België schaft het christendom af – islamofobie als delict

Screenshot_32

(Door: Soeren Kern)

Onder de dekmantel van het afschaffen van christelijke feestdagen, biedt deze tekst een uitzonderingsregeling aan moslims om islamitische feestdagen toe te voegen… Zes Belgische senatoren hebben in het Belgische parlement het ontwerp voor een resolutie gepresenteerd die van “islamofobie” een delict maakt dat met geldboetes en gevangenisstraffen bestraft moet worden. Iemand zou schuldig zijn wanneer hij “de islam als gewelddadig beschouwt, dreigt of terreur ondersteunt…” of “de islam als politieke ideologie omschrijft die gebruikt wordt voor politieke en militaire doeleinden om zijn hegemonie te garanderen.” Mocht deze wet erdoor komen, dan zou dat een klap voor de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting in België zijn.

Wallonië, de Frans sprekende zuidelijke regio van België, heeft officieel haar vier belangrijkste christelijke vakanties in de Belgische schoolkalender vervangen door seculiere namen.

Screenshot_39

Critici van deze stap zeggen dat dit overeen zou komen met de voortdurende pogingen van Belgische politici om het christendom uit het openbare leven te verwijderen om de groeiende islamitische bevolking tegemoet te komen.

De Franse gemeenschap van België – die haar eigen instellingen, parlement en regering en de verantwoordelijkheid voor de vijf provincies van Wallonië en over de Frans sprekende bevolking van Brussel op de terreinen onderwijs en cultuur heeft – heeft een algemene verordening aangenomen die deze nieuwe, geseculariseerde namen formeel in het belang van een “administratieve vereenvoudiging” heeft ingevoerd.

Zoals door de rechts gerichte krant “La Libre” op 26 maart bericht wordt, zal de schoolkalander binnen de Frans sprekende gemeenschap de volgende namen gebruiken: de christelijke feestdag die Allerheiligen heette, wordt nu herfstvakantie, de kerstvakantie wordt nu wintervakantie, de vakantie rondom carnaval wordt nu rust- en ontspanningsvakantie en de Paasvakantie gaat nu voorjaarsvakantie heten.

Screenshot_33

Hoewel deze geseculariseerde namen de afgelopen jaren afwisselend werden gebruikt, formaliseert dit nieuwe decreet hun toepassing definitief.

Deze stap tot een “ontkerstening” van de christelijke feestdagen werd door al diegenen bekritiseerd die zich verzetten tegen het meedogenloze oprukken van het multiculturalisme in België.

Het meest luide protest kwam van de Hervormings Beweging (Mouvement Réformateur, MR), een alliantie van vier rechts gerichte partijen, die samen de grootste klassiek liberale oppositionele groep in het Frans sprekende deel van België vormen.

De voorzitter van de MR, Françoise Bertieaux, klaagde de Waalse minister voor Opvoeding, Marie-Dominique Simonte aan de moslims ten koste van de christenen te vertroetelen. “Minister Simonet wil de ene religie (het christendom) de deur uitgooien, maar het nieuwe decreet doet in werkelijkheid de deur open om een andere religie (de islam) via het raam in te voeren. Onder het voorwendsel de (christelijke) religie en de traditie los te laten, opent deze tekst de weg naar nieuwe vakantiedagen voor andere religies (islam). MR betreurt dit nieuwe decreet buitengewoon”, zei Bertieaux.

Volgens informatie van Bertieaux biedt artikel 9 paragraaf 3 van het nieuwe decreet moslims de mogelijkheid om met behulp van een uitzonderingsregeling islamitische feestdagen toe te voegen aan de openbare schoolkalender.

De voorjaarsschoonmaak in Wallonië komt precies een maand nadat de officials in Brussel de traditionele kerstboom op het centrale gotische plein midden in de stad afgeschaft en deze door een politiek correcte constructie van abstracte minimalistische kunst vervangen hebben.

Screenshot_34

Critici beschuldigden de socialistische burgemeester Freddy Thielemans ervan de oorlog te hebben verklaard aan Kerstmis door de “multiculturele” lichtconstructie op te stellen opdat de toenemende islamitische bevolking van de stad niet zou worden afgeschrikt.

Al ontelbare jaren had een 20 meter hoge dennenboom uit de bossen van de Ardennen het centrale plein, de Grand Place, versierd. Maar in het jaar 2012 werd deze door een 25 meter hoge New Age structuur van lichtdobbelstenen vervangen. Bovendien kreeg de traditionele kerstmarkt in de binnenstad van Brussel een andere naam… “Wintervreugde 2012”.

