Beatrix: vol clichés en te oppervlakkig om haar eigen hypocrisie te doorgronden

Screenshot_51

(Door: Martien Pennings)

Ik heb iets met het koningshuis. Toen Beatrix ingehuldigd werd, woonde ik in de Amsterdamse Spuistraat op tweehonderd meter van de Nieuwe Kerk. Op de bewuste dag stapte ik ’s morgens om een uur of negen mijn huis uit om een pakje sigaretten te halen. Ik woonde driehoog boven die hoerenkast met die vier grote pees-ramen op nummer 24. Dat huis met die geel-bruine tegeltjes. Hé, wat is het raar stil op straat! Oh ja: afzetting-in-verband-met. Maar waarom mogen die pooiers dan wél rijden? Want ik zag een paar typisch patserwagens vanaf het Hekelveld de Spuistraat inrijden. Bij het Sonesta stond een hele file van die pooierwagens. Het begon me te dagen: de kerk-genodigden gebruikten het Sonesta-hotel als uitvalsbasis. Er stonden vier agenten met platte pet en de armen over elkaar te kijken bij het uitstappen van wat volgens mij zo’n beetje de hele Europese adel was. Als ik mijn Kalasjnikov bij me had gehad, zou ik een mooie antifeodale daad hebben kunnen stellen. Later op de dag zag ik de veldslagen van “geen woning, geen kroning” op mijn zilverkleurige zwart-wit televisietje: The Battle of the Nieuwe-Zijds kon ik bekijken op tv en horen via mijn raam. De helikopter die ik op tv zag, hing boven mijn huis. Nee, ik ben die dag verder lekker binnen gebleven.

Ik geloof dat het in de jaren van maak-kennis-met-Maxima was. Willem-Alexander en zijn gemalin op goodwill-toer in Amsterdam. Ik steek over via de trambaan. Eerst die rare bus maar eens even laten passeren. Hè, verdomme! Staat dat ding ineens stil. Achterom lopen. Ik kijk even in de extra grote ruiten van de rare bus. Hé, dat gezicht daar op 20 centimeter van het mijne achter het glas ken ik toch? Oh ja! Willem-Alexander heet-ie.

Gisteren loop ik te kwart voor tien ’s morgens naar mijn sportschool op de Weesperzijde. Daartoe moet ik de Wibautstraat oversteken ter hoogte van het oude Volkskrantgebouw. Even kijken of we groen hebben voor de voetgangers. Maar wat is dat nou? Twee motor-agenten waarvan er eentje midden op het kruispunt blijft stilstaan en snerpend op een fluitje blaast. En ja hoor, daar zijn ze! Een stuk of vijf zwarte automobielen uit de  iets betere klasse met getint glas. Ongetwijfeld het koninklijk gezelschap op weg naar de generale repetitie in de Nieuwe Kerk.

Ja, onze wegen kruisen elkaar nogal eens, die van de Oranjes en die van mij. Dus ik voel mij verplicht om op deze gedenkwaardige dag een paar plechtige woorden aan de vertrekkende vorstin te wijden. Ik kwam rond acht uur deze morgen terug van een paar joggingsrondjes en ik zag dat drie samenwerkende panden van een stukje Goudkust in mijn buurt over de volle breedte en hoogte hunner gevels het rood-wit-blauw en het Oranje kunstig hadden gedrapeerd. Monumentaal! Ik kan niet anders zeggen. Een mevrouw met een sterke non-proletarische uitstraling kwam de middelste voordeur uit, terwijl ik het koningsgezinde statement stond te monsteren.

Dus ik zei: “Nou-nou, nogal een statement.”

En zij zei: “Ik vind het vooral mooi.”
En toen zei ik weer: “Mij valt niet zozeer de schoonheid op, maar het monumentale  van het statement. En dat terwijl ik nu juist zo dadelijk thuis een kritisch stuk over de koningin ga schrijven.”
“Ach, mijnheer, het is een volksfeest.”
“Maar toch een volksfeest in verband met die koningin, of zie ik dat verkeerd? Dat is toch die koningin die in islamitische roversnesten Bahrein en Oman en Qatar met een hoofddoek op ging lopen en die toen Theo van Gogh was vermoord meteen naar een moskee ging?”
“Daar verschillen de meningen over.”

