DK: NETTO-supermarkt zegt “nee” tegen islamitische hoofddoek

Screenshot_49

En opnieuw werd het hoofddoekdebat nieuw leven ingeblazen. In de Fyner editie van de Deense krant “Stiftstidende” van 27-04-´13 werd het verhaal van het “slachtoffer”, de 26-jarige Nada Fraije uit Odense, verteld. Zij krijgt geen werkloosheidsuitkering meer als ze niet voor 1 mei een nieuwe baan vindt.

Fraije had gebruik gemaakt van een afspraak bij arbeidsbureau, waar een vertegenwoordiger van de NETTO supermarktketen haar vertelde dat de kledingvoorschriften voor supermarkten in Denemarken een neutrale kleding eisen, zonder hoofdbedekking voor het personeel dat contact heeft met klanten.

Føtex heeft het recht om “nee” te zeggen

Dit verbaasde de gesluierde vrouw blijkbaar, die achteraf in de Fyner krant “Stiftstidende” en in de “BT” haar nood klaagde. Het zou haar echter niet moeten verbazen, want het hoogste gerechtshof had beslist dat Deense supermarkten het recht hebben vast te houden aan hun arbeidsuniformen en neutrale kledingvoorschriften. In het jaar 2005 kreeg Føtex namelijk een principiële uitspraak voor elkaar in een proces bij het hoogste gerechtshof in Denemarken, nadat een voormalige werknemer een proces had aangespannen tegen de supermarktketen. Ze was meerdere jaren in dienst geweest en was er toen plotseling mee begonnen een hidjab in werktijd te dragen.

Op dit moment is er weer een zaak aanhangig, waarin het om het dragen van een hidjab gaat, die een islamitische vrouw eraan hindert een potentiële baan te krijgen, omdat zij haar religieuze kleding in werktijd niet wil afdoen. Ze geeft de voorkeur aan de hoofddoek boven de werkplek, maar tegelijkertijd eist ze in dezelfde ademtocht geïntegreerd te worden.

Media: Fraije is het slachtoffer en NETTO de schurk

De zaak is om velerlei redenen interessant. Het ontbreek aan kritische vragen die aan Fraije gesteld zouden moeten worden. NETTO wordt van tevoren als schurk en Fraije als slachtoffer neergezet. “Deskundigen” van een onderzoeksinstituut voor integratie schijnen in het beste geval onwetend te zijn en in het ergste geval bedrijven ze de kwaadste propaganda.

Ten eerste is het interessant de motiveringen van de politiek correcte media te volgen en van de groepen deskundigen die de hidjab dragende Fraije te hulp schieten.

In de Fyner “Stiftstidende” denkt de schrijver van het hoofdartikel serieus dat het NETTO is dat moet buigen voor de islamitische wensen van Fraije m.b.t. de versluiering tijdens werktijd.

De schrijver verklaart zomaar: “Het lijkt er dus op dat de domme kledingvoorschriften van het concern niet lang meer zouden moeten blijven bestaan.” Is het domheid wanneer men eist, wanneer men ook in de toekomst wil, dat de werknemers in neutrale kleding op de werkplek verschijnen?

Dan wordt de alom bekende tolerantie en verscheidenheid kaart gespeeld: “Wanneer Denemarken en de Denen zich nog steeds op de borst willen slaan als tolerant volk, dat plaats biedt aan culturele verscheidenheid, dan moet er ook ruimte zijn voor islamitische hoofddoeken op de werkplek.”

Men zou aan de schrijver van het hoofdartikel kunnen vragen: waarom wilt u dat de private werkplek gepolitiseerd wordt? Is een decreet, dat afkomstig is van een politieke geloofsideologie die het versluieren van vrouwen eist, een uitdrukking van culturele verscheidenheid? Waar ligt de grens van de zogenaamde culturele verscheidenheid wanneer schrijvers van hoofdartikelen al geen grenzen kennen?

