Mei-protesten in Europa: “Vecht tegen de koning in Brussel” (+ video´s)

Screenshot_21

Rellen in Istanboel

In heel Europa hebben burgers van 1 mei gebruik gemaakt om uitdrukking te verlenen aan hun ongenoegen met de huidige situatie. De woede over de bezuinigingspolitiek uit Brussel en Berlijn wordt steeds groter.

De demonstraties in heel Europa waren vooral gericht tegen de bezuinigingspolitiek van de regeringen. Deze wordt door de vakbonden beschouwd als een oorzaak voor de record werkloosheid en de economische recessie. Maar de landen van Europa hebben enorme schulden en krijgen steeds meer tekorten. Het is absurd om dit zuinig zijn of zelfs bezuinigen te noemen.

Vooral in Griekenland kwam het tot heftige protesten. De vakbonden van de openbare dienst hielden een eendaagse staking. De regering had de officiële mei-feestdag een week opgeschoven, omdat 1 mei in botsing kwam met de voorbereidingen van het Paasfeest van de orthodoxe kerk. Door de staking werden grote delen van het treinverkeer lamgelegd en de veerboten in de haven van Athene bleven aan de kade liggen.

Screenshot_22

Rellen in Griekenland

De Deense minister-president Helle Thorning-Schmidt werd met een waterpistool beschoten. Tijdens haar toespraak werd ze uitgejouwd. In Italië en Spanje daarentegen waren de demonstraties kleiner dan in het verleden. De Spaanse vakbonden wilden met 80 demonstraties tegen een werkloosheidscijfer van 27% protesteren. De jeugdwerkloosheid bedraagt meer dan 50%. Intussen is zelfs in heel Europa één op de vier jonge werkzoekenden zonder baan (hier).

In Parijs protesteerden linkse en rechtse politici gezamenlijk tegen de zogenaamde bezuinigingspolitiek van de regering. Marine Le Pen noemde deze een “ultraliberale globalisering”. Frankrijk zou vastzitten in “een absurde, eindeloze politiek van zuinig zijn (…), omdat het altijd ´Ja´  moet zeggen tegen Brussel, en natuurlijk tegen Berlijn en altijd tegen de groten uit de financiële wereld en hun kruiperige dienaren bij de ECB en de Europese Commissie.” Jeanne d´Arc zou tegen de koning van Engeland hebben gevochten, die Frankrijk bezet zou hebben. “Nu is het de koning van Brussel”, aldus Le Pen.

In Istanboel kwam het tot straatgevechten tussen de politie en relschoppers (video beneden). De politie zetten traangas en waterkanonnen in, de relschoppers gooiden met stenen. Duizenden politieagenten moesten de demonstranten uit het centrum van de stad houden. Want een demonstratie op het centrale Taksim-plein was vanwege bouwwerkzaamheden verboden. De hotels adviseerden hun gasten niet naar buiten te gaan.

Over het algemeen verliepen in de eurozone de demonstraties tamelijk rustig. De regeringen van Europa, die door willen gaan met het maken van enorme schulden, krijgen ruggensteun door de mei-demonstraties.  De bezuinigingspolitiek komt steeds meer onder vuur te liggen.

Video´s:

Stakingen en demonstraties in Griekenland:

 

Rellen en geweld in Istanboel:

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/01/mai-proteste-in-europa-kampf-gegen-den-koenig-in-bruessel/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, euro, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

10 reacties op Mei-protesten in Europa: “Vecht tegen de koning in Brussel” (+ video´s)

 1. bobzelf zegt:

  Ja, en ondanks Pinokkio en Zwamzwam zitten we in nederland naar GTST te kijken en zeiken er alleen over in de krant .
  Wat moeten ze nu in nederland nog eerst naar de kloten helpen voordat U allen ook eens wat gaat doen ????
  En daardoor blijven ze u allen uitkleden tot op het bot !
  In Griekenland loopt er echt geen regeringsfiguur meer over straat hoor , daar slaan ze ze helemaal verrot .
  Hier zie ik die dropveter van Rutte nog steeds op de fiets rijden !!

  Like

  • BertG. zegt:

   De meeste mensen in NL hebben het voor zichzelf onmogelijk gemaakt om nog een vrij bestaan te hebben en achter je mening te blijven staan op straffe van boetes en huis uitzetting en inbeslagnames.
   Die hebben zichzelf tot aan hun strot in de schulden gestort waar de meeste nooit meer uit komen. Elke uitspatting kan hun einde betekenen van hun onzeker bestaan. En daarom blijft iedereen op de bank zitten en GTST te kijken.
   Kijk maar om je heen hoe klem de meeste mensen zitten in hun trieste bestaan waarin niets meer zeker is.
   Doodsbang om dat laatste strohalmpje van zekerheid ook te verliezen.
   Het moet eerst nog veel erger worden willen ze hier de straat op gaan.

