De Church of Scotland beweert dat Joden geen Bijbels recht op het Heilige Land hebben

Screenshot_52

In een bericht met de titel “Het erfgoed van Abraham” beweert de Raad van de Church of Schotland dat er geen schriftelijke bewijzen zouden bestaan dat een volk een geprivilegieerd recht op het bezit van een bepaald territorium biedt.

In het document staat verder dat “verzoening alleen dan mogelijk is wanneer de Israëlische bezetting van de ´West Bank´ en Oost-Jeruzalem opgeheven en de blokkade van de Gazastrook beëindigd zijn.”

Het bericht kwam deze week online en werd door de afdeling “Kerk en Samenleving” van de Church of Schotland tijdens de algemene vergadering van de kerk op 18 mei gepubliceerd.

In de inleiding wordt gezegd dat het bericht de nieuwst reflectie van de Raad over de “dringende vragen vormt die moeten worden opgelost”, opdat “de politieke en humanitaire situatie in het Heilige Land geen bron van smart en zorg voor ons allemaal is.”

Het tien pagina´s tellende rapport roept in het laatste hoofdstuk onder de titel “oplossingsvoorstellen” de kerk ertoe op “de Britse regering en de Europese Unie te adviseren druk op Israël uit te oefenen om de verdere uitbreiding van de Israëlische nederzettingen op de bezette ´ Westelijke Jordaanoever´ te beëindigen.”

De Raad van de joodse gemeenschappen in Schotland noemde het document vrijdag “een schandaal tegenover alles waarvoor de interreligieuze dialoog staat” en het “leest als een geschrift uit de inquisitieperiode tegen Joden en het Jodendom.”

“De arrogantie waarmee het joodse volk verteld wordt hoe joodse theologie en joodse teksten geïnterpreteerd moeten worden, is adembenemend”, staat er in een standpuntbepaling van de Joodse Raad.

De Joodse Raad verklaarde verder dat het document “de deur dichtdoet naar een constructieve dialoog” en roept de kerk op om het document voor de aanstaande algemene vergadering terug te trekken.

Bron:

http://www.israel-nachrichten.org/archive/2630

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Christendom, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Religie, Schotland. Bookmark de permalink .

21 reacties op De Church of Scotland beweert dat Joden geen Bijbels recht op het Heilige Land hebben

 1. gielah zegt:

  Ja ja… het gaat weer akelig goed met het antisemitisme!
  Ook zogenaamde christenen leven zich weer helemaal uit.
  En maar oordelen en maar liegen!
  Intussen klinkt er, boven hun haat en gekrakeel uit, over het nageslacht van Abraham, Izaäk en Jacob dit – de eeuwen overstijgende – woord:
  ” Ik zal u tot een groot volk maken en u zegenen en uw naam groot maken en gij zult tot een zegen zijn.
  Ik zal zegenen wie u zegenen en wie u vervloekt zal Ik vervloeken en mét u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden”. ( Genesis 12).

  Like

  • Roni Thome zegt:

   @Gielah
   Het gaat bij de Schotse Kerk om in goede smaak te vallen bij de Moslims, dan louter Antisemitisme. Van de Joden zijn ze niet bang …Voor de Moslim wel. Kijk s.v.p. naar het bericht boven aan:.
   “← Christenhaat in Turkije: 40 Turken vallen nieuw christelijke gemeenschapshuis in Istanboel aan”

   De bobo’s van de ‘Church of Scotland’ volgen (na bijna 70 jaar na dato) de adviezen van Asscher en Cohen (WOII: Joodse Raad van Amsterdam) ‘Geen verzet is verzet’. Laat ze vooral niet kwaad worden! ….Geef ze wat ze willen!. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren het de Duitsers die Europa in hun macht hadden en nu zijn het de moslims die zich, op wilde weg, snel vermenigvuldigen (vooral op de kosten van de locale bewoners) en steeds meer praatjes krijgen. Wat niet met praatjes en petro-dollars kan worden bereikt, is er nog altijd de weg van intimidatie en terreur. Het is jammer dat de ‘Church of Scotland’ en dergelijke instanties niet het wijze spreekwoord volgen: ‘Angst is een slechte raadgever’. Zonder de dappere acties van het Nederlandse Verzet waren wij vandaag niet vrij. Bij gebrek aan verzet tegenover de toekomstige ‘Sharia-bezetter en zijn politiek-correcte multiculturele handlangers, brengen wij de nieuwe bezetting van Europa stapje voor stapje dichter bij.