Screenshot_51

“Wij” moeten met de “tijd” meegaan

En ten tweede, Fraijes presentatie van zichzelf als slachtoffer wordt ook ondersteund door een zogenaamde integratieonderzoekster genaamd Rikke Andreassen van de Deense rode universiteit RU. Andreassen beweert dat het de Deense supermarkt is die niet met de tijd meegaat. Dat is een hele bekende advocatentruc, of hoe men de zaken omdraait.

Men zou het een ontwikkeling van de elites kunnen noemen. Wie is het eigenlijk die niet met de tijd meegaat in een seculiere, moderne samenleving? Het schijnt niet zo te zijn dat men zich met de tijd beweegt of verder ontwikkelt wanneer vrouwen zich moeten onderwerpen en versluiering verlangen, omdat een oud boek zoals de koran dit eist.

Er wordt in het kader van het hoofddoekdebat vaak beweerd dat enkele vrouwen zelf een hoofddoek willen dragen. Dat is een vrijwillige keuze. Mooi, dan kan men zich met alle plezier in zijn vrije tijd versluieren. Dat hangt van iemand zelf af in een vrije samenleving.

Maar tijdens werktijd is de drager van een islamitische versluiering ondergeschikt aan verschillende arbeidsmarktregels, inclusief die regels dat men klanten van een Deense supermarkt niet lastig valt met persoonlijke voorkeuren en zich houdt aan neutrale kledingvoorschriften.

Ook de nationale garde heeft “nee” gezegd

Ook bij de nationale garde heeft een hoofddoekdiscussie plaatsgevonden, toen de moslima Maria Walaa probeerde de hidjab onder haar uniform te dragen. Gelukkig eindigde dit ermee dat de hidjab in de nationale garde na enige heftige strijd verboden werd. Een meerderheid van de Denen had zich in het jaar 2009 uitgesproken tegen de vermenging van hidjab en leger.

Dat betekent hidjab

Of men het wil of niet, de hidjab is een belast symbool, vooral omdat hij opgedrongen wordt aan vrouwen in landen waarin de politieke islam aan de macht is.

De betekenis van de hidjab heeft zowel seksistische als religieuze en politieke dimensies. Een symbolische waarde waarmee veel Denen als klanten niet geconfronteerd willen worden. en terecht. Het zou duidelijk moeten zijn dit ook van de werknemers in openbare dient te verlangen, wanneer men niet met de spuigaten uitlopende symbolen zoals de hidjab geconfronteerd wil worden, die de islam voor vrouwen onaantrekkelijk maakt.

De terugkerende hoofddoekzaken tonen aan hoe belangrijk het is om achter je eigen cultuur te staan en te eisen dat de mensen die de islamitische cultuur aanhangen zich aanpassen aan de Deense cultuur en daarmee ook aan de verplichtingen van een Deense baan.

Screenshot_50

Bron:

http://europenews.dk/de/node/67239

Bron oorspronkelijk artikel:

http://denkorteavis.dk/2013/torklaededebatten/

Auteur: Rachel Adelberg Johansen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Denemarken, Islamisering. Bookmark de permalink .

25 reacties op DK: NETTO-supermarkt zegt “nee” tegen islamitische hoofddoek

 1. hans-e-pans zegt:

  Ze hoeven er nu geen doekjes meer om te winden, alles komt goed.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het opmerkelijke is, dat je regelmatig hoort van gevallen, waarin de werkneemster aanvankelijk zonder hoofddoek op het werk verschijnt, dit een bepaalde periode volhoudt en er dan plotseling één gaat dragen, zonder enig overleg vooraf. Om hevig verontwaardigd te reageren als blijkt dat dit niet wordt geaccepteerd. Het is ook niet altijd gezegd, dat het ze door de ouders wordt opgelegd, hoe vaak daarvan ook sprake is; het kan soms ook wel gaan om een gril, een provocatie omdat ze weten hoe de werkomgeving tegenover de hoofddoek staat en zij dan plotseling besluiten, de principiële moslima te gaan uithangen.Dit ligt dan min of meer in dezelfde lijn als de meiden die je soms op straat ziet: Strakke topjes en zelfs korte rokken of leggings maar wèl die hoofddoeken. Stelt niets voor, natuurlijk; provocatie of zelfs pure treiterij. “Kijk mij eens moslima zijn.” Je zou ze soms regelrecht hun zandbak in willen flikkeren en kijken of het ze dàn nog bevalt. Juist meiden hebben dat geniepige air, in dit geval gericht op de seculiere buitenwereld.