   Like

 2. louis-portugal zegt:

  Mee van de ergste protesten waren in Berlijn waar eigenlijk nog het minste van de lastenverzwaringen te merken is.
  Er lopen daar een hoop, soort, holigans rond die elke gelegenheid aangrijpen om rotzooi te trappen.
  Daar waar het werkelijk slecht gaat in Zuid-Europa zonder Griekenland was het relatief rustig.
  Overigens hoor ik vanochtend op het nieuws dat er instellingen zijn die verwachten dat de werkloosheid in Nederland het volgend jaar gaat oplopen tot 700.000 en niks stabilisering zoals Rutte zegt.

  Like

  • Tiny zegt:

   In Berlijn en ook Hamburg, waren het als vanouds de chaoten oftewel de antifa (extreem linke hooligans) die de rellen veroorzaakten.
   In Berlijn vond ook weer als vanouds een demo plaats van de echt rechtse NPD (voor het begrip, niet de hakenkruis jochies). Tenminste dat probeerden ze weer zoals ieder jaar. Maar de anitifa heeft eerst deze demo verhinderd, m.a.w. uit elkaar geslagen) en toen begonnen ze aan hun eigen feestje. Een gedeelte van dit clubje, +/- 1.000 man sterk, begon echter al op en bij het station.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  Whahahaha, Rutte , de man die we beter als kerkhaan op de toren kunnen zetten !!
  Die waait gewoon met alle winden mee !
  Heeft u allen , deze Pinokkio de laatste 8 maanden al kunnen betrappen op het vertellen van ook maar 1 waarheid ?
  Nee , hoor deze man is de beste MP die de Partij van de A ( zelf invullen Armoede , Allah lovers , Allochtonen , Aardleugenaars , ) de laatste 40 jaar heeft gehad !
  Wat een kanjer , die man van de BANENMACHINE , de man die even bij het kruisje tekende ,zonder ook maar een letter van het E.S.M gelezen te hebben 1000 EURO VOOR IEDERE BURGER , NEE WE KOMEN NIET AAN DE HYPOTHEEKAFTREK , en alle andere goede beslissingen !
  En nog steeds durven mensen met droge ogen het hokje VVD rood te maken .
  Dan moet je toch volkomen hersenloos zijn , dan wel door de ratten besnuffeld , of geniaal
  geschift zijn ???

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Bobzelf 10.18. uur. Inderdaad Bob. Na BAKELLENDE met zijn VERRAAD van LISSABON, dacht ik dat het niet erger kon, helaas PRUTTE is nog veel erger dan BAKELLENDE en het paarse zooitje daarvoor. De VVD heeft alle PRINCIPES overboord gegooid, en voert nu Partij van de Allahtonen beleid uit. Ik hoop dat dit idiote kabinet spoedig valt, slechter als nu kan het niet gaan met deze EUROFIELEN van de VVD en de PvdA!

   Like

 4. Jean zegt:

  Laten we in heel Europa nu eens beginnen met een gigantische bezuiniging die geen enkele burger raakt, integendeel, die de burgers gelukkig maakt gewoon door die 6 nog resterende monarchieën uit de middeleeuwen op te doeken want die hebben geen enkele toegevoegde waarde maar kosten de burgers handen vol geld. Een absurd dure folklore die voor 100% gebaseerd is op parasitisme.
  Dat gedoe is jaarlijks 365 dagen op vakantie, in België geven ze zelfs een vreemdelinge, een Spaanse weduwe, ± 1.500.000 euro pensioen per jaar!!! Kan het nog waanzinniger? Blijkbaar wel.
  Die in Spanje gaat met een leuke meid op olifantenjacht en de uitgeperste spanjaard mag zijn capriolen betalen.
  Te zot om allemaal op te noemen, dus laten we die circussen snel opdoeken het geeft ons een hoop kopzorgen en zure oprispingen minder en het geeft een enorme besparing.

  Like

 5. Rick zegt:

  Binnenkort ook bij “ons” !?? Buitenlandse media weten de Nederlandse situatie uiteraard beter te verwoorden dan de Nederlandse (R)overheids Roeptoeters.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10031680/Debt-crippled-Holland-falls-victim-to-EMU-blunders-as-property-slump-deepens.html

  Like

 6. bobzelf zegt:

  Beste Rick , nou dit is echt de meest geweldige recensie die midden in de roos zit !!
  Dus hoeveel baantjesjagers, slapers , dan wel landverraders zitten er in onze regering ?
  Allemaal dus , alleen Geert met zijn ploegie niet !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s