Netanyahu: Het gaat niet om land

Screenshot_46

Netanyahu staat open voor vredesonderhandelingen, eist echter de erkenning van Israël

Het Midden-Oostenconflict heeft zijn oorzaak in de afwijzing van de staat Israël door de Palestijnen, niet in territoriale kwesties. Dat benadrukte de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Daarvoor had de Arabische Liga bereidheid getoond betreffende grenscorrecties.

Tijdens een ontmoeting o.l.v. de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry hadden Arabische vertegenwoordigers zich bereid verklaard om kleine grenscorrecties uit te voeren om vrede in het Midden-Oosten mogelijk te maken. Daarbij eiste de minister-president van Qatar, sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, dat Israël zich zou moeten terugtrekken binnen de grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog van 1967.

Omstreden voorstel

Netanyahu wees dit af. “In principe gaat het bij het conflict niet om land” benadrukte de politicus van Likoed volgens de Israëlische krant “Yediot Aharonot”. Dit zou al lange voor 1967 zijn begonnen. “De kern van het conflict is de fout van de Palestijnen om de staat Israël niet te accepteren als de nationale staat voor het joodse volk. Mocht het tot een vredesakkoord komen, dan wil ik er graag zeker van zijn dat het conflict niet zal doorgaan – dat de Palestijnen later niet met nog meer eisen komen.”

De erkenning van Israël evenals de veiligheid van de joodse staat zouden de beide fundamenten zijn waarop vrede tot stand zou komen, verklaarde Netanyahu woensdag volgens een mededeling van zijn kantoor. Hij verwelkomde principieel de bereidheid van de Arabische Liga om de gesprekken te hervatten. Hij zou echter bang zijn dat Kerry zich het voorstel van de Arabische Liga eigen maakt, schrijft de Israëlische krant “Ha´aretz”. Dit zou de onderhandelingspositie van Israël verzwakken, luidde het uit de omgeving van Netanyahu.

Minister van Justitie Zippi Livni, die de vredesonderhandelingen leidt, staat volgens “Yediot Aharonot” echter open voor het voorstel, evenals de Israëlische president Peres. Ook partijen van de oppositie zouden welwillend tegenover het voorstel staan.

Ook in het Arabische kamp heerst onenigheid. De chef van de radicaalislamitische organisatie Hamas, Khaled Meshaal, sprak zich volgens het persbureau “Ma´an” uit tegen een landruil met Israël. Iedere tegemoetkoming zou de Palestijnse zaak schaden. Hamas zou streven naar een “bevrijding van de Palestijnse gebieden” en ze zou dit doel de komende vier jaar willen bereiken. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat (Fatah) deelde daarentegen mee dat het Arabische initiatief niets nieuws zou bevatten.

Bron:

http://tinyurl.com/d9rwfs3

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Arabische wereld, Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Netanyahu: Het gaat niet om land

 1. Martien Pennings zegt:

  De “Palestijnen” kúnnen helemaal geen vrede sluiten.
  Wat daar aan de macht is, zijn doodgewone maffia-structuren, die van afpersing, parasitisme, bedreiging en geweld leven.
  Lees dit artikel van een paar dagen geleden van Roelf-Jan Wentholt:
  https://ejbron.wordpress.com/2013/05/01/het-europese-parlement-steunt-met-vele-miljoenen-de-terreur-tegen-israel-en-de-palestijnen/
  Ze leven van subsidies van de EU en de VN.
  Dat geld besteden ze aan:
  1. De privé bankrekeningen van Palestijnse leiders: het is dus gewoonweg gestolen.
  2. Naar bewapening: illegaal volgens de Oslo-akkoorden.
  3. Naar een opgeblazen en inefficiënt “veiligheidsapparaat” dat vooral dient om Palestijnen te onderdrukken.
  4. Naar media en onderricht in Jodenhaat aan de Palestijnse onderwijsinstellingen.
  Die Maffia’s kunnen en willen helemaal geen normaal land met een normale economie leiden.
  En Netanyahu wéét dat.
  Maar hij moet voor de Bühne net doen of hij de “vredesvoorstellen” serieus neemt.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik bedoel dus: “He who rides a tiger can never get down.”
   De Palmaffia’s doen al bijna honderd jaar (vanaf 1920, vanaf de Moefti) niks anders dan met de Koran in de hand de jodenhaat prediken richting de Joden en Israël.
   Dus behalve dat ze structureel geen vrede kunnen sluiten, kan dat ideologisch ook totaal niet.

   Like

   • maria zegt:

    Nee tegen de moslim-doctrine “Alle Joden moeten dood” daar helpt geen lieve moeder aan! We kunnen de moslims daar niet van bekeren want het staat in hun heilige Q’ran. Onze taak is het staan voor de staat Israël en het voorzover mogelijk zinvol tegengaan van dom links anti-semitsme. Want Joden zijn de nieuwe nazi’s volgens vele crypto-antizionistische linkse Gutmenschen en die zijn gevaarlijker dan sommige moslims!