   Like

 2. Roni Thome zegt:

  Gisteren heeft E.J. Bron een mooi artikel gepubliceerd genaamd ‘linkse nepchristenen zijn levensgevaarlijk’. Hij bracht als voorbeeld de these van de Engelse filosoof G.K. Chesterton.
  https://ejbron.wordpress.com/2013/05/04/g-k-chesterton-linkse-nepchristenen-zijn-levensgevaarlijk/

  De Schotse kerk is een prima voorbeeld voor de these van G.K. Chesterton. Het laat zien hoe men het gevoel van rechtvaardigheid en moraal verliest in de zoektocht rechtvaardigheid te vinden bij een duistere macht genaamd Islam. Een ideologie die bloedvergieten en slavernij op haar vaandel heeft. Er is niets zieliger dan proberen humane eigenschappen bij de duivel te zoeken, terwijl hij geen boodschap heeft aan rechtvaardigheid en verzoening. Het zal hem een zorg zijn!.
  Het is niet de eerste keer dat een bepaalde kerk het leuk vindt met de duivel te dansen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had de ‘Evangelische Kirche’ uitstekende relatie met het Nazi regime.

  Vreemd is dat wel dat juist de Schotse Kerk (die een volk vertegenwoordigt die honderden van jaren van onderdrukking kent) met praatjes komt: ‘dat er geen schriftelijke bewijzen zouden bestaan dat een volk een geprivilegieerd recht op het bezit van een bepaald territorium’. Op deze wijze kan men ook zeggen: Ja! De Schotten hebben geen donder in Schotland te zoeken!. Er zijn geen schriftelijke bewijzen dat Schotland aan hen hoort en niet aan de Britten.

  Deze schijnheilige broeders baseren hun oproep op de situatie in het Heilige Land. De Raad reflecteert over ‘dringende vragen die moeten worden opgelost, opdat de politieke en humanitaire situatie in het Heilige Land geen bron van smart en zorg voor ons allemaal is’. Ach So!. Waarom houdt deze kerk zich niet bezig bijvoorbeeld met was is gaande nu in Syrië? Hoe men daar christenen op beestachtige wijze afslacht? Ik zag een verschrikkelijke foto van een jonge man bij wie men de strot heeft verbrijzeld door een zware kruis erin te steken. Waarom is de toestand van de christenen in Egypte geen bron van smart en zorg voor deze aardige Schotse jongens? Ze komen ook met ‘oplossingen’ die gelijk staan op de oplossingen van ‘de verzoener die een krokodil voert met de hoop dat hij als laatste zou worden opgevreten’ (quote Winston Churchill). Men moet via de Britse regering en de Imperator in Brussel druk opvoeren in Israël. Mooie zooi zoeken naar oplossingen bij anderen. Dat is ‘ver van mijn bed show’. Hebben ze ook oplossingen voor de steeds verdergaande Islamisatie van hun eigen land? Wat voor verzoening hebben ze in het verschiet met mensen die al plannen hebben voor wekelijkse transport van knappe jonge slavinnen vanuit de havens van Glasgow en Aberdeen naar de slavenmarkten in het Midden Oosten. Rijke Sheikhs hebben al kilo’s aan Viagra tabletten opgepot om de transporten uit Europa te verwelkomen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Roni Thomé 10.07. uur. De hele christelijke kerk, is geinfiltreerd met het RODE gedachtegoed, en het cultuurrelativisme. In mijn ogen hebben kerken, die heulen met de Islam allang hun GELOOFWAARDIGHEID verloren! En ook de zgn. christelijke partijen hoor je vrijwel niet of nooit over de vervolgde christenen in moslimlanden. Ik ben wel klaar met de hele ” linkse kerk”. Hypocrieten dat zijn het!

   Like

 3. Philippine zegt:

  Dáár hebben we het weer: de gelegitimeerde jodenhaat van een christelijke kerk.
  De stompzinnigheid ten top.
  Onderwijl hoopt Schotland zich van Engeland te kunnen afscheiden.
  Dat dan weer wel.

  Like

 4. Philippine zegt:

  En dit is natuurlijk óók héél gewóón.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Ierland

  Like

 5. Philippine zegt:

  En eigenbelang is bij de schotse kerk natuurlijk geheel en al uit den boze.

  http://www.churchofscotland.org.uk/speak_out/make_a_difference_locally/campaigns/invest_in_peace

  Like

 6. koddebeier zegt:

  de Church of Schotland ziende blind zeker ??

  Like

 7. van hoorn zegt:

  Niemand kan Israel bevelen wat ze met hun land doen-ook al ben je het er niet mee eens- en zachte oukazes van een geloofsgroep die vanaf de jaartelling joden heeft vervolgd en vermoord is helemaal een gotspe.Het antisemitisme is door het christendom uitgevonden.