De raad van de stad, waarin meer dan de helft van de raadsleden of moslims of socialisten of allebei zijn, zei dat de constructie – die de belastingbetalers van Brussel in totaal maar liefst € 44.000,- gekost heeft, in vergelijking met € 5000,- voor de traditionele boom – deel zou hebben uitgemaakt van een thema waarbij het “licht” werd gevierd.

Wethouder Philippe Close zei dat het doel geweest zou zijn om het “avant-garde karakter” van Brussel te benadrukken door het moderne en traditionele te mengen en voor iets nieuws en anders te zorgen.

Maar Bianca Debaets, raadslid in Brussel voor de christendemocratische en Vlaamse partij (CD&V) zei tegenover de Vlaamse krant “Brussels Nieuws” dat zij zou geloven dat een meningsverschil over islamitische, religieuze gevoeligheden de aanleiding voor de Brusselse stadsraad geweest zou zijn om de lichtconstructie op te stellen.

Screenshot_35

“Ik denk dat de relatie tot de christelijke religie de beslissende factor was om de boom te verwijderen”, zei Debaets. “Voor veel mensen, die geen christen zijn, vormt de boom een belediging. Wat is als volgende aan de beurt? Worden alle paaseieren uit Brussel verbannen, omdat ze verwijzen naar Pasen?”

In een interview met BBC News zei Erik Maxwell, een burger uit Brussel: “Wij denken dat de boom om culturele redenen werd opgesteld. Een boom staat voor Kerst en christenen, maar nu zijn hier veel moslims in Brussel. Om discussies te vermijden hebben ze de boom door een serie dobbelstenen vervangen!”

Maar na al deze inspanningen om België islamvriendelijker vorm te geven, zeggen de moslims nog steeds dat ze zich vreemdelingen in de Belgische samenleving zouden voelen.

Volgens een nieuwe enquête onder islamitische jongeren in Vlaanderen, het Nederlands sprekende deel van België, voelt slechts 30% van de mannelijke moslims tussen 15 en 25 zich door de Vlaamse samenleving geaccepteerd. Dit percentage is nog lager (25%) voor islamitische vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie.

Het onderzoek werd op 19 april in het dagblad “Gazet van Antwerpen” gepubliceerd en toont aan dat 60% van de islamitische jongeren denkt dat ze nooit zouden integreren in de Belgische samenleving. Een derde deel van de ondervraagden zegt dat hij of zij op school gediscrimineerd wordt en een vijfde deel zegt op de werkplek gediscrimineerd te worden. Meer dan 50% zegt het slachtoffer te zijn van racisme. Hoewel 93% van de ondervraagden het Belgische staatsburgerschap bezit, zegt 42% zichzelf als buitenlander te beschouwen.

De resultaten zijn letterlijk niet veranderd in vergelijking met een gelijksoortig onderzoek uit het jaar 2005 en ze tonen aan dat jarenlange inspanningen van de regering om België multicultureler te maken er niets aan hebben bijgedragen om het bewustzijn van de islamitische jeugd te veranderen.

Screenshot_37

Volgens de Vlaamse minister van Integratie Geert Bourgeois zou de islamitische jeugd harder moeten werken en minder moeten klagen. “Dat zoveel jonge mensen zich gediscrimineerd en niet geaccepteerd voelen, betekent dat onze samenleving nog veel werk te doen heeft. Op zich is het een “wij-zij” verhaal. Wij als samenleving kunnen en zouden nog meer inspanningen moeten verrichten, maar omgekeerd zou ook de islamitische jeugd meer moeten doen. Wellicht zal een omgekeerd onderzoek laten zien dat wij gewoon denken dat jonge moslims hier niet horen, omdat ze er niet bij willen horen”, zei Bourgeois.

Als de Belgische multiculturalisten echter vrij spel hebben, dan wordt de oproep aan moslims om meer te doen, om zich te integreren in de Belgische samenleving, weldra een crimineel vergrijp.

In februari hebben zes Belgische senatoren (onder wie drie moslims) het ontwerp van een resolutie in het Belgische parlement gebracht dat van “islamofobie” een delict zou maken dat met geldboetes en gevangenisstraf bestraft zou worden.

Het ontwerp van de tekst – die onder andere probeert “islamofobie” gelijk te zetten met antisemitisme – is gewaagd in zijn reikwijdte en als deze zou worden aangenomen zou dit een vernietigende klap voor de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting in België betekenen.