  Like

 3. tjonge zegt:

  maar die moslimh**ren zijn wel zo slim om NIET dat kopvod te dragen in hun proeftijd !

  Like

 4. maria zegt:

  Ik weet ook wel dat de hoofddoek voornamelijk wordt gebruikt als statement/provocatie. Toch ga ik mijn energie niet steken in het bestrijden daarvan. Daarvoor zijn de meisjes te schattig. Ik weet niet welke krachten/intimidatie eraan vooraf zijn gegaan, al doen de meeste moslima’s hun best aan te geven dat het toch echt hun eigen keuze was… Mijn grens ligt wel bij de burqa/niqaab waar het hele gezicht bedekt is en er zelfs handschoentjes worden gedragen, zelfs met kleine kindjes! Meestal door NL-bekeerlingen die graag roomser zijn dan de Paus. Altijd een desillusie als blijkt dat er een lelijke hollandse boerenkinkel-trut onder zo’n niqaab schuilt ipv een nog enigszins swingende exotische marokkaanse, zeker als ze wordt vergezeld door een gejurkte baardaap… En kleine meisjes met een hoofddoek zijn voor mij een bevestiging van de Pedo-religie, anders zie je een 5-jarige niet als sex-object….

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De hoofddoeken zijn een uiting van bezetting. Hoe meer hoofddoekejes, hoe meer de moslims ervan overtuigd raken, dat ze ons zullen gaan overheersen. Kijkt U maar eens bij: bedrieglijke ideologie.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Al die oeverloze discussies over die verdomde VLAG van het Nieuwe Fascisme, wanneer houdt dat ‘ns een keer op? Alles over die VLAG en meer te vinden door de links naast CONTACT te KLIKKEN.

  Like

 7. baksteen zegt:

  Ik wens als klant niet geholpen te worden door een medemens die als doelstelling heeft ieder persoon met een andere ideologie incl. alle christenen dus mijzelf te elimineren.
  Er staat op de hoofddoek met grote letters, “ik wens u en uw familie dood”

  Like

 8. Tienus Plotseling zegt:

  In het vertaalde artikel staat ergens te lezen, dat de Denen een tolerant volk zijn. Net als Nederlanders overigens. Maar willen de Denen nog wel tolerant zijn tegenover een bevolkingsgroep die dat woord niet eens in hun straatje vindt passen? En wij willen toch ook niet meer tolerant zijn? Het is weer die linkse pers, die ons haar mening opdringt. Willens en wetens wordt de lezer gemanipuleerd, om maar aan te nemen dat het goed is, wat zo’n journalist schrijft. Waanzin ten top.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Mooi, hebben we hier ook een Netto ??
  Het is allemaal pure provocatie van dat smerige volk !!
  Dat was duidelijk toen de Marokkaanse Prinses Lalla Salma bij de inhuldiging aanwezig was.
  Maar deze vrouw was ook het aankijken waard, wat van de meeste hoofddoek trollen niet gezegd kan worden .

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 08:25
  Er bestaan nog vrouwen met LEF in deze wereld. Kijk maar.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21535055/__Presentatrice_weigert_hoofddoek__.html
  In haar plaats had ik die ouwe, sufgerukte islamitische ZAK een ongenadige trap tegen z’n glockenspiel verkocht en ‘m de studio uit getrapt. ASSHOLE. Hoe is het mogelijk dat dergelijke geschifte vrouwenHATERS helemaal over de rooie raken van hoofdhaar van vrouwen..???
  Als ik een waardeoordeel over hoofdhaar moet geven ben ik snel klaar: het haar van die Egyptische presentatrice is me 1000 keer liever dan die geschifte gratenbek met z’n domme hoedje op z’n rotharses.

