Hof van Versailles: Israël handelt volgens internationaal recht

Screenshot_60

Ziehier een uitspraak die de vrienden van Israël zorgvuldig dienen te bewaren in hun archieven. Frankrijk is geen neutrale partij in het Arabisch-Israëlisch conflict en het arrest van het Hof in Versailles is daarom ook van bijzonder groot belang.

De Franse bedrijven Veolia en Alstom hebben, na een openbare aanbesteding, een tramlijn aangelegd die Jeruzalem verbindt met het Oosten, tot in de gebieden die beheerd worden door de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) en de Palestijnse Autoriteit. Dat komt dus ook ten goede aan de Arabieren die daar wonen.

Echter, de PLO was van mening dat de Israëlische staat het Palestijnse grondgebied illegaal bezet en deze illegale bezetting verder continueert door de aanleg van een tramlijn die op zich al ongeoorloofd zou zijn.

De Bevrijdingsorganisatie van Palestina (PLO) had zich aldus in een lang proces tegen de Staat Israël geëngageerd voor het Hof van Beroep van Versailles, dat op 13 maart 2013 uitspraak deed. Het werd een totale afgang voor de PLO. Het Hof kwam tot verpletterende conclusies, die u misschien wat kunnen verwarren omdat in de reguliere media met geen woord over de uitspraak wordt gerept. Maar dat is niet de schuld van Israël, maar van uw media.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Israël. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hof van Versailles: Israël handelt volgens internationaal recht

 1. Jan zegt:

  Beroepshater Harry Hamas kon destijds natuurlijk ook niet achterblijven en schreef in 2008:
  HTM gaat illegaal
  De Haagse Tramweg Maatschappij is betrokken bij de illegale aanleg van een light rail verbinding in Oost Jeruzalem. Dat moet onmiddellijk stoppen omdat het een politieke oplossing voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen over Jeruzalem onmogelijk maakt.

  2. Bent u op de hoogte van het feit dat de PLO een rechtszaak is begonnen tegen de Franse bedrijven Alstom en Veolia Transport die betrokken zijn bij reeds aangelegde delen van het van het light rail project op grond van het feit dat dit is op te vatten als een uitbreiding van de kolonisering van Oost Jeruzalem?
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2008/10/31/htm-gaat-illegaal/

  Harry snapt dan ook veel niet.

  Israel’s Basic Rights
  http://jcpa.org/law_categories/

  Like

 2. baksteen zegt:

  Leggen je “vijand” gratis zo’n mooie lijn aan om veilig op je werk te kunnen komen in het land van je vijand en da ga je er een proces tegen voeren. Wat een volk.

  Like

 3. Jan zegt:

  Het manipuleren van het Internationaal Recht is is onderdeel van de oorlogvoering tegen Israël
  http://jcpa.org/article/manipulating-international-law-as-part-of-anti-israeli-lawfare/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s