Screenshot_36

Volgens informatie van de schrijvers van de resolutie zou een mens schuldig zijn aan “islamofobie” als hij of zij:

 

– de islam als individueel, monolithisch blok beschouwt, gesloten en statisch, niet in staat zich aan nieuwe situaties aan te passen;

– de islam als gescheiden en “anders” beschouwt, die met andere culturen geen gezamenlijke doelen of waarden heeft, die niet door andere culturen wordt beïnvloed en andere culturen niet beïnvloedt;

– de islam als minderwaardig tegenover het Westen beschouwt, dat hij barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch zou zijn;

– de islam als gewelddadig, bedreigend en het terrorisme ondersteunend beschouwt, die actief een “botsing van de beschavingen” bedrijft;

– de islam als een politieke ideologie beschouwt, die voor politieke en militaire doeleinden wordt gebruikt om zijn hegemonie te bespoedigen;

– zonder aarzelen kritiek van de islam op het “Westen” afwijst;

– vijandigheid tegenover de islam toont om discriminatie en sociale uitsluiting van moslims te rechtvaardigen;

– vijandigheid tegenover moslims als natuurlijk en normaal accepteeert.

Deze definitie van islamofobie, die gebaseerd is op een rapport uit het jaar 1997 dat door de in Londen gevestigde “Runnymede Trust” werd gepubliceerd, zou in de praktijk iedere vorm van kritische discussie in België uitsluiten onder de dekmantel van racisme.

Het resolutieontwerp heeft activisten voor de vrijheid van meningsuiting verontwaardigd, die zeggen dat een openbare controle van datgene dat zij zeggen een “draconische” maatregel zou zijn, die in tegenspraak zou zijn met de liberale democratische waarden. Maar de ondersteuners van de tekst maken geen aanstalten om zich te verontschuldigen.

In een interview met het dagblad “Le Soir” beschuldigt senator Richard Miller uit Wallonië de critici van de resolutie ervan dat ze proberen iets in het tekstontwerp te willen interpreteren wat er zo niet zou instaan.

Miller, lid van diezelfde Mouvement Réformateur die andere Belgische politici er van beschuldigd heeft moslims te bevoordelen, beweert dat zijn maatregelen er niet voor bedoeld zouden zijn om kritiek op de islam te verbieden, maar alleen om “tegen diegenen te vechten die vaak een groot aantal argumenten gebruiken met het doel de islamitische bevolking onzeker te maken.”

Screenshot_38

Bron:

http://europenews.dk/de/node/67238

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3692/belgium-erasing-christianity

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, België, Brussel, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islamisering, islamofascisme, Kerstmis, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Socialisten, Taqiyya, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

49 reacties op België schaft het christendom af – islamofobie als delict

 1. Henny Clemens zegt:

  Ik ben bang dat de Belgen dit zullen accepteren, en dan is het een mini stap om het in Nederland ook in te voeren.
  Dan is de islamisering een feit, en voor mij (ons gezin) tijd om te vertrekken.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dit heeft verdorie meer weg van een oorlogsverklaring door de bezettingsmacht, geholpen door hun linkse dhimmie vrienden.

  Waarom begin ik Breivik toch steeds meer te begrijpen ???

  Like

  • Willie zegt:

   Joannes, moet ik (een BELG) daar antwoord op geven??? Heel simpel, omdat je wijsvinger steeds meer begint te jeuken om die smeerlappen lik op stuk te geven , met praten behaal je NOTHING bij die zandbakkers, dringt nog niet eens door in hun zombiekop . Daarom begrijp je Breivik wel steeds beter en beter

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Willie 19.07. Je hebt helemaal gelijk. Velen zijn er om lik op stuk te gaan geven.

    Nu de organisatie nog.

    Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wat moet ik hier nog op zeggen. Als dit soort wetten erdoor komen dan is dit het absolute einde van een vrije en open samenleving. 400 honderd jaar strijd voor maatschappelijke en vooral ook wetenschappelijke verlichting en de emancipatie van het vrije woord gaan door het afvoer putje.

  Like

 4. Benedict Broere zegt:

  Als je een ideologie of religie niet meer mag bekritiseren, dan is dat het einde van de moderne open samenleving, en dan verschijnt er een of andere dictatuur. Men is daar blijkbaar op uit, de afschaffing van democratie, mensenrechten, de moderniteit. Het is een slinkse oorlog, die plaats vindt haast zonder dat je er erg in hebt.

  Like

 5. HaJoGe zegt:

  Je kunt aan alle genoemde punten haarzuiver zien waarin de mohammedanen tekortschieten –
  en nu als de donder net zo’n lijstje opstellen voor alle andere geloven, alsmede voor de atheïsten, dan kan dat er nog mooi aan vastgeplakt worden.
  Zogezegd: Geen kruizen – geen hoofddoeken !
  Ik wacht op het aanzwellend geloei van de beledigde partijen . . .