  Like

 11. dgneree zegt:

  heh… met de tijd meegaan….
  1400 jaar terug bedoelt men?

  Like

 12. Richard zegt:

  Netto is het slachtoffer en de Media de schurk. Geen fraai verhaal….

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Medemens, baksteen..???? Je bent mij nog een tikkie te vriendelijk.
  http://tinyurl.com/cc45mmg

  Like

 14. Roni Thome zegt:

  Mijn respect voor de Deense Hoge Raad voor het besluit dit moslim madammeke niet haar zin te geven. Al springen de ‘verlichte’ linkse politiek-correcte Gutmenschen een gat in de lucht. Als supermarktketen NETTO heeft besloten dat het personeel neutrale werkkleding moet dragen, moet iedereen aan de voorschriften voldoen. Stel maar voor, dat op ’n dag een caissière van Jumbo Mijn respect voor de Deense Hoge Raad voor het besluit dit Moslim madammeke niet haar zin te geven. Al springen de ‘verlichte’ linkse politiek-correcte Gutmenschen een gat in de lucht. Als supermarktketen NETTO heeft besloten om speciale neutrale werkkleding voor het personeel dat betekent dat iedereen moet aan de voorschriften voldoen. Stel maar voor dat op ’n dag een caissière van Jumbo of C1000 besluit met een carnaval outfit de plaats achter de kassa te nemen? Ja! Anders is het zo saai.

  Vroeger heeft mijn dochter bij het filiaal van Albert Hein in Voorburg gewerkt. Het was in de tijd dat ze nog ‘wilde haren’ had en van veel gein hield. Op een dag nam ze haar plaats achter de kassa terwijl om haar hals droeg zij een ketting met een omgekeerde grote zwarte kruis. Nou!.. Veel klanten (vooral met religieus christelijk achtergrond) waren er helemaal niet van zulke geintjes gediend. Zeker niet van een snotneus met geverfd groen haar en piercings. De klanten dienden hun klachten in bij de filiaalmanager. Hij riep mijn dochter en zei: mensen houden in Voorburg zijn niet zo dol op Satanisten en ik kreeg over jou behoorlijk wat klachten. Dus het is kiezen of delen: je neemt je ketting af of jij dondert op….

  Like

 15. Roni Thome zegt:

  Mijn respect voor de Deense Hoge Raad voor het besluit dit moslim madammeke niet haar zin te geven. Al springen de ‘verlichte’ linkse politiek-correcte Gutmenschen een gat in de lucht. Als supermarktketen NETTO heeft besloten dat het personeel neutrale werkkleding moet dragen, moet iedereen aan de voorschriften voldoen. Stel maar voor dat op ‘n dag een caissière van Jumbo of C1000 besluit met een carnaval outfit de plaats achter de kassa te nemen? Ja! Anders is het zo saai.
  Vroeger heeft mijn dochter bij het filiaal van Albert Hein in Voorburg gewerkt. Het was in de tijd dat ze nog ‘wilde haren’ had en van veel gein hield. Op een dag nam ze haar plaats achter de kassa terwijl om haar hals droeg zij een ketting met een omgekeerde grote zwarte kruis. Nou!.. Veel klanten (vooral met religieus christelijk achtergrond) waren er helemaal niet van zulke geintjes gediend. Zeker niet van een snotneus met geverfd groen haar en piercings. De klanten dienden hun klachten in bij de filiaalmanager. Hij riep mijn dochter en zei: mensen houden in Voorburg zijn niet zo dol op Satanisten en ik kreeg over jou behoorlijk wat klachten. Dus het is kiezen of delen: je neemt je ketting af of jij dondert op….

