ONBEVESTIGD: Israëlische vliegtuigen bombarderen site met chemische wapens bij Damascus

Screenshot_38

Het “Vrije Syrische Leger” zegt dat er Israëlische gevechtsvliegtuigen over het paleis van Assad vlogen en een site met chemische wapens bij Damascus bombardeerden, aldus “Maariv”.

Het artikel bericht dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen zaterdagochtend om 06.00 uur Syrisch luchtruim binnendrongen, over het paleis van Assad in Damascus en andere verdedigingsinstallaties vlogen alvorens een site met chemische wapens bij Damascus te bombarderen.

De “Hebrew language daily” zei dat een Syrische batterij voor luchtverdediging in de stad vuurde op de Israëlische vliegtuigen, die het Syrische luchtruim ongeschonden verlieten.

Rebellen van de “Free Syrian Army” plaatsten een video op internet, waarop opstijgende rook was te zien van het hoofdkwartier voor chemische wapens. Er is niets bekend over toegebrachte schade of eventuele slachtoffers.

Noch Jeruzalem noch Damascus hebben op het bericht gereageerd.

In januari meldden buitenlandse media dat Israëlische gevechtsvliegtuigen een wapenkonvooi hadden gebombardeerd, dat geparkeerd stond buiten een militair onderzoeksinstituut bij Damascus en vermoedelijk op weg was naar Hezbollah in Zuid-Libanon.

Bron:

http://weaselzippers.us/2013/04/29/report-israeli-jets-bombs-syrian-chemical-weapons-site-near-damascus/  

(h/t Ya´akov Siepman)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op ONBEVESTIGD: Israëlische vliegtuigen bombarderen site met chemische wapens bij Damascus

 1. De moslims hebben ons niet zomaar verslagen!

  Like

 2. maria zegt:

  Ik word altijd blij van acties van de IDF. Maar ongewild spelen ze de jihadisten, hun doodsvijanden, in de kaart. Niet dat ik mijn ergste vijand gifgas toewens. Maar de Syriërs, die nooit vrede met Israël hebben gesloten, hebben geen flauw idee wat ze aan Israël te danken hebben. Europa c.s. zou wat beter moeten luisteren naar Israël!

  Like

 3. Tiny zegt:

  Als dit inderdaad waar is, hebben ze heel goed werk verricht. IDF = TOP. Assad en staf is na dit voorval bemerkenswaardig stil.
  Wie weet wist hij ervan. Het is dan ook merkwaardig dat ze zonder dat de luchtafweer heeft geschoten, over het paleis en andere verdedigingsinstallaties konden vliegen.
  Misschien horen we ooit nog eens de ware toedracht.

  Like

  • maria zegt:

   De ware toedracht zullen we in dit leven waarschijnlijk nooit te weten komen. Er zijn in de afgelopen oorlogen wel meer onverklaarbare dingen gebeurd. Als Israël wil kunnen ze heel Syrië bombarderen, luchtafweergeschut of niet. Bashar Assad de bibberlip heeft nooit een oorlog met Israël aangedurfd omdat hij wel wist dat het zijn vader destijds de halve luchtmacht heeft gekost… Hetzelfde geldt voor Egypte en Jordanië. Allemaal te laf om Israël alleen aan te vallen en gelukkig zijn ze voorlopig even zoet met de Sjiïtisch-Soennitische stammenstrijd….

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Maria 20.49. uur op 29/4. Assad de ” bibberlip”, whoehahahaha! Leuk gevonden Maria, even sereneus, beide partijen zijn even gevaarlijk ten opzichte van Israel, en dat is een vreselijk dilemma voor Israel!

    Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Israël weet als niemand anders welk vlees ze in de kuip hebben met het zogenaamd vrije Syrische leger. Assad in kongsi met Iran is niet minder een vijand van Israël en kan evengoed als “”de terroristen”” beter niet beschikken over zenuwgas en dergelijke. Het opruimen van chemisch oorlogsmaterieel is een daad van humaniteit direct voor de Syrische burgers en indirect een daad van zelfbescherming voor de burgers van Israël. Israël, LETS GO! en reken genadeloos met de islamitisch fundamentele roofdieren af.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Terrible, je kletst uit je NEK. Je hebt alleen verloren als je ritueel bent geslacht..!!!

  Like

 6. baksteen zegt:

  Toppie! pak ze!

  Like

 7. Roni Thome zegt:

  Ik neem ze (de Israelis) niet kwalijk. Assad begint zo langzamerhand zijn gezond verstand te verliezen en bombardeert – links en rechts – zijn eigen bevolking met chemische wapens. Hij heeft al reeds alle rode lijnen gepasseerd. Wie zegt dat hij niet op een zwoele dag, even lekker voor de gein, ook israel met chemische bommen gaat trakteren? Op gegeven moment moet men in actie komen.

  Like

  • maria zegt:

   Dus kun je je de dilemma’s voorstellen waarmee de IDF te kampen heeft: Chemische wapens tegenhouden om de Syrische burgers en daarmee ook hun eigen burgers te beschermen. Terwijl de syrische jihad-strijders niets liever willen dan “Jeruzalem” veroveren op de “Joden” en daarvoor elk wapen, dus ook chemische, willen inzetten….

   Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, niet vergeten kerosine te tanken en je prozacje te slikken..???

  Like

  • @Gerrit; ik word al dertig jaar volgestopt met medicijnen (legale drugs). Het is allemaal geldklopperij en je koopt er niets voor. “Om stabiel te blijven”, zeggen de medici?! En medicijnen weigeren is er niet bij want dan komt de politie met handboeien en neemt je onvrijwillig mee omdat je zogenaamd een gevaar bent voor de samenleving en levert je uit aan medisch personeel waar je onvrijwillig een spuit van krijgt. Dat heb ik zelf een keer aan den lijve ondervonden. Er raken zat mensen door zware medicatie in nood en plegen zelfmoord in psychiatrische inrichtingen. In Zon & Schild in Amersfoort zijn er elke week wel één of meerdere zelfmoordslachtoffers te betreuren die opgebaard worden. Dat heb ik uit vertrouwelijke bron. Een hele enkele keer staat een zelfmoordgeval in de krant. Want Zon & Schild wil geen onrust strooien onder de bevolking. Daarom wordt er volop over gezwegen en gelogen! Medisch personeel hebben een geheimhoudingsplicht… maar deze jongen heeft dat niet!

   Like

   • BertG. zegt:

    Er zijn mensen die te pas en te onpas in een psychose terecht kunnen komen.
    Zonder medicijnen kunnen een aantal daarvan inderdaad een gevaar voor zichzelf zijn of de samenleving.
    Over jouw verhaal, geen idee wie jack terrible is en wat de reden geweest is.
    Ken ook mensen die besloten hadden om niks meer op te eten wat iemand voor schrijft.
    geen enkel probleem. Het is maar hoe je in het leven staat. Denk ik.

    Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik wacht op een no fly zone ingesteld door de usa /navo, , maakt de weg nar iran wat gemakkelijker, alles op zijn tijd first things first.

  Like

 10. Pingback: Israël bevestigt aanval op doelwitten in Syrië | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s