  Like

 6. Ik werk in de plantsoenendienst. Daar werken ook twee moslims. Maar die twee moslims hebben er voor gezorgd dat ze apart mogen werken en niet met ons. Ze geven de baas gewoon een grote bek. Maar de achterliggende gedachte volgens mij is dat ze niet willen werken onder een goddeloze baas en met goddeloze collega’s! Ze verrichten niet veel werk. Ze komen zich ’s morgens alleen melden om 7.30 uur en de rest van de dag zien we ze niet meer. Ze hebben hun eigen wijk. Tja…

  Like

  • DonnaDolce zegt:

   Ze hebben het altijd verdomd om uberhaupt een hand uit te steken, dus waarom nu ook niet. Het is een volk dat alleen maar profiteert en parasiteert. Wel gebruik maken van al onze diensten.

   Like

   • Ze zijn zelfs gevaarlijk voor me in verband met mijn Mohammed cartoons en anti-islam schilderijen. Ik moet natuurlijk mijn mond houden over mijn kunstwerken en geen krantenartikel die gaat over mijn islamkritische schilderijen aan mijn collega’s laten lezen want dan heb ik de poppen aan het dansen en hangt weer een andere werkplek of ontslag boven mijn hoofd. Gelukkig ben ik lid van de CNV, de vakbond! Daar vertrouw ik op, wat moet ik anders? Want mijn bazen en voormalige collega’s zijn bang voor die haatbaarden…

    Like

 7. Jean zegt:

  Weet dat in de Belgische politiek het grootste schorem bij mekaar hokt, ze likken de reten van de islam/moslims alsof het een ijsjes zijn, uiteraard zit de overgrote meerderheid van dat uitschot samen in Brusselallahbath de hoofdstad van het verderf en het geweld, jullie weten wel, in die totaal overbodige slaapzalen ook wel federale kamer en senaat genoemd.
  Als er ooit één islamfeestdag in Vlaanderen zou komen dan is het gegarandeerd oorlog met die sloperspartijen zoals de spa (lees: rode ratten), de groenen (lees: achterlijke boomklevers), cd&v (lees: huichelachtige tjeven) en vld (lees: lafaards en verraders). Voorlopig laten we de NvA nog even buiten beschouwing want die blazen warm en koud, de mislukte pastor uit West Vlaanderen (lees: Boer-zwa) spreekt een andere taal dan De Wever en die spreekt weer een andere taal dan Weyts en die zegt weer iets anders dan Jambon, normaliter vallen die terug tot ± 10% tegen 2014 als gevolg van hun verraad van de eigen Vlaamse gemeenschap, hopelijk nog lager zodat de hele linkse troep samen nog geen 25% haalt.
  Vlaanderen MOET nu snel kiezen voor totale onafhankelijkheid van de nieuwe republiek, een republiek zonder klaplopers, tafelschuimers, geweldplegers, huichelaars, ratten, boomklevers en lafaards, een republiek waar het weer tof in wordt om te leven zonder islamofobie.
  Nog maar de trekken van die waanzin zien is al voldoende om maagkrampen te krijgen van walging.
  In Vlaanderen GEEN gewelddadige achterlijke onderontwikkelde barbaarse waanzin. De reden waarom wij Geert Wilders, Gerolf Annemans en Marie Le Pen steeds zullen steunen in hun inzet.
  Dat er sowieso oorlog komt met die gewelddadige achterlijke smeerlapperij staat in de sterren geschreven en we hebben soldaten in overvloed die zich willen inzetten om dat asap van ons grondgebied te flikkeren want wij willen een welvarende veilige leefbare toekomst overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen.

  Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  Dan mogen wij de moslims dus aanklagen voor kerken,Christen, homo, korte rokjes, honden/varkens/apen, Joden, vrouwen, seks en westenfobie aanklagen.

  “zonder aarzelen kritiek van de islam op het “Westen” afwijst;…………
  UH………. bedoelen ze hiermee te zeggen dat als een moslim kritiek geeft op het Westen, dat wij hem/haar dan, misschien een uur lang, moeten aan horen voordat wij iets terug mogen zeggen?!

  Die socialisten zijn compleet geschift.

  Het komt er dus op neer dat wij onze mond moeten houden om moslims een goed gevoel te moeten geven.

  Like

  • Urbanus zegt:

   Ik lees hierin als de moslims kritiek hebben op ons “het Westen” dan mogen we dat niet zonder aarzelen afwijzen.
   Islam is dus onderwerping en dat is wat ze willen in Brussel.

   Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Correctie: er staat 2x het woord aanklagen in de bovenste zin, moet 1x zijn.