Inderdaad.  En de meningen van mevrouw waren duidelijk ”links”. Gek is dat, alles wat vroeger rechts was is door links omarmd: niet alleen het koningshuis, maar ook “religie” in zijn meest abjecte vorm, dus als islam, plus de bijbehorende Jodenhaat die als Israëlhaat vermomd gaat.

Maar nou die speech. Kraak noch smaak aan. Ik hoorde zonet Rob Trip in het Glazen Huis op de Dam zeggen dat men de toespraak als een korte cursus staatsrecht had getypeerd. Toen ik het gisteren “rechtstreeks” op tv hoorde heb ik het uit verveling halverwege uitgezet. Maar gelukkig heeft GeenStijl de hele tekst on-line gezet.

Ik pik een paar clichés uit de strontvervelende woordenbrij:

“Het verscheurde Europa droeg lang de littekens uit een verleden van oorlog en geweld. In de huidige tijd staan vreedzame samenwerking en besef van gezamenlijke belangen vóórop. Besluiten van de Europese Unie bepalen mede ons dagelijks leven, daar waar dit nuttig en nodig is.”

Het gelul dus dat de EU eigenhandig de Derde Europese Oorlog heeft voorkomen, terwijl de Eurokraten niet alleen de democratie én alle nationale economieën nagenoeg kapot hebben gemaakt, maar ook met hun euro de naties van Europa tegen elkaar aan het opzetten zijn. Als je dan durft te reppen van het nuttige en noodzakelijke ingrijpen in “ons” dagelijks leven door de EU, ben je denk ik niet helemaal goed bij je hoofd.

“( . . .) wezenlijk is aan het ambt: te handelen met voorbijzien van eigen voorkeur en te staan boven partij- en groepsbelangen.

Dat zal, neem ik aan, toch niet ten koste gaan van de inkomsten van de Oranjes?

“Het zoeken van mensen naar toenadering tot elkaar vanuit verschillende geloofsovertuiging of levensbeschouwing, heeft mij aangesproken, ook als teken van openheid en tolerantie.”

Ja, dat zal de islam toch wel wezen waarnaar de tolerantie moet uitgaan: de islam, de oudste manifestatie van het nazisme, dat Europa van het beste van zijn christelijkheid heeft beroofd, dat 1400 jaar niets dan parasitisme en terreur heeft gebracht en dat sinds 1945 de fakkel van het Hitlerisme openlijk heeft overgenomen.

En dan: een terrorist als Abbas in privé-audiëntie ontvangen en islamitische roversnesten als Qatar , Oman en Bahrein waar de mensenrechten massaal  geschonden worden met een hoofddoek op gaan lopen. We zijn immers een handelsnatie! Maar dat zijn we ineens niet meer als Hare Majesteits regering overgaat tot een oproep tot het boycotten van producten uit de enige humane democratie uit het Midden-Oosten, Israël: Nee! Niet antwoorden “alleen uit de bezette gebieden”! Want dan braak ik u op uw vestje, Majesteit. Terwijl ik dit zit te schrijven, zie ik uit mijn ooghoek de acte van abdicatie ondertekend worden en, verdomd, daar, een paar stoelen van Beatrix, zit die schurk Fransje Timmermans, de grote stimulator van de Nieuwe Jodenhaat .

Screenshot_52

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Beatrix: vol clichés en te oppervlakkig om haar eigen hypocrisie te doorgronden

 1. reageerbuis zegt:

  Helemaal mee eens. Nog dank voor de vertaling van een deel van het boek van Scott!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima stuk Martien! Inderdaad, wat Israel betreft wordt alles uit de kast gehaald, om het land in het verdomhoekje te zetten, maar terroristen en soortgelijk gespuis worden door deze familie-oranje- met alle egards ontvangen. In en intriest is het, als ik zie wat er door de rode linkse indoctrinatie van nederland geworden is. En uiteraard telt ALLEEN de LINKSE MENING. Kapot erger ik mij, aan personen als Breedveld en Riessen, die verdorie alle PVV stemmers wensen te deporteren en Wilders wensen te mollen. En o wee, als Wilders of een andere persoon, een andere mening weergeeft als de links politiek correcte, dan is het land te klein. Wat een land is dit geworden, zucht.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Mag ik U vanuit de grond van mijn hart op de schouders nemen !!!
  Dank u wel voor het afzeiken van die “geweldige ” mevrouw Bilderberg !
  Weg met die poppenkast !