  Like

  • max zegt:

   Onzin!

   Het antisemitisme is niet door het christendom uitgevonden, antisemitisme is al veel ouder: men wou in de tijd van Achasjverosj (Xerxes I) van de Meden en de Persen de joden al uitroeien. Dank zij een “oukaze” van Xerxes I is dat voorkomen. En waarschijnlijk is het nog ouder!

   Nergens in de christelijke leer wordt antisemitisme geleerd. Ook in de Bijbel oude of nieuwe testament is het antisemitisme onbekend.

   Wel zijn er christenen die antisemitisch denken en handelen. Misschien wel grotendeels vanuit de filosofie van G.K. Chesterton.

   Ik hoef jou niet te vertellen dat de islam is het antisemitisme integraal in de leer verweven.

   Ook de socialisten van rond de tweede wereldoorlog en heden ten dage denken en handelen antisemitisch.

   Hoe je het ook wendt of keert: heden ten dage is de islam en het socialisme de grootste bron van antisemimitisme. En ja, je hebt gelijk: er lopen ook antisemitistische christenen mee.

   Like

 8. Pingback: Schaam je, Edward van Voolen! Schaam je, Annemiek Schrijver! | E.J. Bron

 9. Jan zegt:

  Waarom Joden geen recht hebben op het land volgens de COS. In het artikel staat ook de verwijzing naar het gehele document:
  http://claudemariottini.com/the-inheritance-of-abraham/

  The Church of Scotland (COS) werkt samen met Sabeel (zie site van COS) en aan Sabeel is de naam Naim Ateek verbonden, Palestijns Anglicaans geestelijke, theologisch auteur en de oprichter van het in Jeruzalem gevestigde oecumenisch centrum voor bevrijdingstheologie zoals wiki dat noemt.

  Grote vriend van Sabeel is Van Agt (Vrienden van Sabeel) Zie o.a. dit document:
  ‘Zevende Internationale Sabeel conferentie met als motto ‘De ramp die maar niet voorbij gaat’

  Klik om toegang te krijgen tot Zevende%20Internationale%20Sabeel%20conferentie.pdf

  Vriend van Ateek is Stepahn Sizer die zich graag met antisemieten mag omgeven en zich heeft moeten verantwoorden voor zijn schrijfsels met verwijzingen naar antisemitische en nazi-sites.
  Anti-Semitism charges laid against English Evangelical leader
  http://anglicanink.com/article/anti-semitism-charges-laid-against-english-evangelical-leader

  Meer op: Antisemites, terror supporters, & Holocaust deniers: aka, just another Palestinian Solidarity event http://cifwatch.com/2011/10/09/antisemites-terror-supporters-holocaust-deniers-aka-just-another-palestinian-solidarity-campaign-event/

  Like

 10. Jan zegt:

  @ max zegt:
  5 mei 2013 om 12:33

  Antisemitisme in het Nieuwe Testament:
  http://www.statenvertaling.net/

  Mattheüs 8:
  12 En de kinderen des Koninkrijks zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis; aldaar zal wening zijn, en knersing der tanden.

  Mattheüs 23
  37 Jeruzalem, Jeruzalem! gij, die de profeten doodt, en stenigt, die tot u gezonden zijn! hoe menigmaal heb Ik uw kinderen willen bijeenvergaderen, gelijkerwijs een hen haar kiekens bijeenvergadert onder de vleugels; en gijlieden hebt niet gewild.
  38 Ziet, uw huis wordt u woest gelaten

  Mattheüs 27
  25 En al het volk, antwoordende, zeide: Zijn bloed kome over ons, en over onze kinderen.

  Marcus 13:
  9 Maar ziet gij voor uzelven toe; want zij zullen u overleveren in de raadsvergaderingen, en in de synagogen; gij zult geslagen worden, en voor stadhouders en koningen zult gij gesteld worden, om Mijnentwil, hun tot een getuigenis.

  Marcus 16:16:
  Die geloofd zal hebben, en gedoopt zal zijn, zal zalig worden; maar die niet zal geloofd hebben, zal verdoemd worden.
  Johannes 8:43 e.v.:
  43 Waarom kent gij Mijn spraak niet? Het is, omdat gij Mijn woord niet kunt horen.

  44 Gij zijt uit den vader den duivel, en wilt de begeerten uws vaders doen; die was een mensenmoorder van den beginne, en is in de waarheid niet staande gebleven; want geen waarheid is in hem. Wanneer hij de leugen spreekt, zo spreekt hij uit zijn eigen; want hij is een leugenaar, en de vader derzelve leugen.
  45 Maar Mij, omdat Ik u de waarheid zeg, gelooft gij niet.
  46 Wie van u overtuigt Mij van zonde? En indien Ik de waarheid zeg, waarom gelooft gij Mij niet?
  47 Die uit God is, hoort de woorden Gods; daarom hoort gijlieden niet, omdat gij uit God niet zijt.
  48 En de Joden……..