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Voor wie de oorsprong van het massaal hoofddoek dragen nog niet weet: Ik heb daar een zelf beleefd verhaaltje over.
  De hoofddoek is wel degelijk een provocatie-middel.

  Ergens in de tachtiger jaren droegen van de ene op de andere dag, dit laatste létterlijk!, frisse jonge puber- en adolescente meiden, met vaak prachtig haar, hoofddoeken. Het was op een maandag, als ik mij goed herinner.

  Op mijn vraag aan een aantal van die meiden waarom dat zo was, werd geantwoord: ‘Dat moet van mijn vader’. Doorgevraagd waarom kennelijk álle vaders van die meiden op één en hetzelfde moment hetzelfde hadden ‘bevolen’ aan hun dochters, kwam eigenlijk geen duidelijk antwoord.

  Het ligt voor de hand te veronderstellen dat al die vaders op de voorgaande vrijdag een opdracht hadden gekregen van de imams. Dit duidt op een manifestatie die met recht ‘provocatie’ kan worden genoemd.

  Kennelijk was toen de tijd rijp om de islam steviger op de kaart te zetten.

  Like

 17. vanhetgoor zegt:

  De koran eist dat vrouwen als zij naar buiten gaan tenminste de punt van hun kleed over hun schaamstreek hangen, en dat vrouwen op straat niet gaan stampvoeten want dan kan men de vrouwelijkheid zijn. Dat is alles wat er in de koran staat over het “hoofddoekje!”

  De vrouw moet een schaamlap dragen in het openbaar. Voor alle mannen die niet haar vader zijn, en haar eigen zoons moet zij haar kuisheid bewaren, Niet voor haar man, niet voor de broers van haar man en ook niet voor alle andere mannen die naast haar man in de moskee staat, voor zover die niet haar vader of haar broer is, of haar eigen zoons.

  De gelovige vrouw van een moslim is een echte slettebak!

  Het is voor een supermarkt niet erg nuttig om een afgelikte hoer achter de kassa te hebben. En iedereen die zich ergert aan mijn reactie die nodig ik uit om de koran te gaan lezen.

  even een citaat:
  Het Licht (An-Noer) (uit 1945)
  (24:31) En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook
  haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen,
  en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan
  zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar
  boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen
  behalve aan haar echtgenoot of haar vader of de vader
  van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar
  echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders,
  of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar
  slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang
  hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid
  van een vrouw niets afweten. En laat haar niet met haar voeten
  slaan, opdat hetgeen zij van haar schoonheid bedekken
  openbaar moge worden. En wendt u allen tezamen tot
  Allah, o gelovigen, opdat gij moogt slagen. niet zien; en hij,
  wie Allah geen licht geeft, voor hem is er geen licht

  En in de officiële koran vertaling uit 1992 staat:
  al-nur (het licht) (uit 1992)
  (24:31) En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij
  haar blikken neerslaan en haar de eerbaarheid wél bewaren
  en dat zij haar tooi niet tonen behalve wat daarvan
  zichtbaar is en laten zij haar sluiers over haar boezem slaan
  en haar tooi niet tonen behalve aan haar echtgenoten of
  haar vaders of de vaders van haar echtgenoten of haar
  zoons of de zoons van haar echtgenoten of haar broeders
  of de zoons van haar broeders of de zoons van haar zusters
  of haar vrouwen of wat haar rechterhanden bezitten
  of de mannelijke bedienden die vrij zijn van aandrift of de
  kinderen die niet opmerkzaam zijn op de blootheden der
  vrouwen en laten zij niet met haar voeten stampen zodat
  kenbaar wordt de tooi die zij verborgen houden. En wendt
  u allen in berouwvolle inkeer tot Allah O gij gelovigen opdat
  gij wel moogt varen.

  Dat is ook een voorbeeld van met de tijd meegaan! (in het tweede citaat is de slavernij verdonkeremaand)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s