  Like

 4. BertG. zegt:

  “Oranje” staat voor NSB, fascisme, veelwijverij, staatsgrepen, nepotisme, machtsmisbruik, opium en drugs, wapenhandel, milieuverwoesting, genocide, hongerwinter, anti-verzet, occultisme, Bilderberg, Trilateral, population control, Verdrag van Rome, Argentijnse junta, IG-farben, SS, NSDAP, Lockheed, Northrop, Nazi Ratlines, geheime genootschappen en occulte ridder-orden, omkoping, steekpenningen, pedofilie, foute pedofiele vrinden, onwettige bastaarden, moord namens de kroon, u kunt het zo slecht niet bedenken of er zit een ORANJE strikje omheen.

  Denk er aan mocht iemand vandaag de behoefte hebben om zich onder de oranje zombies te begeven.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/04/30/vandaag-de-zoveelste-stiekeme-staatsgreep-van-oranje/

  Like

 5. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Het dieptepunt was toch wel Beatrix met die hoofddoek. Het is misschien goed nog eens te onderstrepen dat Beatrix dat helemaal niet had hoeven doen. Zij koos er helemaal vrijwillig voor dit symbool van de Islam te dragen. Islam, u weet wel, dat verschijnsel dat overal waar het machtig is doffe armoe, rechteloosheid, willekeur en tomeloze wreedheid brengt.
  Aan de vruchten kent men de boom. Je hoeft helemaal niet zoveel van de Islam te weten om in te zien dat het een walgelijk verschijnsel is. Is dat te moeilijk voor Beatrix om dat in te zien?

  Like

 6. Claudia zegt:

  Ja ja onze geliefde vorstin,volgens de media dan,heeft zoveel gedaan voor ons land
  Onder haar ;bewind; is het 19de eeuwse uitbuit-kapitalisme in volle glorie teruggekeerd
  Onder haar;bewind; is de politieke terreur in volle hevigheid ontbrand
  Als men zich over nut van het multiculli gebeuren wat afvroeg,was men meteen een zware fascist
  En verantwoordelijk voor ww2 en zou je zeker (als je in die tijd had geleeft) een baantje in auswitch Hebben gehad
  Onder haar;bewind; zijn de werkers er verschrikkelijk op achteruit gegaan
  Onder haar bewind;is het graaien tot heilige plicht verheven

  Onder haar ; bewind; is de islam van randverschijnsel tot overheersende religie geworden
  Hoop dat onder Willem Alexander beter gaat
  Leve de Koning

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Tja, Martien, Ik kan je verzekeren, dat ik al bij het lezen van de eerste alinea’s van jouw stuk dacht: “Wat ben ik nú blij, dat ík niet in Amsterdam woon. De toevallige ontmoetingen met de van Amsbergs die je hier beschrijft zullen mij , naar ik hoop, altijd bespaard blijven. Ik ga al jaren zelfs elke INdirecte confrontatie -via de media- uit de weg, want op dagen als deze gaat bij mij nooit de televisie aan.
  Het is mogelijk, dat zowel jij als iedereen op de site gaat denken, dat ik nu wat verzin, maar ik zweer jullie dat dit de waarheid is: Ik zou niet wéten, hoe Maxima ’s stem klinkt. Ik heb die namelijk nog nooit ook maar ergens beluisterd, compleet nada. En ZIJN geluid kan ik me ook al niet voor de geest halen, evenmin als dat van zijn moeder. (Al kan ik me voorstellen, dat die wel een hete aardappel in haar keel zal hebben, maar zeker weten doe ik dat niet eens, ongelogen!
  ‘Beatrix, vol clichés en te oppervlakkig om haar eigen hypocrisie te doorgronden’. Ja, hoe kan het ook anders? Ze heeft van jongsafaan in een schijnwereld geleefd. Een wereld die met de dagelijkse sores niets uit te staan had, zoals alle KH’s. Haar simpele moeder dacht, de wereld als een gewone mevrouw te betreden, door af en toe de fiets te pakken.-Dat zij, in tegenstelling tot èchte gewone vrouwen altijd de keuze had tussen die fiets en een limo met chauffeur drong niet eens tot haar door. Wat wisten die lui in de late jaren ’40 en ’50 van ontbering? Wat van woningnood als de prinsesjes op het terrein van Soestdijk een ‘speelhuisje’ hadden ter grootte van een normale eengezinswoning?! Wat van maatschappelijke druk, als de dochters konden gaan studeren wat ze wilden, zonder ooit één diploma te hoeven halen? (Er werd ze wel de één of andere graad in de schoot geworpen, tenslotte) Ze waren en zijn de Koninklijke Familie en mogen daarom tot het eind van hun dagen ongelimiteerd baden in weelde terwijl steeds meer Nederlanders niet meer weten, hoe ze ooit uit de schuldsanering komen. En dat was allemaal nog tot daaraan toe geweest -patsers zul je altijd hebben- als we ze maar gewoon hadden mogen negeren. MAAR ZELFS DAT IS ONS NIET GEGUND. Er wordt van het Nederlandse volk nog steeds verwacht, dat we ons aan ze vergapen, ons verheugen als zij zich verheugen, met hen rouwen als zij rouwen! Terwijl het gewoon niet kàn dat het omgekeerd ook zo is! Het volk, anders dan als ondefinieerbare eenheid, bestààt gewoon niet voor ze, de sores van het volk bestààn niet voor ze, terwijl anderzijds wordt verwacht dat zij en hun eventuele sores wèl voor ons bestaan!
  En dàt wil staatshoofden leveren? Ze weten niet eens waar ze het over hebben! Nee, ook (zéker) Bea niet. Maar ze heeft een te kleine horizon om dat te bevatten.
  Wat moet ik er verder nog aan toevoegen? Nu, alleen dit:
  Weg met de monarchie, het is 2013! (Hulde, Joanna!)