  Handelingen 13
  45 Doch de Joden, de scharen ziende, werden met nijdigheid vervuld, en wederspraken, hetgeen van Paulus gezegd werd, wedersprekende en lasterende.

  Titus 1:
  10 Want er zijn ook vele ongeregelden, ijdelheidsprekers en verleiders van zinnen, inzonderheid die uit de besnijdenis zijn;
  11 Welken men moet den mond stoppen, die gehele huizen verkeren, lerende wat niet behoort, om vuil gewins wil.
  12 Een uit hen, zijnde hun eigen profeet, heeft gezegd: De Kretensen zijn altijd leugenachtig, kwade beesten, luie buiken.
  13 Deze getuigenis is waar. Daarom bestraf hen scherpelijk, opdat zij gezond mogen zijn in het geloof.
  14 En zich niet begeven tot Joodse fabelen, en geboden der mensen, die hen van de waarheid afkeren.

  1 Thessalonicensen 2:
  14 Want gij, broeders, zijt navolgers geworden der Gemeenten Gods, die in Judea zijn, in Christus Jezus; dewijl ook gij hetzelfde geleden hebt van uw eigen medeburgers, gelijk als zij van de Joden;
  15 Welke ook gedood hebben den Heere Jezus, en hun eigen profeten; en ons hebben vervolgd, en Gode niet behagen, en allen mensen tegen zijn;

  1 Johannes 2:
  22 Wie is de leugenaar, dan die loochent, dat Jezus is de Christus? Deze is de antichrist, die den Vader en den Zoon loochent.
  23 Een iegelijk, die den Zoon loochent, heeft ook den Vader niet.

  Openbaring 2:
  9 Ik weet uw werken, en verdrukking, en armoede (doch gij zijt rijk), en de lastering dergenen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar zijn een synagoge des satans.

  Openbaring 3:
  9 Zie, Ik geef u enigen uit de synagoge des satans, dergenen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar liegen; zie, Ik zal maken, dat zij zullen komen, en aanbidden voor uw voeten, en bekennen, dat Ik u liefheb.

  Kerkvaders en tevens Jodenhaters:
  Origenes zei dat het de schuld van de Joden zelf is dat zij hun land kwijt zijn. Hadden zij maar in Jezus moeten geloven. Klinkt zeer actueel als men bedenkt wat de Kerk van Schotland beweert.
  Sint Gregorius zei dat de Joden Christus hadden vermoord, moordenaars van profeten, duivelsaanbidders enz.
  Hiëronymus noemde Joden serpenten, mensenhaters die er uitzien als de duivel
  Augustinus zei dat het Jodendom een corrupte overtuiging is en dat Judas het beeld van de Jood is.
  Thomas van Aquino zei dat Joden voor altijd slaven dienden te zijn wegens hun misdaden

  De schilderkunst ziet men zeer vaak Jezus met blond haar en een blanke huid. Toen Max Liebermann een Joodse Jezus afbeeldde was dit een schandaal
  The Jesus Scandal A Liebermann painting in the crossfire of critics
  http://www.hamburger-kunsthalle.de/archiv/seiten/en_jesus.html

  In de beeldhouwkunst is Synagoge geblinddoekt (zie iconografie)

  Like

  • max zegt:

   Kan ik kort over zijn Jan.

   Wat betreft het nieuwe testament: als jij daar antisemitisme wil lezen mag dat van mij. In die jaren dat ik de christelijke leer gevolgd heb, zijn die verzen die jij noemt nooit aan mij zo uitgelegd, en wordt ook over het algemeen niet zo uitgelegd, en ik lees het er ook niet in. Vergeet ook niet dat in die tijd bepaalde Joden niet blij waren met de “nieuwe leer” van Jezus en Paulus. Dat verwijt klinkt ook een beetje door in die verzen. Dit is mijn persoonlijke inschatting en ervaring.

   Wat betreft de kerkvaders, je noemt een aantal kerkvaders die antisemitisch waren. Die waren er, en zulke leiders heb je nu nog.

   Maar nogmaals het zit niet structureel in de christelijke leer.

   Wat betreft de kunst, in het verleden werd geschilderd op de manieren die zij kenden, en er zat een bepaalde structuur in. Juist om de gewone man te laten zien wie welke heilige is. Maar of je dat als antisemitisme moet zien?