  Like

 10. Joannes den Hollander zegt:

  Jean 17.44 U heeft helemaal gelijk dat er oorlog komt. Wat mij betreft zetten we inderdaad de soldaten in. Hoe eerder hoe liever, dan kunne we hen nog een flinke hand helpen.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Ben het eens met alle reacties. Ik verwens de gore vuile RODE LINKSE RATTEN! Ik begin steeds meer begrip te krijgen voor de oud dictator GENERAAL FRANCO, die tussen 1936 en 1939 keihard ingreep om de RODEN de COMMUNISTEN niet toe te staan SPANJE COMMUNISTISCH te laten worden! Ik ben mij er zeer wel van bewust, dat in Spanje veel gruwelijke dingen zijn gebeurt, maar dan wel van de kant der RODEN de REPUBLIEK, als van de kant van de NATIONALISTEN. Maar nu ben ik zover dat ik mij ook NATIONALIST wens te noemen, en de dag zal prijzen dat er met het verraderstuig de RODEN en andere LINKSEN zal worden afgerekend.
  Leve de vrije soevereine staten, weg met BRUSSEL, weg met LINKS, en retour MOSLIMS naar jullie zandbak!

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Tom Hendrix 18.21. Welkom als Nationalist Tom, samen staan we sterk. Ik verwacht dat er in de nabije toekomst veel gelijkdenkenden zich tegen het huidige bewind zullen keren.

   Pugna pro Patria

   Like

  • felipe cortazar zegt:

   Wat weet je over Franco een van de beste vrienden van Adolf Hittler?!?! De spanjaarden vinden hem erger dan Hittler

   Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Nou, met stijgende ontzetting gelezen, dit artikel. Zes senatoren, onder wie drie moslims……Wat een vuile, gore klootzakken!!! Ze weten heel goed dat dít wetsontwerp, mocht het er door komen, de hele autochtone belgische bevolking in één klap monddood maakt. Dit komt neer op de vrije hand geven aan niemand -behalve de moslims. Stel je toch voor, dat zo’n wetsonrwerp er in Nederland door zou komen; deze site, bijvoorbeeld, zou dan van dat ogenblik af ophouden te bestaan!
  Die klootzakken hebben dit ontworpen omdat ze in België de alleenheerschappij willen hebben, zoveel is duidelijk. Wie zijn overigens de drie landverraders die dit méé ontworpen hebben? – de drie zogeheten niet-moslims, bedoel ik. Van welke partij(en) zijn zij? Dat je moslim-doodknuffelaars hebt, daar moeten we vooralsnog mee leven, maar dít…..Dit gaat te ver. Absoluut te ver.
  Oké, even diep ademhalen…..Het ís er nog niet door. Eerst maar eens kijken of zoiets absurds het metterdaad hààlt. Dat kàn en màg gewoon niet, want allereerst: arme, arme Belgen…. En ten tweede is het inderdaad veel te riskant voor buurlanden als Nederland als zoiets zijn intrede zou doen. Het is en blijft echter een Belgische aangelegenheid, dus, simpelweg gesteld: Dewinter, de Wever, kom hiertegen in het geweer! Doe iets!

  Like

  • Madeleine Meersman zegt:

   Eén van de landverraders is alvast Bert Anciaux. Ooit voorzitter van VU, dan afgescheurd om zijn ID21 op te richten (én de VU op sterven na dood achter te laten), dan even de partij Spirit opgericht die de kiesdrempel niet haalde en die is dan uiteindelijk terechtgekomen bij de socialisten alwaar hij een zitje weet te bemachtigen. Zijn voorkeur voor het opvrijen van moslims kan waarschijnlijk gezocht worden in het feit dat hij nog amper stemmen haalt. (o ja, hij heeft Beatrix ook ooit opgevrijd want hij is ridder van Oranje Nassau of zoiets).
   De islamitische indienster Fauzaya Talhouie is ook zo’n overlopend partijlid: ooit positief gediscrimineerd bij Groen (toen Agalev) verwisselde de van partij sneller dan ze van hemd kon verwisselen toen Agalev de kiesdrempel niet haalde. Bij de socialisten zijn blijkbaar alle windhanen welkom, zolang ze maar niet op de kerktoren staan.

   Like

 13. Martien Pennings zegt:

  De link onder de woorden “ontwerp van een resolutie” geeft niet meer, zoals een paar uur eerder nog, rechtstreeks de tekst van de resolutie die kritiek op de islam onmogelijk moet maken. Toen ik hem nog kon vinden, bleek hij ondertekend door:

  Bert ANCIAUX.
  Fauzaya TALHAOUI.
  Ahmed LAAOUEJ.
  Freya PIRYNS.
  Richard MILLER.
  Zakia KHATTABI.

