De VN is alleen dan effectief wanneer alles rustig is

Screenshot_52

De spanningen aan de noordelijke grens van Israël nemen toe. Hezbollah-milities en terreurgroeperingen in Libanon komen steeds dichterbij de grens met Israël. Ze maken er gebruik van dat reguliere Libanese troepen werden verplaatst naar de Syrische grens in het oosten van het land. Daarom maken de blauwhelmen van de VN (UNIFIL) zich zorgen.

UNIFIL zijn de zogenaamde interimtroepen van de VN in Libanon, die sinds 1978 in opdracht van de VN de wapenstilstand tussen Israël en Libanon observeren. Door de jaren heen hebben eerst de PLO-terreurgroepen en later de Hezbollah-terroristen hun waarnemerfunctie verstoord. Uit Israëlische legerbronnen blijkt dat de afgelopen weken Hezbollah-terrorsisten meerdere malen de blauwhelmen in Zuid-Libanon tijdens patrouilles met wapens aanhielden. In andere gevallen werden de UNIFIL-soldaten door Hezbollah met stenen verjaagd, opdat hun strijders dichter bij de grens met Israël konden komen.

De VN-soldaten zijn slechts waarnemers. Ze willen zich niet voor een ander volk in de vuurlinie begeven. Volgens VN-resolutie 1701, die na de tweede Libanonoorlog in 2006 werd aangenomen, is het Libanese leger verantwoordelijk voor het toezicht en de veiligheid aan de Zuid-Libanese grens. Dit is echter nu op grond van de burgeroorlog in Syrië veranderd. De Syrische grens is voor de Libanese regering veel gevaarlijker. De VN-soldaten schijnen zich in Zuid-Libanon net zo te willen terugtrekken zoals ze dit op de Golanhoogten uit angst voor hun leven al gedaan hebben. Israël staat steeds opnieuw voor de situatie dat het in noodsituaties niet op de troepen van de VN kan vertrouwen. De VN is alleen dan effectief wanneer alles rustig is.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25641/Default.aspx?ref=newsletter-20130502

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hezbollah, Israël, Libanon, Syrië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

8 reacties op De VN is alleen dan effectief wanneer alles rustig is

 1. Jan zegt:

  “De VN is alleen dan effectief wanneer alles rustig is”, m.a.w. pure werkverschaffing.

  Like

 2. Tiny zegt:

  De VN troepen mogen inderdaad niets, niet op de Golan en ook niet waar e nu nog zitten, staan of liggen. Het enige wat ze mogen doen is het vege lijf redden, eigenlijk niet eens terugschieten als ze weer eens zelf aangevallen worden.

  Like

 3. maria zegt:

  Wij hebben een hele generatie “getraumatiseerde” militairen van Unifil die vanachter hun bierblikjes toch “best wel hele enge situaties” hebben meegemaakt. Ja je nergens mee bemoeien en toch het volledige militairen-pensioen opstrijken. Sorry hoor maar ze zouden eens een dag moeten ruilen met een IDF-soldaat die in hetzelfde gebied schietschijf is. Unifil heeft geen enkele rol gespeeld in welk conflict dan ook maar hebben wel heeel veel geld gekost. Ga je dus heel diep schamen, stelletje h*mo’s!

  Like

  • Ekster zegt:

   Helemaal met je eens, Maria. Die UN soldaten zijn al net zo nutteloos als “onze” jongens indertijd in Bosnië. Daar moesten ze zg. ongewapende moslims in Srebrenica beschermen. Maar de moslims waren helemaal niet ongewapend. Sterker nog, ze vielen Serviers aan met die wapens en trokken zich dan snel weer terug in de safe haven. De UN-soldaten stonden erbij en keken ernaar.
   Of zie wat er in Kosovo gebeurt; de Serven worden vervolgd door albanees schorem en de UN-soldaten doen niets. Wel inderdaad een lekker pensioen en salaris vangen maar er niets voor hoeven doen behalve aanwezig zijn. Als het gevaarlijk wordt gaan ze ervandoor. En verder n**ken ze al het vrouwvolk dat ze te pakken kunnen krijgen, al dan niet minderjarig.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Ekster 12.44. uur. En niet te vergeten Ekster, het MOSLIMBEEST ORIC, die 100 Servische dorpen uitgemoord heeft, en wat deden de rode pers en omroepen, NIETS! Niets hebben ze daarvan naar buiten gebracht AUF BEFEHL van de RODEN van de Europese Internationale. Het rode tuig en de meelopers in de politiek van vvd,cda en d66, hebben er ook nooit iets over gezegd. Ik walg van het hele zooitje in Den Haag, buiten de PVV en de SGP dan. Ik weet wie onze binnenlandse vijanden zijn.

    Like

   • maria zegt:

    Ja dankzij E.J.Bron is mijn visie over die Joego-oorlog behoorlijk bijgesteld. Er zijn ook geen moslim-generaals in Den Haag veroordeeld en alle vingers wijzen naar die brute Serviërs. Nou was het een behoorlijk vuile oorlog maar de moslims waren natuurlijk niet alleen maar slachtoffers. Maar ook toen al stonden de media aan hun zijde. Een vergelijkbaar verhaal vindt je op Cyprus maar ook dat heeft de westerse media niet gehaald.

    Like

 4. maria zegt:

  U weet waarschijnlijk ook onder welke naam de UN-troepen bekend waren in Israël: United Nobodys. Say no more….

  Like

 5. Jan zegt:

  UN-‘vredestroepen’ geven yogales, cursus brood bakken, breien

  Failure of U.N. Peacekeeping in Lebanon
  http://defenddemocracy.org/media-hit/failure-of-un-peacekeeping-in-lebanon/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s