   Jezus met blond haar, tja, waarom kan dat niet? Waarschijnlijker is dat hij zwart of donker haar heeft gehad. Maar ja, hij kan ook rossig geweest zijn David en Ezau waren dat ook. En Jezus was per slot van rekening een nakomeling van David naar men verteld. Maar ook de haarkleur en de manier waarop Jezus afgebeeld is zie ik niet als antisemitisch.

   Like

  • Anneke zegt:

   Beste Jan, denk eveneens aan het Oude Testament. Specifiek de Profetische boeken!!! De inhoud kan men NIET onder de noemer – Anti-semitisme – plaatsen. De mens was ‘gevallen, gestrikt’ door het VERDERF èn deze tijdsperiode is nog niet volbracht.

   Like

 11. Jan zegt:

  Het standpunt van Church of Scotland uitgelegd:
  http://claudemariottini.com/the-inheritance-of-abraham/

  In het artikel verwijzing naar het bewuste document van de Church of Scotland

  The Church of Scotland werkt samen met Sabeel (zie site van COS) en aan Sabeel is de naam Naim Ateek verbonden, Palestijns Anglicaans geestelijke, theologisch auteur en de oprichter van het in Jeruzalem gevestigde oecumenisch centrum voor bevrijdingstheologie zoals wiki dat noemt.

  Niet weg te slaan bij Sabeel is Van Agt (Vrienden van Sabeel) die graag zijn praatje op de conferenties mag houden
  Zevende Internationale Sabeel conferentie met als motto ‘De ramp die maar niet voorbij gaat’

  Klik om toegang te krijgen tot Zevende%20Internationale%20Sabeel%20conferentie.pdf

  Vriend van Ateek is Stepahn Sizer die zich graag met antisemieten mag omgeven en zich heeft moeten verantwoorden voor zijn schrijfsels met verwijzingen naar antisemitische en nazi-sites.
  Anti-Semitism charges laid against English Evangelical leader
  http://anglicanink.com/article/anti-semitism-charges-laid-against-english-evangelical-leader

  Meer op: Antisemites, terror supporters, & Holocaust deniers: aka, just another Palestinian Solidarity event http://cifwatch.com/2011/10/09/antisemites-terror-supporters-holocaust-deniers-aka-just-another-palestinian-solidarity-campaign-event/

  Like

 12. Anneke zegt:

  The Church of Scotland…..mijnsinziens is dit één van de vele Vrijmetselaars-kerken. Denk aan de VERDWAALtheologie; ect. ect. ect. De wereld is nog in handen van het VERDERF; al heeft God (YHWH) zeer zeker de touwtjes immer in Eigen Hand…..
  Zie de kokende situatie in het Nabije Oosten; het schijnt dat Peres inmiddels met de nwe. paus Fransicus een meeting heeft gehad. Heb héél sterk het vermoeden dat Israel het VERBOND MET DE DOOD heeft ondertekend, of binnen afzienbare tijd gáát ondertekenen. Dit zal dan een ‘extra fundament’ zijn van het Camp David-Verdrag uit 1979…Sadat (Egypte), Carter (USA) en de Israelische president (Moshe Dayaan???) hebben toen vol goede moed hun ‘krabbel’ gezet.
  Hopelijk is het op Gods Klok al veel later, dan wij beseffen…..!!! “De komende tijdsperiode (zo’n vijf-jaar) zal véél betekenend zijn voor de wereld en zéér zeker voor ISRAEL”.

  Like

 13. Pingback: Hoe zit het dan met de vervolgde christenen? | E.J. Bron

 14. Jan zegt:

  Presbyteriaanse kerk en Naim Ateek, vriend van Van Agt: Zionisme is het probleem, het is een valse religie die zorgt voor politiek en theologisch onrecht zorgt.
  Wie het allemaal ‘duidelijk’ uitgelegd wil hebben kan dit op een ‘mooie cd’ beluisteren en nalezen in een vod, herstel, boekje met gedachtengoed van ‘rabbi’ Brand Rosen*. Zionism Unsettled (1). voor de prijs van $10, maar dan heb je ook niks.
  http://mondoweiss.net/2014/02/zionism-unsettled-congregational.html

  * In eigen woorden: A Smart and Gutsy New Church Study Guide
  1. Simon Wiesenthal Center: Presbyterian’s “Zionism Unsettled” – Theological Twin of UN’s Infamous ‘Zionism is Racism’ Resolution
  http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=8776547&ct=13645707

  Mondoweiss is een website die zeer gerespecteerd en gewaardeerd wordt door Meulenbelt en aanhang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s