  Deze Bert Anciaux is een gekende linkse clown in België. Ik kreeg van een connectie in Vlaanderen nóg een stukje vuiligheid van deze rotzak doorgestuurd. De ploert heeft de minister aangespoord eens werk te maken van de boycot van Israëlische producten. Ik citeer Anciaux:

  “Senaat Commissie Financiën en Economische Aangelegenheden van 30 april 2013. Vraag om uitleg nr. 5-3335 van de heer Bert Anciaux aan de minister van Financiën, belast met Ambtenarenzaken over “de controle op de oorsprongsbenaming en op de goederen uit nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden” (Rgt., art. 72.3). De heer Bert Anciaux (sp.a). – Nu in Nederland volop het debat woedt, wil de minister van Economie graag dat er ook in België een facultatief label komt voor producten uit de nederzettingen in de Palestijnse bezette gebieden. Ik hoop dat de minister van Financiën dit voornemen enthousiast steunt in de Ministerraad.”

  Een vraag: als de Betrugsgutmenscherei van dit soort Nazismus-angehauchte Untermenschen als Anciaux een diepe impuls tot vernietigend geweld bij me oproept, ben ik dan een slecht mens?

  Nóg een vraag: is die Freya Piryns familie van die flapdrol Piet Piryns: http://bit.ly/12gfnXM ?

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Een Belgische connectie bevestigt mij inmiddels: “Freya is inderdaad de dochter van totaalgutmensch Piet Pirijns. Die begreep toen ik hem zag niet waarom ik zo tekeer ging tegen de islam. Hij is journalist-af . . . . . “

   Like

   • Jean zegt:

    Beste Martien,
    Zoals ik eerder schreef: Groot (rood/groen) schorem van de bovenste plank.
    Wedden dat we van die levensgevaarlijke volksverraders na mei 2014 NOOIT meer iets zullen horen?
    2016 zal cruciaal worden, ofwel is Europa moslimvrij geveegd (85% kans) of Europa gaat rekening houden met die barbaren (15% kans gezien de reeds aanwezige massa primitievelingen).

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Martien Pennings 19.53u. Goed werk, Martien! Altijd maar beter om min of meer te weten met wie je te doen hebt, juist als het zulk tuig is. Geneer je niet voor je neigingen jegens die Anciaux; je schijnt hem nog min of meer te kennen ook, dan is het nóg begrijpelijker. Na het lezen van dít artikel krijg ík al verdachte neigingen naar dit gezelschap toe, zonder ze te kennen. Die drie autochtonen plegen hiermee niet minder dan landverraad!

    Like

   • Rudi zegt:

    Martien Pennings zegt: “Deze Bert Anciaux is een gekende linkse clown in België”

    Bert Anciaux is inderdaad Belgiës meest overgesubsidieerde potsenmaker. Bert, oftewel ‘Bertje Bleit’ (blèren in het Noordnederlands) bestond erin eerst de partij van zijn vader Vic, nl. de Volksunie, voorloper van de N-VA, naar de verdoemenis te helpen om een eigen partij op te richten: ID21. Nadat deze ter ziel ging, richtte hij dan maar de links-liberale partij Spirit op. Maar dat verhaal bleef ook niet duren en zo goed als alle leden van Spirit vertrokken naar de Sp.a en dus ook Bert. Want zoals geen ander weet deze Janus met de twee gezichten welke kant van het brood het dikst belegd is.

    James Bond moest het ooit opnemen tegen schurk Goldfinger en daar hebben wij in België een tegenhanger van: Drolvinger, alles wat deze vijand des volks aanraakt, verandert terstond in str…

    Dat van Freya Piryns en Piet Piryns wist ik niet, maar toont nogmaals de incestueuze verhouding tussen journalistiek en politiek.

    Like

  • Madeleine Meersman zegt:

   Piet Piryns is inderdaad de papa van zure Freya.

   Like

 14. Jan zegt:

  België creëert simpelweg zijn eigen Gazastrook.

  Als wij ooit van de politieke AIDS van onze tijd bevrijd willen worden, het socialisme en de islam dan moet een ding duidelijk zijn: wij onderhandelen niet met de vertegenwoordigers er van, wij sluiten geen akkoorden met hen, maar wij doden hen.
  (vrij naar Meir Kahane)

  Like

 15. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Maar… het Christendom is toch een Godsdienst van het Boek? Ten aanzien van het Anti-Zionisme van de Islam kunnen we kort zijn, per definitie bestaan er overeenkomsten tussen Anti-Zionisme (geen Joodse staat) en Anti-Semitisme (geen Joden waar dan ook). Dus geen Islamitische vergelijkingen met de Holocaust.

  Like

 16. baksteen zegt:

  Is het toeval/vergissing dat de christelijke feestdagen niet en de islamitische wel werden vermeld in de europese schoolagenda voor de middelbare scholieren een paar jaar geleden?
  U mag het zeggen.

