Waaraan herken je terreur als jihad?

Screenshot_50

(Door: Hans Jansen)

Moderne jihad-terreur heeft tot doel ontreddering te scheppen bij het publiek waarop de jihadisten het gemunt hebben. Gewone terroristen doen een poging de inwilliging van een pakket van eisen af te dwingen, maar bij jihad blijft zo’n poging achterwege want juist de onzekerheid over de bedoelingen van de jihad-actie draagt bij aan de ontreddering van de doelgroep. Individuele strafexpedities als die tegen President Sadat of Theo van Gogh kunnen ook jihad zijn; maar daarover een andere keer.

Er is een tweede kenmerk. De stervensbereidheid van de jihadisten is groter dan de behoefte aan theater in de rechtszaal achteraf, omdat sneuvelen meer indruk maakt op buitenstaanders dan snuggere opmerkingen tijdens een proces. Bovendien worden heidense rechters niet voor vol aangezien, je begrijpt niet waarom. De ‘jongens’ gaan liever dood dan dat ze zich hebben te verantwoorden in een aards strafproces voor een aardse rechter.

Het achterliggende idee van een moderne jihad-actie is dat ontreddering zal leiden tot vermindering van de sociale cohesie van de doelgroep, zodat het voor de leden van de doelgroep meer voor de hand gaat liggen om toe te treden tot een godsdienst of een groep die wél bij machte blijkt te zijn om voldoende sociale cohesie te verschaffen.

Klassieke jihad verschilt van de moderne: klassieke jihad betekende gewoon oorlogvoeren door legers tegen elkaar, denk bijvoorbeeld aan Poitiers 732 of Wenen 1683. Van legers is bekend wie ze gestuurd heeft. Moderne jihadisten willen daar twijfel over laten bestaan.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jihad. Bookmark de permalink .

3 reacties op Waaraan herken je terreur als jihad?

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Voor mij is beantwoording van de vraag boven dit artikel simpel.
  Alles wat op deze wereld de islam zichtbaar maakt, is voor mij de personificatie van terreur.
  Dat geldt voor iedere hoofddoek, niqaab, boerka, djellaba en niet te vergeten alle mosKETEN.
  http://www.amsterdampost.nl/geen-integratie-maar-een-infiltratiemiddel/
  Ont hou ’t voor eens en voor altijd: het zijn stuk voor stuk infiltranten.
  Oók vandaag, ook de hoofddoekdragers die zgn “meefeesten” op De Dam…*
  Die doen dat alleen voor de bühne: trap er niet in.
  *Speaking of which…
  http://www.amsterdampost.nl/nacht-und-nebel-opnieuw-van-stal-gehaald/

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Steeds duidelijker is het dat de islam streeft naar macht, en net als bij het nazi-regime, zijn ook bij de perverse ideologie van de islam alle middelen toegestaan, om hun doel te bereiken het Wereldkalifaat. Het is onthutsend om vast te stellen, dat de politiek maar blijft wegkijken van dit gigantische probleem.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Met andere woorden: Als een terreurdaad zonder duidelijke reden wordt gepleegd, kun je er wel direct van uitgaan dat het met Jihad te maken heeft. Oké, handig om te weten, maar, daar heb je het weer: WIJ weten dat inmiddels ook al. Alleen de gezagsdragers niet, althans niet officieel en mochten ze het onofficieel toch doorhebben, dan zullen ze het nooit van zijn leven toegeven en eerst honderdduizend andere mogelijkheden nagaan teneinde “stigmatisering te voorkomen”. Volkomen overbodig, want tenslotte kom je dan tóch weer bij de feiten uit, met als gevolg diezelfde ‘stigmatisering’. Overheid, hou eens op met die poppenkast en trek meteen de conclusie: Zinloze gruweldaad=Jihad. Scheelt een heleboel verloren tijd en onnodig gedoe. (En het zg. onnozele klootjesvolk heeft ècht wel meer door dan jullie denken.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s