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik had het niet beter kunnen omschrijven. Precies mijn gedachtes over alles van oranje.
   Eigenlijk verschrikkelijk zielig als je mensen zo laat opgroeien. En ze hebben het ook nog niet eens zelf door. Dat is nog het ergste ervan.
   En dan nog al vlaggetjes zwaaiende debielen die vandaag weer de dag van hun leven hebben gehad.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    BertG. 14.36u. Zielig……. Ja, eigenlijk wel, natuurlijk, als je er héél goed over nadenkt.
    Maar dat van van die vlaggetjes zwaaiende debielen vind ik dan toch nog veel zieliger!

    Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ik heb me ook vaker geërgerd aan haar linkse mentaliteit.
  En of Claus haar beste beslissing was waag ik ook te betwijfelen.

  Like

  • felix zegt:

   En dan hebben we het nog niet gehad over de schuinsmarcheerder en steekpenningen incasserende Prins Bernard. er gaat een verhaaltje de ronde ( of het waar is weet ik niet) dat er in Papoea Nieuw Guinea een tijdje geleden een nieuwe stam was ontdekt. Het waren allemaal pijprokende mannetjes, en ze leken allemaal op Prins Bernard. Raar hé… Of misschien niet zo raar..

   Like

 9. Jan zegt:

  Yep , idd..ook genoeg ‘fan’s’ van Wilders vanmorgen en had genoeg gezien en de tv uitgezet toen die kop van Herman v V. ook nog ’s in beeld kwam

  Like

 10. Jan zegt:

  Ma Juliana liep er in Perzië normaal bij, zonder doekje. Toen was het ook nog een normaal land. Bea is een achterlijke doos, bezoekt achterlijke landen, bestuurd door achterlijke landen:
  http://www.dumpert.nl/mediabase/1926591/710c1601/staatsbezoek_perzi_1963._juliana_bea_bezoeken_moskee.html

  Like

 11. Jan zegt:

  tweede ‘achterlijke landen’= achterlijke figuren

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Stuk van Joost Niemöller over op DDS over Beatrix:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/mijn-koningin-was-u-al-niet-meer#.UX-n1z8Kvx8.twitter
  Harder stuk nog dan dat van mij.

  Like

 13. Het is iedereen met de paplepel ingegoten! Het gevoel van euforie zodra het woord oranje of koningin ter sprake komt. Kinderen hebben dat tot ongeveer hun 7e jaar als er over Sinterklaas wordt gesproken. Zij associëren dat met kadootjes! En kijk het grootste deel van dit volk is niet verder gekomen dan Groep 2! Bij de koningin of het koningshuis hoort een gevoel van euforie! En dan gaat er een knop om in hun bovenkamer, die hen massaal hun oranje shirts uit de kast laat halen en met vlaggetjes in de hand de straat op doet rennen! Deze ‘blinde vlek’ zorgt ervoor dat ze niet zien dat het om slavendrijvers gaat, om graaiers die hun het geld uit de zak kloppen en die ervoor zorgen dat de enige “kadootjes” die het volk krijgt bij de voedselbank liggen!