  Like

 17. baksteen zegt:

  Deze site is dus straks verboden cq Belgen mogen op deze site geen inhoudelijk commentaar meer geven.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Baksteen 21.06. uur. Precies, dat is wat de NAZI ISLAM en de NAZI RODE VERRADERS op het oog hebben. Belgen sta op tegen deze dictatoriale tendenzen.

   Like

 18. Theresa Geissler zegt:

  @Rudi 22.18u. Intussen, Rudi, heeft die linkse clown, paljas, brokkenmaker of wat het meer mag zijn, toch maar de hand in iets wat, op de eerste plaats natuurlijk voor België, catastrofale gevolgen zou kunnen hebben.
  Ik zeg je eerlijk, dat ik me rot geschrokken ben van dat wetsontwerp. Ondanks alle ‘goedmens-praktijken, zowel in de belgische als in de nederlandse politiek, had je dít toch lang niet voor mogelijk gehouden, maar als je de laatste ontwikkelingen bekijkt en ziet wat er in Zweden en Engeland allemaal mogelijk gebleken is, houd je gaandeweg steeds meer voor mogelijk.
  Jij als Belg kan waarschijnlijk beter dan de meesten van ons beoordelen hoe groot de kans is dat zo’n absurd wetsvoorstel er inderdaad doorkomt. Persoonlijk durf ik wat dat betreft niets meer te voorspellen.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa
   Ook ik heb me rot geschrokken van dat wetsvoorstel, Theresa. Maar wat mij nog het meest verontrust, is dat de media zich van hun meest multiculturele kant tonen: ze zwijgen in alle talen. Ik moet dit soort dingen via deze website te weten komen.

   Ik heb op school geleerd dat wetsvoorstellen niet in de Senaat, maar de Kamer van Volksvertegenwoordigers worden gedaan. De Senaat heeft althans op papier een eerder adviserende en controlerende taak. Nu gaat het ook niet om een echt wetsontwerp, maar een ontwerp van een resolutie, maar dat is semantiek.

   Ondanks de bezorgdheid die ik met je deel, denk ik dat dit eerder een PR-stunt is in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar en het gaat er volgens mij ook om een geste naar de heren van het OIC te doen. Indien het menens was, zou dit voorstel in de Kamer gebeurd zijn, denk ik.
   Dat ik kan beoordelen of dit wetsontwerp erdoor komt, dat is te veel eer. Wel meen ik dat de oervlaamse partijen CD&V en NV-A nuchter genoeg zijn om geen koren op de molen van het Vlaams Belang te zien belanden.
   Maar net als jij durf ik geen voorspellingen te doen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Rudi 2mei 23.10u. Na vanmorgen nog eens te zijn gaan ‘googlen’ kwam ik er achter, dat dit onderwerp tóch al eerder in de pers geweest is en wel in Dagblad Trouw op 1 Maart jl. (Ja, dat blad lees ik toevallig niet.) Verder vond ik er een redelijk uitgewerkt artikel over op Joop.nl. Auteur: Ewout Klei. Gedateerd 6 Maart jl. In beide artkelen worden alleen de namen van Anciaux en Talhaoui expliciet genoemd.
    Ewout Klei bespreekt het onderwerp, zoals gezegd, redelijk uitgebreid, kan zich naar eigen zeggen wel vinden in het streven, zeker de ‘karikaturale ‘ vorm van íslamofobie’ hier en daar aan te pakken, maar ziet uiteindelijk niets in zoiets als een wetsontwerp wat tenslotte de oorzaak niet wegneemt. Bovendien tast het uiteindelijk tóch de vrijheid van meningsuiting aan, zeker in de vorm waarin het gegoten is. Voorts is hij ervan overtuigd, dat een dergelijk wetsvoorstel in Nederland niet alleen geen kans van slagen zou hebben, maar dat bovendien geen enkele nederlandse politicus er zich aan zou durven wàgen, gezien de heiligheidsgraad die de vrijheid van meningsuiting in Nederland heeft. -help het hem hopen. Maar: begin Maart was hier dus toch al iets van bekend. De ontwikkelingen volgen maar, er zit niets anders op.

    Like

 19. Tiemen Veenstra zegt:

  Wintervreugde 2012? Mag ook niet van Allah…. 😉

  Like

  • Madeleine Meersman zegt:

   In Antwerpen heeft een groene politica er ook voor gezorgd dat de Antwerpse Kerstmarkt vervangen werd door “Winter in Antwerpen” niet “DE Winter in Antwerpen” want dat zou te grappig zijn.

