij op de achtste dag na haar dood aan haar ouders verscheen met een sneeuwwit lam aan haar rechterzijde. Ook wordt zij afgebeeld met brandstapel, bloemenkrans, boek zwaard (vanwege onthoofding).
  Er zijn vele kerken, kloosters, meisjes pensionaten aan haar gewijd. Ze is de schutspatroon van de hoveniers.
  In Vlaanderen gaven mannen op Sint-Agnesdag geschenken aan meisjes en vrouwen, dit ging meestal gepaard met een grote kermis en veel eten en drinken. In het noorden van Engeland bestaat een gebruik waarbij een ongehuwd meisje op de vooravond van 21 Januari (Sint-Agnes) in één schoen een takje tijm stak, en in de andere een takje rosmarijn, en een takje van elk aan iedere zijde van haar bed. Ze zou dan dromen van haar toekomstige echtgenoot.
  De feestdag van Agnes was vroeger een speciale vrije dag voor vrouwen in Engeland.
  Voor jonge meisjes was het mogelijk een voorspelling te krijgen van hun toekomstige man. Ze legden spelden op een rijtje, pikte ze een voor op en staken ze in hun mouw ondertussen het rozenhoedje zingend, ze waren er zeker van dat ze in hun droom die nacht hun toekomstige man zouden zien. In andere landen leggen ze hun rechter kous in hun handen en breien er een linker kousenband omheen ondertussen opzeggend:
  Ik brei deze band, deze band brei ik
  Om te weten wat ik nu nog niet weet
  Dat ik mag zien
  De man die mijn echtgenoot zal zijn Niet op zijn best of slecht gekleed
  Maar wat hij draagt iedere dag
  Dat ik hem morgen herkennen mag
  Uit al de anderen mannen
  Liggend op haar rug die nacht met haar handen onder haar hoofd geloofden de verlangende meisjes dat hun toekomstige echtgenoot in hun droom zou verschijnen en hun begroeten met een kus. Op Sint-Agnes hebben de vrouwen het recht een geschenk van hun man te eisen op voorwaarde dat zij hem naar bed kunnen dragen.
  Op die dag zwermen de eerste bijen uit, verschijnen de leeuweriken en paren de vogels.
  Voer de kippen met het eerste koekje dat uit de oven komt en ze leggen elke dag een ei.
  Agnes weerspreuk
  Als Agnes en Vincentius (22 jan.) komen
  Begint men het wintervuur te schromen;
  Dan is er nieuwe sap in de bomen Schijnt op Agnes de zonne
  Wordt een goede oogst gewonne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s