  Like

 14. F Bonebakker zegt:

  Ik begrijp de mensen niet die dronken worden op deze dag, niemand van het koningshuis betaald een pilsje voor die idioten sommige sparen een heel jaar voor deze dag wat zijn de mensen slim

  Like

 15. BertG. zegt:

  Gisteren in de supermarkt iemand verteld wat zo’n feestje de belasting betaler gaat kosten nadat deze persoon nogal hysterisch overkwam geheel bevangen door een oranje virus.
  Ik kreeg zowat de halve supermarkt achter me aan w.b. mijn opmerking hierover. Wat een saamhorigheid plotseling.
  En of IK wel goed wist was een mooie dag het morgen zou gaan worden.
  En uiteraard de gebruikelijke droog redenen dat een president nog veel meer geld kost.

  Nee, dit komt echt NOOIT meer goed hier in NL. Ik geef het op.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   BertG. 17.25u. Als het niet zo’n diep-treurige achtergrond had, Bert, zouden jouw ervaringen in de supermarkt een prachtig onderwerp zijn voor een maffe komedie!
   Een figuur met het oranje-virus en de halve supermarkt achter je aan; ik moet eerlijk bekennen, dat ik even de slappe lach kréég: Ik zàg het voor me. Tóch nog even een vrolijke noot op deze dag.
   Nee, dat is eigenlijk nogal stijlloos van me, sorry. Maar zo kun je zien, wat een complete waanzin het allemaal is. Je kunt allleen maar hopen dat de van A.’s zich de komende tijd even gedeisd houden want als het om húllie gaat, wordt driekwart van Nederland compleet gèk. Dat is ernstig, héél ernstig.

   Like

 16. lucky9 zegt:

  Hear hear,

  Het is zoals realpredictor het schrijft. U wordt belazerd!
  De opgezweepte massa wordt door de media voorgesteld als representatief voor de totale bevolking. Dat is ze niet. Het betreft alleen maar geïndoctrineerde mensen die als debielen geprogrammeerd werden.

  Bij de weg, de Nederlandse monarchie is er veel beter vanaf met W.A. en zijn Maxima dan wij in Vlaanderen met Flupke de eerste en zijn Mathilde. Als die koning en koningin worden van het onland.be is de staatkundige ramp niet te overzien.

  Als republikein vind ik het dus spijtig dat Nederland een schijnbaar min of meer normale figuur als relikwie heeft gekregen. Ik zou graag een referendum zien plaatsgrijpen over de wenselijkheid van al dan niet constitutionele monarchen in Europa.

  De monarchie in het onland.be was crimineel rovend in de jaren 1800. De monarchie in Nederland was crimineel rovend in de jaren 1900. Aan elk ‘abnormaal groot’ fortuin ligt een misdaad ten grondslag. Of een serie misdaden, dat kan ook.

  Like

 17. Mijn email zojuist aan de commissie voor binnenlandse zaken van het Nederlandse parlement

  Geachte leden van de commissie voor binnenlandse zaken

  Hierbij maak ik bezwaar tegen de inhuldiging van de heer Wim van Amsberg tot monarch van Nederland.

  Minister President Rutte heeft ten aanzien van de eed door de leden van het Nederlandse Parlement weken eerder gezegd dat deze eed aflegging aan de monarch geen enkele betekenis of juridische grond heeft. Dit is potsierlijk.

  Aangezien de eed van de heer van Amsberg in samenspraak met de heer Rutte op zich gratuit blijft en omdat er aan zijn eed geen democratisch draagvlak ten grondslag ligt rest louter de vraag waarom de leden van de Eerste en Tweede Kamer ten overstaan van de Nederlandse democratische samenleving op hun beurt hun tweede eed aan deze man hebben afgelegd ?

  Aan welke gemeenschap buiten die van de Nederlandse waaronder een substantieel deel republikeins heeft de Staten generaal trouw gezworen ?

  Deze doublure kan niet anders geduid worden dan een constitutionele farce.

  De heer van Amsberg verklaarde de hele Nederlandse bevolking te willen vertegenwoordigen maar dat is op zich gratuit.

  Immers een groot deel van de Nederlandse bevolking wil geen monarch in de regering noch een monarch als ceremonieel ambtenaar.