   Like

 20. louis-portugal zegt:

  Ik troost me met de gedachte dat België, met de hele EU overigens, binnen niet al te lange tijd failliet gaat.
  Zoals duidelijk is in de arabische landen, met GAZA en de Westbank voorop, zijn ze niet in staat hun eigen broek op te houden.
  Zolang er genoeg dhimmys zijn die werken om hun uitkeringen en subsidies te betalen lukt het nog.
  In de €urolanden is duidelijk te zien aan de alsmaar oplopende schulden dat politici de economie helemaal niet meer in de hand hebben.
  Hoe meer ze de dhimmys op hun tenen gaan staan des te harder gaat het fout.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Louis-portugal 08.03. uur. Ik hoop de dag nog mee te maken, dat het GEDROCHT de EU, met zijn bentgenoten ten onder gaat Louis. En daarna dienen alle eurofielen en islamofielen voor het gerecht te worden gebracht wegens land-en hoogverraad aan de europese/nederlandse burgers gepleegd.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky9 14.44. uur. Dat heeft U zeer goed gedaan!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Lucky9 14.44u.Heel goed. Ik heb het gelezen en, omdat ik daar toch ook al ingelogd ben, meteen zelf een bemoedigend comment geplaatst. Die Vlamingen kunnen, dacht ik, wel een bemoediging gebruiken met zulke klootzakken in de Senaat. Je zult er toch maar mee opgescheept zitten! Het ontbreekt er nog maar aan dat er híer een paar idioten op het idee zouden komen…. -al denkt historicus Ewout Klei op Joop.nl dat dat bij Nederlanders niet opgaat. Ik hóóp het maar.

   Like

 21. Anneke zegt:

  Dit proces is een wereldwijd feit!!!
  Het joden- en christendom zijn de grote VIJANDEN van de islamieten èn de a-theïsten….
  “Dus weg ermee…is hun visie”.

  Like

 22. godfried zegt:

  we kunnen er jaren over liggen discusieren maar da helpt niks !
  het is tijd om er iets aan te doen !
  onze voorvaders zijn niet voor niks naar jeruzalem te gaan om die islam schooiers weg te jagen
  samen zij aan zij de straat op en ze uit hun ocmw huizen branden

  Like

 23. Peter Panis zegt:

  Ter informatie aan allen die op school ‘politiek-correcte geschiedenisles’ hebben gekregen: de vader van Piet Piryns en bijgevolg de grootvader van Freya Piryns is Remi Piryns, intellectueel die omwille van zijn Vlaamsgezindheid in 1944 werd gevangengezet in het voormalige Duitse krijgsgevangenenkamp te Lokeren, eufemistisch herdoopt in Hechteningskamp. Hij zat daar samen met o.a. de gevierde schrijver Filip de Pillecijn en de toondichter Gaston Feremans. Met deze laatste werkte hij samen aan het ‘Gebed voor het Vaderland’ (Heer, laat het oude Prinsenvolk der Nederlanden niet ondergaan in haat, broedertwist en geweld…) Het lied werd buitengesmokkeld geschreven op de onderkant van een melkstoopje (de familie moest ervoor zorgen dat de gevangenen niet verkommerden van de honger). Gedurende 3 jaar genoten ruim 16.000 mensen minstens gedurende 4 maanden van de belgische gastvrijheid in dit kamp, ruim 60% (bijna 11.000 mensen!) werd nooit veroordeeld, en tot op vandaag weet geen van hen wat hun ooit ten laste werd gelegd! (de dossiers zijn nog steeds niet vrijgegeven, bijna 70 jaar na WOII). Dus wat Piet en Freya betreft, zij schamen zich er niet voor dat hun vader/grootvader zich al talloze malen in zijn graf heeft omgedraaid. Dat is het resultaat van ‘niet willen weten’, een psychologisch trauma dat zij omwille van het smeer diep verborgen houden in de donkerste hoekjes van hun geest. Nee, wij zijn niet besmet, wij verloochenen onze afstamming, nee, wij doen het omgekeerde, wij stammen af van een “foute inciviek”; wij leveren liever het Vlaamse volk uit aan hun belgische bazen met hun nefaste wetten. Niet de Islam is de bedreiging, het is de zoveelste al 174 jaar volgehouden poging om de Vlamingen in eigen land te minoriseren door ze te culpabiliseren met het stigma “racisme”, want “kijk maar wat er met de joden is gebeurd door de medeplichtigheid van de Vlaamse collaboratie”. Het is al talloze malen bewezen dat het grote publiek, ook de collaborateurs, pas in 1945 iets vernamen over de gruwelen in de Duitse uitroeiingskampen, maar dat komt niet in de vaderlandse geschiedschrijving te pas, de Vlamingen zullen eeuwig onder de neus gewreven worden dat zij racisten zijn. Er zij positiever middelen beschikbaar om het beleid de goede richting uit te sturen, denk daaraan in het kieshokje.
  Positieve groetjes!

  Like

 24. Pingback: België, excuus Wallonië, schaft het Christendom af! | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s