‘Damascus getroffen door Israëlische raketaanvallen’

Screenshot_57

De Syrische hoofdstad Damascus is door een reeks zware explosies getroffen. De Israëlische luchtmacht zou een konvooi met Iraanse wapens gebombardeerd hebben, alsook een onderzoekscentrum en een legerkazerne.

De Israëlische luchtmacht heeft een konvooi met Iraanse wapens in Damascus gebombardeerd, zo berichtte de Israëlische radio onder aanhaling van westerse inlichtingendiensten. Daarnaast hebben de Israëlische gevechtsvliegtuigen ook een militair onderzoekscentrum ten noorden van Damascus aangevallen, zei een Amerikaanse topambtenaar op de nieuwszender NBC. En op de Arabische nieuwszender al-Jazeera verluidde het dat de kazerne van een elite-eenheid van het leger en de Republikeinse Garde werd aangevallen. Informatie over eventuele slachtoffers werd niet gegeven.

Doel van de aanvallen waren Iraanse raketten van het type Fateh-110 die bestemd waren voor de Libanese Hezbollah-militie, meldde Radio Israël. Die raketten hebben een reikwijdte van ongeveer 300 kilometer. Syrië wordt gebruikt als “transitland” voor Iraanse wapenleveringen aan Hezbollah.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hezbollah, Iran, Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

5 reacties op ‘Damascus getroffen door Israëlische raketaanvallen’

 1. Tom Hendrix zegt:

  Israel heeft het volledige recht, om preventief aan te vallen, zodat de Hezbollah niet deze raketten in handen krijgt. Het is een heel moeilijk dilemma, zeker voor Israel. De rebellen die vechten tegen het bewind van ASSAD zijn in wezen even, of erger dan Assad. Israel sterkte gewenst!

  Like

  • Willie zegt:

   Tom, geloof jij al die onzin over Assad ?? Gewoon Odumbo die ff geleden Israel bezocht, da’s de reden -oorzaak,SMERIGE POLITIEKERS !!!!!
   Wat zou jij zeggen als bv de Duitsers eens hier kwamen bombarderen in naam van .. vul maar in

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Willie 16.00. uur, op 5/5. Willie, ik realiseer me dat Assad een dictator en eveneens een islamist is, en hulp ontvangt van Iran. Mijn sympathie ligt ook niet bij hem, maar bij Israel, dat in zijn existentie ernstig bedreigd wordt.

    Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Nieuwe oorlogshitserij van Iran’s ergste allahschreeuwer.
  http://www.telegraaf.nl/feed/21538728/__Iran_fel_tegen_aanval_Israel__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s