  2. Aan de titel van monarch is de naam van het Franse gebiedsdeel Orange verbonden. (van Oranje)

  Aangenomen dat het destijds een bepaling in de erfenis via René van Chalon (Breda) was dat bij aanvaarding daarvan inhield deze gebiedsnaam Orange voortaan verplicht in de aanspreek titel mee te nemen waaruit een volstrekt onacceptabele historisch onjuiste vereenzelviging in de Nederlandse samenleving is gecreëerd van die willekeurige naam Oranje met een gevolglijk willekeurige uitleg van de Nederlandse republikeinse geschiedenis.

  3. Mijn bezwaar tegen de willekeurige persoon van Wim van Amsberg als monarch baseert zich – zoals eerder aangestipt – daarop dat vanwege de willekeurige extensie van de plaatsnaam Oranje aan de reeds vele familie namen die W. van Amsberg als de zijne claimt in werkelijkheid niet overeenkomen met de werkelijke geschiedenis van de Republiek der Nederlanden zoals deze door Johan van Oldenbarneveld, Johan en Cornelis de Witt en talloze andere Staatsen zoals Michiel de Ruyter, Witte de With etc. tot stand is gebracht.

  De Verenigde Republiek der Nederlanden werd immers na 165 jaar na 1648 door het Britse empire om toenmalige geopolitieke redenen het gedrocht van een 19e eeuw monarchie opgedrongen.
  De aanvankelijke omvang van dat koninkrijk viel 17 jaar later (atavistisch) terug volgens de verraderlijke politieke lijnen van destijds W. van Nassau Dillenburg in 1568-1588.
  Er is dus om die samenhang geen reden om de Engelsen uit misplaatste historische dankbaarheid een wens tot instandhouding van een Nederlandse monarchie in welke vorm dan ook in de 21e eeuw toe te dichten.

  4. Duizenden Nederlanders nu levend met mij – stammen weliswaar niet (perse) van de familie Nassau af maar hebben wel voldoende redelijk en aannemelijk bewijs van een voorouderlijke afstamming die met betrekking tot gelijke behandeling door de Nederlandse volksvertegenwoordiging en de Nederlandse regering in de plaats zouden kunnen treden van W. van Amsberg.

  Velen met mij echter behoren vandaag in retrospectie moreel tot die Hollandse patriciërs families van adellijke afkomst die met de Republiek der Nederlanden sinds 1648 een einde hebben gesteld aan het eeuwenoude instituut van de erfelijke politiek.
  Hier mijn lineage https://www.facebook.com/theo.prinse/info

  5. Mijn comment bij het artikel van de heer Arendo Joustra (Elsevier) en vele andere tijdschriften in Nederland en in het buitenland.

  Op 16 onwankelbare leden na – wentelt de hele Nederlandse politieke elite in een wanstaltige feodale bijzit om aan deze constitutionele travestie een demagogische quasi legitimatie te geven ten overstaan van de minder rechtzinnig onderlegde mensen in de Nederlandse samenleving.

  Elke monarchie van welk type ook is louter toelaten dat de politieke legitieme wil van de (Nederlandse) samenleving voor goed bestuur een in obscuur, onderdanig, berustend gedrag wentelend segment daarvan laat organiseren in een politieke factie en toelaat dat het bestuur van het land zich op occulte wijze laat beïnvloeden.

  De monarchie van welke type ook staat dus op velerlei wijzen op gespannen voet met democratisch, efficiënt en transparant bestuur.

  In de geest van de Jongens van de Witt:
  Leve de Republiek !

  Ik vertrouw erop hiermee een bijdrage te leveren aan het debat over de monarchie.

  Met vriendelijke groet Theo Prinse – Terneuzen

  Like

 18. Henny Clemens zegt:

  Theo Prinse@
  Ik ben van de oud adel, mijn familiestamboom gaat terug tot de eerste paus Clemens die weer familie was van de Medici en die weer met de Borgia’s.
  Mijn hoog adelijke voorouders kunnen dus keihard lachen om de snotneuzen van oranje (geen fout)
  Mijn familiewapen is imposant, wij hebben het als curiosa en het is leuk te zien hoever het terug gaat.
  Mijn voorouders konden anderen in de adel verheffen, dat was alleen het voorrecht van de oud adel.
  Toen bestond de stamboom van de oranjes niet eens.
  Toch, zou ik kunnen kiezen zou ik voor een republiek gaan. Het voorrecht van een eerstgeborene is achterhaald en middeleeuws.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s