    Like

 2. Er valt met die godsdienstwaanzinnigen niet te onderhandelen!

  Like

  • maria zegt:

   Nee lieve Jack tenzij je een handige tool hebt tegen onthoofdingen. Je weet wel beter toch? De Palestijnen rekenen ook niet meer op een Palli-staat maar op een Kaifaat, dat zag ik in de laatste getuigenissen van moeders van zelfmoord-terroristen, de lieverds!

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad met NAZI TERRORISTEN, wat het feitelijk zijn deze palestijnen, onderhandelt men niet.

  Like

 4. Meer dan ooit steun ik het voorstel van de heer Wilders ruim een jaar geleden dat de moslims in Gaza beter naar Egypte en idem in Westbank – al of niet gefaciliteerd – naar Jordanië moeten.
  Ik verwerp een aparte staat (in het Carter twee staten concept) voor de moslims op de Westbank en Gaza en acht dit ook niet mogelijk vanwege de moorddadige militaire doctrine vermomd als geloof .
  Arabieren die seculier zijn moeten wel beschermd worden en mogen blijven.
  Ik sta voor een traineer – boycot politiek voor de komende decennia als beste weerwoord tegen de intrinsieke kracht van het misdadige moslim fundamentalisme en de sharia en hun aspiratie voor een despotisch wereld kalifaat.
  Verder moet er een ijzeren gordijn komen tot de islamitische wereld de islam afzweert net als de Sovjet Unie het communisme.
  Met Daniel Pipes e.a vind ik dat Assad beter word getolereerd kan worden – averechtse traineer politiek
  Beter is het om Israël en of het westen Libanon te laten bevrijden door Hezbollah naar Syrie te verdrijven en om het Iraanse kernbom complex te bombarderen.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Als we het aan de linksmensen overlaten dan blijft het doormodderen met de GAZA-criminelen. Het afschieten van raketten op burgerdoelen is onvervalst MISDAAD.
   Dergelijk TUIG mag, nee MOET je verjagen. Als Israel verstandig is plegen ze opnieuw een invasie in het GAZA-gebied en schuiven ze de HAMAS-moslims, inclusief hun koran-moord-instructieboekjes over de grens met Egypte.
   Niet aarzelen. Israel heeft al veel te lang geduld gehad met deze taqyah-bende. Ze zullen immers NOOIT de staat Israël erkennen.

   Like

 5. Jan zegt:

  Gezocht wordt…. de Arabische Schindler

  Like

 6. luckybee zegt:

  Natuurlijk gaat het om land, Kanaan is de enige land dat God de joden heeft beloofd.Dus wees zuinig er mee.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Bibi…koppie koel houden!!! ! !!!
  “Laat je niets wijsmaken, door de schone schijn aanhangers…uit de VS en de Arabische Unie…..”. Werp de ogen nog eens heel goed ‘in’ de Holy Bible, een onmisbare navigator!!!
  Volgend jaar (shabbats-jr.2014-2015) een jaar van rust op de ‘Israelische akkers’…Bezinning, besef wat je gaat zaaien, voor de volgende ‘ronde’….Dat je met een gerust hart kunt oogsten; heel belangrijk!!!

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  In het meinummer van Commentary (New-York-based Joods Maandblad voor de niet-linkse intellectueel) een signaal dat degenen die bij Google, Apple en Facebook aan de knoppen zitten ook al van de bekende foute linkse snit zijn: http://bit.ly/137scBP.

  Het iOS6-systeem van Apple geeft van alle hoofdsteden het bijbehorende land, met één uitzondering: Jeruzalem. Met dat systeem kan je wel hotels vinden in Tel-Aviv, maar niet in Jeruzalem. Google is het helemaal eens met de Verenigde Nazi’s en heeft “Palestijnse gebieden” opgewaardeerd naar “Palestina”. Israëli’s die in Samaria-Judea (“de Westbank”) wonen op Israëlisch grondgebied worden op Facebook ineens vermeld als wonende in “Palestina”.

  Columniste Bethany Mandel:
  “The Internet is increasingly becoming a major battleground in 21st-century warfare. As tension begins to rise in the region, Israel and its allies should be concerned that the those behind the controls at the Internet’s three biggest companies, which have gained an incredible amount of strategic value in recent conflicts, have already picked the winners and losers.”

  Like

 9. Jan zegt:

  4 miljard-‘vredesplan’ van Kerry om de economie op te peppen in ‘palestina’ door PA afgewezen omdat zij dan niet meer tegen ‘apen en varkens’ kunnen vechten.
  Liever ‘arm’ (de ander betaalt toch wel) dan zelfstandig.
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/05/28/Palestinians-Reject-The-Kerry-Obama-4-Billion-Appeasement-Plan

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s